Relaxed trouwen in een weiland in een crop top trouwjurk met cowboylaarzen

Mieke (36) kon bij Assepoester ongedwongen shoppen voor haar trouwjurk: “Als ik naar een andere trouwzaak zou gaan met dure jurken en poespas eromheen, zou ik heel erg bang zijn dat je jurk opgedrongen krijgt. Nu vond ik het heerlijk om gewoon zelf rond te lopen.” 

Jij dacht: ik ga naar een niet-truttige trouwjurkenwinkel?

Meteen. Ik ben helemaal geen type dat al jaren naar trouwjurken zit te kijken. Vriendinnen zeiden drie maanden voor de bruiloft tegen me: heb je nou nog steeds geen jurk? Ik kwam Assepoester tegen en heb niet meer verder gekeken. Ik dacht: dit staat mij gewoon aan, de stijl en de manier van communiceren. Heel leuk.

Vooral dat het niet te duur was trok me over de streep, ondanks dat ik mijn jurk cadeau zou krijgen, maar dan nog. Ik zou op een grasveld gaan trouwen en als je dan naar een echte trouwzaak gaat, met al dat getut eromheen… daar hou ik niet van. Ik dacht: ik wil eerst naar Assepoester en als het daarna niet lukt, dan kijk ik wel verder.

Je bent getrouwd in een crop top trouwjurk met cowboylaarzen eronder! Wist je dat al van tevoren?

Ik wilde inderdaad wel iets anders. Ik had bij Assepoester op de site een crop top gezien met een losse rok, dat vond ik zo leuk. De duurdere trouwzaken hebben dat allemaal niet. Zoiets wilde ik, gewoon iets anders dan iedereen. Omdat ik niet zo van tuttige jurken ben en wel een trouwjurk wilde, was de keuze makkelijk gemaakt.

Je hebt in de winkel lekker relaxed zelf mogen rondkijken. Hoe ging dat?

Het was natuurlijk coronatijd, dus toen we binnenkwamen werden we iets anders ontvangen in verband met alle regels. Maar we mochten nog steeds zelf rondkijken. Mijn moeder heeft me geholpen met het aantrekken van de jurk.

Qua gastvrijheid heb ik niets gemist, ondanks de maatregelen en afstand houden. Ik vind het echt veel fijner om zelf door de rekken te mogen gaan, zoals bij Assepoester. Als ik naar een andere trouwzaak zou gaan met dure jurken en poespas eromheen, zou ik heel erg bang zijn dat je jurk opgedrongen krijgt. Nu vond ik het heerlijk om gewoon zelf rond te lopen.

Hoe heb je je gave look gekozen?

Ik heb bij de verkoopster een beetje aangegeven wat ik mooi vond – er hangt toch zo veel bij Assepoester – en heb acht jurken aangehad, waarvan één die met die crop top was die ik uiteindelijk heb gekozen. Uiteindelijk was ik heel erg aan het twijfelen. Toen dacht ik: ik ga toch voor dit, hier kwam ik voor en dit is echt wat voor mij. De verkoopster zei: ik had niet anders verwacht. Omdat het wat anders is en omdat we toch op een andere manier gingen trouwen. We zouden een festivalbruiloft vieren en mijn jurk paste helemaal bij dat type bruiloft.

De laarzen had ik bij Assepoester gezien. Ik vond ze eerst veel te duur en ze waren er ook niet in mijn maat. Ik dacht: ik ga gewoon op slippers, ik sta toch op een grasveld, niemand ziet het. Maar mama heeft wekenlang gezegd: ‘Je gaat geen slippers onder jurk aantrekken. Bestel die laarzen maar!’ Ze kwamen binnen en ze zaten meteen als gegoten. Heel gaaf achteraf.

Cowboylaarzen trouwjurk

In andere bruidswinkels ben je vaak de enige klant, bij Assepoester is dat anders. Voelde dat wel relaxed?

Ja, júíst. Doordat je bij Assepoester niet alleen staat, heerst er een ongedwongen sfeer. Als je in een winkel de enige bent die binnenkomt, voel je je zo opgelaten. Dit was gewoon ongedwongen, er waren meer mensen, niet alle ogen zijn direct op jou gericht. Sommige vrouwen vinden dat heel fijn hè – tijdens mijn bruiloft vond ik dat ook heel fijn, maar dan vrienden en familie om je heen – maar ik ben ook niet zo van dat gepluk aan mij. Daarom vond ik het zo fijn dat ik bij Assepoester gewoon mijn gang kon gaan. En ook dat mijn moeder me mocht helpen met aankleden vond ik heel fijn eigenlijk.

En, hoe was de bruiloft?

We zouden buiten trouwen met 250 man. Een week voor de bruiloft was er een persconferentie waarin de nieuwe maatregel werd aangekondigd met het advies dat je nog maar zes mensen thuis uit mocht nodigen. Wij zouden trouwen in een weiland, maar dat was in principe ook de achtertuin van iemand. Is dat dan een achtertuin, of wordt dat gezien als buiten? Dat wisten we niet. We hebben met de Rijksoverheid, gemeente en politie gebeld: het mocht gewoon. Daarmee hebben we heel veel geluk gehad.

Hoe voelde je in je trouwjurk, op je trouwdag?

Ik heb vroeger nooit zo’n trouwdroom gehad. Maar je zegt weleens: als ‘ie me dan vraagt, zou ik het toch wel leuk vinden hoor. Hij is al een keer getrouwd geweest, van mij hoefde dat niet per se. We hebben twee kindjes samen, vier in totaal. Als je dan toch mag trouwen, is dat toch wel heel bijzonder. Ik heb ook echt wel genoten van heel zo’n dag in zo’n jurk lopen. Wat ik vroeger allemaal heb gezegd: ‘trouwen is zo duur, van mij hoeft dat allemaal niet’, neem ik allemaal terug.

Ik vond het ook heel bijzonder om de verbazing van iedereen over mijn trouwjurk te horen, toen we uit de Jeep stapten. Zoiets hadden ze nog nooit gezien. We kregen hele leuke reacties!

Zou je Assepoester aanraden?

Absoluut. Er zijn ook mensen die er misschien wel van houden om naar een traditionele zaak te gaan. Ik hou daar niet zo van. Ik vond het bij Assepoester gewoon ongedwongen en fijn.

De mensen die met me mee waren, waren ook allemaal enthousiast. Die vonden het heel leuk. Twee daarvan zijn nog niet getrouwd, maar ik weet zeker dat als ze gaan trouwen, dat Assepoester ook op hun lijstje staat!

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen