Chantal viel veertig kilo af en vond de kanten trouwjurk waarin ze zich weer echt mooi voelde.

Als jong meisje droomde Chantal (26) al van haar ideale trouwjurk. Maar door haar gewichtstoename verdween die droom naar de achtergrond. Nadat ze veertig kilo was afgevallen vroeg ze haar vriend Mark (26) ten huwelijk en durfde ze het aan om bij Assepoester de kanten trouwjurk uit haar dromen te komen zoeken.

Hoe zag die kanten trouwjurk uit je meisjesdroom eruit?

Als jong meisje was ik helemaal verliefd op Sissi en haar jurken. Die vond ik fantastisch. En een bruiloft hoorde te zijn zoals Disneyprinsessen trouwen. Ook met van die enorme jurken. Alleen werd ik op jonge leeftijd erg dik en was die droom snel weg. Ik zag mezelf niet meer trouwen, want ik had het idee dat ik toch nooit meer mooi genoeg zou zijn om in een trouwjurk te lopen. Op mijn negentiende ben ik de strijd met de kilo’s aangegaan en uiteindelijk ben ik bijna veertig kilo kwijtgeraakt.

Zo, wat knap! Hoe heb je dat gedaan?

Overgewicht zit bij ons in de familie. Mijn moeder heeft een maagband en toen ik een keer met haar mee op controle ging, adviseerde haar arts mij ook een maagbandje, omdat hij zag hoe ik worstelde met mezelf. Na lang overwegen ben ik dat traject ingegaan en uiteindelijk veertig kilo afgevallen. Sinds twee jaar doe ik alles op eigen kracht en ben ik helemaal happy. Ik ben veel aan het sporten en heb weer het gevoel dat ik er mag zijn.

Dus door die ommekeer durfde je weer langzaam te gaan dromen over trouwen?

Ik wilde nog altijd wel trouwen, maar dan absoluut niet in een trouwjurk, want dat zou me toch niet staan. Ondanks dat ik was afgevallen was ik nog erg onzeker over mijn lijf. Ik heb er vorig jaar voor gekozen om een correctie te laten uitvoeren en zit nu goed in mijn vel.

Zo werd ik langzaamaan wat zekerder over mijn lijf en ging ik stiekem ook weer nadenken over een trouwjurk. Dat viel samen met onze trouwplannen. We wilden oorspronkelijk heel klein trouwen, maar er kwamen steeds meer mensen bij die we er bij wilden hebben. Daardoor werd ons huwelijk steeds groter met uiteindelijk alles er op en er aan. Daar hoorde ook een trouwjurk bij.

Hoe ben je uiteindelijk bij Assepoester terecht gekomen?

Jullie slogan van niet-truttige trouwjurkenwinkel sprak me aan. Toen ik vervolgens op jullie site ging neuzen en een kanten trouwjurk zag waarvan ik voor het eerst een wauw-gevoel kreeg, wist ik zeker: daar moet ik heen! Die kanten trouwjurk voldeed aan al mijn verwachtingen. Ik heb nog steeds onzekerheden die ik graag wil verbloemen. Zo wilde ik graag een jurk met mouwtjes omdat ik mijn armen nog niet heel mooi vind. Bij deze trouwjurk waren de armen op een leuke manier bedekt. De jurk mocht wel strak om me heen zitten omdat ik blij ben met hoe ik er nu uitzie. En hij had een split die ik helemaal fantastisch vond.

En hadden we jouw kanten trouwjurk nog?

Vol goede moed ben ik naar Arnhem vertrokken en heb ik mijn verhaal gedaan aan de lieve verkoopster. Zij snapte helemaal wat ik bedoelde, zonder mij een vervelend of onzeker gevoel te geven. Er werd echt naar me geluisterd, en ze leefde enorm met mij mee. Dat gaf me een super gevoel. De kanten trouwjurk waar ik voor kwam heb ik aan haar laten zien en hij was er nog maar in één maat. Ik heb zoveel geluk gehad, want hij paste! Ik was ontzettend gelukkig dat de kanten trouwjurk waar ik op de site verliefd op was geworden ook bij mij paste.

kanten-trouwjurk-Assepoester

Wist je meteen dat het ‘m was?

In de paskamer had ik nog niet meteen dat gevoel. Het was de eerste trouwjurk die ik aantrok en ik was een beetje zenuwachtig omdat ik mezelf nog nooit in dat soort kleding had gezien. Toen ik buiten het hokje voor de grote spiegel stond was ik verbaasd over hoe mooi ik mezelf vond en hoe fantastisch ik eruit zag. Ik snap nu pas wat mensen bedoelen als ze zeggen dat het iets met je doet als je trouwjurken gaat passen. Het was lang geleden dat ik me zo had gevoeld. En ik had niet verwacht dat ik mezelf ooit nog zo mooi zou vinden.

Heb je evengoed nog andere trouwjurken geprobeerd?

Ja, de verkoopster zei: ‘Je gaat maar één keer trouwjurken passen, dan moet je er ook even van genieten’. Uiteindelijk was dat heel leuk, want zo had ik ook vergelijkingsmateriaal en werd bevestigd dat ik de juiste keuze ging maken. Ik heb zo’n prinsessenjurk aangetrokken waar ik vroeger van droomde, met strak bovenlijfje en grote tulen rok, maar zo’n enorme jurk paste helemaal niet bij me. Er zat nog een kanshebber bij, ook met strak bovenlijfje en een losse crop top eroverheen met mouwen. Maar die vond ik wat hoog gesloten.

Wat maakte jouw kanten trouwjurk uiteindelijk dé jurk

Dat deze een diep decolleté had, vond ik wel mooi. Dat maakt die bohemian stijl juist ook sexy en uitdagend. Zeker in combinatie met de split die de jurk echt anders dan anders maakte. Alles waar ik nog onzeker over was, was weg in die jurk! En ik vond het ook heel fijn dat ik er zo goed in kon bewegen. Het sleepje konden we bij mijn billen vastmaken zodat het een soort fishtail werd. We houden heel erg van r ’n b en hiphop, dus ik heb er super in kunnen dansen! Ik vond het heel fijn dat ik me er zo vrij in voelde.

Ja, dat zie je terug op de foto’s, je bent zelfs nog gaan schommelen!

De shoot was heel relaxed. De schommel kwamen we toevallig tegen. In de boekhandel heb ik zelf twee jaar gewerkt en heel wat bruidsparen naar binnen zien komen in die tijd. Het is gevestigd in een oude kerk en ideaal voor een mooie foto. Als je van lezen houdt – zoals ik – is het een walhalla om er te mogen werken. En we eten altijd traditiegetrouw een ijsje van ‘onze’ Italiaanse ijssalon daar vlakbij.

Het ziet er heel relaxt uit. Heb je de dag ook zo beleefd?

Ja, alles was heel ontspannen en we hadden er zin in! We hebben de dag echt samen beleefd en genoten met iedereen van wie je houdt. Je zit de hele dag in een soort bubbel dat je op een gegeven moment gewoon je kaken voelt omdat je de hele tijd staat te lachen. Ik ben ook overladen met complimenten over hoe mooi ik eruit zag, dat ik er af en toe gewoon verlegen van werd. Ik voelde me echt een prinsesje die dag!

Ah, dat klinkt alsnog als een sprookje, en dat zit ‘m dus niet in de trouwjurk maar in jezelf?!

Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is dat het wel! Je kunt altijd wel meer willen, maar het is het belangrijkste dat je tevreden bent met jezelf. En dat je van jezelf vindt dat je er mag zijn. Zolang je jezelf niet accepteert, zul je niet gelukkig zijn. Je moet eerst van jezelf houden voordat je van anderen kunt houden en dat gevoel door kunt geven.

Ik vergeet ook nooit dat dat gevoel me overviel toen ik dat hokje uitkwam: Ja, ik mag er echt zijn. Dat heb ik ’s avonds nog tegen mijn vriend gezegd. Het is heel bijzonder om jezelf in zo’n trouwjurk te zien, dat raakt je echt, al die clichés zijn waar. En ik vond het zo bijzonder dat die droom van dat plaatje van hoe je er uit wilt zien bij jullie in de winkel werkelijkheid wordt, omdat er zo goed naar je wordt geluisterd!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

kanten-trouwjurk-Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen