Trouwen in een intieme setting? De elopement bruiloft is helemaal hip!

Gerda (49) uit Finsterwolde droomde van een ‘November Rain’ trouwjurk, maar kwam terecht in haar eigen december storm. Door de ontdekking dat ze borstkanker had, kwamen haar trouwplannen in een stroomversnelling. In plaats van een zomerse trouwdag met alles erop en eraan, vierde ze een intieme winterse elopement bruiloft.

Elopement-bruiloft

Gerda: We waren met een klein gezelschap: mijn man Jarke (54), mijn dochters Jessica (25) en Lotte (23) en onze honden Iva en Finnlay, die ook echt onderdeel zijn van ons gezin. Naast de trouwambtenaar was alleen onze fotografe aanwezig. Van haar leerde ik dat zo’n intieme bruiloft steeds vaker voorkomt en zelfs een naam heeft: elopement bruiloft.

Ik was helemaal niet bezig met trouwen, maar op mijn verjaardag vorig jaar in juni ging Jarke opeens op zijn knieën op een super sfeervolle locatie op het Griekse eiland Kefalonia. Hij wilde met me trouwen voordat ik een ‘oud wijf van 50’ zou worden, haha. Dat dat hele proces in een stroomversnelling zou komen, wisten we toen nog niet.

Winterbruiloft

Gerda: Mijn jongste dochter is model en reist veel voor haar werk. In december was ze thuis en op het moment dat ik op een dag uit de douche kwam, liepen we een beetje te dollen dat ze haar mooie borsten van mij had. Maar opeens werd ze serieus, wees naar mijn linkerborst en vroeg: ‘mam, wat héb jij?’.

Lang verhaal kort: ik bleek borstkanker te hebben. We wilden zo snel mogelijk trouwen, voordat ik het chemo-traject in moest en mogelijk mijn haar zou verliezen. Zo vierden we op 8 januari opeens een winterse elopement bruiloft.

Versnelde zoektocht

Gerda: Ik wist al van het bestaan van Assepoester, de aanpak en de site spraken me aan, en ik zag die trip van Groningen naar Arnhem met mijn beide dochters als een uitje. Bovendien had ik in het lookbook ‘mijn trouwjurk’ al gezien. Die wilde ik wel hebben, als het even kon. Hij deed me denken aan de trouwjurk uit de videoclip van Guns ‘n Roses.

Op aangeven dat mijn budget € 800 was, adviseerde de verkoopster me de trouwjurk die ik had gezien niet mee te nemen in het pashokje, omdat die buiten mijn budget viel. Ik had een superleuke klik met haar en vol enthousiasme zijn we op zoek gegaan naar andere trouwjurken die stoer, vrouwelijk en een beetje sexy waren.

Waar het hart van vol is…

Gerda: Allebei mijn dochters hadden een trouwjurk uitgezocht, ik had er zelf ook een gevonden en de verkoopster had nog meer opties uit de winkel gehaald. Geen van deze trouwjurken pasten bij mij, ik voelde me onderdeel van een poppenkast! Ik vroeg de verkoopster of ze toch die ene trouwjurk uit de winkel wilde halen, voordat iemand anders er met ‘mijn jurk’ vandoor zou gaan.

Eenmaal in het hokje voelde mijn droomjurk meteen goed. Zodra ik ‘m aandeed viel de rest af en wist ik dat ik deze trouwjurk gewoon wilde. Dit was geen poppenkast, dit was Gerda, alles klopte. Ik vond ‘m prachtig, mijn meiden ook, en de verkoopster zei ook dat ze een duidelijk verschil zag in wat er met mij als vrouw gebeurde en dat ik in deze trouwjurk gewoon stond te shinen!

Gerda elopement bruiloft Assepoester

Alles er uit halen!

Gerda: Ik was helemaal weg van de split. Los daarvan was de rok heel basic, maar toch heel vrouwelijk. Het lijfje was mooi bewerkt en had een prachtig decolleté. Door de V-hals hoefde ik er geen bh onder te dragen, hij zat gewoon mooi.

Het was een flinke smak geld, meer dan ik had bedacht, maar ik trouw maar één keer! En ik ga er alles uit halen. We hebben de wens om in vol ornaat nog een groot tuinfeest te geven bij mooi weer en zodra de corona-situatie het weer toelaat. En als alles achter de rug is, willen we zeker ook nog op huwelijksreis en dan neem ik mijn trouwjurk ook mee voor een paar mooie foto’s op het strand.

Stoere styling

Gerda: Ik omschrijf mijzelf als ‘ruwe bolster, blanke pit’. Op de sleeve tatoeage die ik heb, staan portretten van mijn dochters en dingen die ik mooi vind of die mij kenmerken. Bij mijn schouder ontstond een lijn met de tatoeage en de trouwjurk, die precies aansloot. Ook dat vond ik heel mooi en maakte dat deze trouwjurk zo goed bij mij past.

Ik had besloten gewoon mijn legerkisten aan te trekken onder de trouwjurk. Het stond stoer en kwam goed uit op de natte dijk voor ons huis waar we de foto’s hebben gemaakt. Ook mijn dochters hadden hun outfits afgemaakt met stoere schoenen. En de leren jasjes maakten de look helemaal af!

Whisky en taart

Gerda: In de ochtend hebben we ons samen aangekleed en klaargemaakt. De fotograaf was hier al bij aanwezig om wat details en mooie moeder-dochter-momenten vast te leggen. Rond de middag zijn we de dijk op gegaan om foto’s te maken en aansluitend was het officiële gedeelte op het stadhuis. Na afloop hebben we whisky gedronken en taart gegeten.

Die taart was gebakken door een vrouw die ik per toeval heb ontmoet nadat ik met de motor onderuit was gegaan en zij te hulp schoot. Zij creëert fantastische taarten en heeft speciaal voor ons een veganistische taart gebakken, die super is gelukt! Die avond zijn Jessica, Lotte, Jarke en ik casual gekleed uit eten geweest in Groningen.

Geniet!

Gerda: Onze elopement bruiloft was gewoon perfect. Alles klopte, zeker niet in de minste plaats door mijn trouwjurk. Het was een dag met een lach en een traan, gelukkig meer lach dan traan! En dan hebben we nog minstens twee prachtige vooruitzichten: tijdens het tuinfeest en op huwelijksreis kan ik mijn trouwjurk nog twee keer dragen.

Ik ben nu halverwege mijn therapie. In het begin ben ik erg ziek geweest, maar nu gaat het naar omstandigheden goed. Ik voel me krachtig, sta vol in het leven en geniet van alles wat er maar te genieten valt.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Gerda elopement bruiloft Assepoester

Fotograaf: Machteld Kroon

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen