Heel snel trouwen, een goede borrel, uit eten en een korte blauwe trouwjurk

Floor: “Assepoester is de enige bruidsmodewinkel waar ik geweest ben. Ik ben meteen geslaagd! We hadden ook maar weinig tijd om de bruiloft te regelen: op 4 september was het aanzoek en we zijn op 22 oktober al getrouwd. We hadden een huis gekocht en zaten bij de makelaar om het voormalig koopcontact te tekenen. De makelaar vroeg: ‘en, gaan jullie voor een samenlevingscontract?’. Waarop Sjoerd heel beslist zei: ‘nee, we gaan trouwen!’. ‘O’, zei ik plagerig, ‘dat wist ik niet?’.”

“Daarna doken we de stad in om te vieren dat we een huis hadden gekocht. Sjoerd zei dat hij eigenlijk bij de makelaar op zijn knieën had willen gaan. Toevallig liepen we net langs een juwelier. We zijn meteen naar binnen gegaan om trouwringen uit te zoeken. Het kan dus wel; je bruiloft binnen zo’n korte tijd regelen. En al die vriendinnen van me die anderhalf jaar bezig waren geweest met het plannen van hun bruiloft, sloegen dat met stijgende verbazing gade, haha!”

002_floor

Een korte trouwjurk in kleur

“Een vriendin van me heeft ooit haar trouwjurk bij Assepoester gekocht. Zij vond Assepoester hartstikke gaaf en zei dat het niet zo’n standaard bruidsmodewinkel is. Ja, er zijn veel witte, lange trouwjurken, maar er is ook genoeg als je wat anders wil. Ik wist al meteen: ik wil een korte trouwjurk in kleur. Hoe hij er precies uit zou zien, wist ik nog niet, maar dit was duidelijk.”

“Ik had mijn moeder meegenomen naar Assepoester. Op een zaterdag, ongeveer een half uur na openingstijd, stonden we al op de stoep. Eén van de meiden van Assepoester die mij hielp zei meteen: ‘jij lijkt mij wel een pittig type’. Ik vond het leuk dat ze dat zag en zei; ze sloeg daarmee de spijker op z’n kop. Daardoor voelde ik gelijk dat ze wel wist wat bij me past.”

007_floor

“Ik heb gezegd dat ik graag een korte, gekleurde trouwjurk wilde, maar wilde me verder laten adviseren. Ik weet dat wit mij gauw flets maakt, maar heb toch een witte trouwjurk gepast. Het model vond ik leuk, maar door de kleur voelde ik me hartstikke ongelukkig. Wit werd dus meteen afgeschreven! Ik heb nog een rode trouwjurk gepast, maar die korte trouwjurk in diepblauw, die was het toch helemaal. Ik ging stralen, nou dan weet je wel dat het goed zit!
Het is een echte Floor-jurk omdat ‘ie lekker zit. Bovendien herkende ik mezelf erin, toen ik voor de spiegel stond. En als ik een gaaf feest heb, trek ik ‘m gewoon weer aan. Dat doe je niet zo snel met en lange witte trouwjapon, lijkt me.”

De plechtigheid, een goede borrel en daarna uit eten

“De reacties op mijn korte blauwe trouwjurk waren heel positief. Iedereen zei dat ik er prachtig uit zag; sommigen complimenteerden me met de stofsoort en zeiden dat mijn ogen mooi uitkwamen bij het blauw. Leuk om te horen natuurlijk! Mijn vriendinnen kenden me goed genoeg om te weten dat ik niet in een lange witte trouwjurk tevoorschijn zou komen, maar hadden gegokt op een paarse trouwjurk. Ik snap wel waarom trouwens, want ik heb een keer een paarse galajurk aangehad naar een feest. Juist daarom wilde ik nu geen paarse jurk aan: je trouwt maar één keer, dan moet het wel in een speciale trouwjurk zijn!”

002_floor(2)

“We wilden onze bruiloft niet heel groot vieren; gewoon de plechtigheid, een goede borrel en daarna uit eten met onze dierbaren. De standaard optie is dan in het gemeentehuis trouwen of in de stadswinkel van Nijmegen. Het gemeentehuis vond ik aan de buitenkant leuk, maar aan de binnenkant een beetje gedateerd. Als geld geen issue was, hadden we misschien voor een andere trouwlocatie gekozen, maar dat was toch wel een beperkende factor. We waren heel blij met onze trouwambtenaar, onze gasten zeiden: het lijkt wel alsof hij jullie al jaren kent! Dan denk ik dat je je werk goed doet, als trouwambtenaar. Hij was twee weken voor de bruiloft bij ons thuis langsgekomen. We begonnen beleefd met een kopje koffie, maar algauw kwam er vanalles op tafel en werd het gezellig. Zijn speech was heel leuk, zoiets maakt zo’n dag nóg leuker.”

Hulde

“De avond voor onze trouwdag kwamen de ouders van Sjoerd een kopje koffie drinken met een stuk taart. Sjoerd komt oorspronkelijk uit Eerbeek en daar hebben ze de traditie dat ze je huis voor je trouwdag gaan ‘groen maken’, zo noemen ze dat. Het houdt in dat er een enorme boog voor je deur wordt gezet met dennentakken en papieren frutsels en friemels eraan. Bovenaan hangt een groot bord met ‘Hulde aan het bruidspaar’. Volgens de traditie brengt het ongeluk als je dat niet doet. Nou, ik vond het vreselijk, het paste helemaal niet bij mij. ‘Dat ding gaat de volgende dag meteen weer weg!’, riep ik, haha. Maar natuurlijk vond ik het heel lief van de schoonfamilie dat ze ons het geluk gunden!”

004_floor

“Op de ochtend voor de bruiloft heeft Sjoerd mij naar een vriendin gebracht. Ze hielp me met mijn make-up en de kapster kwam langs om mijn haar te doen. Sjoerd kwam mij later ophalen in een Fiat500 Cabrio. We wilden eigenlijk trouwfoto’s gaan maken bij de Waal en op het Valkenhof, maar het was heel slecht weer met veel wind en regen, dus werd het plan B: foto’s in Stadsbrouwerij De Hemel. We hadden twee enthousiaste hobbyfotografen die er niks voor hoefden te hebben; vriendinnen van de moeder van Sjoerd. Echt te gek!”

“Daarna hebben we nog een kopje koffie gedronken met de familie en zijn wij met de Fiat500 naar het stadhuis gereden… slechts 500 meter verderop. Iedereen stond al op ons te wachten om ons te onthalen, heel leuk. Sjoerd en ik moesten even ergens wachten, toen werden we héél zenuwachtig. Gewoon, omdat je iets gaat doen wat je niet eerder hebt gedaan.”

We gaan nog niet naar huis

“De ceremonie vond ik heel leuk en ik heb zelfs nog voor Sjoerd gezongen: ‘All of me’ van John Legend. Mijn nichtje kan ontzettend goed pianospelen en begeleidde mij. Normaal zing ik alleen onder de douche en in huis, dus achteraf vind ik het ook wel stoer dat ik dat toen durfde! Sta je daar met een brok in je keel. Maar ik ben heel blij dat ik het gedaan heb; het gaf de ceremonie echt een persoonlijk tintje.”

010_floor

“Na de ceremonie zijn we met z’n allen naar Stadsbrouwerij De Hemel gegaan; met 48 gasten in totaal. Daar hebben we tot 18:00 uur gezellig geborreld. Met twaalf gasten zijn we vervolgens naar Restaurant Als Toen in Hees gegaan; dat is in de buurt bij mijn ouders. Ik kom er vaak met mijn moeder of met Sjoerd en ken de eigenaren. Het voelt er altijd heel vertrouwd. We kregen een warm onthaal, hebben lekker kunnen kletsen en hadden een hele gezellige afsluiting van de avond.”

“Na afloop reed Sjoerd ons naar huis. Ik was heel moe, zat vol met indrukken. In plaats van rechtsaf te slaan richting huis, ging hij linksaf. Ik zei: huh, gaan we niet naar huis?
Hij had als verrassing een overnachting in een hotel in Oosterbeek voor ons geregeld, daar nam hij mij naartoe. We kregen meteen een upgrade naar de bruidssuite. Omdat het donker was toen we aankwamen, had ik de omgeving nog niet goed kunnen zien. Toen we wakker werden, zag ik dat we ons middenin het bos bevonden, supermooi! En de huwelijksreis? Die gaan we nog wel een keer inhalen…!”

Niet alleen een boterbriefje

“Het avontuur begon voor ons met: trouwen, dat is gewoon handig, maar algauw besefte ik dat ik niet alleen maar het boterbriefje wilde halen. Het gebeurt maar één keer in je leven, daar wilde ik wel graag de mensen bij hebben om wie ik geef. Wat er voor mij eigenlijk nog bij hoort, is een groot feest geven. Maar dat gaan we straks combineren met de oplevering van ons nieuwe huis. Dan gaan we een grote housewarming geven!”

013_floor

“Voor mijn gevoel heb ik op onze trouwdag nergens aan hoeven te denken… al kwam ik er de volgende dag wel achter dat ik overal iets had laten liggen, zoals mijn bruidsboeket; dat lag nog in het restaurant. Als je geen officiële ceremoniemeester hebt, vergeet je dat soort dingen. Maar ach, het is allemaal goed gekomen.”

Gewoon doen!

“Wat de meeste indruk heeft gemaakt? Ik had Sjoerd gevraagd of hij wat wilde zeggen tijdens de ceremonie. ‘Ik ben er niet zo goed in’, zei hij. Mij maakte het niet uit wát hij zou zeggen, maar het leek me wel heel leuk als hij wel iets zou zeggen. Met wat hij uiteindelijk op papier heeft gezet en gezegd, heeft hij me echt verrast en geraakt. Dat is echt goed binnengekomen!”

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls die gaan trouwen in: het kan sneller dan je denkt! Het geheim? Gewoon doen. De telefoon pakken en bellen, regelen, en die mensen erbij betrekken die ook een niet-lullen-maar-poetsen-mentaliteit hebben. En kunnen accepteren dat er dingen ‘mis’ gaan. Doordat de ceremonie iets korter was dan gepland, waren wij bijvoorbeeld iets te vroeg in de stadsbrouwerij, waardoor ze nog niet klaar waren voor onze komst. Daar zou je van kunnen balen, maar als je zulke dingen door de vingers kunt zien, kun je gewoon lekker verder stralen. Niets kon mij toch nog van die roze wolk af stoten…!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Floor:

Korte trouwjurk: Assepoester

Trouwfoto’s: Ton & Gon
Floor: “de hobbyfotografen!”

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen