“Ik vond de hulp bij Assepoester heel fijn. Meedenkend, out of the box en heel relaxed.”

Jantine: Ik had ter voorbereiding al even op internet gekeken hoe het eraan toe gaat in zo’n bruidsmodewinkel. Toen ik op de website van Assepoester kwam en de woorden ‘100% Sissi-vrij’ zag staan, sprak me dat meteen aan. Want ik ben geen type van de tierelantijntjes. Dat maakte dat Assepoester een winkel was waar ik sowieso wilde gaan kijken.

Experiment bruidsmodewinkels

Jantine: Natuurlijk was er wel even de afstand. Maar dat heeft me niet tegengehouden. Het leek me wél leuk om the whole experience te doen: je gaat maar één keer trouwen en dus wilde ik ook wel naar zo’n traditionele bruidsmodewinkel, die ik kende uit de verhalen van collega’s. Dan zou ik me daar alleen gaan oriënteren en daarna naar Assepoester om het voor ‘t eggie te doen.

ervaring Assepoester Arnhem

Jantine: Ik ben psycholoog, dus ik zag het ook wel als een experiment. Het was grappig om te ervaren hoe maf het eigenlijk is: eerst was er een soort intakegesprek met de verkoopster, daarna kreeg ik een apart hokje, samen met mijn gevolg. En daar stond ik dan met de verkoopster achter een scherm om jurken aan te trekken. Dé jurk vond ik hier niet, wel een jurk die ik wel leuk vond. De verkoopster zei dat ze dan wel voor de kerst moest weten of ik ‘m nog wilde, anders zou het te laat zijn om ‘m nog te bestellen.

Een korte trouwjurk met een losse rok eroverheen

Jantine: Toen naar Assepoester. Daar was het veel relaxter. Ik deed toevallg een cursus in Arnhem en dacht in mijn pauze: zal ik nú gewoon gaan? Ik kwam binnen en zei: het is een beetje een gek verhaal, maar ik heb nu 40 minuten om te kijken. De verkoopster bij Assepoester reageerde heel enthousiast en zei: ‘Ik hou wel van die spontaniteit!’.

ervaring Assepoester Arnhem

Jantine: Ze raadde me aan om eerst even zelf te gaan kijken naar iets dat paste bij wat ik in mijn hoofd had. Ik trok een bruidsjurk aan, maar het was niet wat ik bedoelde: die jurk voelde vrij zwaar. Toen vroeg ze: ‘Mag ik iets voor je bedenken?’. Ze koos een korte trouwjurk met een losse rok eroverheen. Een beetje het voor kort achter lang-idee. Ik vond de jurk héél leuk, met ingeborduurde stipjes. Maar ik moest snel weer weg.

Heel relaxed

Jantine: Een paar weken later ben ik samen met mijn moeder, schoonmoeder en de kindjes teruggegaan. De tweedelige trouwjurk die ik had gepast was er nog, dus trok ik die nog een keer aan. Ik vond het gelijk weer leuk.

De rok werd uiteindelijk een lange rok. Die heb ik op ons trouwfeest ‘s avonds uitgetrokken, zodat ik toen een korte trouwjurk aan had. Mijn moeder en schoonmoeder vonden mijn jurk erg bij mij passen, omdat ‘ie speels was en niet traditioneel.

ervaring Assepoester Arnhem

Ik vond de hulp bij Assepoester heel fijn. Meedenkend, out of the box en heel relaxed. Ook dat de kinderen erbij mochten zijn; dat is niet per se gebruikelijk als je een bruidsjurk gaat kopen en dat wordt in traditionele bruidsmodewinkels ook niet gewaardeerd!

Een bruidsteam

Jantine: Wij wilden geen feest géven, maar een feest máken. We hebben dan ook alles zelf gedaan, met hulp van vrienden. De decoratie, het eten – een varken aan het spit, waarbij we het spit ook zelf hebben gemaakt – een spiegelbol, projecties voor op de muur, spelletjes, we hebben zelfs bestek en vaasjes verzameld door driekwart jaar lang naar tweedehands zaken te gaan.

Met de kinderen hebben we een piñata gemaakt. De jurk van mijn dochter en onze oranje accessoires heb ik zelf genaaid. Samen met mijn vriendinnen heb ik vlaggen zitten naaien en nieten, onze moeders verzorgden de bloemen, 12 vrienden hebben taarten gebakken voor het taartenbuffet… Het was één groot bruidsteam.

ervaring Assepoester Arnhem

We hebben trouwens ook ons eigen bier gebrouwen, speciaal voor de bruiloft. Een half jaar lang zaten we thuis tussen de biervaten. We zijn ook naar de trouwlocatie gereden met drie bussen en een aanhanger, omdat we zo veel spullen moesten vervoeren.

Toch hebben we echt genoten van de voorbereidingen. We hadden overal draaiboeken voor, en twee vriendinnen in het bijzonder hebben veel werk verricht dus dat was gewoon goed geregeld. En de vader van Lenard heeft erg geholpen met het facilitaire gedeelte. Hij zorgde dat alles op dat gebied geregeld was.

Voorbereidingsfeest

Jantine: Een half jaar van tevoren hebben we een voorbereidingsfeest gegeven met een varkentje aan het spit, om het spit alvast uit te testen. We hebben ook veel etentjes gehad om de ‘taken’ door te spreken en om mensen te vragen wat ze wilden doen. Erg gezellig!

ervaring Assepoester Arnhem

Er waren geen mensen bij betrokken die we niet kennen. We wilden het intiem houden met mensen bij wie we echt wat voelen. Dat was belangrijk voor ons, dat het goed voelde, omdat we echt de liefde wilden vieren samen. Dat hebben we teruggevoeld in de sfeer. Ik zei vooraf ook steeds: ‘Ik wil iedereen die er is gewoon kunnen kussen en omhelzen!’.

Vijf dagen feest op een kasteel

Jantine: We zijn op woensdagochtend voor de wet getrouwd in het stadskantoor in Rotterdam; op die dag was het gratis. Daarna zijn we met de kinderen naar België gereden waar we een kasteel hadden gehuurd voor vijf dagen.

De volgende dag kwamen de eerste vrienden en familieleden die hebben helpen opbouwen. Die avond hebben we kippen aan het spit geroosterd en is iedereen blijven slapen.

ervaring Assepoester Arnhem

Op vrijdag kwamen er nog meer mensen bij en hebben we ‘s avonds een diner gehouden met 35 man. Een kennis met een kookatelier heeft een Italiaans shared dinner voor ons bereid. Aan lange tafels hebben we van 20:00 uur tot 01:30 uur zitten tafelen, met geweldige speeches tussendoor. Vrienden hadden als verrassing een huiskamerconcert voor ons geregeld, gegeven door studenten aan het conservatorium.

De dag van de ceremonie

Jantine: Zaterdag was de dag van de ceremonie. We hebben ons die ochtend voorbereid en omgekleed. Mijn vriendin deed mijn haar en een andere vriendin mijn make-up.

Na de lunch zijn Lenard en ik foto’s gaan maken. Ondertussen kwamen er nog 80 mensen aan bij het kasteel, die alvast hun tentje konden opzetten op het terrein waar we een camping hadden gemaakt.

ervaring Assepoester Arnhem

De ceremonie begon om 15:00 uur en dat was echt een van de hoogtepunten. We hadden de zus van Lenard gevraagd om ons te trouwen. Dat kon gewoon, omdat het toch een ceremonieel huwelijk was. De beste vriend en getuige van Lenard heeft ook een toespraak gehouden. Ook mijn getuige heeft zulke gave dingen gezegd! Het was echt een ceremonie met een lach en een traan, heel bijzonder.

Nadat we onze eigen geloftes hadden uitgesproken en werden getrouwd, hebben we een toost uitgebracht, waarbij er 40 flessen champagne tegelijkertijd knalden. Daarna was het feest!

ervaring Assepoester Arnhem

De hele zomer in een bubble

Jantine: Iedereen had z’n eigen kamer in het kasteel. Voor iedereen heb ik daar zelfgemaakte goodiebags neergezet. Wij hebben de volgende dag met die grote groep vrienden lekker nagekletst en alles weer afgebouwd. Na de laatste nacht in het kasteel met de kinderen zijn we daarna gelijk met z’n tweeën op huwelijksreis gegaan naar IJsland.

Wat ook heel leuk was: als cadeau heeft iedereen een bijdrage gegeven voor een camper. Toen we terugwaren van huwelijksreis, hebben we een oud ding van 21 jaar gekocht. Daarin konden we een zomer lang rondtoeren met de kids. Dus we bleven nog even in diezelfde bubble zitten!

ervaring Assepoester Arnhem

Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: doe het zoals je het zelf wil. Af en toe stuitten we ook op weerstand. We hebben mensen echt aan het werk gezet, dus vroegen onszelf ook wel af: ‘Heeft iedereen daar nou wel zin in?’. Maar daardoor heeft onze bruiloft wel de sfeer gehad die zo bijzonder was.

Geniet ook van de voorbereiding, want zo heben wij eigenlijk een jaar lang feest gevierd met wijnproeven, etentjes, knutselen met de kinderen.

Een hele liefdevolle sfeer

Jantine: Het hoogtpunt vond ik de ceremonie, omdat dat was waar het om ging. Maar ik vond ook de voorbereidingen allemaal heel leuk. We wilden de liefde vieren en dat was daar het meest zichtbaar van alles. Er was een hele liefdevolle sfeer, het hele weekend. Bijzonder om dat te voelen.

We zijn allemaal druk en hebben een hectisch leven, dat maakte het extra bijzonder om een keer allemaal samen te kunnen zijn op één plek.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Teuntje Fleur

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen