Trouwen in een blauw kerkje, proosten in de achtertuin, Caipirinha’s en een hippe korte bruidsjurk

Maartje: In mijn hoofd had ik dat ik een beetje een hippe trouwjurk wilde; het moest vooral geen traditionele trouwjurk worden.
Ik ben naar Assepoester gegaan omdat daar gewoon heel veel trouwjurken hangen, er is voor ieder wat wils. Maar het zijn ook zeker unieke trouwjurken; anders dan anders.

Het was voor mij niet helemaal in de buurt, maar ik dacht: ik ga gewoon een keer kijken en dan maak ik er een dagje Arnhem van. Gaan we na afloop lekker ergens lunchen.

Een hippe korte bruidsjurk

Ik heb mijn moeder en beste vriendin Kim meegenomen. Toen we binnenkwamen, zijn we eerst even gezellig gaan zitten. Ik sprak uit wat ik wilde en de verkoopster had meteen drie bruidsjurken te pakken. Eerst trok ik een korte bruidsjurk aan. Ik dacht: ooo ja, dit is leuk! Daarna heb ik nog zo’n trouwjurk die voor kort achter lang is aangepast maar dat was het toch niet helemaal voor mij.

Daarna nog een lange trouwjurk; die stond ook heel mooi, maar was toch niet erg ‘Maartje’. Ik wilde die eerste korte bruidsjurk nog eens passen en het was ‘m gewoon. Ik dacht: als dit goed voelt, moeten we er voor gaan!

021_maartje

Of ik het verrassend vond dat dit mijn jurk bleek? Ja. En toch ook weer niet. Op de bruiloft zei iedereen tegen me: dit is echt hoe je bent. Het is lastig uit te leggen waarom dit mijn trouwjurk is, maar het gaat er vooral om hoe ik me voel; niet te stijfjes, gewoon spontaan. Dat is de jurk ook. En de trouwdag ook. We zijn dichtbij onszelf gebleven, zonder poeha eromheen.

Ongedwongen vieren

Maartje: Ik vond het wel spannend wat Gem ervan zou zeggen. Zelf vond ik ‘m natuurlijk helemaal leuk, maar je moet zijn reactie maar afwachten. Toch ik wist gewoon dat hij mijn trouwjurk leuk zou vinden. Hij bleek ‘m heel mooi te vinden ja! Hij was verrast, dus dat was wel heel leuk.

Ook voor de meiden – we hebben twee dochters – heb ik ‘m geheim gehouden, want de schoenen hadden ze al verklapt! Ik was even bang dat het een teleurstelling voor ze zou zijn; ik dacht dat ze natuurlijk een héle grote prinsessenjurk zouden verwachten… roze ofzo, met een sleep. Maar ze vonden het heel mooi. ‘O je bent echt een prinses!’, riepen ze.

In eerste instantie zouden we het heel klein houden, alleen onze ouders, broers, zussen, neefjes en nichtjes. Maar als je dan toch bezig bent, komen er steeds meer ideeën bij. Toen we een tof kerkje vonden, dachten we: ach, dan mag gewoon iedereen komen die wil komen. Daarna zouden we proosten bij ons thuis, in onze grote tuin. We wilden het gewoon heel ongedwongen vieren, heel gezellig.

006_maartje

Vlaggen uit

Maartje: ’s ochtends zijn we thuis lekker rustig wakker geworden. We hebben kinderen, dus dan plan je het ook een beetje relaxed. Rond 11:00 uur is Gem naar het huis van mijn ouders gegaan, ik bleef thuis. Mijn vriendin Mandy is kapster geweest en heeft ook een visagie-cursus gedaan. Zij hielp me met mijn haar en make-up. Ik vond het super dat zij dat wilde doen; dat voelde heel ontspannen en gezellig.

Ondertussen was mijn moeder met de kinderen in de weer en heeft mijn vader broodjes gemaakt. Er hing een gezellig sfeertje. We wonen bovendien in een hele leuke straat en alle buren hadden de vlag uitgehangen, met witte ballonnen eraan!

024_maartje

Om 13:45 belde Gem aan. Mijn dochters stonden te popelen en gilden: ‘daar ‘is hij!’. Gem was naar ons toe komen rijden in een hele gave auto; een oldtimer, van de vader van een vriend die ook onze chauffeur was. Het was echt een gave bak die bij ons past. Met z’n drieën deden we open. Bij zich had hij drie bruidsboeketjes, een voor mij en twee kleintjes voor de meiden.
Het was echt een verrassingsmoment. Daarna zijn we foto’s gaan maken in het bos vlakbij.

Daughters

Maartje: Om 15:00 kwamen we met de auto aan bij de kerk. Iedereen stond ons op te wachten in een haag van mensen. Wij kwamen tussen hen in rijden met de auto. Ik vond het heel leuk en spannend, was benieuwd hoe de ceremonie zou gaan.

In een aparte ruimte mochten wij even wachten tot de ceremoniemeester iedereen een mooi plekje had gegeven in de kerk. Eerst kwam de ambtenaar naar voren gelopen, met daarachter onze dochters, die bloemblaadjes zouden strooien. Natuurlijk kwam daar niks van terecht en hebben ze op het laatst hun hele mandje in één keer leeg gekieperd, haha!

008_maartje

Daarna kwam Gem binnen met zijn moeder en ik met mijn vader. Als liedje hadden we ‘Daughters’ van John Mayer gekozen, dat is voor ons heel speciaal. Niet alleen paste het bij mijn vader die mij naar binnen bracht, maar ook bij onze dochters. Ik vond het wel kloppen.

De ceremonie was verder heel grappig, met een leuk clubje mensen. Het voelde ongedwongen, niet stijfjes. Het kerkje sprak ons heel erg aan: heel klein, heel knus en heel blauw, haha! Samen met mijn vriendin Kim had ik de dag ervoor witte ballonnen en linten aan de stoelen vastgemaakt.

Sorry hoor, maar mag ik even onderbreken?

Maartje: Er gingen nog best wel wat dingetjes mis: de trouwambtenaar had bijvoorbeeld de verkeerde aktes mee, van andere mensen. Maar dat is ons gelukkig ontgaan. Achteraf hoorde we dat ze haar man heeft gebeld: die is gauw de goede aktes gaan halen bij de gemeente en die als een gek komen brengen.

Zelf hadden we ook nog een grote blooper. Toen we eenmaal zaten tijdens de ceremonie, keek ik naar mijn moeder en dacht ik: ze zou toch de ringen meenemen? Ik zag haar niet zitten met het ringkussentje. Ik probeerde haar te seinen en toen zag ik de schrik op haar gezicht. De ambtenaar ging gewoon door, maar wij hadden natuurlijk acute stress op dat moment. Toen zei ik: sorry hoor, maar mag ik even onderbreken? We zijn de ringen vergeten!

028_maartje

Mijn vriendin Mandy stond op en zei: ‘nou, dan ga ik ze maar halen!’. Samen met onze overbuurman is ze heen en weer gescheurd en dat zorgde natuurlijk voor een hoop gelach in het kerkje.

We hebben eerst het jawoord gedaan en getekend en toen kwam Mandy hijgend de kerk binnen. Iedereen juichen natuurlijk!
Achteraf hebben we er vreselijk om gelachen: dit kan ook alleen bij ons!

Eten om de hoek

Maartje: Onze kinderen zijn met mijn schoonouders mee gegaan en Gem en ik hebben met z’n tweetjes foto’s gemaakt. De fotograaf was een hele leuke meid en was wel in voor een beetje gekkigheid.

Toen we weer thuiskwamen, stond iedereen ons op te wachten. Gem heeft me het huis binnen getild en toen hebben we geproost met champagne. We hadden een simpele taart en cupcakes voor de kinderen. Zo hebben we een beetje geborreld, gewoon lekker in de tuin, terwijl de kids op de trampoline sprongen.

025_maartje

Daarna zijn we naar een restaurantje op de hoek van de straat gelopen. Er was een aparte hoek voor ons gereserveerd, waar we met 14 man en 10 kinderen aan een lange tafel konden zitten. We hebben gewoon lekker een sateetje gegeten, niet heel culinair, maar daar had ik op dat moment het meeste zin in. Toen de kids bekaf waren, heeft de oppas ze gehaald. Het was toch om de hoek!

Caipirinha!

Maartje: Rond 21:00 begon ons feest in een Grand Café, waar we ook lopend naartoe zijn gegaan. We hadden gezorgd dat er een cocktailbar was en dat alle gasten een caipirinha kregen als welkomstdrankje. Dat past echt bij ons; sinds we een reis naar Brazilië hebben gemaakt met z’n tweeën zijn we daar dol op.

Iedereen kwam binnen over een rood lopertje en in een hoek stond een photobooth. We hadden zelf een lijst gemaakt met behulp van een houten plank en een halve rol Pip-behang die nog ergens in huis lag. Daar is Gem heel handig in. En natuurlijk waren er brilletjes, petjes en dat soort dingen.

030_maartje

Naast de photobooth stond een tafel waar we kaartjes hadden liggen met vragen erop als ‘waar ken je Gem & Maartje van?’ en ‘je leukste herinnering aan ons?’. Die hebben we bij de drukker laten afdrukken. Mensen konden hun e-mailadres invullen op de kaartjes en dat konden we later gebruiken om ze de foto’s te sturen, als bedankje.
Mijn broer en schoonzus hadden als verrassing een groot canvas laten maken met een karikatuur van ons in het midden. Daar kon iedereen met stift wat opschrijven.

Op grote schermen door het café werd een selectie foto’s vertoond van Gem en mij door de jaren heen. Ook de foto’s van onze vrijgezellenfeesten kwamen natuurlijk voorbij.

Lolly’s en patat mèt

Maartje: Het was echt een topfeest, iedereen heeft genoten en ik heb de hele avond op de vloer gestaan. Er waren hapjes en drankjes en als afsluiter een patatje mèt. Bij vertrek, rond 01:30, mocht iedereen een lolly pakken met daarop ‘Gem & Maartje’ en onze trouwdatum.

Wij zijn met de taxi naar een hotelletje gebracht. Dat was heel relaxed; thuis zit je toch meteen in de huiselijke sfeer. We kwamen de kamer binnen en overal hingen ballonnen en slingers. Dat had mijn schoonzusje geregeld. We hebben meteen enveloppen geteld, dat was ook wel heel grappig. Het was echt een superfeest!

Het hoogtepunt? Ik denk de ceremonie. Omdat ik het heel mooi en speciaal vond om het jawoord te zeggen. Dat was echt ‘ons’ momentje. Maar ook het feest, met alle vrienden en iedereen die je liefhebt om je heen en muziek die bij ons past. We houden veel van dansen en muziek, lol maken, een biertje drinken… dat is wat wij leuk vinden en dat was precies waar ons feest om draaide.

035_maartje

Huppetee

Maartje: Wat ik andere Lucky Girls zou willen meegeven is: probeer vooral om dicht bij jezelf te blijven. Vraag jezelf af: waar voel ík me prettig bij? Als je dat doet, straal je ook echt en kun je ontzettend genieten. Ik voelde me zó op mijn gemak dat ik mijn hakken heb uitgeschopt, mijn cowboylaarzen heb aangedaan – huppetee, kan mij ’t schelen – en met de stropdas van Gem om en een biertje in mijn hand stond te dansen.

Het vieren met een klein clubje, zorgt er ook zeker voor dat je kunt ontspannen en je op je gemak voelt op je eigen trouwfeest.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

 

Trouwfotograaf: Lisa Muller Fotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen