Van alles een beetje en helemaal Martine: de driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouw

Als getuige van haar beste vriendin was Martine (28) uit Velp al eens bij Assepoester geweest. Dus toen ze zelf aan de beurt was wist ze meteen waar ze naartoe wilde om haar bohemian trouwjurk met halflange mouw te vinden.

Was Assepoester de eerste winkel waar je naartoe bent gegaan?

Martine: Ja! Ik had wel een afspraak gemaakt bij een andere boetiek, maar daar moest ik online al een hele lijst met regels doorlezen, kreeg ik duidelijke instructies dat ik niet te laat, maar ook niet te vroeg mocht komen en welke trouwjurken ik wel en niet aan mocht trekken. Dat alles en het idee dat ik de enige in die zaak zou zijn, voelde bij voorbaat al te pusherig. Ik heb die afspraak afgezegd.

Ik dacht ik ga weer naar Assepoester. Daar was het gezellig, word je hartelijk ontvangen en mag je zelf door de rekken snuffelen. Dat vond ik heel belangrijk, in plaats van dat je alles wordt aangedragen.

En was je al op zoek naar een driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouwen?

Martine: Haha, nee totaal niet! Ik wist precies wat ik wilde: een lange trouwjurk tot op de grond, met korte mouwen en een kanten rug die een beetje doorschijnend was. Toen ik dat in de winkel vertelde, adviseerden ze me meteen om dat plaatje los te laten en gewoon eens even te kijken!

Kon je dat makkelijk loslaten?

Martine: Ja, best wel. Ik ben lekker gaan snuffelen en zag heel veel trouwjurken die ik wel wilde proberen en heb me ook open gesteld voor iets wat ik normaal niet zo snel zou kiezen. Ik heb uiteindelijk 8 totaal verschillende trouwjurken aan gehad. Van een strakke korte trouwjurk tot een lange trouwjurk waar ik amper in kon lopen, tot een crop top trouwjurk. Ik vond de meeste trouwjurken wel leuk staan, maar of ik voelde me er niet echt goed in, of het was niet echt iets voor mij.

Hoe heb je deze driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouwen gevonden?

Martine: Mijn getuigen hadden die uit het rek gepakt. In eerste instantie zag ik die trouwjurk niet zo zitten. Dat het een bohemian trouwjurk was, vond ik zeker wel leuk, maar die langere mouwen en die stroken in de rok… ik wist het niet zo goed. Maar toen ik ‘m aan had dacht ik: ja! Ik vond het een heel originele trouwjurk.

Ik twijfelde nog met een andere trouwjurk, waarvan ik nu niet eens meer weet hoe die er uit zag, en heb ze allebei nog een keer aangetrokken. Toen ik deze voor de tweede keer aan had, wist ik het zeker, dit was ‘m gewoon! Iedereen zag het ook aan me en ook de anderen vonden ‘m goed staan.

Wat gaf de doorslag voor deze driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouw?

Martine: Zo’n driekwart trouwjurk had ik nog niet zo vaak gezien. Ik vond het wel opvallend. Het kant was ook supermooi, met een soort bloemenpatroon, maar ieder stukje was weer net even anders, rondom mijn middel, op de rug en bij de mouwen. Deze trouwjurk paste helemaal in het plaatje van de bruiloft. We gingen trouwen op een kasteel en wilden alles buiten doen, en daar paste deze vintage look heel goed bij.

Waarom past deze trouwjurk zo goed bij jou?

Martine: Deze trouwjurk is net anders dan anders en echt uniek. Ik heb mezelf nooit in een standaard trouwjurk voor me gezien. Ik ben ook best klein, dus mijn trouwjurk moest een beetje fijntjes zijn, en dat is gelukt! Ik ben wel een meisje-meisje en ook daar past de jurk bij. Tegelijkertijd ben ik ook heel praktisch ingesteld. Ik wilde niet te veel poespas en bijvoorbeeld ’s avonds gewoon kunnen dansen. Ook in die zin was het eigenlijk veel fijner dat het geen lange trouwjurk is geworden. Dit was ‘m en ik heb geen moment spijt gehad!

driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouw Assepoester

Hoe heb je je dag beleefd?

Martine: Ik was heel ontspannen. Alles was ook op één locatie en we hadden de dag niet te vol gepland. Ik hoefde ook niet extreem vroeg op en kon lekker de tijd nemen om mijn trouwjurk aan te trekken. Dat was ook heel makkelijk, ik kon er zo instappen. Bij dit vintage bohemian stijltje leek het me leuk om een kleurrijke bloemenkrans in mijn haar te dragen. Dat was wel nog even spannend, want die werd pas een dag van tevoren gemaakt, met seizoensbloemen. Maar ik vond ‘m supermooi!

Hoe waren de reacties op je look?

Martine: Ik ben met een oldtimer naar de locatie gereden, dezelfde auto die mijn ouders jaren geleden op hun trouwdag hadden. Toen ik aankwam zag ik Niek (31) en alle gasten al staan en kon ik niet wachten om uit te stappen. Ik had er zin in! Hij vond mijn look heel erg leuk, we zaten elkaar vol bewondering aan te kijken.

Ik kreeg van iedereen de reactie dat deze driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouw precies is zoals ik ben. Van vrienden, familie en zelfs van mensen die ik wat minder vaak zie. En mensen die zelf niet van het trouwen zijn, zeiden: oh, zo kan het dus ook?!

Hoe zag jullie dag er uit?

Martine: De ceremonie was in een boomgaard met schapen. Naarmate het ja-woord kwam, tijdens de speeches en onze geloftes, kwamen ze steeds dichterbij. De ringen werden aangevlogen door een oehoe, dat was heel gaaf om te zien. Bij het koetshuis hebben we vervolgens taart gegeten en geproost met sappen uit die boomgaard.

Tijdens de borrel zijn er groepfoto’s gemaakt en zijn wij met de fotograaf een rondje om het kasteel gewandeld. Dat was de enige fotoshoot van die dag en even een fijn rustpuntje waarop we met z’n tweeën waren.

In de kasteeltuin was diner aan lange tafels, waardoor het een Frans tafereeltje leek. We hadden een BBQ en iedereen kon pakken wat ie wilde. Heel relaxt allemaal. Toen de avondgasten kwamen, hebben we nog een keer geproost met z’n allen voor het feest losbarstte. We hebben de hele avond gedanst.

Heeft je trouwjurk alles goed doorstaan?

Martine: Ja, op mijn driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouw heb ik echt niets aan te merken, hij zat zo lekker! Omdat ie gewoon kort was had ik er geen omkijken naar en kon ik er heerlijk in dansen. Er zitten ook geen vlekken in, want hij heeft natuurlijk niet over de grond gesleept, hij is nog heel netjes en schoon!.

Ik heb ‘m nu op een paspop hangen. Zo leuk, want iedereen die ‘m weer ziet valt het ook op hoe mooi en apart het kant is en hoe fijntjes het is afgewerkt.

Hoe kijk je op alles terug?

Martine: Het was echt een droomdag. Iedereen zegt dat het lastig is je bruiloft bewust te beleven omdat de dag zo snel voorbij gaat. Maar ik weet gelukkig bijna alles nog, ik heb echt van elk moment kunnen genieten.

Ik heb nog steeds het gevoel dat mijn trouwjurk voor mij gemaakt was. Maar het grappige is dat ik op jullie site een ervaringsverhaal las van twee vrouwen die zijn getrouwd, waarvan eentje dezelfde jurk heeft als ik. Zij draagt ‘m met sneakers, echt heel anders en ook bij haar past ie supergoed. Zo leuk!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

driekwart bohemian trouwjurk met halflange mouw Assepoester

Foto’s: Madame Poppy

 

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen