Jaimy: ‘’Ik had het nooit verwacht, maar een losse top en rok bleek perfect voor mijn zwangere buik!”

Jaimy haar bruiloft stond al gepland, toen ze bij een laatste poging in het ziekenhuis plots tóch zwanger raakte. ‘’We hebben nog getwijfeld om de bruiloft te verplaatsen, maar toen dachten we ‘boeiend, we doen het gewoon!’ En dus ging ze naar Arnhem voor het vinden van een geschikte trouwjurk. Niet wetende dat ze in slechts 30 minuten tijd de perfecte mix & match jurk zou vinden!

Een bruiloft én zwangerschap, prachtig nieuws en tegelijkertijd ook even schrikken?

Dit hadden we écht niet verwacht. We hebben zelfs gezegd ‘dit is de laatste poging met het ziekenhuis en anders gaan we pas na de bruiloft verder, die stond namelijk al gepland’. Het ging ook heel raar, het was een poging waar alles leek mis te gaan. Maar op kerstavond kwamen we erachter dat het tóch gelukt was, fantastisch nieuws! 

Geweldig! En jij dacht, deze niet-traditionele bruidswinkel is precies wat ik zoek?

Eigenlijk wel ja! Ik zocht iets waar ik gewoon relaxt een jurk kon zoeken. Zonder verkoopsters die in je nek hijgen of waar je je bekeken voelt. Toen ik jullie op Instagram zag, dacht ik: ja, dit is iets voor mij. Lekker laagdrempelig en met een goede sfeer.

Wat was je eerste reactie toen je de winkel binnenstapte?

Wow, wat veel jurken! Echt overal waar je kijkt, hangen jurken. Ook leuk dat je veel vrouwen jurken ziet passen en dat er leuke meiden rondlopen om je te helpen. Super gezellig, je voelt je echt meteen op je gemak.

En toen kon het shoppen beginnen! Hoe was dat?

Echt heel fijn! Ik ben geholpen door Petra, alleen maar lof voor haar. Ze zei eerst: ‘kijk vooral lekker rond, heb je al een idee of iets op het oog?’ Doordat ik in verwachting was, was het een iets andere situatie dan gebruikelijk. Maar ze wist precies waar we naar konden kijken. Zo kwam ze bijvoorbeeld met een top en rok aanzetten, waar ik eerst nogal sceptisch over was. ‘Voelt dit echt als een trouwjurk?’, dacht ik.

Toch stond je ervoor open om de Mix & Match trouwjurk te proberen?

Ja, ik ging er heel open in en wilde alles passen. Al gaf ik volgens mij wel direct aan dat ik hier m’n twijfels over had. Petra zei: ‘doe maar aan, dan kijken we gewoon even’. Ook mijn moeder en zusje gaven aan dat het misschien wel heel mooi kon zijn. Ik dacht: ‘als m’n moeder het zegt, luister ik wel.’.

Ik had het totaal niet verwacht, maar de top en rok stonden prachtig. Het zat super lekker en voelde meteen goed. Toen ik uit het pashokje liep waren de reacties: ‘wauw, dit is écht heel mooi!’. Gek genoeg denk je bij een trouwjurk vaak aan één stuk stof, een traditionele trouwjurk. Maar wie zegt dat het niet uit twee stukken kan bestaan? Dit vond ik ook zo knap van Petra, ze wist met een paar woorden al meteen wat mij mooi zou staan én wat handig zou zijn met de zwangerschap. Doordat ik de rok namelijk hoger kon dragen, was het geen enkel probleem dat m’n buik nog zou groeien.

En de prijs was ook nog eens verrassend goed?

Nou, zeg dat wel. Ik was nog geen 1200 euro kwijt voor hele outfit! Dit had ik echt niet verwacht en was natuurlijk een heel leuk bijkomend voordeel. Bovendien kan je zo’n top ook nog een keer met een festival of iets aan doen, dat doe je met trouwjurk niet zo snel.

Wat goed! Toen was het dus inpakken en wegwezen?

Ik heb nog een paar jurken gepast, maar die gaven allemaal niet dat wauw-gevoel. Dus ja, ik was in een halfuurtje al klaar! Petra heeft nog geholpen met een mooi bandje in het haar en toen was de look razendsnel compleet.

Heel leuk dat er daarna echt een momentje wordt gemaakt in de winkel. Met alcoholvrije bubbels én taartjes. Ook zo lief: ik kreeg een fles champagne mee naar huis voor na de bevalling. Om Petra te bedanken voor alle goede hulp heb ik later nog chocolade gehaald en langs de winkel gebracht.

Heb je een tip voor andere brides to be die in verwachting zijn?

Ga gewoon lekker passen en pak twee maten groter dan normaal. Het maakt echt niks uit welke maat erop staat, als het maar mooi en lekker zit. Dat is het belangrijkste! Het kan natuurlijk wel spannend zijn, maar bij Assepoester voel je je super fijn, het is vooral een hele leuke ervaring. En onthoud: ook iets wat je eerst niet voor ogen had of waar je misschien over twijfelt, is zeker de moeite waard om te passen.

Hoe was jullie first look moment?

Mijn man en ik zijn hele nuchtere types, ‘kom maar gewoon binnenlopen’ dacht ik. Maar onze moeders dachten daar anders over. ‘Je moet echt de trap aflopen, er een momentje van maken.’ En achteraf was dit ook een heel mooi moment. Maurits stond beneden klaar met het bruidsboeket, terwijl ik naar beneden liep. Hij vond het prachtig!

Daarna zijn we samen naar het bos gelopen, vlakbij ons huis. Onze buurman is drone-piloot en heeft daar opnames voor ons gemaakt. Echt heel bijzonder om te hebben.

En hoe zag de grote dag er verder uit?

Na de foto’s en video-opnames zijn we naar Vreemde Vogel in Vlaardingen verplaatst. Een soort festivalterrein, heel landelijk en laagdrempelig. We wilden niet van dat stijve gedoe, waar iedereen vaste plekken heeft, maar echt een mini festivalletje. De ceremonie was buiten, met schapen op de achtergrond, houten stoeltjes en gipskruid. Ons neefje kwam de ringen aangeven, heel lief. Het was precies hoe wij het voor ons zagen. Daarna was het tijd voor het eetgedeelte. Er waren allemaal foodtrucks, picknickbanken, hooibalen en pizza ovens. ‘s Avonds hebben we goed gefeest in een houten schuur, met dj en natuurlijk alcoholvrij bier. En ja, een bruiloft nuchter meemaken is ontzettend leuk!

Wij zijn natuurlijk benieuwd, wat waren de reacties op je jurk?

Mijn vrienden waren héél erg benieuwd naar de jurk. Eén vriendin was ceremoniemeester, zij kwam binnen en begon meteen te huilen: ‘je bent zo mooi!’. De rest was ook super enthousiast en gaven alleen maar complimenten. En het leuke was, dat ze pas na 2 uur zeiden: ‘huh, is het een rok en een top?’. Niemand zag het! Ze waren ook verbaasd, zo van ‘oh ja, dit kan natuurlijk ook, twee losse items!’.

Het zat allemaal ook zo lekker, dat ik het anderen echt kan aanraden. Super comfortabel en naar de wc gaan is heel gemakkelijk. De top kan je bovendien nog dragen voor andere gelegenheden.

Tot slot, zou je Assepoester aanraden?

Zeker weten. Ik heb Petra die middag meteen berichtje op insta gestuurd dat ik zo blij was qua service en ontvangst. De fijne sfeer, de prijzen, de keuze uit enorm veel jurken en het feit dat je jurk meteen mee naar huis mag. Allemaal super! Ook al woon je niet dichtbij Arnhem, het is ’t ritje zeker waard!

Wil je ook een jurk waarin je jezelf op je mooist voelt?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jou.

Fotografie door: byninjaphotography 

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen