Manon: “Het is een simpele trouwjurk, maar hij is net even anders-dan-anders”

Manon: Ik wilde niet zo’n tuttige trouwjurk. Toen ik op internet ging zoeken naar winkels in de buurt, vond ik Assepoester. Het leek me meteen een leuke, hippe winkel en de bruidsjurken die ik op de site zag, vond ik heel leuk. Ik heb mijn zusje opgetrommeld en we zijn samen met mijn moeder naar Arnhem gegaan, eigenlijk gewoon ‘voor de leuk’, ik had niet heel veel verwachtingen.

Toch nét even wat anders

Manon: Ik wilde graag een trouwjurk lage rug of met een blote rug, maar verder hield ik alle opties open. Toen ik binnenkwam, werd ik gelijk geholpen. Ook ben ik zelf in de rekken gedoken om een paar jurken uit te zoeken met een open rug. Ik heb veel verschillende jurken aangehad, en allemaal waren ze heel mooi, maar de op één na laatste jurk; daar voelde ik me het prettigst in. Dan weet je gewoon: dit is het.

004_mano

Het is een simpele trouwjurk, maar hij is net even anders-dan-anders, ik denk door de strass-steentjes en de open rug. Achteraf bleek dat iedereen had verwacht dat ik in een simpele strapless trouwjurk zou trouwen; had ik toch nét even wat anders! Ze vonden ‘m allemaal heel romantisch, maar zelf vond ik het eerder een stoere trouwjurk.

Mijn jurk hing netjes bij mijn ouders tot aan de bruiloft, dus Robbie wist nog van niks. Ik wist ook niet wat hij aan zou doen. Hij grapte steeds dat hij dingen had uitgezocht waarvan hij weet dat ik ze niet mooi vind. Maar ik wist in ieder geval dat hij iets zou hebben dat zou passen bij de kleuren van onze bruiloft: paars, mint of turkoois.

Kermis

Manon: We wilden vooral geen stijve bruiloft, maar flink feesten met familie en vrienden. Daarom hadden we de ceremonie ook pas om 16:00 uur gepland. En verder: niet teveel poespas, een ongedwongen sfeer en vooral gezelligheid. We hebben bijvoorbeeld met z’n allen gebarbecued en ’s avonds vooral veel staan dansen.

015_manon

Onze trouwdatum was ook de datum waarop we elkaar tien jaar geleden exact hebben leren kennen. We wilden het niet te groot maken: overdag hadden we zo’n 85 gasten, ’s avonds 115 in totaal.

Oude Volkswagen Kever

Manon: Op onze trouwdag zijn we eerst om 08:00 uur ’s ochtends de feestlocatie gaan versieren. Dat was Moscow; een club met een heel mooi loungeterras, waar we de barbecue hebben gehouden.

Ik moest de tijd in de gaten houden, want ik moest om 09:30 uur bij de kapper zijn. Dat was een beetje stressen, maar de anderen hebben de versieringen afgemaakt zonder mij.

Daarna ben ik naar het huis van mijn ouders gegaan en Robbie naar ons huis. We hebben lekker geluncht en mijn vriendin Kelly, die goed is met make-up, heeft mij opgemaakt. We konden lekker rustig aan doen en we hebben lekker zitten kletsen.

016_manon

Samen met zijn broer en mijn vader kwam Robbie me even later ophalen in een oude Volkswagen Kever. Heel cool, want dat is ook de eerste auto van mijn vader geweest. Hij vond het prachtig! Niemand had zo’n auto verwacht; allemaal dachten ze dat we in een sportauto zouden aankomen.

Samen met de fotograaf zijn we foto’s gaan maken op de kermis, omdat daar tien jaar geleden de vonk tussen ons is overgesprongen.

Superman en confettikanonnen

Om 16:00 uur werden we op het stadhuis verwacht voor de ceremonie. Ik vond de aankomst heel spannend; iedereen stond daar! Het waren wel bekenden natuurlijk, maar toch sta je ineens heel erg in de spotlight.

We liepen naar voren op het liedje ‘Superman’ van Robin Thicke en namen plaats met onze gezichten naar de gasten toe; het was in een ronde zaal.

De stiefvader van een vriend van ons was vroeger ambtenaar en heeft de ceremonie aan elkaar gepraat, daarna pakte de ambtenaar van het gemeentehuis het over voor het officiële gedeelte. En toen waren we officieel getrouwd ja! Dan valt er wel wat van je af hoor, dan is het gewoon klaar. Ik voelde me een stuk meer ontspannen.

Op ‘Happy’ van Pharrell zijn we het stadhuis uit gelopen, waarbij de kinderen zich mochten uitleven met confettikanonnen.

017_manon

Ombré bruidstaart

Manon: We zijn meteen doorgegaan naar Moscow, waar we hebben geproost. Wij gingen met de auto; de gasten konden lopen, want het was vlakbij. Na de prosecco hebben we wat foto’s gemaakt in de tuin van de nicht van Robbie, die naast Moscow woont.

We hebben nog even staan borrelen en daarna zijn we gaan barbecueën. Het was supermooi weer en je kon neerploffen op één van de loungebanken.

022_manon

De bruidstaart hebben we bewaard voor het dessert. Ik houd niet zo van tierelantijnen zoals bloemen, maar vond op Pinterest een foto van een simpele taart met mintgroene ombré; een tint die steeds lichter uitloopt. Patisserie Christiaan Velp heeft die taart nagemaakt, in de smaak framboos-vanille. We serveerden er ook nog wat mini bombes bij.

Het leek wel een uitgaansavond

Manon: Daarna is het feest begonnen. We hebben de muziek gewoon aangegooid; een openingsdans vond Robbie vreselijk. Uiteindelijk is het er tóch van gekomen en stonden we ineens met z’n tweeën op de vloer. Op een heel stom nummer van Tina Turner ook nog! Daarna begon iedereen gelijk te dansen.

We hebben een hele brede muzieksmaak; van Top40 tot aan house, soul en 90’s en DJ Jerome, de huis-dj van Moscow, heeft dat perfect afgewisseld. Vrienden hebben zelfs nog nummers aangevraagd! Het leek wel een uitgaansavond; iedereen stond op de dansvloer! Te gek, want we wilden ook geen zitbruiloft, maar lekker dansen met onze familieleden.

027_manon

Tegen het einde van het feest zijn we nog op de nek gezet, ja vreselijk, haha, en hebben we afgesloten met een zak patat met mayo. Het was toen 01:00 uur. We hebben de gasten uitgezwaaid en nog met z’n tweeën een drankje gedronken aan de bar. Daarna zijn we naar ons hotel gegaan.

Zelfgemaakte photobooth

Manon: Ons gastenboek bestond uit een zelfgemaakte photobooth. Dat hadden we heel simpel gedaan: van gekleurde linten hadden we een backdrop gemaakt, we hebben een polaroidcamera gehuurd en gezorgd voor allerlei props, zoals hoedjes, snorretjes en brillen. Op een krijtbordje hebben we geschreven dat de gasten hun foto in het plakboek konden plakken.

Nu hebben we dus een polaroid gastenboek. De foto’s zijn hilarisch, vooral die tegen het einde van de avond zijn gemaakt…

024_manon

De feestlocatie hebben we versierd met tape, lint, papieren pompons, vaasjes met bloemen en borden. Ook was er een snoeptafel met onder andere gepersonaliseerde M&M’s. Ik ben verslaafd aan M&M’s, dus die mochten niet ontbreken. We hadden ze in de kleuren paars en turkoois en met een fotootje erop. Die kun je haast niet zien, haha, maar toch leuk!

Voor de bedankjes en de decoratie heb ik maandenlang potjes verzameld, onder andere lege potjes babyvoeding van de buurvrouw. Ik heb er snoepjes in gedaan en een kaartje aan gehangen met een aspirientje.

Overal lagen wegwerpcamera’s die de gasten konden gebruiken en alle jonge nichtjes en neefjes kregen een goodiebag met boekjes, een kwis, speeltjes, snoepjes en een wegwerpcamera.

Robbie en ik zijn veel naar festivals geweest en vonden het leuk om dat terug te laten komen. Daarom hebben we in plaats van een trouwkaart een soort festivalflyer laten maken door een vriend. Hij heeft alle dingetjes die bij ons horen verwerkt in die kaart, bijvoorbeeld een plaatsnaambordje van Gaanderen, een voetbal, paardrijlaarzen en een zweepje, onze huisdieren en de kermis.

Ook hebben we voor de gasten polsbandjes laten maken, met opdruk in de kleuren van onze bruiloft.

021_manon

Maak het eigen

Manon: Wat ik het hoogtepunt vond? Het moment waarop je elkaar voor het eerst ziet was toch wel erg speciaal. Omdat je dan heel erg benieuwd bent hoe de ander eruitziet. En het feest met familie en vrienden vond ik te gek, omdat dat het heel gezellig was en iedereen het naar z’n zin had.

Mijn tip voor andere Lucky Girls is: ga vooral genieten, want die dag is zó voorbij. En ga op internet op zoek naar leuke ideeën. Daarmee kun je er echt je eigen dag van maken, voor zowel de dagindeling als de aankleding. Want het is toch het leukste als je je eigen ding doet.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk lage rug? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Foto-Valerie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen