Gerke trouwde stiekem op Bonaire in een sexy strandtrouwjurk!

Als je stiekem trouwt moet je in je eentje op trouwjurken-jacht. Geen probleem voor Gerke. Die kwam er ‘even’ eentje kopen bij Assepoester. Een sexy strandtrouwjurk, die natuurlijk veel te mooi was om geheim te houden. Gelukkig mocht ze ‘m uiteindelijk wel 3 keer aan!

De romantische geschiedenis van Gerke (48) en Roel (50) leest als een klassieker. Hij was haar jeugdliefde op de middelbare school. Een liefde die bleef bij blozen in de wandelgangen. Na een reünie 20 jaar later, waar Roel niet bij was, besloot Gerke weer eens contact te zoeken. Het toeval – of het lot- wilde dat ze allebei gescheiden waren na een lange relatie. Roel had twee kinderen. Gerke: “Toen dacht ik nog: zal ik het hier bij laten, en de herinnering koesteren? Maar gelukkig zijn we toch een biertje gaan drinken, want inmiddels zijn we tien jaar samen. Er was alleen één ding: hij wilde nooit meer trouwen.

Geen poespas

Dat voornemen verdween als sneeuw voor de zon en met kerst 2017 kreeg Gerke een doosje, met daarin iets wat verdacht veel op een verlovingsring leek. Gerke: “Ik kon het niet geloven! ‘We doen het wel heel klein,’ zei hij nog, ‘geen poespas’. We waren al van plan die zomer een groot tuinfeest te geven voor onze verjaardagen. Als Caribbean-fans besloten we eerst stiekem te trouwen op Bonaire en dat op het feest te onthullen. Onze ouders hadden we het wel verteld, want die waren onze getuigen bij het officiële 10-minuten gesprekje op het stadhuis, de dag voordat we naar Bonaire vlogen.”

Nood breekt wet

Maar de stemming sloeg om toen de moeder van Roel, die met haar man overwintert in Thailand, vreselijk ziek werd en in een coma belandde. Roel bracht vier weken in Thailand door en toen zijn moeder ontwaakte uit de coma en als eerste vroeg of ze al getrouwd waren, kwam het besef dat ze hun trouwerij toch met naaste familie wilden vieren. Gerke ging het regelen. De dag voor hun feest zouden ze trouwen in de achtertuin. Gerke: “Die was dan toch al vrolijk aangekleed met bloemen, dus daar kon best een ceremonie gehouden worden, met onze ouders, broers, zussen en zijn kinderen. Er kwamen alleen maar meer redenen bij om uit te pakken, dus toen wilde ik eigenlijk toch ook wel een trouwjurk.

Even een trouwjurk kopen

Gerke was bijna een ‘postorder-bruid’ geworden. Omdat ze geen zin had in ‘bruidspaleizen’ bestelde ze online een aantal trouwjurken, die ze net zo hard weer terugstuurde. Wat nu? Gerke: “Ik word altijd een beetje bang van winkels waar je met moeders, zussen en een hele aanhang een half jaar van tevoren naartoe moet. Daar had ik geen zin in, en geen tijd voor ook.” Ze wilde ergens naartoe waar ze gewoon even binnen kon vallen, en zo vond ze Assepoester! “Ik moest toch wel een beetje vaart gaan maken, dus ik ben daar een dag later naartoe gesjeesd. Ik ging gewoon alleen, tussendoor, zonder afspraak, even een trouwjurk kopen.

Kan dit?

“Ik vond het wel grappig om in mijn eentje bij Assepoester binnen te stappen. Op het eerste gezicht leek het gewoon een gezellige winkel. Ik had online een te gekke bohemian trouwjurk gezien. Die moest het worden. Ik trok ‘m aan: geen gezicht! Een verkoopster kwam vragen of ik maar helemaal alleen was? Aan haar heb ik mijn hele verhaal verteld en uitgelegd dat ik op zoek was naar een trouwjurk die ook geschikt was voor een heel warm land. Ze kwam met deze kanten trouwjurk aan, oei, dat was toch wel een serieuze trouwjurk, maar ze spoorde me aan om ‘m gewoon maar even aan te trekken.

De jurk voelde heel licht aan en was van een soort stretch stof. Hij zat heerlijk, dat vond ik belangrijk, en bij de schouders voelde ik amper dat ik iets aanhad. Hij kleedde heel mooi af, ik vond ‘m meteen zo gaaf! Het was een trouwjurk met een open rug en een split. Perfect als sexy strandtrouwjurk. Ik ben de winkel ingestapt en heb gewoon aan mensen gevraagd; ‘Jullie kennen mij niet, maar wil je even heel eerlijk zeggen wat je van deze trouwjurk vindt en of dit kan?’. Iedereen vond ‘m hartstikke mooi. Ik wist al dat de andere trouwjurken die ik nog in de paskamer had het niet gingen winnen, dus ik heb ze niet eens meer gepast. Dit werd ‘m! Binnen twaalf minuten stond ik in mijn eentje aan de bubbels en de taart!

Een week later kon ik ‘m al ophalen en toen heb ik wel mijn ouders meegenomen. Die vonden het hartstikke gaaf. Zo fijn, dat het zo snel was geregeld en mijn sexy strandtrouwjurk was nog perfect geworden ook!

 

sexy strandtrouwjurk Assepoester

Bruiloft op Bonaire

Een week later zijn ze getrouwd op Bonaire. Heel kleinschalig, niet bij zo’n hotel waar dat dagelijks gebeurt. Er waren zes onbekende gasten op hun bruiloft. Gerke: “Een ouder echtpaar dat ook in ons hotel verbleef, en vrienden van Roel die toevallig ook op het eiland waren. Ik kende ze niet. Ze belden of we kwamen barbecueën. Nee, dat lukte niet want we hadden een bruiloft. Van wie? Van onszelf. Nou, die kwamen natuurlijk ook even kijken. Toen ik kwam aanlopen op mijn blote voetjes in mijn sexy strandtrouwjurk vroeg ik: zal ik me eerst even netjes voorstellen of zullen we maar beginnen met de ceremonie? We hebben echt alleen maar gelachen die dag, het was geweldig!

Er was een romantisch diner voor ons geregeld met een tafeltje op het strand. En dat hebben we gezellig met dat echtpaar gedeeld. Die wilden in dat uitgestorven hotel gaan zitten, om ons alleen te laten. Dat leek ons geen goed idee, onder het motto: als het goed is eten we nog ons hele leven samen.”

Getrouwd door een oude leraar

Thuis in Nederland zijn ze pas ‘voor het echt’ getrouwd. Door hun oude godsdienstleraar van de middelbare school, die bij ze om de hoek woont. “Hij kende ons nog wel van vroeger, haha!” Gerke had alles geregeld, een mooie lunchtafel met bloemetjes, catering, en daar in hun achtertuin waren ze samen met hun ouders – inmiddels weer in redelijk goede gezondheid -, de kinderen van Roel, en hun beste vrienden. Gerke: “Ik had die dag echt niet willen missen. Er is gehuild en gelachen en we hebben heerlijk gegeten in de tuin.”

Surprise!

Een dag later was het grote feest, waar 150 gasten een video te zien kregen met foto’s van het koppel van vroeger, reisfoto’s en uiteindelijk een strand met een hartje in het zand en een prieeltje. Ondertussen hees Gerke zich voor de derde keer in haar sexy strandtrouwjurk om op het moment suprême een grand entree te maken onder luid applaus, gejuich en gefluit. “Het was echt een grote verrassing want iedereen had de hoop opgegeven dat we nog ooit zouden trouwen. Het werd een groot knalfeest.

Dat we het klein zouden houden is niet helemaal gelukt. Maar als ik Roel vraag hoe hij nu over trouwen denkt, zegt hij dat ik het nare gevoel van een stijve dag helemaal heb weggenomen. Iedereen was vrolijk, het was echt te gek! En door een haakje in mijn sexy strandtrouwjurk kon ik de sleep opbinden en heerlijk feesten.

En ze leefden…

Uiteindelijk was ik zo blij met mijn sexy strandtrouwjurk, hij heeft het helemaal afgemaakt. Het was ook een heel lekker dun stofje, waardoor hij super lekker zat. Ik vind het nog bijzonder hoe de verkoopster bij Assepoester mij zo goed kon inschatten. Mensen waren ook helemaal lyrisch over mijn trouwjurk. Ik heb ‘m gewoon 3 keer gedragen, echt te gek, en hij heeft ook al 3 wasjes overleefd!

Het is al met al echt een sprookje geworden. Voor mijn gevoel ben ik 3 keer getrouwd. Wat begon als een 10-minuten huwelijk is uiteindelijk 3 dagen feest geweest!”

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

sexy strandtrouwjurk Assepoester

foto’s: Bommel-Art

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen