Een foodtruckfestival, dansen tot 04:00 uur ‘s nachts en een korte trouwjurk

Kristien: Ik zocht een trouwkleed dat geschikt was voor een tweede huwelijk. Ik wist heel zeker dat ik niet meer zo’n lang kleed wilde, liever een kort trouwkleed. Maar als je dan gaat zoeken, kom je vooral bruidsmodewinkels tegen waar ze maar twee of drie korte trouwkleedjes hebben. Ik was teleurgesteld doordat er zo weinig keuze was. Tot ik de website van Assepoester ontdekte, waar ik veel korte trouwjurken zag. Dáár wil ik naartoe, dacht ik meteen!

Wow, dus helemaal vanuit België naar Arnhem…! Hoe ging dat?

Kristien: Ik heb een verlofdag opgenomen en samen met mijn zus ben ik vanuit Hasselt naar Arnhem gereden, niet zo lang voor de trouw. Het was eind januari en we trouwden op 16 april. Ik weet nog dat het ijskoud was die dag en dat we bevroren binnenkwamen. We werden gelijk gezien door de verkoopsters, die zeiden: ‘Ga rustig zitten met een kop koffie of thee en kijk gerust rond’.

061_kristien

We hebben eerst zelf een stuk of tien trouwjurken uit de rekken gehaald die ik allemaal heb aangetrokken. Ik vond ze wel mooi en mijn zus ook. De verkoopster kwam toen aan met twee jurken en zei: ‘Pas deze eens, ik denk dat die wel in jouw stijl zijn’. Ik trok ze aan en mijn zus zei gelijk: ‘wow, zo mooi!’. Heel anders dan haar eerdere reacties.

Wist je al dat je voor een kort trouwkleed wilde gaan?

Kristien: Ik had op de site al een paar korte trouwkleden gezien die ik heel mooi vond. Maar toen ik in de winkel stond, wist ik niet meer welke het waren. Ik dacht wel aan een lichte trouwjurk, met een kleuraccent.

Toen de verkoopster een gekleurde tailleband om de jurk heen deed en een gekleurd jasje, maakte dat ‘m helemaal af. Het maakte het tot een geheel dat heel goed bij me paste. Ik ben normaal geen meisje dat veel roze kleding draagt maar dit was fantastisch. Op de dag zelf was ik echt fier om het aan te doen! Ik kreeg heel veel complimenten over de jurk en mijn haar dat ik heel losjes liet opsteken.

015_kristien

Ik vond het supergezellig bij Assepoester, het voelde als verwennerij. Ze konden zelfs die dag nog mijn kleed vermaken; konden mijn zus en ik nog een beetje winkelen en tegen vijf uur terugkomen om ‘m op te halen. We kwamen nog te laat terug bij de winkel ook, al na sluitingstijd, omdat we de weg niet meer konden vinden!

Gelukkig deed de verkoopster de deur open en zei: ‘We hebben op jullie gewacht, want jullie wilden vast niet zonder trouwjurk terug naar België!’. We waren pas tegen 21:30 uur ‘s avonds thuis. Maar ach, voor de perfecte jurk moet je ‘t overhebben…!

En jullie bruiloft, was die ook anders dan anders?

Kristien: We wilden niet zo’n chique bruiloft in een kasteel, waar je een kostuum aan moet en iedereen lang moet blijven zitten. We wilden dat iedereen zich zou amuseren, het gevoel zou hebben dat ‘ie kon doen wat ‘ie wilde.

‘s Middags zijn we samen met de familie gaan eten bij een traiteur in de buurt. En ‘s avonds hebben we een fuif gegeven.”

028_kristien

De traiteur kookte in een zaaltje dat hij liet verbouwen. Het zou af zijn tegen de tijd dat wij zouden gaan trouwen. Toen ik vlak voor de bruiloft ging kijken, lag er nog geen vloer in, maar het is toch allemaal goed gekomen. Op de dag zelf bleek het heel mooi geworden!

We wisten ook al meteen dat we ‘s avonds een frietkraam wilden laten komen. Toen besloten we dat we ook broodjes wilden en later hebben we nog een kraam met pita’s en pizza’s ingehuurd. Daarna zijn daar nog een ijskar en een baristakar bijgekomen. Het werd dus een uit de hand gelopen foodtruckfestival! Zelf houd ik erg van koken en desserts maken, dus moesten er absoluut ook de desserts. Die lieten we komen van dezelfde traiteur als het eten ‘s middags.

033_kristien

We kozen voor die trouwlocatie omdat het er modern uitzag, dichtbij huis lag en nieuw was. We hebben iemand ingehuurd voor de aankleding. Er werden doeken aan de muren gehangen waar gekleurde lichten op schenen. Achter de dj-tafel hing een zwart doek met allemaal kleine lampjes, net een sterrenhemel. Gasten konden een drankje drinken aan statafeltjes of zitten op een klein bankje aan de zijkant van de zaal.

Hoe zijn jullie de trouwdag begonnen?

Kristien: Mijn zus en schoonzus zijn ‘s morgens vroeg naar me toe gekomen. We zijn samen met mijn dochtertje naar de kapsalon gegaan en namen een flesje champagne mee. De visagiste was daar ook. Pieter was bij zijn ouders en is mij en Amber later op komen halen. Dat was heel spannend, dan zie je hem de eerste keer in zijn kostuum!

022_kristien

We hebben een glas gedronken met de familie en iedereen is toen in de auto gestapt, richting de trouwlocatie. Omdat Pieter een fervente fietser is, had ik als verrassing een fietstaxi geregeld om ons naar het stadhuis te vervoeren. Iedereen was al vertrokken en wij stonden maar te wachten, maar de fietstaxi kwam maar niet. Tien minuten voor de ceremonie zijn we snel in onze eigen auto gesprongen en in volle vaart naar het stadhuis gereden. We waren bijna te laat op onze eigen trouw!

De bloemetjes die ik had gekocht voor aan de fiets, heb ik toen maar snel aan onze auto gehangen. Nu kan ik erom lachen maar toen zijn er wel traantjes gevloeid. Je verwachtingen zijn hoog en je wilt niet dat er iets misgaat op je grote dag.

Oef, da’s schrikken! Ging het verder wel goed?

Kristien: De ceremonie in het stadhuis duurde kort; maar 15 minuten. Ik had zelf een taartje uit gips gemaakt en 2 puzzelstukjes met de ringen om hun nek.

We zijn naar het zaaltje gegaan waar we champagne hebben gedronken en lekker hebben gegeten. Het was niet zulk lekker weer, dus de eigenaar probeerde het binnen gezellig te maken door het gloednieuwe haardje aan te steken. Met als gevolg dat we volledig in de rook zaten. Toen moesten we alle ramen tegen elkaar openzetten, haha.

040_kristien

De taart heb ik besteld bij mijn favoriete bakker, die was superlekker! Met karamel, chocolademousse, chocolade en kandijsuiker.

In de tuin hebben we wat familiefoto’s gemaakt. Daarbij had mijn broer ineens een verrrassing: hij had nog even vlug een oldtimer voor ons geregeld, omdat de fietstaxi die ochtend niet was gekomen. Die heeft ons naar de fotolocatie gebracht.

044_kristien

En hoe zit het met die foodtrucks…?

Kristien: Na de photoshoot zijn we naar de grote zaal gegaan, waar alle gasten werden ontvangen met een glas cava. Toen iedereen binnen was, zijn de foodtrucks opengegaan. Wij gingen als eerste langs.

De dj was heel goed, die draaide helemaal wat wij gevraagd hadden. Iedereen heeft gedanst, tot de ooms aan toe! Het was 04:00 uur toen we stopten; wij zijn zelf als laatste weggegaan. We moesten toen ook nog de firma van de decoratie uit bed bellen; die moesten alles weer verwijderen omdat de locatie de volgende ochtend om 09:00 uur weer verhuurd was.

054_kristien

Ons dochtertje en de buurjongen zijn net 3 jaar en mochten allebei komen. Amber had enorm naar de bruiloft uitgekeken. We hebben geregeld dat een babysit hen kwam ophalen en dat ze bij haar konden slapen.

De dj had vooraf aan ze gevraagd of ze ook een favoriet liedje hadden… helaas kwamen ze toen met ’10.000 luchtballonnen’ van K3. Hij draaide dat liedje na het eten, speciaal voor hen. Die twee kropen uit eigen intiatief naar het podium om te gaan dansen! Pas na zes liedjes waren ze moe.

049_kristien

Wat vond je het állerleukst aan de bruiloft?

Kristien: Het dansen, we doen dat niet meer zo vaak. Op zelfgekozen muziek, iedereen dansen, ineens met al je vrienden daar… heel erg tof.

Maar ik vond de bruiloft ook in z’n geheel heel tof, om het te organiseren. We hadden maar kort de tijd, zes maanden, maar ik heb veel op internet gekeken voor ideeen. Zo hadden we in de zaal 20 fotolijstjes neergezet met foto’s van ons door de jaren heen. Ook waren er bloemen, potjes met bloemen, allerlei snoepjes in hartvorm, een schilderij met vingerafdrukken als gastenboek en veel kaarsjes. Leuk om mee bezig te zijn!

Ik wilde heel graag dingen doen die naar ons verwezen, maar niet dat je daar op de dag zelf nog mee bezig hoeft te zijn. Daarom hebben we de zaal ook een dag van tevoren al afgehuurd; dan konden we alles alvast een plaats geven.

057_kristien

Heb je nog een tip voor andere Lucky Girls?

Kristien: Als tip wil ik alle Lucky Girls meegeven: zorg dat je goed drinkt en goed eet en dat het niet vergeet. Ik had van de hele dag niets gedronken buiten een paar glazen cava en ’s avonds alleen een klein frietje op. Ten tijde van de openingsdans voelde ik me heel slecht. Het is gelukkig uiteindelijk wel overgegaan nadat ik heel veel glazen water heb gedronken. Niet vergeten, want je wil je wel lekker voelen op je bruiloft.

Oh en als je platte schoenen meeneemt om te dansen, doe dan zeker je hakken weer aan voor de openingsdans, want dan worden er veel foto’s gemaakt en wil je er op je best uitzien.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfotograaf: Kobe van der Zande

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen