Ellis vond in haar eentje een korte trouwjurk mét cowboylaarzen

Ellis en Remon gingen trouwen in countrystijl. Assepoester verkoopster Quirina wist dat een korte trouwjurk met cowboylaarzen daar heel goed bij zou passen. Dat had Ellis zelf niet bedacht, maar ze durfde het wél aan!

Wat gaaf die korte trouwjurk met cowboylaarzen!

Ellis: Dat idee kwam van jullie verkoopster Quirina, zij heeft me zo goed geholpen bij Assepoester. Ik was er namelijk helemaal alleen.

Helemaal alleen, was dat bewust?

Ellis: Die eerste keer was ik van plan om alleen te gaan oriënteren, zonder iemand erbij. Ik was in de veronderstelling dat ik alleen zou kijken wat bij me paste. Andere vrouwen waren met moeder, dochter en schoondochter, of zelfs met hun aanstaande en kinderen. Toen ik dat zag vond ik het eigenlijk wel even lekker relaxed. Totdat die zoektocht opeens wel heel vruchtbaar werd…

Oh vertel! Had je ‘m gevonden?

Ellis: Nou… Ik wilde een korte, simpele trouwjurk, en Quirina ging me helpen. Ze liet me expres eerst een lange, kanten trouwjurk passen. Die was eigenlijk ook wel prima. Als tweede had ik deze korte trouwjurk met kant aan. Ik vond ‘m heel gaaf en leuk, maar het was het nog niet helemaal. Maar na nog een paar trouwjurken gepast te hebben kwam ik er toch weer bij uit.

Ik had ‘m de eerste keer met pumps gepast, en deze keer opperde Quirina om dat een korte trouwjurk met cowboylaarzen ook heel gaaf zou zijn. Dat leek me wel wat! Ik droeg op dat moment zelf bruine enkellaarsjes, en dat zag er al heel anders uit. Dus die cowboylaarzen zag ik wel voor me. Ze kwam ook nog met een sluier als sleepje, en stelde voor er een spijkerjasje bij te dragen. Opeens dacht ik: ‘Shit, ik wil deze jurk eigenlijk’.

Wat heb je toen gedaan?

Ellis: Ik heb een foto naar mijn moeder gestuurd. Die vond het niet zo leuk dat ze er niet bij was. Zij wilde ‘m voor mij betalen en nu hadden we ‘m niet samen uitgezocht. Ook m’n schoonmoeder vond het erg jammer. Maar goed, ik had dit ook niet bedacht, maar het liep zo. Ik was nu tevreden en straks was-ie weg. Dus ik heb ‘m toch gekocht. Met de tweede keer passen zijn ze allebei mee geweest en hebben ze zelfs nog mee kunnen denken.

Wat hebben jullie toen nog besloten?

Ellis: Dat het spijkerjasje het niet ging worden. Mijn moeder vond het te gewoon met een spijkerjasje, en niet genoeg bruid. Mijn schoonmoeder was het daar helemaal mee eens. Ik wilde wel iets over die korte trouwjurk dragen en had die eerste keer ook al een kanten top gepast, maar kon niet helemaal de juiste vinden. Die tweede keer zijn we daar nogmaals naar op zoek gegaan.

Deze kanten top met die V-hals zat het mooiste, vooral de achterkant was prachtig. Het was af én het was bruid. Ik had inmiddels ook al cowboylaarzen gevonden, waar ook een beetje kant in zat, en daar paste het perfect bij.

korte trouwjurk met cowboylaarzen

Ja, die cowboylaarzen zijn heel gaaf! Hoe heb je die gevonden?

Ellis: Het zijn handgemaakte cowboylaarzen uit Amerika. Ik heb ze met vriendinnen online gezocht en besteld. Quirina vond ze echt te gek. Dat kant maakt ze toch een beetje trouwachtig. Ondanks dat het haar idee was, vond ik ze ook heel gaaf.

Een perfecte match dus?

Ellis: Nou niet meteen, ze zaten veel te krap! Ik heb alles geprobeerd: natte kranten erin, in de vriezer, naar de schoenmaker, maar niets hielp. Toen heb ik ze toch maar aan Remon laten zien, omdat ik ze gewoon in moest gaan lopen. Dat vond ik wel jammer, maar dat heb je nou eenmaal met cowboylaarzen. Ik droeg ze bijvoorbeeld naar de supermarkt, maar probeerde er zo veel mogelijk voor te zorgen dat ik geen bekenden tegenkwam!

Haha, je moet het maar willen, zo’n trouwjurk met cowboylaarzen! Hoe viel het in de smaak?

Ellis: Heel goed! Ik kom van het platteland, en de hele bruiloft was in een country-achtige stijl. Mijn zus was ceremoniemeester en had de hele aankleding op de trouwlocatie gedaan. Van een welkomstbord met krijt en een setting van strobalen, tot een juten loper en brocante meubels aan toe. Ze is ontzettend creatief, heeft een goede smaak en weet tot in de kleinste details wat bij mij past.

We hebben veel reacties gehad over die sfeer, omdat het er zo prachtig uitzag. En ook de cowboylaarzen bij die korte trouwjurk maakten veel leuke reacties los. Ik wilde ook geen standaard bruidje zijn. Remon droeg bijvoorbeeld ook geen stropdas en had gewoon sneakers aan. We zijn toch al een tikkeltje anders, omdat we een samengesteld gezin vormen. Remon heeft twee zoons van 13 en 7 en ik heb een zoon die ook 7 is.

Jullie zien er prachtig uit met z’n allen!

Ellis: Ja, we hebben de outfits van de jongens samen uitgezocht. De oudste wilde voor een keer in z’n leven bretels aan, dat had ie wel over voor deze dag! Mijn zoontje wilde een colbertje, dat draagt hij wel vaker. En omdat Remon in eerste instantie een giletje zou dragen wilde zijn jongste dat ook. We hebben gezorgd dat alles een beetje bij elkaar paste.

Dat is goed gelukt! En is de auto daar ook op afgestemd?

Ellis: Haha, dat busje wilde Remon per sé. Het is zijn droom om er ooit zelf een te hebben. Ik vond het ook heel gaaf. We konden uit een aantal kleuren kiezen en dit was inderdaad dé kleur die helemaal bij de jongens paste.

Hoe is de dag verlopen?

Ellis: Ik heb met mijn zoontje bij mijn ouders gelogeerd, en daar heeft Remon me met zijn jongens opgehaald. Om drie uur ’s middags was de ceremonie met aansluitend een borrel op het terras. Na het diner hadden we een feest met een leuke band. Ik heb heel de avond staan feesten. Op mijn cowboylaarzen en dat ging prima! In tegenstelling tot Remon…

Hij had een dag voor de bruiloft bedacht dat hij toch nog andere schoenen wilde, maar hij had daardoor dus enorm zere voeten. Tijdens het feest liep hij op slippers! Dat wekte wel weer leuke reacties op van vrienden die zeiden: “Als ik jou op die slippers zie staan denk ik: ‘te gek, dat wil ik later ook!’”.

Dat wordt een goed verhaal voor jullie jubileum! En jij? Ga je je cowboylaarzen nog vaker dragen?

Ellis: Ik denk het wel, ja. Ze lopen inmiddels lekker, ik vind ze mooi en word er echt blij van. En onder een ander jurkje kunnen ze ook heel goed. Ik had het van tevoren zelf niet bedacht, maar ik heb ze echt aan Assepoester te danken.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

korte trouwjurk met cowboylaarzen

Trouwfoto’s: Tess Evenboer Photography

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen