Een bruiloft met 14 kinderen, welkomstlolly’s, een proeffestival, vingerafdrukpoppetjes en een knalrode trouwjurk

Evelien: “En dat terwijl wij altijd zoiets hebben gehad van: ‘Trouwen, mwah, waarom?’ We hebben er toch voor gekozen, omdat je – heel praktisch – een aantal zaken gelijk goed regelt. Trouwen is daarnaast gewoon een geweldige belevenis! We hebben wat te vieren, want ons gezin is compleet met Joost (4) en Gijs (1). Deze dag is de ultieme kroon op onze relatie én op ons gezin.”

“Onze trouw- en feestlocatie was restaurant de Bagatelle in Mariënheem. We maakten onze entree op een ouderwetse bakfiets, gescoord in de tuin van de overburen. Daar werden we uitbundig onthaald door onze familie en beste vrienden. De fiets is door Roel prachtig opgeknapt en verder aangekleed met kastanjes, houten hartjes, schoonmoeders picknickmand en prachtige bloembakken. Alle lof voor de bloemist, die het bruidsboeket en de bloembakken fantastisch heeft gemaakt. We hadden gezegd: het moet eruit zien alsof we net terugkomen van een picknick.”

O, wat zijn ze zoet…

“We hebben onze kinderen heel bewust betrokken bij de bruiloft. Het moest echt een feest voor ons vieren worden. Hebben zij feest, dan hebben wij ook feest.
Ook aan de andere kleine gasten is op veel fronten gedacht. Voor de grootsten (5+) heb ik wegwerpcamera’s gekocht. Voor hen hadden we de ‘I Spy’-kaartjes gemaakt die ook op jullie blog staan, met onderwerpen om te fotograferen. De kleintjes kregen van die kleine fototoestelletjes met dierenplaatjes erin. Zo had elk kind een eigen cameraatje.”

“Voordat de ceremonie begon heeft de ceremoniemeester welkomstlolly’s en goodiebags uitgedeeld aan alle kinderen. Hartjeslolly’s van Jamin met daarop geplakt ‘welkom’ en de naam van het kind. Tijdens de ceremonie was het muisstil, er zaten 14 kids aan onze voeten te kauwen op hun lolly. We hebben er geen één gehoord. Voor veel kinderen was het heel spannend, die hadden nog nooit eerder een trouwerij meegemaakt. Door de lolly’s en hun goodiebag voelden ze zich bij binnenkomst meteen speciaal.”

K3, knutselen en gekleurde vingerafdrukken

“Wij werden in de echt verbonden door een bijzonder ambtenaar van de burgerlijke stand, onze achterbuurvrouw, die een prachtige persoonlijke speech hield. Zoon Joost zorgde met zijn lievelingsknuffel: ‘Hans de Olifant’, voor de ringen. Na het ja-woord las de ambtenaar enkele regels uit het lied ‘Trouwen’ van K3. “En op een dag zeg je ja, kom trouw met mij en iemand roept dan kus de bruid”. En vervolgens riepen alle kinderen ons luidkeels op om te kussen. Na ‘de kus’ hebben we met alle kinderen gedanst op K3.”

“Voor ons geen dansfeest, maar een proeffestival. De koks van de Bagatelle bereidden ter plekke voor onze gasten heerlijke kleine gerechtjes. Voor de kinderen was er een lange knutseltafel. Met een drie meter lange kleurplaat, kleurboekjes met eigen gemaakte kleurplaten, snoep, patat en frikadellen.”

“Ons gastenboek was een creatieve uitdaging voor jong en oud. Met een normaal gastenboek doe je niet zoveel, je kijkt er zelden in terug. Op jullie blog vond ik het idee om alle gasten met gekleurde inkt een vingerafdruk te laten zetten en ze daar een poppetje van te laten maken. Zelf hebben we dat vooraf gedaan: ons gezin, getekend als bruidspaartje. Die afbeelding kwam terug op de trouwkaart, op de servethoesjes en op de bedankjes. Onze bedankjes bestonden uit ouderwetse (bruine) papieren zakjes gevuld met Oudhollands snoep. Met daarop een etiket met onze eigen vingerafdrukpoppetjes en de tekst ‘Don’t forget, love is sweet’.”

Feest in de hemel

“Gedurende de dag hebben we op verschillende momenten stil gestaan bij de afwezigheid van mijn moeder. Zij overleed in mei 2011. Een zelfgemaakt kleurplaatje van onszelf als bruidspaar met daarnaast een vlinder hebben we aan onze ‘kleine gastjes gestuurd met het verzoek die in te kleuren. We hadden ze beloofd dat we wat leuks met de tekeningen zouden gaan doen op ons ‘trouwfeestje’. Op de klanken van Bløf lieten alle kinderen hun eigen gekleurde tekeningetje aan een ballon op. Onze oudste zoon zei: “Dan doen ze in de hemel een raampje open en dan zien ze dat wij vandaag feest hebben. ”Dit was heel mooi en emotioneel moment, maar door de ballonnen voor de kinderen ook luchtig en vrolijk.”

Een knallende trouwjurk

“Ik wist direct dat ik niet in een witte jurk wilde trouwen. Ik ben meer van de knalkleuren, dat staat mij beter en dat past bij mij. Dus ik dacht wel even: goed, waar haal ik nu een jurk vandaan? Ik ben ook niet het type dat zich in een bruidswinkel op een stoel laat zetten en zich van alles laat aantrekken. De website van Assepoester viel gelijk op in positieve zin. Het beviel me gelijk dat je bij jullie geen afspraak hoeft te maken, lekker ongedwongen. Roel en mijn zus zochten met mij mee. Ik ben er open ingegaan, ik laat me graag verrassen. Je kunt van tevoren wel bepalen wat voor jurk je wilt, maar je moet ‘m uiteindelijk toch aanzien.”

“De ultieme Evelien-jurk voelde gewoon goed, zat lekker en stond mooi. Hij paste bij mij. Hij is een beetje stoer en er zitten geen frutsels op. Met verder doorpassen en door de toevoeging van de Zeeuwse kralen van mijn oma op de jurk werd ‘ie natuurlijk alleen nog maar mooier en persoonlijker. Ik heb er enorm veel complimenten over gehad. Dat rode knalt echt van de foto’s.”

Trouwfeestje

“We hebben een schat van een buurvrouw, die op onze Gijs gepast heeft. Dat is wel een aanrader; om tijdens de ceremonie iemand te hebben die op je kinderen let. Opa en oma hebben ze ’s avonds naar huis gebracht en in bed gestopt. En nog een tip voor een kindvriendelijke bruiloft, is om alles op één locatie te vieren. Het is voor de kinderen rustig en voorspelbaar en het maakt niet zoveel uit als dingen wat uitlopen. Bezoek met je kinderen ook de trouwlocatie vooraf. Onze ‘Joost’ kreeg van de medewerkers van de Bagatelle kort voor ons huwelijk een persoonlijke rondleiding in het pand, geweldig! Hij wist op de trouwdag precies waar hij aan toe was.”

“Onze buren hadden gezamenlijk een boog voor onze deur gezet met bloemen van folie met daarin 60 lolly’s. Die lolly’s heeft Joost op maandag getrakteerd op school. Zo vierde de hele school ons feestje een beetje mee.”

“Wat ons positief verbaasd heeft is dat trouwen zo leuk is! Zo veel voorpret, zowel bij ons als bij onze dierbaren. Zoveel warmte, aandacht en oprechte belangstelling. We kijken met een heel warm gevoel terug op ‘onze dag’.
Het was echt een trouwfeestje – zo noemden de kinderen het. Na afloop stond ons buurmeisje buiten te huilen op de stoep; ze vond het zó erg dat het was afgelopen. Dat is volgens ons het grootste compliment dat we kunnen krijgen!”

De adresjes van Evelien en Roel:

Trouwlocatie: Restaurant Bagatelle, Mariënheem
Trouwfotografie: Janine Lok
Trouwpak Roel: Piet Zoomers, Wilp
Rode trouwjurk: Assepoester Trouwjurken, Arnhem
Bloemen: Alex Bloemsierkunst, Apeldoorn
Ringen: Edelsmid Silvia, Heino
Gastenboek en button jongste zoon: Villa Tovertoren, Zwolle
Bedankjes: Snoep van Toen (snoepgoed) & Kimya (verpakking)
Jurkjes van de bruidsmeisjes: Little Flowers
Stempels gastenboek: Juffrouw Stip

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen