Hanneke (36) wist bij de 2e jurk al: dit is dé jurk voor mijn festival bruiloft!

Twintig jaar een relatie, twee prachtige kinderen én een knallend huwelijksaanzoek. Voor Hanneke en Willem was het dit jaar eindelijk tijd om in het huwelijksbootje te stappen. Compleet in festivalsfeer! En die ene perfecte jurk was razendsnel binnen, al bij de tweede jurk wist Hanneke het zeker. 

 Jullie waren al 20 jaar samen en toen besloot Willem (eindelijk) op z’n knieën te gaan?

Die 20 jaar echt voorbijgevlogen! We wilden wel graag trouwen, maar met de komst van twee kids is het er gewoon niet van gekomen. Ik voelde op een gegeven moment wel: het zit eraan te komen. Maar alsnog was ik super verrast. Willem ging tijdens oud & nieuw op z’n knieën, met het vuurwerk op de achtergrond. Letterlijk een knallend aanzoek!

En toen dacht je, ik ga mijn jurk bij Assepoester zoeken?

Het leuke is dat ik een jaar lang bijna dagelijks langs jullie winkel loop met mijn leerlingen, wanneer we ’s middags door het park wandelen. Dan gingen we altijd even in de etalage spieken en kijken. Het zag er zo leuk spectaculair uit, met zoveel jurken. Ik was altijd benieuwd hoe de rest van de winkel eer uit zou zien. Toen we de bruiloft gingen plannen dacht ik: daar wil ik heen!

Trokken de prijzen je ook aan?

Zeker! Het is gewoon super fijn als je weet dat bijna alle jurken onder de 1500 euro zijn. Mijn moeder wilde graag de jurk cadeau geven en hier kan je dan echt zeggen: het maakt niet uit welke jurk je uit het rek pakt, kies wat je mooi vindt!

Hoe vond je het om voor het eerst de winkel binnen te stappen?

Heel leuk! Samen met m’n moeder gingen we vooraf nog bij een andere winkel langs, maar ik wist na 5 minuten: dit wordt ‘m niet. Ik voelde me er totaal niet op m’n gemak. Ik wist gewoon, ik wil naar Assepoester, daar ga ik m’n jurk vinden.

En ja, zodra we binnen stapten was het gevoel meteen goed. Ik voelde gewoon: dit is de winkel waar ik mijn jurk ga vinden. Er heerst zo’n laagdrempelig gevoel en leuke sfeer. Ook leuk al die chocolaatjes als je binnenkomt. Lekker zelf door de rekken kijken en passen wat je wilt. M’n moeder en ik keken elkaar aan met een blik van: dit gaat ‘m worden!

Had je ook direct een bepaalde jurk op het oog?

Ik wist: tulle vind ik leuk, de jurk moet niet te strak zijn en ik wil m’n buik niet hoeven inhouden. Gewoon lekker comfortabel, waar ik goed in kan bewegen en zitten. Verder ging ik er redelijk open in. Maar tot mijn verbazing was de tweede jurk al direct de perfecte match. Toen ik op het plateau ging staan, wist ik het namelijk meteen. De clichés zijn waar: je ogen gaan gewoon stralen. Het voelde ook zo fijn, de jurk zat als gegoten. Verkoopster Petra zei: hij zit zo goed, je zou morgen kunnen trouwen! En dat was ook echt zo, hij zat perfect.

Dat ging wel heel snel! Dus direct inpakken en wegwezen?

Ja, binnen een halfuur zaten we aan de taart! Ik heb altijd zoiets: als het goed is, is het goed. Niet te lang over nadenken, gewoon hup, doen. En dat heb ik dus ook gedaan. De jurk kon direct mee naar huis. Daar heb ik aan mijn dochters een foto van de jurk laten zien, zij vonden het heel spannend om samen dit ‘geheimpje’ te bewaren en niks tegen papa te zeggen.

En toen was het wachten op de grote dag: jullie kozen voor een festivalbruiloft?

Willem en ik hadden allebei heel erg voor ogen hoe we het wilden. We waren al 20 jaar samen en liepen zo’n beetje alle bruiloften en feestjes van vrienden langs. Nu dachten we: het is onze beurt. We wilden een echte festivalbruiloft, met een gemoedelijke sfeer, lekker rondlopen, eten wanneer je wilt, lekker kletsen en natuurlijk mooie aankleding. En een leuk feest voor jong en oud, dus ook voor de kinderen. En dat is helemaal gelukt!

Te gek! Hoe zag jullie ‘festival’ eruit?

Alles was buiten, heel mooi aangekleed met parasols, lampjes, bloemen, lantaarns enzo. Ook stond er een grote Cadillac als eye catcher, inclusief rode loper en springkussen voor de kids. ’s Avonds waren er allemaal eettentjes waar de gasten konden pakken wat ze wilden. En als toetje hadden we een ijscokar. We hebben echt uren gegeten, gekletst en gedronken. Heerlijk!

We hadden trouwens zonnebrillen in allerlei kleuren laten bedrukken met onze datum erop, speciaal voor de gasten. Dus iedereen liep rond mét festivalbril, een heel leuk gezicht. En als afsluiter werd ik door Willem verrast met vuurwerk!

Wauw, dat had Willem speciaal geregeld?

Ja, hij heeft me echt verrast. Tijdens oud & nieuw, met letterlijk het vuurwerk op de achtergrond, heeft hij mij ten huwelijk gevraagd. Hij dacht: dat moet ook op onze bruiloft! En dus heeft hij aan twee vrienden gevraagd dit te regelen. Echt de perfecte afsluiter, net als op een festival.

En jullie kinderen hadden ook een speciale rol die dag?

Klopt, onze babs deed dat zo leuk. Ze kregen echt hun eigen rol die dag. Zo mochten ze met de hamer slaan op het ja-woord en kregen ze zelf ook een ringetje. En er was zelfs een kinder-akte die ze mochten tekenen. Ook hadden we een uitgebreide knutseltafel gemaakt, een grabbelton en er was een groot springkussen. De band speelde ook nog speciaal wat liedjes voor de kids, ze hebben volop meegedanst. Ze hebben echt de dag van hun leven gehad. En wij ook!

Wat leuk! En hoe reageerden ze toen ze jou voor het eerst in de jurk zagen?

De oudste zei: mama ik heb je nog nooit zo mooi gezien. Zo’n bijzonder moment. En de kleinste was ook helemaal aan het stralen, ze wilde steeds voelen aan de jurk en vond alles mooi.

Ook Willem was echt overdonderd: ‘oh wat mooi, past zó bij je!’. Hij vond de split ook heel gaaf. Stiekem had hij al voorspeld dat het een ‘blote’ jurk zou worden. En dat klopte wel een beetje. Ik dacht voorafgaand aan de bruiloft nog, is dit te sexy? Maar het voelde helemaal goed, deze jurk past echt bij mij. Ook de gasten waren super enthousiast. Iedereen vroeg ‘waar heb je die jurk vandaan?’. Heel leuk om te horen!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Fotografie: Henrieke Besselink

 

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen