Debbie vond haar hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split dankzij een andere Lucky Girl

Debbie koos een hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split. Dat was geen makkelijke keuze, want ze draagt nooit jurken. En hoe kun je dan een trouwjurk vinden waarin je je helemaal jezelf voelt? Gelukkig werd ze geïnspireerd door de trouwjurk van haar paskamer-buurvrouw!

We zijn nu stiknieuwsgierig naar jouw zoektocht naar die hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split, dus vertel!

Debbie: In eerste instantie wilde ik online een kort, wit jurkje bestellen voor mijn bruiloft. Maar witte jurkjes van gewone kledingmerken zagen er al snel een beetje goedkoop uit, en dat wilde ik niet. Maar een echte trouwjurk paste niet bij mij, want ik draag nooit jurken. Bij hoge uitzondering misschien een kort, strak jurkje. Dus een korte trouwjurk leek me dan een goed alternatief. Al zoekende kwam ik bij het Lookbook van Assepoester uit en daarin zag ik dat jullie extra veel korte trouwjurken hebben. Die wilde ik in de winkel weleens bekijken. En dus ben ik met mijn man Edwin naar Arnhem gegaan.

Dus je man heeft je hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split mee uitgezocht?

Debbie: We wilden dat het voor iedereen een verrassing zou zijn, maar er moest wel iemand mee naar die winkel. En ik vond het belangrijk dat hij me mooi zou vinden, want hij moest de hele dag naar me kijken. In de winkel vonden vooral de andere klanten het heel bijzonder dat hij er bij was, want je zag er op dat moment verder bijna geen mannen. Alleen ons dochtertje van 4 jaar wist verder hoe ik er uitzag, maar die heeft haar geheim heel knap bewaard door steeds te zeggen: ‘Ik mag niks verklappen van mama’.

Het is geen korte trouwjurk geworden, zien we!

Debbie: Nee! Ik had wel tegen de verkoopster gezegd dat ik een strakke, korte trouwjurk wilde en heb er een heleboel aan gehad, maar het stond me gewoon niet. Ik ben best lang, maar in zo’n jurk leek ik zelfs klein. Ook een trouwjurk die voor kort en achter lang was, of met een losse overrok, stonden niet beter.

Toen ben ik overgestapt op lange trouwjurken. Sommige waren me te zwaar, of hadden te veel tierlantijntjes. Tot ik een kanten trouwjurk met open rug aan had. Die vond ik heel erg mooi, maar het kant was het dan weer net niet. Maar we kwamen in de richting.

Zakte de moed je niet in de schoenen toen de jouwe nog niet had gevonden?

Debbie: Ik dacht wel ‘O jee’, en vroeg aan de verkoopster of het weleens voorkwam dat je je trouwjurk niet kon vinden? Ze gaf aan dat dat weleens voorkomt, maar dat het meestal wel goed komt. Dat gaf me wel een beetje hoop en ook dat ze zo rustig bleef. ‘Geen paniek,’ zei ze, ‘we gaan lekker door’.

Ik kon zeggen wat ik nog aan wilde en ze droeg zelf ook nog trouwjurken aan. Ik heb me geen moment bezwaard gevoeld, ondanks dat het best druk was. Ze nam gewoon de tijd voor me en het was nog gezellig ook!

Hoe heb je jouw hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split uiteindelijk gevonden?

Debbie: Mijn buurvrouw in de paskamer had deze op een gegeven moment aan. Die vond ik ook heel erg mooi. Het was ook een trouwjurk met een open rug, het kant was heel erg mooi en deze trouwjurk had een split. Net als bij een korte trouwjurk zie je dan je benen, dus dat vond ik er heel erg leuk aan.

Zij twijfelde nog tussen twee trouwjurken en deze was dus een van de twee. Maar zodra ze voor die andere had gekozen ging mijn verkoopster vragen of ze het zeker wist en of ik dan die hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split mocht passen. Ik deed ‘m aan en had meteen een goed gevoel, en toen ik voor de spiegel stond zag ik dat het ‘m gewoon was!

Wat maakte het verschil met al die andere trouwjurken?

Debbie: Toen ik mezelf in de spiegel zag dacht ik ‘Wow!’. Ik had niet verwacht dat zo’n trouwjurk mij zou staan of bij mijn figuur paste. En ik had natuurlijk totaal iets anders in gedachten, dus ik was eigenlijk vooral verbaasd. Edwin zag aan mij dat dit ‘m was, ik kwam met veel meer overtuiging naar buiten dan bij de andere trouwjurken. De verkoopster vond het helemaal geweldig dat ik mijn trouwjurk had gevonden en mijn paskamer-buurvrouw zei dat deze trouwjurk het echt helemaal voor mij was. Dus ik voelde me steeds specialer.

Debbie hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split Assepoester

Wat maakte dat deze hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split het wél was?

Debbie: Zodra ik een trouwjurk met open rug aan had gehad wist ik dat ik dat wilde. En ook voor de korte trouwjurk die ik eigenlijk wilde had ik al kant in gedachten. Dat je door de split bij deze ook nog mijn benen zag, was de doorslaggevende factor.

En de hooggesloten hals vond ik heel mooi. Ik had ook trouwjurken aan gehad met een lage inkijk, maar ik wilde toch iets dat hoger dicht was. Dat draag ik bij normale shirtjes ook vaak omdat ik me dat mooi vind staan. Dus eigenlijk had deze hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split alles wat ik wilde, zonder dat ik me daar zelf bewust van was!

Hoe kijk je terug op deze ervaring bij Assepoester?

Debbie: Toen ik binnenstapte dacht ik: ‘O jee, dit is een échte bruidswinkel, dat wil ik helemaal niet!’ Maar het heeft zo goed uitgepakt, ik ben blij dat ik bij Assepoester ben geweest. Ik ben later voor mijn dochtertje in een andere bruidszaak geweest, maar daar was ik echt een nummer. Haar jurkje moest vermaakt worden, maar ik vroeg me af of dat wel goed zou komen, want het was zo druk en iedereen liep door elkaar. Het kwam uiteindelijk goed, maar bij Assepoester was het zo veel persoonlijker en was er bovendien heel veel keuze. Dat was, zeker in mijn geval, echt heel fijn. Ik weet niet of ik ergens anders zo geduldig zou zijn geholpen.

En toen mocht je je hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split ook nog twee keer aan!

Debbie: Klopt. De eerste dag zijn we in besloten kring getrouwd. Toen zagen onze ouders ons voor het eerst, dat was heel spannend, maar ook leuk. Ze vonden me prachtig en er werd geklapt en een traantje weggepinkt! Na de ceremonie hebben we thuis geluncht en later taart gegeten en geproost. Het was een heel rustig dagje, en vijf dagen later was het feest.

Toen werd ik weer overladen met complimenten dat mijn hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split me zo goed stond. Al waren veel mensen verrast dat ik niet in een korte trouwjurk verscheen!

Kon je een beetje dansen en feesten in je hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split?

Debbie: Zeker. Als openingsdans gingen Edwin en ik een beetje dansen op een nummer dat hij zelf gemixt had. Maar ik wist niet dat hij met zijn vrienden had afgesproken dat zij er op een moment bij zouden komen. Vanaf dat moment is de dansvloer niet meer leeg geweest.

Ik had ’s avonds wel roze Allstars met glitters aangetrokken, want onder een trouwjurk met een split kun je niet zomaar iets aandoen. Ik loop nooit op hakken, dus ik wist al dat ik het zelfs op mijn kleine hakje niet vol zou houden. Maar die Allstars had ik niet ingelopen, dus uiteindelijk ben ik zelfs overgestapt op mijn teenslippers. Bij die trouwjurk met split stond het allemaal even leuk!

Hoe heeft je dochtertje de dag beleefd?

Debbie: Die voelde zich echt een prinses in haar jurk. Maar bij de ceremonie vroeg ze al wanneer ze daar nou in mocht dansen. Daar moest ze dus nog een paar dagen op wachten, maar dat is het helemaal waard geweest, want ook zij heeft het de hele avond volgehouden en met iedereen staan springen!

En hoe kijk je zelf op alles terug?

Debbie: Ik ben heel blij dat ik toch voor een trouwjurk heb gekozen, dat is toch wel speciaal. Hij was ook niet heel duur, dat vond ik ook fijn aan Assepoester. Jullie zijn duidelijk over jullie prijzen. Ik wist waar ik aan toe was, meer dan 1500 euro ging het me niet kosten. Dat had ik er voor over om op zo’n bijzondere dag mooi voor de dag te komen.

Het leukste was nog dat toen ik de jurk bij het ophalen nog een keer aantrok, de bruid naast mij in de paskamer ook weer onder de indruk was van mijn hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split en ‘m ook wilde passen!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Debbie hooggesloten kanten trouwjurk met open rug en split Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen