Elinde werd tot haar eigen verrassing een bohemian bruid in een crop top trouwjurk

Elinde (26) trouwde met Teunis (29) op een hippie camping. Daarvoor had ze een bohemian trouwjurk in gedachten. Dat dat uiteindelijk een crop top trouwjurk werd, was voor haarzelf ook een verrassing!

Wat voor een trouwjurk had je voor jezelf gedachten?

Elinde: Ik wist wat ik wilde. Het moest sowieso een kanten trouwjurk in bohemian stijl worden. En ik moest er in kunnen dansen.

Hoe kwam je hiervoor bij Assepoester terecht?

Elinde: De website sprak me aan en ik had het lookbook gedownload. Daarna dacht ik: ‘Dit is de winkel waar ik moet gaan slagen, dat kan gewoon niet anders’! Ik wilde er zo snel mogelijk naartoe, maar mijn vriendin die meeging zat midden in haar tentamens. Toen ze klaar was, zijn we vanuit Gorinchem naar Arnhem gereden. Toch een uurtje in de auto. Als je naar een winkel kan waar je zo van onder de indruk bent, dan doet de afstand er niet toe. Al moest ik er vier uur voor rijden, de website van Assepoester had mij voor 200% overtuigd.

Wat was je eerste indruk?

Elinde: Bij binnenkomst stond er een grote tafel met lekkere dingen. Er waren alleen maar vrouwen, wat natuurlijk logisch is. Doordat het niet zo groot is, was het meteen heel gezellig. We werden heel vriendelijk te woord gestaan, helemaal niet streng zoals in andere bruidszaken. We mochten ook gewoon rond gaan kijken en pakken wat we wilden. Het was een soort snoepjeswinkel, maar dan met trouwjurken!

Kon je meteen vinden wat je zocht?

Elinde: Nee! Ik heb wel tien trouwjurken aan gehad, bijna allemaal kanten trouwjurken en ook in de stijl van bohemian trouwjurken. Ze waren allemaal even mooi, maar op de een of andere manier pasten ze niet bij mij. Ik vond ze prachtig, maar ik voelde me niet mezelf. Dat gevoel moet je wel hebben bij een trouwjurk.

Mijn vriendin beaamde dat, ook al vond ze de jurken wel mooi bij me staan. Zij zag bij een meisje dat naast mij stond te passen een losse combinatie waarvan ze zei dat ik die ook eens aan moest passen, maar bij mij viel het niet zo in de smaak. Drie keer raden … Dat werd uiteindelijk mijn trouwjurk!

Aaah, dus je hebt toch een crop top trouwjurk gepast?

Elinde: Bij de tweede ronde had mijn vriendin deze jurk erbij gedaan. Ik vond dat wel grappig en dacht: ‘Ik doe ‘m gewoon aan, dan gaan we het zien!’ Toen ik voor de spiegel stond dacht ik: ‘Dit ben ik!’. Ik voelde me gelijk een diva. Ik was meteen verkocht en wilde niets anders meer. Dit was mijn jurk, dat zag ik meteen. Ik werd er echt heel vrolijk van!

Wat maakte deze trouwjurk dan toch jouw jurk?

Elinde: Hij was anders, het was een top en een rok. Toch voelde het als een trouwjurk, met een stukje blote buik. Ik heb best wel een platte buik, dus het stond heel mooi. En ik dacht meteen: ‘Hee, dit is een trouwjurk waar ik in kan dansen!’. Ik voelde me er prettig en lekker in.

De vrouw naast me had een witte, gladde rok. Dat vond ik niet mooi en hij zat ook heel ruim. Die van mij was van kant en zat meer aangesloten waardoor mijn figuur beter uitkwam. Toen de verkoopster nog met een bandje aankwam voor om mijn hoofd, met een veertje eraan, was het compleet! Dit was mijn bohemian trouwjurk in de vorm van een crop top trouwjurk!

Dus je bent ook goed geholpen?

Elinde: Ik vond de service fantastisch, de dames die er werken zijn zo gemoedelijk, het voelde als een warm bad. De verkoopster die mij hielp gaf mij persoonlijke aandacht en dat voelde heel fijn en heel dichtbij. Ik heb mogen ervaren dat Assepoester als een familie klaarstaat om je te helpen bij een heel mooi moment in je leven. Om daarna de mooiste dag van je leven in vervulling te laten gaan.

bohemian-crop-top-trouwjurk-Assepoester

Hoe zag die mooiste dag eruit?

Elinde: Fantastisch! Het had niet mooier kunnen zijn! We vierden het op camping de Lievelinge in Vuren. Door de mensen ook wel een hippie camping genoemd, omdat alles er zo vrolijk en kleurrijk uitziet. Dat is ook een vereiste als je daar met je caravan wilt staan. En voor ons vormde het een prachtig decor. Het is vijf minuten bij ons vandaan, maar ik hoorde pas dat het een trouwlocatie was toen ik daar al maanden naar op zoek was! Ik heb meteen een afspraak gemaakt en zo is het balletje gaan rollen.

Wat maakte de locatie zo bijzonder?

Elinde: Alles speelde zich daar af, steeds op een klein stukje lopen. De ceremonie was aan de waterkant, waar wij op een vlonder op een soort chesterfield getrouwd zijn. Er stond ergens een haringbar, en daar vlakbij hadden wij de taartentafel en een snoeptafel, waar we hebben getoast met prosecco en waar de receptie plaatsvond. Weer een stukje verderop stond een zweefmolen die we hadden afgehuurd en waar wij met onze gasten in zijn geweest. Ja, in mijn trouwjurk! En dan stond er ook nog een van de oudste spiegeltenten ter wereld, waar het diner en het feest waren!

Oh wow, dat klinkt bijna als een sprookje! Hoe verliep die avond?

Elinde: We konden buiten eten vanwege het mooie weer. En terwijl de hout-ovens aan gingen voor het hoofdgerecht stonden er op de tafels al allerlei voorgerechtjes, antipasti, die iedereen gewoon kon pakken. Met flessen wijn erbij om lekker te borrelen. Daarna was er een buffet van verse pizza slices en bergen pasta. Het eten was heerlijk!

Vanwaar dat Italiaanse tintje?

Elinde: Teunis is half-Italiaans. Omdat zijn halve familie in Italië woont, konden ze er helaas niet bij zijn. Maar om zijn roots terug te laten komen wilden we de bruiloft wel een Italiaans thema meegeven. Zo was het eten Italiaans, en werd er ook Italiaanse muziek gedraaid. En heel veel wijn gedronken. Ik heb bij zijn familie rode wijn leren drinken en ik ben er nu dol op. ’s Avonds met dansen moest ik wel opletten dat het niet over m’n glas klotste!

Dus de voetjes zijn ook van de vloer gegaan?

Elinde: Zeker, we hadden een speciale openingsdans ingestudeerd op een mengelmoes van modern, salsa en een beetje hiphop. Daarna ging iedereen de dansvloer op in die sfeervolle circustent. Omdat het een camping was moest op een gegeven moment de muziek uit. Maar meteen werden er koptelefoons uitgedeeld en konden we verder dansen tijdens een silent disco. Dat was echt top!

Je wens om te kunnen dansen in je crop top trouwjurk is dus uitgekomen?

Elinde: Zeker! In deze jurk voelde ik mij zo mooi, ik ben verliefd op deze trouwjurk geworden! Ik kon me lekker vrij voelen op onze hippie trouwlocatie. Mijn bohemian crop top trouwjurk maakte mijn droombruiloft compleet.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

bohemian-crop-top-trouwjurk-Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen