Eerst een sterrenmaaltijd in een hip restaurant; daarna een ongedwongen feestje met bier & bitterballen in een bruine kroeg

Manon: “Sjoerd en ik wonen nu tijdelijk in Eefde, tot de oplevering van ons nieuwe huis in Zutphen. Trouwen, een nieuw huis; er gebeuren op dit moment alleen maar leuke dingen. Daarbij ben ik ook nog eens zwanger! Toen ik bij jullie jurken ging passen, voelde ik me al een beetje anders, maar ik had niet door dat ik toen al zwanger was. Ik was in mn hoofd druk met de bruiloft en had niet door dat ik al een baby’tje in mijn buik had.”

Gewoon een gave betaalbare trouwjurk

“We wilden een mooie bruiloft, maar zonder fratsen en we hadden een klein budget. Een vriendin van me heeft vier jaar geleden haar trouwjurk bij Assepoester gekocht en zij wist dat jullie ook hele gave betaalbare trouwjurken hebben. Ik hou eigenlijk helemaal niet zo van bruidsmodewinkels, ik wilde gewoon een stoere mooie jurk. Mijn zus en mijn drie beste vriendinnen gingen mee; een hele delegatie dus! Ik vond het spannend, maar erg leuk. Ik ben best nuchter en had wel mijn ideeën over wat ik mooi vond en niet, maar dat alle ogen ineens op jou gericht zijn als je je pashokje uitkomt… dat vond ik toch wel spannend”

“Ik wist dat ik in ieder geval geen witte, klassieke lange jurk wilde en heb dan ook jurken in allerlei kleuren gepast: van knalrood tot aan groen. Mijn beste vriendin heeft uiteindelijk dé jurk gevonden: een stoer en asymmetrisch model in de kleur antraciet. Ik vond het toch nog lastig om de uiteindelijke keuze te maken, omdat ik het een belangrijke beslissing vond. Maar jullie hebben me goed geholpen en me de tijd gegeven om te beslissen. Ik vond het bij jullie wat minder officieel dan in andere bruidsmodezaken, dat sprak me aan.”

Niet van dat zoete

“Sjoerd en ik hebben samen besloten dat we wilden trouwen. We zijn niet van het zoete en officieel gedoe. Eind september hebben we de knoop doorgehakt en wisten we ook al dat we in december wilden trouwen; 14 december om precies te zijn. Waarom zo snel daarop? Ik ben wel van het doorpakken, dan heb ik zoiets van: nu zijn we eruit en wil ik ervoor gaan! Bovendien wist ik dat in het nieuwe jaar ons huis zou worden opgeleverd en dat we een kindje wilden krijgen.”

“Ik vind het mooi dat je door te trouwen naar de wereld uitspreekt dat je voor elkaar kiest. Ik geloof er niet in dat je na het trouwen verandert, ik had die bevestiging ook niet nodig. Voor ons was het belangrijk dat we straks dezelfde achternaam hebben, dat onze kindjes dezelfde achternaam dragen en dat het allemaal goed geregeld is. Verder vinden we het gewoon tof om met je naaste vrienden en familie een goed feest te geven. Dat hebben we gevierd door een uitgebreid diner bij een goed restaurant in de buurt en daarna een feestje te vieren de kroeg.”

De trouwdag: van luxe sterrenmaaltijd, naar bier, wijn & bitterballen in de kroeg

“Rond 15:00 zijn we getrouwd in het stadhuis van Zutphen.Een mooi moment om samen stralend en mooi gestyled het stadhuis binnen te lopen waar alle familie en vrienden ons al applaudisserend en lachend verwelkomden. We hebben een mooie, persoonlijke ceremonie gehad. Marijn (8) en Julia (5), de kinderen van mijn broer, kwamen de ringetjes brengen. De trouwambtenaar maakte er een leuk persoonlijk verhaal van. Daarna konden we los!”

“We zijn met onze daggasten naar restaurant De Qlump gegaan. Daar hebben we eerst lekker geborreld met bijzondere hapjes en een glaasje bubbels. De Qlump is een zusje van restaurant ‘t Schulten Hues in Zutphen dat één Michelinster heeft, waar je echt goed en op hoogstaand niveau kunt eten. We hebben genoten van een menu bestaande uit verschillende gerechten van Nederlandse sterrenchefs. Dat varieerde van topgerechten van de Librije, van Ron Blaauw en van het Schulten Hues zelf. We kozen voor drie gangen en elke gang bestond uit twee gerechtjes. Dit alles met een goed wijnarrangement erbij, lekker uitgebreid tafelen en genieten. In tegenstelling tot de meeste restaurants met een Michelin-ster die uber luxe en klassiek zijn is restaurant De Qlump heel relaxed en laagdrempelig. Ze hebben een oude gewelvenkelder omgebouwd tot een hip en mooi restaurant met sfeervolle inrichting en loungebanken.
Dat vonden wij dan ook het belangrijkste element aan onze bruiloft: echt goed en bijzonder eten met onze daggasten; zo’n 36 man.”

“Daarna zijn we naar Café de Dwaasheid gegaan, ook wel bekend als ‘De Bolle’ onder locals. Geen poespas: gewoon een gezellige bruine kroeg waar we een ongedwongen feestje konden vieren met bier, wijn en bitterballen. Het contrast was juist zo leuk: eerst echt goed & bijzonder eten en daarna met 70 man een klein feestje vieren in onze stamkroeg. We hebben het wel echt helemaal gedaan zoals wij wilden, we wilden een ongedwongen feestje met een persoonlijke touch. Mn vriendinnen hadden de kroeg versierd met foto’s van mij en Sjoerd van vroeger en nu, zo leuk! Onze muziekkeuze varieerde van oldies als Otis Redding, The Supremes en Stevie Wonder tot aan 80’s & 90’s muziek van Michael Jackson, Whitney Houston en Madonna en eigentijdse top 40 muziek met aan het eind zelfs ruimte voor een lekker housenummer waar we echt op los konden. Dat allemaal bij elkaar maakte het zo echt ‘eigen’. Als ik de sfeer van de dag zou moeten omschrijven, zou ik zeggen gaaf, stoer, zonder fratsen, echt genoten.”

Starbucks op je trouwkaart

“Onze trouwuitnodigingen waren anders dan normaal… Ik ben helemaal fan van Starbucks-koffie. Ik vind het gewoon een gaaf merk, lekkere koffie en heel tof wat zij doen met duurzaam ondernemen. Ik heb er verschillende mokken van en zelfs een boek. Sjoerd en ik waren van de zomer in Boedapest op het Sziget-festival; het grootste festival van Europa. Tijdens het verkennen van het centrum van Budapest hebben we ook volop Starbucks-koffie gedronken. Zoals je misschien wel weet schrijven ze je naam op de beker als je daar je cappuccino en je frappuccino bestelt, zodat ze jouw naam kunnen roepen als je koffie klaar is. Ik als Starbucks-groupie maak dan graag foto’s die ik op social media deel, zo heb ik toen ook een foto gemaakt van onze koffiebekers met onze namen erop. Die foto hebben we uiteindelijk nadat we in september besloten te trouwen, gebruikt voor onze trouwkaarten. Leuk met een Instagram-filter erover voor een stoere look, niet zoet en al helemaal niet klassiek. Mijn oma van 92 vond het maar raar onze trouwuitnodiging met twee koffiebekers erop, maar ik vind dat juist wel leuk; lekker eigenwijs!”

De combinatie maakte dat het klopte

“Wat ik het leukste vond aan de dag? Poeh! Ik vind juist het complete plaatje leuk! ’s Ochtends met vriendinnen naar de kapper, lekker tutten en dan verrast worden met taart, gemaakt door het zusje van één van m’n beste vriendinnetjes… Zo hadden we dus toch een beetje een bruidtaart. Uitgebreid tafelen, genieten van een bijzonder diner, een gaaf ongedwongen feestje. De combinatie van alles maakte dat het helemaal klopte!”

De adresjes van Manon:
Restaurant: Qlump, Zutphen
Feestlocatie: Cafe de Dwaasheid, Zutphen
Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen