Een eigen trouwsite, supercoole trouwfoto’s, Instagram en een flashmob voor VIP’s

Laura: “Ik wilde een coole trouwuitnodiging die niet zo standaard is. Gewoon clean, met een paar regels tekst en de rest lees je maar op de website; dat idee. Vooraf hebben we een loveshoot gedaan met Jarg Woldhuis en één van de foto’s hebben we gebruikt op de trouwkaart. Ik heb zelf stempels ontworpen en laten maken; die hebben we op labeltags gestempeld en aan de kaart gehangen. Roeland, de beste vriend van Chris, zit in de IT en hij heeft naar onze ideeën de website www.chrisenlaura.nl gebouwd. We konden daarop alle informatie kwijt over onze trouwdag en alles daaromheen. We hebben daar bijvoorbeeld uitgelegd dat we wat met Instagram wilden doen op onze trouwerij, maar ook ideeën voor een huwelijkscadeau hebben we erin verwerkt.”

“We houden er zelf helemaal niet van om met een envelopje met geld aan te komen zetten op een verjaardag, of dat er op de kaart zo’n tekeningetje van een envelopje staat. Ik kwam ergens het idee tegen om gasten stukjes van de huwelijksreis cadeau te laten doen. Dat hebben we ook in de site verwerkt. We zouden sowieso een reis naar Bali maken, en de rondreis was weergegeven op een landkaart van Bali, op de site. Door op een plaats te klikken, konden onze gasten zien wat we van plan waren daar te gaan doen en konden ze ons een stukje van de reis cadeau doen. Bijvoorbeeld bezoek aan een tempel, of een boottocht. Het diende puur als tip, maar uiteindelijk hebben 9 van de 10 gasten wel iets gekocht in onze ‘webshop’, haha. We hebben er een heerlijke reis van kunnen maken. Op vakantie hebben we op de website en via Instagram een reisverslag bijgehouden, zodat iedereen kon zien wat we daar aan het doen waren.”

Het is net een struisvogel!

“De afgelopen periode was voor ons best een zware periode. Daar zijn we sterker door geworden. Wij wilden graag trouwen om van elkaar te weten hoe sterk onze liefde is. Chris is misschien iets traditioneler dan ik, hij wilde sowieso graag trouwen. Voorwaarde was wel dat we het helemaal op onze manier konden doen. Natuurlijk fantaseer je weleens over trouwen, maar ik had als klein meisje nooit gedacht dat ik überhaupt in een jurk zou trouwen! Ik ben niet echt een meisje-meisje. Ik draag weleens een jurk hoor, maar een trouwjurk is toch weer iets heel anders. Ik vind jullie site dan ook helemaal geweldig. Ik heb er heel veel inspiratie opgedaan voor onze bruiloft, en ik dacht: als ik bij Assepoester niet slaag voor een trouwjurk, dan slaag ik nergens. Zo’n stijve winkel waar je een afspraak moet maken om langs te komen is ook niks voor mij.”

“Ik had al wat voorwerk gedaan en plaatjes van jurken bekeken en wist: een lange trouwjurk met allerlei tierelantijnen is niks voor mij. Het wordt óf kort, of zo’n voor-kort-achter-lang-jurk. Ik heb eerst een korte trouwjurk gepast, en daarna een trouwjurk die voor-kort-achter-lang was. Het was echt een Lau-jurk. Ik dacht: ik kan nu nog wel tien jurken aantrekken, maar dit is ‘m gewoon. Mijn moeder en schoonmoeder waren mee en waren het helemaal met me eens. Mijn jurk is stoer, vrouwelijk, lekker gek, een tikkie hysterisch en ik kon er een paar gave killer heels onder dragen. Die heb ik tijdens de photoshoot op de heide en ’s avonds op de dansvloer wel verruild voor mijn roze Allstars hóór.
Mijn oma ging mee om de jurk op te halen en zei: ‘Het is net een struisvogel!’. Dat past wel bij mij: ik wil het altijd net effe iets anders.”

Professionele trouwfoto’s & Instagram

“De jurk vond ik niet eens het allerbelangrijkste. Voor ons was dat een goede fotograaf. Het Ome Henk laten doen? Nee, echt niet! Toen ik wist dat we gingen trouwen, had ik een stapel bruidsbladen gekocht – ja je moet toch ergens beginnen? Daarin kwam ik foto’s tegen van Jarg Woldhuis. Ik zei meteen tegen Chris: dit type foto’s, daar word ik blij van. Dit is wat wij willen, zoals wij zijn. Jarg bleek ook nog eens drie straten verderop te wonen, dus we zijn op de fiets naar hem toe gegaan om kennis te maken. Het zat gelijk goed. Jarg paste er ook helemaal tussen op de trouwdag: er waren zelfs mensen die dachten dat hij een broer van mij of Chris was. Hij is er ook van begin tot einde bij geweest.”

“Ja, een professionele trouwfotograaf kost veel geld, maar het was voor ons echt wel belangrijk dat we foto’s zouden hebben die wij super vinden. Ik ga er zelf een boek van maken, dat kan ik wel aardig. Bij ons thuis staat een tijdschriftenrek vol met fotoboeken; die worden door iedereen bekeken die binnenkomt. Binnenkort ga ik zelfs een fotografieworkshop volgen bij Jarg!”

“Het idee om Instagram te gebruiken heb ik op jullie site opgedaan. Op de website hadden we vooraf al geschreven dat we het leuk zouden vinden als iedereen foto’s zou maken met Instagram en dan de hashtag #geurtsen zou gebruiken. Ook bij binnenkomst hebben we van iedereen een foto gemaakt en die hebben we de volgende dag meteen geupload.”

Her name was Lola…

“Onze trouwlocatie was de Hamermolen in Ugchelen. We wilden niet trouwen op een groot pompeus landgoed met een kasteel ofzo, dat past niet bij ons. Toen we hier kwamen, wisten we: dit is het. Het was gezellig, mooi en er hing een huiselijke sfeer. We voelden ons er thuis.
Lola, ons Fiatje500, was ook mee. Da’s echt een oud beessie. We hadden haar voor de gelegenheid versierd natuurlijk. Met allemaal tulpen op haar mandje – daar ben ik gek op.”

“Chris heeft mij om 12:00 opgehaald en toen zijn we foto’s gaan maken bij Radio Kootwijk. De VIP’s – zo noemden wij onze daggasten – zijn bij mijn ouders thuis gebleven, waar ze ook hebben geluncht. Ze kregen een goodiebag met daarin een ‘corsage’: voor de mannen een zwart snorretje en voor de vrouwen roze lippen. Verder zaten daarin: een flesje water waar ‘sweet love… Mr. & Mrs. Geurtsen’ op stond, een stokje met een mondje of een snorretje die ze als props konden gebruiken voor de foto’s en daarnaast nog een zakdoekje, paracetamol, bellenblaas, een flesje drank, een chocolaatje en een cd met nummers die wij leuk vinden en die bij ons passen. Voor de kinderen zat er een kleurplaat in, viltstiften en bellenblaas. De kids waren natuurlijk helemaal blij met hun eigen tasje. Ik vond het heerlijk om te doen; al die leuke ideeën uitvoeren.”

“Zij zijn op eigen houtje naar De Hamermolen vertrokken en wij ook, voor de ceremonie. Dat was hartstikke bijzonder natuurlijk. De trouwambtenaar had ons allebei gevraagd een brief naar elkaar te schrijven en die hebben we op vakantie pas gelezen. Toen hebben we wel een traantje gelaten hoor!”

Flashmob!

“Tijdens de ceremonie heeft mijn schoonzusje samen met Roeland – de vriend van Chris – drie nummers gespeeld en gezongen. ‘Sweet Love’ – het nummer van Anita Baker maar dan in de uitvoering van Ntjam Rosie. Dat nummer is echt ons nummer en dat hebben we ook overal terug laten komen. We hebben bijvoorbeeld een stempel laten maken met ‘sweet love… Mr. And Mrs. Geurtsen’ erop . Het staat ook in onze ringen gegraveerd.
Ze speelden ook nog ‘Marry Me’ van Train. Op ‘When Love Takes Over’ hebben we ’s avonds samen met onze de VIP’s nog een flashmob gedaan. Ja, heel gaaf was dat! Speciaal voor de VIP’s hadden we een apart gedeelte op onze website ingericht. Daar konden ze inloggen en instructievideo’s bekijken voor de flashmob. Echt grappige filmpjes zijn dat geworden. Daarmee konden ze thuis oefenen. We hebben het wel makkelijk gehouden hoor. Maar het was echt een succes. De dansvloer is daarna niet meer leeg geweest!”

“Iedereen ging uit z’n plaat en iedereen heeft genoten, dat horen we nu nog steeds. De dj draaide vanalles; veel top40, heerlijke dansmuziek. Dat voelde hij goed aan. De muziek moest om 00:30 uit en dat vond ik wel jammer, want ik had nog wel even door kunnen gaan.”

“Buiten hebben we toen wensballonnen opgelaten. Wat wij hebben gewenst? We willen heel graag een kindje, daar zijn we al een tijdje mee bezig en dat gaat heel moeizaam. Daarom moest dit ook echt ónze dag worden, na alle moeilijke periodes wilden we een dag vol positiviteit creëren. Dat hadden we nodig. En dat is echt gelukt.”

Doen waar je zin in hebt

“Mijn tip voor andere Lucky Girls is: doe het echt zoals je het zelf wil. Mensen zullen van tevoren misschien hun wenkbrauwen optrekken bij de keuzes die je maakt. Dat hadden wij bijvoorbeeld ook toen we vertelden dat we een website gingen maken. ‘Oeh, kan iedereen daar wel bij?’, kregen we te horen. Maar opa en oma kregen gewoon een briefje bij de uitnodiging en wat bleek? Mensen gaan je ook echt volgen via de website. Er werd echt heel actief gebruik van gemaakt.”

“Wat ik van tevoren had gehoopt, was dat het heerlijk relaxed zou zijn, gewoon lekker informeel met elkaar de dag beleven. We hebben bijvoorbeeld tapas gegeten met z’n allen en mijn vader heeft ook nog in zijn speech gezegd dat zoals we gewend zijn iedereen lekker door elkaar aanschoof. Doen waar je zin in hebt – dat was een beetje het motto van de dag. Niet te statisch, gewoon lekker gezellig doen. Die dag was gewoon zo super, ik zou het zo nog tien keer over doen!”

De adresjes van Laura:
Trouwlocatie: De Hamermolen, Ugchelen
Trouwfotograaf: Jarg Woldhuis
Trouwjurk: Assepoester Feestkleding
Trouwpak: Solo Per Lui
Trouwringen: Minouche en Rûne, Arnhem
Stempelontwerp uitnodiging: Studio Stempel
Trouwuitnodigingen: Greetz
Trouwbedankjes: De Werkbij
Goodiebags: Kimya
Huwelijksreis: Bali Online
Website: Inkredible

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen