Judith: “Als je van flexibiliteit houdt, moet je naar Assepoester”

Judith (35) en Julian (29) uit Ommen hadden het allebei: overdag een ontroerende ceremonie en ’s avonds een dik feest. Inclusief crowdsurfende bruidegom. Dat vleugje rock ’n roll kwam ook terug in de roze trouwjurk van Judith. 

Waarom ging jij naar Assepoester voor jouw trouwjurk?

Judith: Ik wilde niet zo’n Say Yes to the Dress moment in zo’n statige bruidsmodewinkel. Maar naar een relaxte bruidsmodewinkel. Toen ik Assepoester tegenkwam op internet, dacht ik: o, ja dát klinkt wél leuk! Ik had eigenlijk al een simpel jurkje besteld via internet: een vintage jurkje, voor 60 euro. Toen zeiden m’n vriendinnen en mijn (schoon)moeder wel: ‘ja hallo we gaan wel naar échte bruidsjurken kijken hoor!’.

En toen zag ik deze jurk… of nou ja, die kleur (blush). De jurk vond ik zo op de hanger eigenlijk lelijk, met al die strikken die eraan zaten. Maar De Meiden zeiden gelijk: ‘Die kunnen er ook af’. Ik vond die kleur helemaal te gek. Wit staat mij niet. Ik trok de jurk aan en hij zat perfect. Dus het is echt wel zo dat je de jurk moet aanpassen. In een uur, anderhalf uur was ik klaar, het was geregeld. Ik dacht: mooi, dan hoef ik niet verder te kijken!

ervaring assepoester arnhem

Wat zocht je en wat vond je?

Judith: Ik zag mezelf niet in een lange jurk. Ik zocht iets waarin ik kon dansen. Ik ben best wel klunzig en loop nooit op hakken. En ik wilde wel graag een jurk in zo’n zachtroze ‘blush’ kleur. Ik vind mijn jurk wel een beetje rock ’n roll. Het is wel een stoere trouwjurk. Dit paste gewoon bij mij, gewoon even anders dan anders. Best een hysterische jurk eigenlijk.

Iedereen dacht: jij in een trouwjurk? Daar had niemand een beeld bij. Toen ze de jurk zagen, zeiden ze: ‘Wat een mooie jurk!’. Het was ook best wel een aanwezige jurk. Hij valt wel op, is niet zo standaard. Dat maakte de jurk extra bijzonder.

En het vintage jurkje, wat is daarmee gebeurd?

Judith: Het vintage jurkje hangt nog in de kast, ik weet niet wat ik daarmee ga doen. Verkopen waarschijnlijk. De jurk die ik bij Assepoester vond was wel echt een júrk. Mensen vonden het echt te gek. Zelfs Julian! Hij vindt trouwjurken normaal niet mooi. Als ik een trouwjurk liet zien in zo’n bruidsblad, zei hij ‘O nee, niet zo’n jurk!’. Deze trouwjurk vond hij helemaal te gek. Vooral omdat het niet zo’n tuttige trouwjurk was. Dit was wel een schot in de roos.

ervaring assepoester arnhem

Hoe was je ervaring met Assepoester?

Judith: Mijn ervaring met Assepoester was heel aangenaam. Ik vond het heel leuk, heel laidback. We moesten even wachten, maar konden alvast kijken met z’n allen. De hulp die ik kreeg, voelde heel persoonlijk zonder dat het zo geregisseerd was.

Van tevoren zeiden mensen tegen me: ‘Ga je nu pas kijken voor je trouwjurk? Je bent veel te laat!’. En al die tijd dacht ik: we trouwen over zes maanden pas, hoezo te laat? Ik heb mijn jurk in juni opgehaald bij Assepoester en we trouwden in november. Tijd zat joh.

Bij Assepoester kreeg ik mijn trouwjurk ook gewoon direct mee. Dat vonden mensen in mijn omgeving wel bijzonder. Dat het sneller kan en anders. Het fijnste vond ik dat het niet allemaal zo op afspraak was, meer van ‘we zien wel hoe het loopt’. Daar hou ik wel van. Door mijn bedrijf werk ik altijd met een planning, dan vind ik het daarbuiten ook lekker als het open is, spontaan.

Binnenlopen zonder afspraak, wat vond je daarvan?

Judith: Je moet niet naar Assepoester toe gaan als je per se stipt op afspraak ontvangen wil worden. Wel als je van flexibiliteit houdt. Zo werd er gewoon gezegd: ‘Vermaken kan ook nu wel hoor, als je wilt?’. Heel fijn!

Op het moment dat ik binnen kwam stappen was er tijd voor me. Dat vond ik wel heel bijzonder. Toen ik bijvoorbeeld langskwam om mijn jurk op te halen,  zei ik: Joh, zal ik eerst even gaan lunchen, zijn jullie druk? En dan ging ik eerst lunchen en kwam ik later eventjes terug naar de winkel, op een rustiger moment. Als je zelf een beetje flexibel bent, is het juist heel fijn dat zo’n winkel dat ook is.

ervaring assepoester arnhem

Wat was de stijl van jullie bruiloft?

Judith: Onze bruiloft had een beetje een oude, vintage-achtige stijl. We hadden bijvoorbeeld een oude Amerikaanse auto. Een Buick, maar dan wel een vette oude auto inclusief krassen en waarvan één portier met ducktape aan elkaar hing. Een supermooie auto, heel rauw. En dan wij in die mooie kleren ernaast; dat contrast vonden we echt te gek.

Mijn man had ook hele vette schoenen aan, heel rock ’n roll. Zelf trok ik ’s avonds vrouwelijke sneakers aan waar ik de satijnen linten uit mijn jurk doorheen had geregen, als veters.

De stijl van de trouwkaart was ook zo. ‘These kids are getting married’ stond erop, met kinderfoto’s van ons. Die hadden we ook op de wc-deuren geplakt in de trouwlocatie.

Ons feest vierden we in een landhuis die Engels, vintage ingericht is. Een beetje met de stijl van een indoor festival. Er was een loungeruimte met een snoepbar en een fotokist (fotohokje). De DJ’s stonden in een aparte ruimte te draaien, met een barretje en een serre. En buiten was alles goed geregeld voor de rokers.

ervaring assepoester arnhem

Was het een grote of een kleine bruiloft?

Judith: We hadden 160 mensen uitgenodigd. ’s Avonds voornamelijk de vrienden, 100 feestgangers die zin hadden in een feestje. En overdag juist de ooms en tantes; een stuk of 60 mensen bij elkaar.

Een week van tevoren werd ik ineens nerveus: stel dat je de griep krijgt, of uitslag op je gezicht. Als dat maar goed gaat! Maar verder dacht ik: het loopt allemaal wel los. We hebben alles wel in huis om mij mooi te maken.

Dat hebben we dan ook allemaal bij mij in de salon gedaan; ik heb een eigen kapsalon en een studio waar ik kleur- en stijladviezen geef. We hebben de salon een uurtje open gegooid voor klanten, de rest van de dag voor mijn familie en vriendinnen. Ik ben daar ook opgehaald door Julian. Het is tenslotte mijn tweede thuis!

ervaring assepoester arnhem

Hoe hebben jullie de trouwceremonie ingericht?

Judith: De ceremonie wilden we zo kort mogelijk houden. We hadden geen zin in zo’n lange ceremonie. We trouwden op een zaterdag, dan kost een wettelijk huwelijk een klap met geld joh!

De trouwambtenaar zei: je kunt het ook op een vrije locatie doen, het kost dan net iets meer om de ambtenaar daarnaartoe te halen, maar je hoeft niet in een saai gemeentehuis te trouwen. Nou, dan doen we dat! Dan zouden we ook vooraf tijd hebben om lekker koffie en thee te doen met lekkere dingetjes erbij, om mensen echt even leuk ontvangen. En na afloop konden we blijven borrelen met champagne.

Voor de ceremonie kozen we voor de plek waar we elkaar hebben ontmoet. We spelen zelf muziek; ik speel bij een slagwerkvereniging waar Julian kwam binnenlopen als gastspeler op een basgitaar. We trouwden dus in het gebouw van de muziekvereniging; de SDG in Ommen.

Heel cool is dat daar instrumenten alle staan. Dus het hele ensemble was uitgestald in die ruimte. Na het jawoord en tijdens het tekenen werd de muziek gespeeld die wij ook samen hebben gespeeld toen we elkaar leerden kennen. Heel bijzonder! Daarna hebben we lekker geborreld.

ervaring assepoester arnhem

En toen was het feest?

Judith: Toen door naar de feestlocatie met de daggasten. Daar hebben we een pannenkoekenbuffet gedaan. Het moest vooral lekker ongedwongen zijn. En het was meteen een goede bodem voor ’s avonds!

We hadden tien hotelkamers bij de feestlocatie, De Barones in Dalfsen, waardoor 20 mensen konden blijven slapen. Die konden nog even inchecken en relaxen omdat het eten niet zo lang duurde. De Fotokist stond er al, dus daar konden ze gebruik van maken. Er was ook een mooie ruimte waar de kinderen konden relaxen, met een hoekbank en een tv.

Hebben jullie het bont gemaakt?

Judith: Het dak ging er ‘s avonds af. Er is zelfs nog gecrowdsurft door de bruidegom! Een van onze vrienden zei dat hij het mooiste vond dat hij kon smijten met de bruid en bruidegom in de ‘pit’. We houden wel van wat stevige rockmuziek op z’n tijd en gaan samen ook alle festivals af. Ons feest was in die sfeer, met twee supergoede dj’s uit Zwolle, die ook de Motown-muziek draaiden waar we ook van houden.

Toen we zeiden dat we een openingsdans gingen doen, ging mijn jasje uit en mijn sneakers aan. We hebben iedereen gevraagd naar voren te komen, ze stonden in kringetje om ons heen. Toen werd ‘Jump Around’ van House of Pain ingestart. Iedereen is gaan springen en de dansvloer stond meteen vol!

ervaring assepoester arnhem

Klinkt als een goed feestje…!

Judith: Ik heb alléén maar gedanst die avond. Iedereen kon lekker doen waar ‘ie zin in had. Er is heel veel gelachen, dat was tof. De locatie was echt een aanrader. Goed verzorgd en doordat we konden blijven slapen, kregen we echt een weekendgevoel. Anders is het altijd zo jammer dat het zo abrupt is afgelopen.

Bij ons ging de muziek ook nog wel door tot een uur of 02:00 s nachts. Toen hebben wij nog even na geborreld met mensen die bleven slapen. De mannen met een whiskey’tje, de meiden met een wijntje. We lagen om half vier in bed.

De volgende ochtend om 09:30 zaten we weer aan het ontbijt met z’n allen. Het zaaltje was helemaal schoon en omgebouwd. Zo konden we samen nog even genieten. De Fotokist stond er nog, dus hebben we nog een ronde foto’s gedaan, ook wel weer heel leuk. Het was precies zo gegaan als we het hadden gewild. Of eigenlijk is het gewoon zo gelopen zoals we tof vinden.

Wat was het hoogtepunt?

Judith: Ik vond het wel heel mooi dat mijn vader met me op kwam lopen, op het nummer ‘Love you till the end’ van The Pogues.

Overdag was eigenlijk best wel emotioneel, ontroerend. Met ’s avonds een dik feest. Totaal verschillend, met verschillende gasten ook natuurlijk. De combinatie van beide is zo mooi.

ervaring assepoester arnhem

Heb je tips voor andere aanstaande Lucky Girls?

Judith: Mijn gouden tip: ik denk dat je dag zelf relaxed moet zijn. Wij hadden geen draaiboek, daar zou ik heel zenuwachtig van worden. Ook geen ceremoniemeester, wel een aanspreekpunt.

Ik was de week ervoor wel heel nerveus, bang dat het rotweer zou worden ofzo. Of dat je ziek wordt. Op de dag zelf had ik daar helemaal geen last van. Dat was allemaal gewoon ongedwongen. Toen dacht ik: het loopt wel zoals het moet lopen. Daar moet je je niet te druk om maken.

Wil jij ook zo’n gave bruidsjurk die bij je past? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Kees Muizelaar Photography

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen