Gitta wilde een korte trouwjurk om in te feesten. En dat is gelukt!

Gitta (36) en Raymond (47) uit Zeist trouwden in twee dagen, en daar hoorden twee jurken bij. Voor de korte trouwjurk om in te feesten was het bij Assepoester meteen raak!

Trouwen op Vlieland, welke gedachte zat daar achter?

Gitta: Als klein meisje ging ik al ieder jaar naar Vlieland. En we wilden allebei graag op het strand trouwen. Een plus een is dan al snel twee. Het leek ons ook heel romantisch, met van die stoeltjes op het witte zand en met de zee op de achtergrond. En ook heel simpel. Het strand en de zee zijn belangrijk voor ons omdat we daar allebei tot rust komen en we daar samen enorm kunnen genieten.

En jullie bruiloft was verdeeld over twee dagen?

Gitta: Op vrijdag hadden we alleen de ceremonie op het strand met een kleine groep mensen. En op zaterdag hadden we een groot feest. Daarvoor hadden we een restaurant afgehuurd en omgebouwd tot feestlocatie. Voor beide dagen had ik een andere trouwjurk!

Oh, er was nog een trouwjurk?

Gitta: Speciaal voor de ceremonie had ik al een lange trouwjurk gekocht. Op de tweede dag wilde ik een korte trouwjurk aan, om in te feesten. We trouwen allebei voor de tweede keer, en wilden het deze keer helemaal goed doen. Daarom hebben we er twee dagen van gemaakt, zo kunnen we twee keer feestvieren. Raymond stelde voor dat ik dan ook twee verschillende jurken zou dragen. En dat laat ik me natuurlijk geen twee keer zeggen!

Hoe ben je voor die korte trouwjurk om in te feesten bij Assepoester terechtgekomen?

Gitta: Mijn moeder is inmiddels overleden, maar heeft bij mijn eerste bruiloft en toen mijn zusje trouwde haar feestkleding als moeder van de bruid gekocht bij Assepoester. Daar kende ik jullie van. Ik wist nog dat de sfeer er erg goed is en dat het echt een feestje is om daar te komen.

Ik had inmiddels ook al anders meegemaakt toen ik die andere trouwjurk ging kopen. We werden behandeld alsof het een dag als elke andere was en alsof ik bij wijze van spreken een regenjas kwam kopen.

Dat klinkt inderdaad niet gezellig, had je bij Assepoester een betere ervaring?

Gitta: Ja, zeker, daar begrijpen ze dat het een heel speciale dag voor je is. We werden hartelijk ontvangen en er wordt gekeken naar wie jij bent en dan pas naar welke jurk daar bij past. En ze hadden trouwjurken in allerlei maten. In de meeste zaken zijn het alleen kleine maatjes, waardoor je geen idee hebt van hoe die jurk jou nou echt staat. Zo is het helemaal niet leuk om te passen. Dat was bij Assepoester wel zo. Al wist ik eigenlijk al meteen dat de eerste jurk het ging worden!

korte trouwjurk om in te feesten

Had je je korte trouwjurk zo snel gevonden?

Gitta: Bij binnenkomst in de winkel hing deze trouwjurk op een pop. Die moest ik gewoon aan hebben. Ik wist al meteen dat het ‘m was, maar het kon toch niet zo zijn dat de eerste meteen de goeie was?! De verkoopster zei dat ik er gerust meer mocht passen, maar dat ik met deze de winkel uit zou gaan. Toen heb ik nog vier andere trouwjurken aan gehad, maar ze hadden geen schijn van kans. Ik had inderdaad de korte trouwjurk om in te feesten al gevonden!

Hoe wist je zo zeker dat dit ‘m was?

Gitta: Ik heb veel trouwjurken gezien en gepast en inmiddels geleerd dat ik aan mijn ogen zie of het ‘m is. Als ik in mijn trouwjurk dat pashokje uitkom en me een prinsesje voel is het al goed. Als ik dan in de spiegel ook nog stralende ogen zie, dan weet ik het. Die blik zegt zoveel! Daaraan weet ik gewoon of ik me er prettig in voel.

En was trouwen aan het strand zo romantisch als jullie dachten?

Gitta: Ja! Tijdens de ceremonie was het droog en ’s avonds brak zelfs het zonnetje nog even door. Er was een zes-gangendiner met wijn, zo was het tekenend voor wie wij zijn. We zijn echte levensgenieters en wilden graag dineren met mensen die voor ons van belang zijn. We waren met een man of vijftig. Iedereen bleef ook op het eiland en had er lekker een weekendje van gemaakt.

En toen mocht je je korte trouwjurk om lekker in te feesten nog aan!

Gitta: Ja, de volgende dag kwamen er nog eens zestig gasten bij. Er was een DJ en die kreeg de voetjes goed van de vloer. Het feest was in de haven, en je keek uit over zee en over bootjes. We houden van Corona, dus die stond overal in grote bakken verspreid. We hadden lekkere hapjes erbij. En verder stond iedereen dus lekker te dansen, na onze spectaculaire openingsdans!

Aha, speciaal geoefend voor een grande entree?

Gitta: Dat kun je wel zeggen, met rook en al! We hebben vier tot vijf maanden bijna wekelijks dansles gehad en hadden een choreografie geleerd op Grease. Dus als een stoere, verleidelijke dame stond ik aan het begin van het nummer in die korte trouwjurk en op hoge hakken klaar om te knallen! Het ging supergoed en onze gasten waren gewoon flabbergasted!

Wat is je het meeste bijgebleven?

Gitta: Dat iedereen echt met volle teugen aan het genieten is geweest. Alle momenten waren leuk, we hebben veel lol gehad en helemaal geen stress. Ik heb alleen maar glimlachen gezien. Dat was precies wat we ook wilden en dat horen we ook terug van mensen.

Omdat het eiland maar klein is, word je best wel een beetje geleefd tijdens die dagen omdat iedereen overal is. Of omdat er overal wel iemand is, zoals een fotograaf, cameraman of kapster. Dus het was ook heerlijk om de laatste gasten uit te kunnen zwaaien en met z’n tweeën nog even lekker te blijven om ook samen na te genieten op ons Vlieland.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

korte trouwjurk om in te feesten

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen