Een ontspannen stadsbruiloft in Amersfoort, roze schoenzolen, een frietkraam en feestje in een jazz-café

Suzanne: “We zijn al superlang samen, vanaf ons 16e al. Echte highschool sweethearts dus! Ik wilde altijd heel graag trouwen en dan draaide het voor mij vooral om de dag; het trouwen zelf. Jan leek al die poespas en het prinsessen-gebeuren echter niks. Ik had dan ook niet meer verwacht dat het er voor ons in zou zitten. Maar net toen ik op het punt was waarop het voor mij niet meer zo nodig hoefde, bleek Jan er heel anders over te zijn gaan denken. Over wat het betekent als je gaat trouwen en dat het je relatie officiëler maakt: het is meer dan verkering. Hij was zogezegd in het idee van trouwen gegroeid. Omdat hij wilde voorkomen dat we ooit aan de keukentafel zouden zitten en zouden zeggen: ‘nou, laten we dan maar gaan trouwen’, had hij een aanzoek voorbereid. Toen we op vakantie waren in Griekenland vroeg hij mij op een strandje ten huwelijk. Ik heb eerst een halve minuut met mijn mond open gezeten, gewoon omdat ik het echt niet had zien aankomen!”

“We hebben de rest van de vakantie in een roes gezeten en bij thuiskomst hebben we het meteen aan iedereen verteld. Ze waren allemaal enthousiast en onze ouders vonden het natuurlijk fantastisch, want die hadden ook niet meer gerekend op een huwelijk. We hebben toen eerst nog een maandje rustig aan gedaan en vooral veel tegen elkaar verzucht: ‘gek hè, we gaan trouwen!’. Daarna hebben we een datum geprikt. Het werd woensdag 10 april, want dat is ook de dag waarop we verkering kregen. Ja, op je 16e geldt het moment waarop je voor het eerst zoent natuurlijk als dé datum, haha! Daarna zijn we rond gaan kijken: wat vinden we leuk om te doen? Want een traditionele bruiloft is niks voor ons.”

Een ontspannen stadsbruiloft

“De binnenstad van Amersfoort is echt ons plekje en we wilden daar dan ook graag trouwen. Een lekkere ontspannen stadsbruiloft was ons beeld daarbij. Het moest niet een te lange dag worden; gewoon eind van de dag trouwen, daarna naar onze favoriete kroeg en we zien het wel. Het zou natuurlijk ook gewoon op een woensdag zijn, een doordeweekse dag, dus we hadden geen hoge verwachtingen: als mensen er al om 20:30 klaar mee zouden zijn, was dat prima en als ze langer zouden willen blijven, helemaal leuk natuurlijk!”

“Als trouwlocatie kozen we voor de Onze Lieve Vrouwetoren – ook wel De Lange Jan genoemd – van Amersfoort. Dat is het middelpunt van de stad en voelt voor ons ook vertrouwd; als we wakker worden zien we de toren staan. De locatie is wel helemaal leeg, dus we moesten de inrichting zelf regelen. Wij zijn naar een restaurant gegaan aan het plein; Het Kannetje, en hebben gevraagd of zij dit konden verzorgen. Dat deden ze graag, want ook zij zijn fan van de toren als trouwlocatie. Het is een hele toffe plek om te trouwen, gek genoeg wordt dat niet zo vaak gedaan.”

Een vlotte korte trouwjurk en roze schoenzolen

“Op zoek naar een vlotte, liefst korte jurk – hij moest vooral niet prinsesserig of verkleedpartij-achtig zijn – kwam ik toch al snel terecht in de zoetsappige bruidswereld met witte en roze suikers. Ik ben eerst in een ‘echte’ trouwjurkenwinkel geweest. En oké: hoewel het een belevenis was, samen met je zus en je moeder, à la ‘Say Yes To The Dress’, vond ik dé jurk er niet. Helaas wel veel gedweep en minder vlotte dames die pushten naar een aankoop.
In mijn zoektocht op internet was ik Assepoester al wel vaak tegengekomen, maar ik verwachtte door de naam júist zoetsappigheid. Tot ik op jullie fantastische blog stuitte. Eindelijk hippe, vlotte en leuke jurken, originele ideeën voor niet zo traditionele bruiloften… precies wat ik zocht.”

“Een verfrissende winkel, lekker relaxed en vlotte meiden die weten waar ze het over hebben. Eigenlijk bleek de eerste jurk bij jullie raak: kort, wit, strapless, en hij leek op maat gemaakt. Ik miste in eerste instantie nog het bruidstoefje, maar inventief als jullie zijn was daar binnen 10 seconden iets op bedacht. Een sluiertje aan de achterkant vanaf mijn middel: prachtig! Bij het ophalen van de jurk slaagde ik ook al meteen voor de Elsa-shoes met roze zool. Helemaal fantastisch dat Jan uiteindelijk door toeval ook roze zolen bleek te hebben!”

“De jurk paste bij de dag die we voor ogen hadden: gewoon niet teveel poespas, maar toch wel een échte bruidsjurk. Ik was altijd van de Sissi-jurken, ik hield daar wel van, maar hoe ouder ik werd, hoe meer ik erachter kwam dat dat niet klopte bij mij. Ik heb er wel één gepast, maar ik had het gevoel dat ik een verkleedpartijtje aan het houden was. In m’n uiteindelijke jurk voelde ik me lekker; hij is eenvoudig, kort, een beetje sexy maar wel bruidsachtig. En je kon mijn hoge hakken lekker goed zien!”

Feestje in een jazz-café, een frietkraam en tot half drie feesten op een woensdagavond

“De ceremonie was om 16:00, daarna staken onze gasten het plein over naar de Hof, naar ons favoriete stam-jazz-cafeetje: de Miles. Zelf zijn wij tussendoor nog even de auto weg wezen brengen, dat was wel zo praktisch en ons huis is toch om de hoek. We zijn teruggereden op de fiets; ik achterop bij Jan en zo hebben we een paar rondjes over het plein gereden. Iedereen roepen en zwaaien en feliciteren, zó leuk!
We hadden dan weer wél een traditionele bruidstaart met lagen, dat vonden we wel weer cool. Dat was het startpunt van het feestje.”

“We hebben een heerlijk feest gehad met onze lieve vrienden en familie. Op het plein voor het café hebben we een frietkraam neergezet waar onze gasten lekker onbeperkt konden snacken. Dat leek ons wel relaxed, niet te moeilijk. Ons uitgangspunt was dat onze bruiloft zo simpel zou zijn dat we geen ceremoniemeester nodig zouden hebben… en we wilden niemand met deze taak belasten. Dat is gelukt! Er waren geen stukjes, gewoon een relaxed feest, lekker kletsen en dansen. Tegen onze verwachting in werd het zelfs op deze woensdag zo laat dat we om half drie ’s nachts echt de kroeg zijn uit gezet!”

Trouwen is tof!

“Het meest hysterische dat we qua voorbereiding hebben gedaan, is het maken van een filmpje ter aankondiging van ons huwelijk. Film & video zijn de grote hobby van Jan en we hebben het filmpje echt met z’n tweeën gemaakt. In de Soesterduinen. Het was heel zonnig hoor, maar het was -3 en dus ijskoud. En steeds was het van ‘oké, jas uit’, omdat we in het voorjaar zouden trouwen en het filmpje ook wel een beetje in die sfeer wilden opnemen. We hebben daar dus veel tijd in gestopt, maar we zijn er tegelijkertijd heel trots op.”

“Wat we een heel mooi moment van de dag vonden, was toen we kwamen aanrijden bij de toren. We kwamen aan in een cabrio en het was superkoud, maar alle mensen stonden in een brede haag op ons te wachten, op het terras floot iedereen naar ons… Iedereen was zo vol liefde, aandacht en blijheid. Dat vonden we wel heel bijzonder.
Maar eigenlijk heeft de hele dag ons overweldigd. We hadden nooit verwacht dat we trouwen zó tof zouden vinden. En dat kwam vooral door alle lieve mensen.”

De adresjes van Suzanne:
Trouwlocatie: Onze Lieve Vrouwetoren, Amersfoort
Feestlocatie: Café Miles, Amersfoort
Frietkraam: Veenendaal Catering
Korte trouwjurk: Assepoester Feestkleding
Trouwkleding Jan: pak van ZARA, schoenen Floris van Bommel
Trouwfotograaf: Masha Bakker 
Video: Jan Persoon – Videographer

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen