Esther kwam vanuit Brussel naar Assepoester: ‘Het was het ritje helemaal waard’

Esther (27) had géén idee welke trouwjurk bij haar zou passen, maar wist wel dat ze bij Assepoester zou slagen, zelfs al was dat twee uur rijden. Gered door de verkoopster kwam ze uit bij een prachtige crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals voor haar festivalbruiloft.

Waarom ben je helemaal naar Nederland gekomen voor een trouwjurk?

Esther: Ik had online gezocht naar trouwjurken die niet traditioneel zijn. Ik had geen zin in een trouwjurk met te veel tierlantijntjes, daar voel ik me niet goed bij. Zo kwam ik bij Assepoester uit. Ik had in het lookbook een paar dingen gezien ik mooi vond, al weet je dan natuurlijk nog niet hoe het bij jou zal staan.

Ging je al met een bepaald idee in je hoofd?

Esther: Totaal niet. Ik was ook nooit van plan om te trouwen. Stijn heeft me twee jaar geleden overvallen met een aanzoek. We zijn twee jaar verloofd geweest omdat ik in een soort identiteitscrisis verkeerde. Ik wist niet hoe zo’n bruiloft er uit moest gaan zien, laat staan hoe ik er uit moest zien of wat voor trouwjurk bij mij zou passen. Op heel veel vlakken had ik geen idee wat het moest worden. Daar heb ik best wat stress momentjes van gehad.

Wat was je eerste indruk bij Assepoester?

Esther: Ik vond het allemaal heel spannend. Ik heb mijn moeder, schoonmoeder en twee beste vriendinnen meegesleurd naar de winkel en dat was toch twee uur rijden! Dit zou toch niet voor niets zijn…

De ontvangst was typisch Nederlands: heel relaxt, loop maar even rond en doe je ding. Ik was overweldigd door de hoeveelheid trouwjurken. Ik ben rond gaan lopen, heb wat trouwjurken uit de rekken gehaald en dacht: ik probeer maar wat.

Hoe werd je geholpen in de winkel?

Esther: Heel goed. Er kwam al gauw iemand om ons te helpen en ik denk dat zij heel snel door had wat bij mij paste. Volgens mij heeft de verkoopster stiekem heel veel dingen terug gehangen, want ik had opeens veel minder keuze. Bij het passen zag ze wel meteen aan mijn gezicht of ik iets wel of niet mooi vond. Daarbij stond ze ook 100 procent aan mijn kant, omdat ze aanvoelde dat ik me niet te veel moest laten leiden door wat de anderen zeiden. Al proberend zijn we met haar advies gekomen tot wat bij mij paste.

Was dat die crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top?

Esther: Uiteindelijk wel. Ik heb ook een korte trouwjurk aan gehad, die vond mijn schoonmoeder prachtig, maar ik niet.  De crop top trouwjurken boden meer uitkomst. Ik heb ook een volle, tule rok aan gehad. Ondanks dat dat heel speels en vrolijk lijkt, was het voor mij too much. Maar een strakke rok met zo’n zeemeermin-model was weer niet speels genoeg. Zo zijn we gekomen tot deze gladde rok, een beetje in festivalstijl.

De kanten top vond ik meteen mooi. De boothals stond me heel elegant bij mijn schouders. Dat ik ook mouwtjes had, vond ik wel spannend. Ik was bang dat ik er niet zo goed in kon bewegen. Maar juist daardoor werd het losser en ging het helemaal naar mijn lichaam zitten. De blote buik vond ik een beetje gewaagd, met name voor mijn traditionele grootouders. Maar uiteindelijk ben ik toch voor mijn eigen zin gegaan.

Crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals Assepoester

Wat maakt dat deze crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals bij jou past?

Esther: Ik ben geen girly-girl die heel netjes is of opgedoft met make-up. Mijn stijl is meer casual. In deze trouwjurk voelde ik me helemaal mezelf. Dat het bij elkaar zo’n crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals is geworden voelde goed. Ik was er heel blij mee, alles klopte en opeens werd het ook allemaal heel echt.

En je draagt ‘m ook nog eens met gouden sneakers!

Esther: Ja, ik wist dat ik schoenen met goud of rosé goud wilde. Ik had ook al trouwjurken met sneakers gezien, maar omdat ik niet wist of dat wel mooi zou zijn, durfde ik ze niet te kopen en had ik sandalen genomen. Maar op wintersport had mijn schoonvader deze sneakers in een winkel gezien en hij vond dat ik daar toch even naar moest gaan kijken. Ik vond ze heel stoer, met studs die een knipoog zijn naar mijn man die heel erg van metal houdt. Het was een grote gok, maar ik heb ‘m gewaagd!

Wat vond Stijn van je crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals?

Esther: Dat was nog best een ding van tevoren, want ik vind het heel moeilijk om dingen te verzwijgen, maar Stijn wilde absoluut niets weten. Als ik dan in een gesprek met iemand per ongeluk verklapte dat ik bijvoorbeeld een lange jurk had en geen korte trouwjurk, en hij hoorde dat, werd hij heel boos. Maar uiteindelijk was hij super verrast en vond hij me heel mooi.

We zijn allebei niet standaard, en ook hij zag er heel netjes uit voor zijn doen. We kwamen over hoe we zijn, wel netjes en toch met onze eigen identiteit erin verwerkt. We matchten ook heel goed bij elkaar, daar was ik ook superblij mee.

Hoe waren de rest van de reacties?

Esther: Ik heb heel veel complimenten gekregen. Zelfs mijn oma vond me heel mooi, terwijl ik nog bang was dat ze die blote buik niks zou vinden. Iedereen vond dat ik eruit zag als een boselfje toen ik vanuit de bomen over een bruggetje aan kwam lopen richting het prieeltje voor de ceremonie.

Oooh wat sprookjesachtig! Hoe zag jullie dag eruit?

Esther: De ceremonie zelf was een grote waas van adrenaline en emoties. Het was een overweldigende dag met al die mensen. We wilden alles zo losjes mogelijk houden, dus het diner was een varken aan het spit of grote groentenbrochettes en salades. We wilden niet te lang tafelen omdat iedereen dan een beetje inkakt. Tijdens de overgang naar het feest speelde er dan ook een bandje en daarna begon de DJ die draaide tot de zon weer op kwam. Mijn crop top trouwjurk heeft de hele dag lekker gezeten. Ook die mouwtjes hoor, ik kon gewoon met mijn armen in de lucht staan dansen!

Wow, dat klinkt als een te gekke locatie als er geen eindtijd is!

Esther: Alles vond plaats op een heel afgelegen terrein ergens in de natuur, waar we alles een week van tevoren hebben opgebouwd, tot de elektriciteit aan toe. De DJ booth en het prieeltje waar we zijn getrouwd heeft Stijn zelf in elkaar getimmerd. Bijna iedereen bleef slapen in tentjes, en wij sliepen in een camper waarmee we daarna op honeymoon zijn gegaan.

Hoe kijk je er op terug?

Esther: Ik heb me zoveel zorgen gemaakt of zo’n bruiloft wel bij mij zou passen, maar ik kijk er nu met heel veel blijdschap en trots op terug. Het was een behoorlijk proces. Ik heb eerst een jaar aan het idee moeten wennen, en toen zijn we een jaar gaan organiseren en voorbereiden. Ik ben nu heel opgelucht en gelukkig met hoe het allemaal is gelopen, en zal de herinneringen blijven koesteren.

En hoe kijk je terug op je ervaring bij Assepoester?

Esther: Het was een hele leuke dag, samen met mijn moeder, schoonmoeder en twee beste vriendinnen. In de winkel was het echt een feest. Zorgen en stress komen in die herinnering zeker niet meer terug. Ja, misschien op de heenreis, maar zeker niet tijdens de terugrit. Toen had ik mijn crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals al bij me, en was het de reis helemaal waard geweest!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Crop top trouwjurk met gladde rok en kanten top met boothals Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen