Daniëlle moest 1,5 uur rijden naar Assepoester: “Ik was onder de indruk van hoeveel trouwjurken er hingen.”

Daniëlle (28) trouwde in een strakke kanten trouwjurk met sluier met Jelte (31) in hun eigen stad Rotterdam. Die strakke trouwjurk was een onverwachte keuze, en niet alleen omdat ze de bruiloft vierde met een 10-gangen diner…

Je bent helemaal uit Rotterdam naar Arnhem gereden voor deze strakke kanten trouwjurk met sluier?

Daniëlle: Zeker! Meteen nadat Jelte me ten huwelijk had gevraagd, ben ik gaan zoeken naar een trouwjurk. Ik schrok me kapot hoeveel geld zo’n trouwjurk zou kosten. En dan moest je ook nog een afspraak maken in zo’n winkel waar je dan drie trouwjurken mag passen, waarin je niet eens even mag lopen of die je in het daglicht kunt bekijken. Dat wilde ik niet.

Mede door de website van Assepoester met de verhalen van anderen dacht ik: ‘wow, dit is heel erg tof’. Lekker ongedwongen met kans op een jurk die lekker zit, waar ik me goed in voel, en ook nog voor een schappelijke prijs. Zelfs mijn ouders vonden dat prima redenen om anderhalf uur in de auto te zitten.

Wat was je eerste reactie in de winkel?

Daniëlle: Ik werd heel leuk geholpen door verkoopster Judy, die meteen met thee aankwam. Het leek alsof je in een normale kledingwinkel was, alleen dan feestelijker. Ik was onder de indruk van hoeveel trouwjurken er hingen, ik had er in de winkel zelf minder verwacht. Na het theetje en het gesprekje over de bruiloft en wat ik wel en niet wilde, mochten we met z’n allen de winkel doorstruinen.

Was je toen al op zoek naar een strakke kanten trouwjurk met sluier?

Daniëlle: Nee, totaal niet. Ik had verwacht dat ik voor een heel simpele trouwjurk zou gaan, zonder kant of glitters. Liefst ook een korte trouwjurk, en helemaal niet traditioneel. En vooral een trouwjurk waar ik tijdens de borrel lekker in kon bewegen, ik tien gangen in kon dineren, en waar ik eventueel einde van de avond gympen onder kon.

Over een kanten trouwjurk met sluier had ik nog helemaal niet nagedacht. Ik wilde absoluut geen strapless trouwjurk, maar eentje die mijn figuur goed zou doen. Ik ben trots op mijn taille, heupen en billen en het zou fijn zijn als die er goed uit zouden komen.

Hoe verliep je zoektocht?

Daniëlle: Ik heb wel acht trouwjurken aan gehad. Van jaren vijftig stijl, tot trouwjurken met een open rug of met een kanten rug. Ook korte trouwjurken, maar omdat ik eigenlijk altijd jurken draag voelde dat alsof ik een net iets feestelijkere werkjurk droeg.

Ik moest vooral heel erg wennen aan het beeld van mezelf in een trouwjurk, en naarmate ik meer trouwjurken aan had gehad landde het besef: oké, ik ben een bruid. Ik kreeg gaandeweg ook wel een beeld van wat er allemaal mogelijk was, maar ze gaven me allemaal nog niet het gevoel of de look die ik zo graag wlde met trouwen.

Hoe ben je dan uiteindelijk bij deze strakke kanten trouwjurk met sluier uitgekomen?

Daniëlle: Verkoopster Judy had deze aangedragen. Ze zei: ‘Als ik zo naar je lichaam en je figuur kijk is deze trouwjurk heel mooi’. Ik had van tevoren totaal niet gedacht dat deze strakke kanten trouwjurk  mij zou staan of dat ik ‘m zelfs maar mooi zou vinden. Ik zag vrijwel meteen aan het hoofd van mijn vader dat dit ‘m was, hij glunderde ervan, en mijn moeder moest huilen.

Ik had ‘m als tweede of derde trouwjurk aan en zelf was ik toen nog zo aan het wennen. Pas na die acht trouwjurken was dit eigenlijk de enige die ik nog wel een keer aan wilde trekken. Pas toen ik ‘m voor de tweede keer aan had zag ik zelf ook hoe mooi ik er uitzag. Helemaal strak, ik vond ‘m opeens echt fantastisch.

strakke kanten trouwjurk met sluier Assepoester

Wat een verrassing dat je voor deze strakke kanten trouwjurk hebt gekozen!

Daniëlle: Ja, ik had in mijn hoofd een beeld gevormd van een korte trouwjurk, dat niet overeen kwam met een sleep, kant en een sluier. Ik heb die andere trouwjurken wel nodig gehad om dat beeld uit mijn hoofd te krijgen en open te staan voor deze strakke kanten trouwjurk.

Hij is nog steeds niet heel erg groot met veel tule of een enorme rok, maar simpel met supermooie details, vooral in het kant aan de achterkant en de knoopjes op de rug. En hij zat heel mooi rondom mijn billen. Ik voelde me die tweede keer echt een femme fatale.

Ik droeg toen ook schoenen, waardoor mijn houding opeens anders was. Mijn haar was opgestoken voor de sluier en toen ik mezelf zo in de spiegel zag, straalde ik helemaal. Dit was ‘m!

Hoe kwam je op het idee een sluier te dragen bij deze strakke kanten trouwjurk?

Daniëlle: Ik heb het gewoon geprobeerd, een korte en een lange, en de lange stond heel mooi. Hij is helemaal transparant en valt om mijn schouders heen. Zo zie je de achterkant van de rug nog steeds. Die vind ik zelf het mooist.

Veel trouwjurken hebben een decolletté, dat staat mij niet zo mooi vanwege mijn kleine borsten, maar ik wilde wel iets van spektakel. Dat kon in de rok of op de rug zijn, en het werd de laatste dus. Doordat je de rug nog steeds ziet door de sluier heen, krijgt de trouwjurk nog een extra dimensie en werd het nog meer een plaatje.

Wat was Jeltes eerste reactie toen hij je zag bij jullie mooie entree?!

Daniëlle: Vanuit ons huis kijken we uit op die brug en die leidde weer naar onze trouwlocatie. Dus hij stond aan de ene kant met onze gasten te wachten, terwijl ik vanaf de andere kant aan kwam lopen met mijn vader.

Maar ik tetterde al eerst dat hij zo’n mooi pak aan had, voordat ik hem de ruimte liet om iets over mij zeggen, haha! Hij vond me heel mooi. Hij had iets simpels verwacht, maar vond deze strakke kanten trouwjurk met sluier heel spectaculair en hij vond het leuk dat dit een echt trouwjurk was.

Jullie trouwden in een superleuke locatie!

Daniëlle: We wilden het lekker informeel houden en dachten aan het strand of een landgoed. Maar we vinden ook dat we in Rotterdam op een onwijs toffe plek wonen en het leek ons het meest relaxt om in eigen stad te trouwen. Dit is een theatertje, gebouwd in een oude kantine voor de havenarbeiders, en het ligt dus recht tegenover ons huis.

We zijn de eersten die daar – op ons eigen verzoek – zijn getrouwd. Daardoor konden we alles from scratch uitdenken en lag er geen draaiboek klaar dat ons het idee gaf dat we aan de lopende band aan het trouwen waren. We mochten het zelf aankleden en versieren, en omdat ik zo van koken hou mocht ik zelf de catering doen voor de hapjes bij de borrel na de ceremonie, dat was echt heel tof!

En hoe zat het nou met dat tien gangen diner in je je strakke kanten trouwjurk?

Daniëlle: We hadden de hele avond diner, van 19:00 tot 01:00 uur. Ik moest dus én de hele avond zitten én de hele avond eten. Dus de kleermaakster heeft mijn strakke kanten trouwjurk zo vermaakt dat het bij mijn heupen net wat breder was en niet al te strak zat bij mijn buik, zodat ik lekker kon genieten van ons uitgebreide diner. En ook nog supersnel. Een week nadat ik ‘m had gekocht was hij al vermaakt en kon ik ‘m op komen halen.

Hoe kijk je terug op je dag?

Daniëlle: Ik had nooit verwacht dat een huwelijk zo ontzettend mooi kon zijn. Dat je je geloften naar elkaar uitspreekt met je familie en vrienden om je heen is zo waardevol. En vanaf de dag dat ik mijn strakke kanten trouwjurk heb uitgehangen thuis had ik al zin om ‘m aan te hebben. Ik heb me de hele dag een bruid gevoeld. Lekker ontspannen, helemaal mezelf, en een femme fatale tegelijk. Ik heb echt de perfecte trouwjurk uitgekozen, met de hulp van Assepoester!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Fotograaf: Bas van Hattum

strakke kanten trouwjurk met sluier Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen