Een Zeeuwse bruiloft in een schuur, trouwtattoos en een mix & match trouwjurk

Manon: “We zijn allebei geboren en getogen in Zeeland. Bovendien wonen onze ouders daar nog, evenals mijn vriendinnen en de rest van onze familie. We wisten dan ook gelijk dat we in Zeeland wilden trouwen.”

“Ik heb JP voor het eerst ontmoet in Goes; we wilden daarom in het stadhuis van Goes trouwen. Via een vriend van mijn vader vonden we een monumentale schuur in Kamperland die is omgetoverd tot feestzaal. Het had echt dat Zeeuwse, in the middle of nowhere.”

“Dat Zeeuwse kwam ook terug in de details van de bruiloft. Zo droeg ik een Zeeuwse knop – het symbool van Zeeland – op mijn trouwjurk en droeg ik een ring en oorbellen met dat symbool. Bovendien kwam het terug in de polscorsages van mij en Ilse en in de corsages van JP en Kerstin. Ze zaten ook in de bloemstukken op de trouwlocatie. Als bedankje kregen alle gasten zakjes met Zeeuwse babbelaars mee. Met een stempel in de vorm van een Zeeuwse knop heb ik de bedankkaartjes en de kaartjes voor aan de tafelstukken bestempeld.”

003_manon

Helemaal mijn jurk

“De winkel van Assepoester lag voor mij heel erg uit de richting. Maar ik wilde tóch naar Arnhem. Ik wil mezelf nou ook weer niet bestempelen als ‘oudere bruid’, maar toch wilde ik niet zo’n helemaal witte jurk. En bovendien ben ik ook niet zo van de jurken, dat maakte het ook lastig. Gelukkig heb je bij Assepoester ook keuze uit gekleurde trouwjurken: dat leek me wat voor mij.

Samen met mijn moeder ben ik daarom een dagje naar Arnhem afgereisd. Ik stond binnen twee uur buiten, compleet met accessoires: schoenen, mijn jurk en bijpassend ondergoed!”

“Ik had een trouwjurk met mouwen in mijn hoofd, maar ik ging wel naar binnen met het idee: ik zie wel wat er hangt en ik laat me gewoon goed adviseren. Lenny van Assepoester wist gelijk wat bij mij past. Ik trok eerst twee hele mooie kanten trouwjurken aan, maar toen ik de derde jurk aanhad, wist ik het gewoon. De andere jurken vond ik erg mooi, maar bij deze veranderde er iets in mijn gezicht.”

002_manon

“Het is een mix & match trouwjurk in de kleur silvergold en de rok valt heel mooi. Het zat gelijk lekker. Het was in eerste instantie een strapless model, maar omdat ik het niet zo zag zitten om er de hele avond aan te moeten frunniken, hebben ze er bij Assepoester een halterbandje aan gemaakt. Ook de tailleband hebben we samen toegevoegd. Ik wist meteen dat ik daar een Zeeuwse knop op wilde dragen. Zo was het helemaal mijn jurk: klassiek en met niet teveel poespas.”

Een hele relaxte ochtend

“Een paar dagen voor de bruiloft zijn we naar Zeeland afgereisd en verbleven we bij mijn ouders. Op de nacht voor de bruiloft ben ik daar met Ilse blijven slapen; JP is samen met Kerstin naar mijn broertje gegaan in Goes. Ik vond het een hele relaxte ochtend; samen met mijn moeder, zus en Ilse ben ik naar de kapper geweest en we hebben rustig ontbeten. Rond 11:00 uur kwam de fotografe. Toen ben ik ook mijn jurk gaan aantrekken.”

“JP en Kerstin kwamen ons rond 13:00 ophalen in onze trouwauto: een Daimler. Het grappige was dat mijn man de trouwauto eigenlijk zou regelen, maar hij was er door tijdgebrek niet aan toegekomen. Mijn vader heeft dat de dag voor de bruiloft nog geregeld! We hadden zelfs een chauffeur: Bram, een keurige oudere man met een chauffeurspakje aan en een pet op.”

007_manon

Een heel speciaal moment

“Ik vond het moment waarop we elkaar voor het eerst zagen in onze trouwkleding heel spannend. Je leeft zo erg naar die dag toe en bovendien draag ik nooit een rok of jurk, dus ik voelde me heel speciaal. Voor JP was het ook de tweede keer in zijn leven dat hij een pak kocht. We kennen elkaar al 22 jaar, maar toch werd ik op dat moment heel erg zenuwachtig. Het was een heel speciaal moment, zeker ook met onze meiden erbij.”

“Samen zijn we foto’s gaan maken in de polder. Ik vond het erg leuk om op de foto te gaan; van tevoren hadden we ook al een verlovingsshoot gedaan voor onze trouwkaart. Zo waren de meiden er ook al een beetje aan gewend geraakt.
Ondertussen arriveerden de daggasten bij mijn ouders en werden ze ontvangen in een grote tent in de tuin, met koffie, thee en broodjes.”

010_manon

“Toen wij even later aankwamen in Goes, stonden alle gasten al klaar voor het stadhuis. We moesten eventjes wachten – we trouwden op vrijdag en dan gaan de huwelijken natuurlijk aan de lopende band door– en daarna konden we naar binnen.”

Goed luisteren

“De ceremonie begon om 15:00. We kwamen binnenlopen met z’n viertjes. Je hoort van iedereen dat je ervan moet genieten omdat het zó voorbij is, dus toen we gingen zitten dacht ik: ik ga heel goed luisteren. Het verhaal van de trouwambtenaar was heel persoonlijk en omdat we veel Engelse gasten hadden, heeft hij hen ook nog in het Engels toegesproken. In plaats van trouwringen, hebben we tatoeages laten zetten met de tekst ‘voor altijd’ erin. Dat stond ook op de trouwkaarten. Na het jawoord heeft mijn oudste dochter een gedichtje voorgelezen.”

“Van tevoren hadden we drie liedjes uitgezocht: ‘One’ van Ed Sheeran, ‘Blank Page’ van Mumford & Sons en ‘Alles is liefde’ van Blof en die hadden we op een USB-stick gezet. Er was alleen iets mis gegaan, waardoor er tot drie keer toe hetzelfde nummer is gedraaid! Dat was wel heel jammer, maar ach, op zo’n moment kan het je niet schelen.”

014_manon

“Gelijk daarna hebben we foto’s gemaakt op het stadhuis. Vervolgens zijn we met z’n allen achter elkaar aan gereden naar de feestlocatie in Kamperland. Dat was een ritje van ongeveer 30 minuten. Om 16:30 uur kwamen we daar aan.”

Borrelen en een Zeeuws buffet

“Het cateringbedrijf had alles mooi aangekleed: mijn wens was veel wit en zo authentiek mogelijk. Er waren zitjes en ronde tafels, bloemstukken op tafel met de Zeeuwse knopen, er hingen juten slingers… heel landelijk en heel mooi. Ik ben van tevoren wel vaak naar Zeeland gereisd om voorbeelden te laten zien, maar het was het waard.”

“Omdat het borreltijd was, hebben we geen taart gedaan maar gewoon lekker koffie en thee met wat petitfourtjes. En dat ging over in borrelen. De kids hadden een aparte tafel met snoep en knutselspullen en konden ook lekker buitenspelen als ze dat wilden.”

018_manon

“Toen zijn we gaan eten. De cateraar had een Zeeuws buffet samengesteld met allemaal producten uit Zeeland, zoals Zeeuws spek, Zeeuwse kazen, hoenders en veel vis natuurlijk. Voor de kids waren er frietjes met een frikandel en een kroket. Af en toe kwam er een speech tussendoor. Het voelde heel relaxed, ook omdat we de hele ochtend rustig aan hadden kunnen doen samen met onze dochters. Daardoor hadden we niet dat gejaagde gevoel gehad.”

We wilden niet naar huis

“Om 20:00 uur begon het feest. Overdag waren we met 40 man geweest; ’s avonds waren we met een groep van 100 mensen. Mijn broer en zus beheerden het gastenboek en maakten polaroids van de gasten met een gehuurde polaroidcamera. We hadden er natuurlijk allemaal leuke props bij, zoals snorretjes en brilletjes. De foto’s zijn heel leuk geworden!”

016_manon

“Er draaiden twee hele goede dj’s op het feest. De ene dj is een vriend van mijn broertje en die kende de andere weer, want die draaide vroeger bij radio538. Ze draaiden veel nummers uit de jaren ’90 en ook een beetje van nu. We hebben de hele avond gedanst!
Mijn oudste dochter heeft met twee vriendinnen een liedje gezongen en zong later nog alleen het nummer ‘I’d Rather Be’ van Clean Bandit. Heel ontroerend natuurlijk. Gelukkig is het vastgelegd op film.”

“We zijn tot 01:00 uur doorgegaan. De ceremoniemeester had een taxi voor ons geregeld, maar ja, dan wil je nog niet naar huis! We hebben nog even gedanst op ‘Alles is liefde’ en zijn toen in de taxi naar het hotel gesprongen.”

021_manon

Niet met z’n tweetjes, maar met het hele gezin

“Voor mij was de ceremonie in het stadhuis het hoogtepunt, omdat je dan je liefde bezegelt. Voor ons was dat ook nog eens de liefde binnen ons gezin. We trouwden niet alleen maar met z’n tweetjes, maar met ons hele gezin. De meiden hebben het er nog steeds over.”

“Mijn tip voor andere Lucky Girls is: bereid het goed voor. Zorg dat je de dag van tevoren niets meer hoeft te doen, om te voorkomen dat je gaat hyperen. Ik was twee weken van tevoren helemaal klaar, tot en met de bedankjes aan toe.

Wat ik ook heel belangrijk vind, is een goede fotografe. De dag gaat zo snel langs je heen! Niet alleen zijn de foto’s prachtig om te hebben, maar ze legt ook momenten vast die je zelf niet meekrijgt van zo’n mooi moment in je leven. En ga gewoon genieten… er valt een last van je schouders als je ziet hoe goed alles is geregeld!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Hanke Arkenbout

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen