Linda was hippie chic in haar trouwjurk met volle tule rok en kanten top

Als model had Linda (32) uit Alkmaar al veel trouwjurken gedragen. Maar voor haar eigen bruiloft met Thijs (28) zocht ze een uniek exemplaar dat helemaal bij haar paste. Het werd een trouwjurk met volle tule rok en kanten top uit de mix & match collectie van Assepoester.

Als je al zoveel trouwjurken hebt gedragen, weet je vast wat jou mooi staat?

Linda: Ik had voor een shoot een keer een trouwjurk met een losse top en een losse rok gezien, en zoiets leek me wel wat. Al zoekende naar mix & match trouwjurken kwam ik bij Assepoester uit. Na het zien van jullie website, dacht ik wel dat het moest gaan lukken! Dat jullie trouwjurken in maat 42/44 verkopen sprak me erg aan, want een jurk in maat 38 krijg ik niet over m’n hoofd. En inmiddels was ik verliefd geworden op de roze trouwjurk die op de cover van het lookbook stond.

Aha, a girl on a mission!

Linda: Zeker! Het was best een eindje rijden, en bij binnenkomst kregen we eerst koffie of thee met koekjes en chocolaatjes. Ik hing meteen tussen de rekken, ik hoefde geen koffie. Ik wilde weten wat er allemaal in de winkel te vinden was en waar die roze trouwjurk hing, want dat moest ‘m worden. Maar helaas, hij was er niet. Nou kan ik dat soort dingen heel makkelijk loslaten. Ik ging hoe dan ook die dag een trouwjurk vinden.

Terug naar je oorspronkelijke idee?

Linda: Ik heb van alles aan gehad. Een lange strakke trouwjurk in die roze kleur. Veel mensen denken dat een strakke trouwjurk niet mooi is als je wat voller bent, maar ik heb juist geleerd dat dat een misvatting is. Ik heb ook een witte variant aan gehad met een halternek en dunne bandjes. En ook een trouwjurk met lage rug. Maar het viel allemaal af, ik vond het niks. Pas toen ben ik met de losse rokken en losse tops aan de slag gegaan.

Kwam je eruit met de mix & match?

Linda: De rok was meteen raak. Ik wilde een beetje een prinsessenrok, maar niet dat ik een bonbonnetje leek. Deze volle tule rok was het gewoon.

Ik heb verschillende topjes aan gehad. Omdat ik best wel grote borsten heb moest ik een bandeau aan en had ik een langer topje nodig, omdat je die bandeau anders zou zien. Er was een kanten top die ik supermooi vond, maar als ik mijn armen omhoog deed kroop die echt omhoog. Daar baalde ik van, want ik wilde die!

Ai, hoe heb je dat opgelost?

Linda: De verkoopster kwam met deze top aan. Ik dacht meteen: ja, dit is ‘m! Een mouwtje had ik zelf niet bedacht, maar deze top zat lekker strak en compact, hij kriebelde niet, het voelde gewoon goed. Daar hoefde ik niet de hele dag mee bezig te zijn of aan te trekken. Deze kanten top was net even anders dan anders. En die bohemian stijl past wel bij mij en bij het idee dat ik had voor de locatie. Op de accessoire afdeling heb ik er nog een tof haarbandje bij gevonden. Toen was de hippie chic look helemaal af.

Klinkt superchill allemaal, geen twijfel over je mix & match trouwjurk met volle tule rok en kanten top?

Linda: Bij mij niet! Mijn moeder merkte nog voordat we gingen op dat ik toch niet in mijn blote buik kon gaan trouwen, dat je dan ‘alles’ ziet. Maar ik ben zo comfortabel met mijn lijf. En ja, als je maat 44 hebt, dan zijn je armen ook maat 44 en je buik ook. Ik ben me daar bewust van en maak me daar niet druk over. Moet ik me dan verstoppen in een tent? Als ik een andere trouwjurk zou dragen, zie je ook hoe ik ben. Je ziet nu maar een klein stukje buik, en mijn taille is juist heel slank. Ik voelde me in de winkel meteen superlekker in deze combinatie! En iedereen vond ‘m prachtig daar, ook mijn moeder. Ik heb mijn trouwjurk zelfs van mijn ouders gekregen en daar ben ik ze super dankbaar voor.

Waarom past deze mix & match trouwjurk met volle tule rok en kanten top zo goed bij jou?

Linda: Het voelde gewoon als míjn trouwjurk. Een collega van mij is heel lang en slank, heeft kleine borsten, een veel lichtere huid dan ik en is blond. Zij droeg een hele mooie trouwjurk die strak over haar billen zat op haar bruiloft. Toen zeiden we tegen elkaar: stel je voor dat we elkaars trouwjurk aan zouden moeten. Dat kan gewoon niet. Je ziet gewoon dat een trouwjurk bij iemand past en hoort. Mijn vriendinnen vonden deze mix & match trouwjurk met volle tule rok en kanten top ook helemaal Linda.

mix en match trouwjurk met volle rok en kanten top

En wat vond Thijs?

Linda: Ik moest de hele tijd opletten dat ik het niet over mijn rok had, maar over mijn trouwjurk, omdat ik niet wilde dat hij wist dat ik tweedelig was. Hij vond het echt heel mooi en apart. Omdat ik zo met die voorkant van het lookbook bezig was geweest, dacht hij dat ik in het roze zou verschijnen. Hij heeft me wel drie keer van boven naar beneden opgenomen. Dat had ik dan weer niet verwacht!

Jullie staan zo cute op de foto samen!

Linda: Dat wel, maar die fotoshoot voelde bijna als werk. Ik denk dat we wel drie uur bezig zijn geweest. Mijn bevriende fashion fotograaf zag elke keer weer ergens anders een leuke setting. Samen met haar en de make-up artist hadden we al de nodige pre-party’s gehad om looks te oefenen, maar dit was keihard aanpoten op mijn eigen dag!

Ik droeg hakkenschoenen onder mijn trouwjurk die bedoeld waren om vooral op te zitten tijdens de ceremonie en het diner, en alleen op het feest op te staan. Maar van al dat geren van hot naar her, kon ik bijna niet meer lopen. Toen was ik er echt klaar mee, ik moest nog de hele avond!

Hoe zag de rest van jullie dag eruit?

Linda: We begonnen om half zes met een diner met onze familie, opa’s en oma’s en getuigen. Om half acht kwam de rest van de gasten en begon de ceremonie. Iedereen die dichtbij ons stond was daar op de een of andere manier bij betrokken. Mijn moeder is babs en heeft ons zelf getrouwd.

De hele dag was top, maar met de ceremonie zit je daar zo braaf en iedereen kijkt naar je. Ik wilde gewoon taart, champagne en dat het feest zou beginnen!

Haha, daar heb je vast niet lang op hoeven wachten?

Linda: Nee, na de ceremonie zijn we gaan proosten, hebben we taart gegeten en was het feest. Zelfs de opa van Thijs van 87 heeft de hele avond staan dansen, hij vond het zo mooi dat hij er emotioneel van werd. Ik heb onwijs leuk gedanst met vriendinnen, iedereen trok z’n schoenen uit, ook de ooms en tantes, het was geweldig!

En was je blij met je mix & match trouwjurk met volle tule rok en kanten top?

Linda: Zeker! Ik ben blij dat ik naar Assepoester ben geweest. Het was er zo losjes, het voelde gewoon als shoppen. Je mag die trouwjurken meenemen naar de paskamer en ook weer terughangen, niemand die daar moeilijk over doet. Het is ook fijn dat je je trouwjurk in je eigen maat kunt passen, of het nou 36 of 44 is. En dat je niet maar een of twee keuzes hebt, maar echt een hele voorraad. Zo heb ik mijn mix & match trouwjurk met volle tule rok en kanten top  gevonden!

Veel meiden gaan naar drie winkels en weten dan nog niet welke trouwjurk ze moeten kiezen, terwijl alles mooi stond. Maar het is toch echt aan jou om te beslissen. Bij Assepoester was er in ieder geval keuze genoeg!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

mix en match trouwjurk met volle rok en kanten top

Foto’s: Jet Ike

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen