Dat Corine zou trouwen in een trouwjurk die voor kort en achter lang is op Mauritius, was voorbestemd

Trouwen met Dennis (41) in een trouwjurk die voor kort en achter lang was, had Corine (37) al op jonge leeftijd bedacht. Dat dit sprookje gedurende haar hele leven steeds meer vorm kreeg, bleek wel tijdens haar droombruiloft op Mauritius.

Trouwen op Mauritius. Is dat net zo’n droom als het altijd klinkt?

Corine: Ja! Het was net een sprookje. Het eiland is prachtig, met flora en fauna die je nergens anders ter wereld vindt. En we zaten in het meest romantische hotel van Zuid-Afrika, helemaal ingericht op koppels en honeymooners.

Je hebt echt het idee dat je met z’n tweeën op een geheim plekje op de wereld bent, waar je samen kunt verdwijnen in de liefde en de romantiek. Alles was ook fantastisch georganiseerd. Ik voelde me echt een prinses.

Hoe kwam je op het idee om te trouwen op Mauritius?

Corine: Nou… Dennis en ik hebben elkaar 33 jaar geleden leren kennen. Ik was boos weggelopen bij de peuterschool. Dennis vond mij bij de eendjes, en vond het maar vreemd, zo’n klein meisje alleen. Hij mocht mij terugbrengen naar school als ik eerst een knuffel van hem kreeg. Toen heb ik tegen hem gezegd dat ik later als we groot waren met hem ging trouwen.

In de loop der jaren kwamen we elkaar om de paar jaar weer eens tegen en elke keer sloeg de vonk weer over. Dan vroeg hij: ‘Weet je al waar we gaan trouwen?’, en dan zei ik: ‘Ja, op een eiland in de zon.’ Inmiddels had ik bij aardrijkskunde geleerd dat Mauritius de hemel op aarde was, dus dat moest het worden. Bij onze volgende ontmoeting keurde hij dat meteen goed!

Wat een goed verhaal! Maar jullie waren nog niet officieel samen?

Corine: Nee, maar elke keer als we elkaar tegenkwamen gingen we verder praten over de bruiloft. Zo wilde ik ook alleen maar een Cartier ring. Het toeval wil dat ik voor Cartier ben gaan werken, dus toen had ik weer goed nieuws voor hem: ‘Schat, we krijgen personeelskorting!’

Toen we elkaar tien jaar geleden weer tegenkwamen zijn we helemaal voor elkaar gegaan. Honderd dagen later hadden we een huis gekocht. Precies tien jaar na de laatste keer dat we verkering kregen zijn we getrouwd.

En dan had je in de tussentijd natuurlijk ook al lang een trouwjurk bedacht?

Corine: Oh zeker! Toen de clip van November Rain van Guns ’n Roses uitkwam flitste het meteen door mijn hoofd: ‘Dat wil ik ook als ik met Dennis ga trouwen.’ Ik was toen een jaar of dertien. Ik ben het dorp in gefietst om te kijken of hij ergens was. Toen ik hem vroeg of hij die clip al had gezien, antwoordde hij: ‘Ja, wat een geweldige trouwjurk, daar wil jij vast in trouwen!’ Ik zei: ‘Ja, alleen niet met die rare pofmouwen.’

En toen moest je in 2017 op zoek naar exact zo’n trouwjurk die voor kort en achter lang was…

Corine: Ik ben een zwever, en geloof dat als iets is voorbestemd het op mijn pad komt. Ik heb mijn laptop gepakt en gezocht op strandtrouwjurken en ik kwam meteen op Assepoester uit. Ik moest lachen, want ik heb van mijn dertiende tot mijn zestiende als schoonmaakster gewerkt, omdat ik te jong was voor een bijbaantje in de horeca. ‘Assepoester’ was al die jaren mijn koosnaampje!

Toen ik ook nog zag hoe het werkte, dat het er niet stijf is, je zonder afspraak kunt komen en ze een grote collectie bijzondere jurken op voorraad hadden, ook voor op het strand, dacht ik: ‘Daar moet ik zijn!’ En ben ik er met twee vriendinnen heen gegaan.

Hoe heb je je trouwjurk gevonden?

Corine: Ik heb verschillende stijlen gepast, maar had wel al gezegd dat ik neigde naar een trouwjurk die voor kort en achter lang was, en gezegd dat ik van kant hou. Zo kwam er van alles voorbij, klassieke trouwjurken, heel stijlvolle jurken, maar ik miste een beetje een ‘edge’. Tot ik met deze het pashokje uit kwam. Ik was helemaal opgetogen, en zei: Volgens mij zijn we klaar.’ Ik had nog twee trouwjurken waar ik over twijfelde, dus die heb ik nog een keer aangetrokken, maar ze verbleken bij deze. Het kon alleen nog maar deze zijn.

trouwjurk voor kort en achter lang

Waar zat het ‘m in?

Hij sloot zo mooi om mijn lijf, ik voelde me er net een prinses in. En de rok had wel net zo’n edge, die ‘m speciaal maakte. Dit was echt mijn Guns ’n Roses jurk. Ik had m’n hakken er bij aangetrokken en de verkoopster zei dat ik er in rondliep alsof ik zo de winkel uit kon wandelen, en zo voelde het ook. Dit ben ik. Ik zag mezelf al helemaal op het strand lopen met Dennis en trouwen op Mauritius.

Ging je ook op hakken het strand op?

Corine: Ja! Ik ben een gigantische hakkenloper, ik draag altijd pumps, dus zeker ook onder mijn trouwjurk. Kwestie van op je voorvoet lopen op het strand! Ik heb wel de sleep opgebonden gedragen. Want ik zag zo voor me dat ik ergens achter een palmboom bleef haken en op m’n snufferd ging!

Hoe was je ervaring met je alter ego Assepoester?!

Corine: Echt een top ervaring! De omgang was heel open en vrij. Het voelde met de verkoopster bijna alsof er nog een vriendin mee was shoppen, alleen dan eentje die verstand van zaken heeft! Qua lol en gezelligheid paste ze helemaal bij ons. Ik heb er ook zo enthousiast over verteld dat de vrouw bij wie we de reis hebben geboekt inmiddels ook bij Assepoester haar jurk heeft gekocht. En een klant van mij zoekt ook een bijzondere jurk en wil er ook heen!

Was het niet gek om zonder familie te trouwen?

Corine: Nee, iedereen zei: ‘Dit is iets tussen jullie wat wij toch niet begrijpen, doe het maar lekker met z’n tweeën.’ En de vader van Dennis zei vroeger al: ‘Ach kind, de wereld moet niet zo moeilijk doen, jullie horen bij elkaar.’ Hij is dan ook als enige mee geweest. Dat was heel gezellig en relaxt.

Na de ceremonie wilde hij er meteen vandoor gaan, maar dat wilden wij niet eens, dus hij heeft ook nog lekker meegedaan met ons gala lobster diner aan zee! Toen we een keer een tripje gingen doen en hem mee vroegen, bleef hij liever een potje golfen met de mensen die hij bij zijn hotel had ontmoet. Hij liet ons lekker in onze bubbel.

Hoe verliep de bruiloft?

Corine: Zijn vader haalde me op en samen met de muzikanten zijn we naar zee gelopen, waar Dennis op me stond te wachten. Meteen toen we elkaar zagen begonnen we allebei te huilen. Met trillende handjes zijn we doorgelopen naar het prieeltje waar we getrouwd werden. Alles was in het Engels, behalve de geloften die we voor elkaar geschreven hadden.

We hebben de Cartier ringen uitgewisseld. Die had ik op een kussen gebonden met mijn pluchen knuffelkonijn dat al bij onze eerste ontmoeting was! Mensen die we hadden leren kennen bij het hotel kwamen nog kijken. En na de ceremonie werden er allemaal bloemen naar ons toe gegooid. We hebben taart gegeten en champagne gedronken in de stralende zon!

Je meisjesdroom is echt tot in detail in vervulling gegaan…

Corine: Toen we na de ceremonie nog heel even met z’n tweeën zo in de zon stonden ging die gedachte ook als een bliksemschicht door me heen. Dit is hoe we het altijd gewild hebben. Als ik vleugeltjes had, had ik gevlogen! We zaten echt met z’n tweeën in een enorme ik-hou-van-jou-bubbel!

En gaan jullie het in Nederland nog vieren?

Corine: Ja, we organiseren een feest thuis, niet te groot en niet te gek, gewoon met mensen die ons het meest dierbaar zijn. Daar laten we ook foto’s en de video op een groot scherm zien. En doe ik uiteraard mijn trouwjurk nog een keer aan.

Altijd leuk, je trouwjurk twee keer dragen!

Corine: Ik heb ‘m al een paar keer aan gehad. Dan zie ik ‘m hangen in de slaapkamer en moet ik ‘m gewoon aan. Ren ik naar beneden, draai ik een rondje voor hem, en gaat ie weer uit. Na het feest gaat ie naar de stomerij en daarna komt ie op een paspop. Ik denk dat Dennis dat voorstelde om te voorkomen dat ik er straks in sta te stofzuigen, haha!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

trouwjurk voor kort en achter lang

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen