Femke (43): ”Mijn wedding look? Een combi van rock & roll, stoer en sexy!”

Allesbehalve een ‘gemiddelde’ bruid, zo kan je Femke (43) het beste omschrijven. Met haar unieke en sexy trouwjurk wist ze voor een echte Marilyn Monroe look te gaan. Inclusief blote benen én knalroze laarzen. Maar de zoektocht naar die ene perfecte jurk was nog niet zo makkelijk. Er moest zelfs een schaar aan te pas komen…

Je noemt jezelf een extravagante bruid, leg uit?

Ik weet van mezelf dat ik geen standaard bruid ben. Van mij mag het best een tikkeltje bloot zijn. Vormen zijn er om getoond te worden, toch? Bovendien ben ik qua looks altijd wat extravaganter geweest. Zo heb ik mijn haar jarenlang gemillimeterd en vind ik de stijl van Marilyn Monroe ge-wel-dig. Dit was ook de wedding look waar ik voor wilde gaan: een combi van rock & roll, stoer en sexy.

En toen dacht je, deze jurk ga ik bij Assepoester zoeken?

Voor mij was dit de 2e keer trouwen. Bij het zoeken van mijn vorige trouwjurk had ik totaal geen fijne ervaring. Het was heel stijf en standaard. Toen ik tijdens mijn zoektocht op jullie website terechtkwam, zag ik opeens dat het ook heel anders kan. Ik kreeg direct een goed gevoel. Jullie stijl, dat losse en relaxte viel meteen op. Ik dacht, dit moet het zijn. Hier ga ik heen!

Een flink stuk rijden vond je niet erg?

Van Middelburg naar Arnhem is een behoorlijk stuk, 2,5 uur in totaal. Maar we hebben er een leuk dagje van gemaakt. In mijn geval was het ook belangrijk dat ik m’n jurk direct mee naar huis kon nemen. Ik ging behoorlijk snel trouwens en het was door Corona lang niet zo vanzelfsprekend dat iedere bruidswinkel open was. Dus zodra ik wist dat ik naar jullie kon komen, had ik de rit er zeker voor over.

Wat was je eerste reactie toen je de winkel binnen liep?

Heel eerlijk? Jeetje wat is het druk! Dat wordt natuurlijk ook goed gecommuniceerd, maar het was toch even wennen. Ik werd bij binnenkomst bij de outlet hoek geparkeerd om te wachten. Toen dacht ik wel: oei, chaos. Maar gelukkig kwam niet snel daarna een van jullie meiden ons ophalen en mochten verplaatsen naar ‘onze’ kleedkamer. Een mooie grote achter in de winkel. Dat was heel fijn.

We kregen meteen koeken en thee. Alles was heerlijk! Het voelde echt als een soort meiden middagje. Je ziet overal leuke jasjes en schoenen staan en er hangt een heel prettig sfeertje. Lekker low key, waarbij je zelf je gang mag gaan, maar er ook direct iemand komt wanneer je iets wilt vragen.

Had je al een type trouwjurk op het oog?

Ik had in eerste instantie een crop top met rok in gedachten. Ik had al veel jurken op de website bekeken, maar had niet specifiek zoiets van ‘deze wil ik’. Wel had ik er een paar gezien die ik had willen passen. Jammer genoeg waren deze jurken door de drukte niet meer op voorraad. Ook leek de collectie in de winkel op het eerste gezicht iets te braaf voor mij. De verkoopster legde dit overigens goed uit hoor. De gemiddelde bruid is niet zo extravagant, dus het meeste uit de collectie is iets rustiger. Maar in mijn geval was dit juist wat ik wilde. Stoer, bloot, sexy en vooral anders dan anders.

En dus was het tijd om samen de rekken in te duiken en die ene unieke jurk te zoeken?

Ja, toen kon de zoektocht beginnen! En ik moet zeggen, de meiden in jullie winkel hebben mij echt heel goed geholpen. Ze hebben zo erg hun best gedaan om naar originele opties te kijken. Dit bracht mij ook weer op nieuwe ideeën wat super leuk was. Na een aantal toffe jurken zag ik een jurk op een paspop. Ik deed ‘m aan en hij paste perfect. Toch leek er íets te missen. Mijn vriendin zei: als de voorkant kort zou zijn, dan is ‘ie pas écht ruig! En je raadt het al, dit is precies wat ik gedaan heb!

Te gek! Wat is de uiteindelijke look geworden?

Ik heb gekozen voor een korte voorkant en lange achterkant. Het moest niet te tuttig kort worden, maar echt een goede lengte. Madonna kort noem ik het. En om het af te maken droeg ik knalroze laarsjes en kanten handschoentjes zonder vingers. Dat is echt wat voor mij. Ik vind het super lache om dingen die niet standaard zijn, bruid te maken.

Echt ontzettend tof! Wat waren de reacties op de jurk?

Geniaal! Dit hadden ze niet verwacht en dan vooral de combi met de roze laarsjes. Ik had mijn haar ook aangepast op de outfit, met Marilyn Monroe krullen en heftige make up. Onze kleur was trouwens roze en dit zag je overal op de bruiloft terug. Zo droeg mijn man Bram een lichtblauw pak met fuchsia roze stropdas en witte gympen. Het klopte gewoon helemaal.

Hoe zag jullie grote dag er verder uit?

Het was een heerlijke dag! Voor de trouwlocatie kozen we voor de Kloveniersdoelen. Een historisch gebouw in het centrum van Middelburg, prachtig aangekleed door Plantaardig.  Zo kon iedereen lekker op de fiets of te voet komen. Voor ons stond de dag wel echt in het teken van dansen. En dus begon de DJ direct na de ceremonie al met draaien. In de feestzaal genoten de gasten van een 5-gangen walking diner met streetfood achtige gerechten. Letterlijk dansen en eten tegelijk!

We hadden ook een dresscode, dit was: dress to impress. Lekker schitteren en jezelf uitleveren. En daar heeft iedereen zich ook aan gehouden. Er waren zelfs gasten die 2 outfits hadden en zich halverwege de dag gingen omkleden. Dat is toch te gek?

En we hoorden iets over plannen met je trouwjurk… vertel?

M’n jurk hangt nu nog boven, maar ik wil ‘m eigenlijk tot festival jurk gaan dopen en misschien wel roze verven. Mijn idee? De jurk achter iets inkorten, een paar gave Dr. Martens eronder en een jasje erop. Een te gekke festival jurk!

Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Ja, zeker een aanrader. Ik zou wel willen aangeven dat je moet opletten dat wat op de website staat niet per se ook in de winkel hangt. Het is meer om aan te geven wat voor soort jurken er zijn. Maar gelukkig is er alsnog heel veel keuze. Er hangt gewoon een hele fijne sfeer, de meiden zijn lekker vlot, heel professional en relaxt. En die jurk neem je dus dezelfde dag nog mee naar huis. Top!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Fotografie door Linda Hemmes fotografie

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen