Femke (43): ‘’Ik wilde dit keer echt een jurk kiezen die bij mij past’’

Femke en Wilco wisten één ding zeker: we houden de bruiloft simpel en intiem, maar wel feestelijk. Femke wilde het dit keer heel anders aanpakken. Met een jurk waarin zij helemaal zichzelf zou voelen, zonder te letten op meningen van anderen. Ik dacht: ‘ik doe het dit keer écht op m’n eigen manier’.

Femke: ‘’Wilco en ik zijn allebei eerder getrouwd, dus de bruiloft zou klein en intiem zijn. Iets simpeler, maar wel sfeervol met onze geliefden om ons heen. Hierdoor speelde budget uiteraard ook een rol. Door een beetje op internet te zoeken ben ik toen uiteindelijk bij Assepoester terecht gekomen.’’

Hoe vond je het om deze keer een trouwjurk uit te kiezen?

De eerste keer trouwjurken passen was totaal anders. Ik had toen echt het gevoel van dit is een ‘once in a lifetime’ gebeurtenis en de jurk moet ‘perfect’ en liefst ook ‘apart’ zijn. Nu was het echt veel minder beladen. Ik dacht: ik ga gewoon een leuke jurk uitzoeken. Ik hoefde voor m’n gevoel niet meer aan het perfecte plaatje te voldoen. Ik was nu veel bewuster met keuzes maken, puur omdat ik het zelf graag wil.

Dit is ook de reden dat ik dit keer besloot om alleen met m’n beste vriendin te gaan. Lekker relaxt, gewoon met z’n tweetjes. De eerste keer had ik toch wat meer rekening gehouden met verwachtingen van de mensen om mij heen. Maar nu dacht ik: die tijd ben ik voorbij. Ik ben ouder en wil het nu écht op m’n eigen manier doen. Met mijn eigen keuzes en door iets te kiezen wat helemaal bij mij past en meer is als hoe ik in het dagelijks leven ook ben.

Groot gelijk! Wat voor soort jurk had je op het oog?

Ik wist dat ik in ieder geval geen grote prinsessenjurk wilde, of iets traditioneels. Eenvoudig is niet het juiste woord, maar er hoefde niet te veel poespas aan te zitten. Voordat ik de winkel bezocht, had ik jullie lookbook bekeken. Wat me hierin aansprak waren de jurken met een losse top en rok. Deze vond ik meteen leuk, maar ik dacht ook nog wel aan een korte jurk. Eigenlijk wilde ik gewoon kijken wat er precies was, al had ik wel het gevoel dat er sowieso iets voor mij tussen zou zitten.

Wat was je eerste indruk van de winkel?

We werden echt heel gastvrij ontvangen. Er stond direct wat lekkers voor ons klaar en we konden meteen door de rekken te neuzen. Er hing een heerlijk ongedwongen sfeer, lekker no-nonsense. Ik zag ook vrijwel meteen mooie jurken hangen met losse tops. Precies wat ik in gedachten had, dus werd daar ook meteen enthousiast van. Ik heb daar 2 setjes van gepast én een korte jurk. Maar die korte jurk bleek het niet te zijn, dat werd vrij snel duidelijk.

Uiteindelijk bleven er 2 setjes over, waarvan één met een losse top. Deze voelde echt het meeste als mij. Een iets eenvoudigere jurk, precies zoals ik wilde, maar wel stijlvol en mooi. Een beetje anders dan anders. Ik had meteen het gevoel: deze vind ik leuk, dus ik neem ‘m mee!

De jurk kon ook direct mee naar huis, vond je dat belangrijk?

Tijdens mijn zoektocht online kwam ik er wel achter dat jullie een van de weinige winkels zijn waar dit kan. Iets wat echt super fijn is. Je wilt toch zo snel mogelijk je jurk in huis hebben, zeker in de gekke corona tijden, waarbij je met lange levertijden zit. Dus ja, heel fijn dat ‘ie meteen mee kon. Al heeft de jurk uiteindelijk wel langer dan verwacht in de kast gehangen…

Ojee, bruiloft verplaatst?

Ja, we zouden 14 mei trouwen, maar toen waren er nog veel beperkingen in de horeca waardoor alles maar tot 18:00 open was. Ondanks dat we klein wilde trouwen, wilden we wel echt een diner erbij. We hebben de bruiloft toen verplaatst naar 27 augustus. Uiteraard heb ik tussendoor nog wel een paar keer gespiekt naar de jurk, maar ik hem ‘m pas een week van tevoren weer gepast. Gelukkig zat ‘ie precies goed!

Gelukkig! Hoe zag de grote dag eruit?

Samen met onze ouders, kinderen, broers en zussen plus aanhang hebben we een hele mooie middag gehad. In de Museumtuin in Gouda hielden we een intieme ceremonie, gevolgd door een borrel en een fijn diner. Met veel aandacht voor aankleding, bloemen en sfeer. Precies zoals we het graag wilden.

Wat waren de reacties op jurk?

Ze zeiden: ‘’hij past echt bij je, zonder te veel toeters en bellen.’’ Ik kreeg trouwens ook te horen dat ze mij meer bruid vonden dan ze hadden verwacht. Op de een of andere manier hadden ze ‘minder bruidsjurk’ verwacht. Ook mij man was heel enthousiast. Hij is niet zo snel sprakeloos, maar hij begon echt te stralen. Ik voelde me ook echt zo op m’n gemak. Het was een heerlijke dag!

Tot slot heeft Femke nog een boodschap voor wie ook op zoek is naar een jurk:
Kies iets waar jíj je lekker bij voelt, wat goed bij jou past. Je hoeft niet te voldoen aan een standaard plaatje of bepaalde verwachtingen. Het is jouw dag.

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Fotograaf: Francesca van Willigen @picturesplans

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen