Een kindvriendelijke bruiloft in een Beachhouse en een feestelijke strandtrouwjurk

Karin: Mijn beste vriendin was een paar jaar geleden goed geslaagd bij Assepoester, evenals mijn buurvrouw en twee vriendinnen die ook op iets latere leeftijd gingen trouwen. Dus ik dacht meteen: er is maar één winkel waar ik heen moet, en dat is Assepoester. Ik ben iets ouder en zou me niet prettig voelen in een andere zaak, waar het zo chique aanvoelt. Bovendien zocht ik iets dat anders dan anders was. Geen standaard trouwjurk, en eentje die fijn zit op het strand.

Ik wist wel een béétje wat ik wilde, maar ging er toch helemaal ‘open’ in. Samen met mijn zus ben ik met de trein naar Assepoester gegaan. Zij kwam vanuit Rotterdam, ik vanuit Utrecht. Het is de eerste winkel waar we heen zijn gegaan, ik dacht: ik ga daar gewoon slagen. En dat was ook zo.

006_karin

Meteen op m’n gemak

Karin: Ik vond het heel leuk bij Assepoester, heel ontspannen. We kregen een kop thee en mochten alvast even rondkijken. Ik voelde me meteen op m’n gemak. De andere klanten die er waren, vond ik ook heel aardig en sociaal. Die zitten ook een beetje met elkaar mee te denken, heel leuk.

Lenny kwam al snel met deze strandtrouwjurk aan. Ik vond ‘m meteen mooi. De jurk is aan de bovenkant afgezet met swarovski kraaltjes en pareltjes en heeft twee bloemen aan de zijkant; die maken het helemaal ‘mij’. Toen ik de jurk aan had was ik helemaal verkocht, ik sprankelde in de jurk.

Het is een feestelijke strandtrouwjurk door het mooie lijfje en de uitlopende rok met lekker veel tule. Een beetje een aparte trouwjurk ook, want hij is van voren kort. Hij is ook nog perfect op maat gemaakt en van onderen ingekort. En hij zat echt lekker: ik heb twee kinderen, zou gaan trouwen in een strandtent, dan moet je je goed kunnen bewegen. Ik heb gewoon gedaan wat ik wilde in die jurk: over het strand gelopen, met de kinderen gesjouwd en veel gedanst. De ideale strandtrouwjurk.

015_karin

De trouwlocatie: Key West Beachhouse

Karin: Wij wilden onze bruiloft vooral heel ontspannen vieren. De trouwlocatie hadden we meteen op het oog; Key West Beachhouse in Utrecht. Die was pas geopend bij ons in de buurt, dus dat hebben we direct geregeld. Verder wilden we niet te veel poespas. De ceremonie zouden we wel gezamenlijk vieren, maar de rest zou ontspannen worden, met lekker eten en drinken en iedereen gewoon overal bij.

011_karin

De dagindeling: photoshoot in een vlindertuin

Karin: We hebben ons alle vier thuis mooi gemaakt en aangekleed: ik en ons dochtertje op zolder, Michiel en ons zoontje op de slaapkamer. Mijn zus, mijn vader en de ceremoniemeester liepen ook rond. Het was vooral heel ontspannend en relaxed. Toen we klaar waren hebben we de ‘first look’ bij onze voordeur gedaan onder toeziend oog van de buren en met een stralende zon. Heel bijzonder om elkaar voor het eerst in trouwkleding te zien.

Na de lunch hebben we een photoshoot gedaan in het Maximapark in Leidsche Rijn. Daar is recent de Vlinderhof geopend, een bijzondere en kleurige plek, aangelegd en beheerd door vrijwilligers. Leuk was om daar ons openingsdansje nog te oefenen, even een ontspannend momentje met de kinderen voordat het ging beginnen.

024_karin

In onze eigen witte Fiat500 – versierd met een bloemenslinger en linten, passend bij mijn bruidsboeket – zijn we vanaf daar doorgereden naar de trouwlocatie. Daar stond iedereen ons al op te wachten. Geweldig dat je aankomt en dat iedereen die je goed kent daar dan staat. Dat was heel leuk en gezellig. Ik werd er heel vrolijk van: zo in de zon, op een locatie die helemaal gaaf is.

Trouwen met het hele gezin

Karin: De ceremonie begon om 16:00 uur en iedereen was uitgenodigd om erbij te zijn. Omdat het een prachtige septemberdag was kon deze buiten op het terras plaatsvinden. Onze ceremoniemeester en een aantal vrienden hadden het hele terras versierd met slingers en ballonnen; het zag er heel vrolijk en feestelijk uit. Michiel en ik en onze kinderen zaten om een verhoging, zodat iedereen het goed kon zien.

026_karin

‘Mijn vader heeft mij weggegeven en de oom van Michiel heeft een persoonlijke speech gehouden. Het voelde heel speciaal om dat zo als gezin te beleven. Ook omdat onze kinderen flink aan de bak mochten: ons zoontje heeft de ringen gedragen en door de microfoon de trouwakte voorgelezen. Dat deed hij vol zelfvertrouwen! Ons dochtertje speelt viool en mijn schoonmoeder piano; zij hebben samen de Wedding March van Richard Wagner gespeeld toen de ceremonie begon. Ze hebben ook een aantal mooie nummers gespeeld tijdens het ondertekenen van de trouwakte. Omdat ik ook sinds kort viool speel, hebben we samen als verrassing voor Michiel ook een nummer gespeeld.

Fotohokje en een ijskar

Karin: Na de ceremonie hebben we met z’n allen geproost met champagne; voor de kinderen was er kinderchampagne. Er waren op dat moment 85 volwassen en 45 kinderen. Ja, 45! Daar schrok de trouwambtenaar van te voren ook wel even van. Maar doordat we de ceremonie persoonlijk en afwisselend was, hebben alle kinderen zich prima gedragen. De trouwambtenaar heeft er ook goed op ingespeeld door het vrolijk en kort te houden.

035_karin

Tijdens de borrel werden er lekkere hapjes geserveerd en er was een ijskar. Ons achterbuurmeisje heeft samen met een vriendin gespeeld met de kinderen: knutseldingen, spelletjes en lekker op het strand spelen. De kinderen mochten apart van de volwassenen eten, dat vonden ze helemaal leuk. Wij hebben genoten van een luxe barbecue op het terras. Ook het fotohokje was een hit; mijn zoontje heeft daar urenlang bij rondgehangen.

034_karin

Kinderdisco & openingsdans

’s Avonds was er een uurtje kinderdisco, voorafgaand aan het feest. Daarna gaf Michiel een speech, samen met mijn vader en hebben we de taart aangesneden: een red velvet bruidstaart. Wit aan de buitenkant met rode en roze bloemen en een rode binnenkant. We vonden het leuk om zo nog even een momentje met z’n allen te delen, zodat mensen met kleine kinderen daarna lekker naar huis konden gaan als ze dat wilden. Wie zin had, kon natuurlijk blijven voor de afterparty!

045_karin

Met z’n vieren hebben we het openingsdansje gedaan. De kinderen wilden dat heel graag doen op ‘Uptown Funk’ van Mark Ronson en Bruno Mars. Thuis hebben we de week voor de bruiloft elke avond met z’n viertjes geoefend. We vonden een dansje op YouTube en hebben dit als basis gebruikt. Na het openingsdansje was het feest geopend en hebben we lekker staan dansen en borrelen. Niet iedereen had de behoefte om binnen te dansen, want bij ondergaande zon was het buiten ook heel lekker borrelen.

Waardevol

Het feest duurde ongeveer tot 24:00 uur. Dat was prima; het was best een lange dag geweest, ook voor de kinderen. We wilden wel graag zelf afsluiten, ook omdat er veel mensen uit het buitenland bij waren: uit Frankrijk, Schotland en Australië. Het voelde niet goed om dan op het hoogtepunt te stoppen. Er waren al wat mensen weg, naar de oppas of de kinderen, dus hebben we afgesloten met de mensen die er aan het begin van de dag ook al bij waren. Het was een heel waardevol einde zo, heel intiem.

039_karin

De volgende dag zijn we nog gaan lunchen bij Dengh, met onze getuigen, ouders en de gasten uit het buitenland. Nóg een afterparty ja! Fijn om na te kletsen en iedereen nog even te spreken. Michiel en ik zijn daarna vertrokken voor een romantisch huwelijksreisje naar Barcelona.

Geen verplichtingen

Ik vond het vooral fijn dat de gasten geen verplichtingen hadden waar ze voor moesten komen opdraven. Ik wilde dat zij gewoon een lekkere dag en avond zouden hebben; dan heb ik het ook naar mijn zin. Super fijn was dat onze ceremoniemeester er ook zo over dacht; ze heeft de hele dag heel relaxed in goede banen geleid.

Mijn tip voor andere Lucky Girls is dat je het lekker op je eigen manier moet doen. Om het samen met de kinderen te vieren, voelde heel speciaal. Ze hebben veel bedacht, ook in de voorbereidingen, hadden echt een mening over dingen. En dat ze zo veel wílden doen… ze hadden ook het idee dat zij gingen trouwen.

018_karin

Nog een tip is de fotograaf. Een jaar geleden trouwde een goede vriendin en zag ik haar trouwfoto’s. Die vond ik te gek. We hebben diezelfde fotograaf toen een keer een ‘Day in the life’-shoot laten doen: ze kwam een dagdeel langs om ons gezin te fotograferen. Daarna heeft ze ook nog de bruiloft van een andere vriendin gefotografeerd. Het voelde dus heel vertrouwd om haar er bij onze trouwdag weer bij te hebben. Ik voelde me helemaal op m’n gemak en vind de foto’s heel waardevol. Het maakt de herinnering tastbaar.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Karin:

Trouwfotograaf: Marieke Zwartscholten

Strandtrouwjurk: Assepoester.com

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen