Jeanette combineerde een strapless trouwjurk en een bohemian trouwjurk tot haar perfecte jurk

Jeanette (28) kwam helemaal blanco naar Assepoester om de trouwjurk te vinden die bij háár paste. Zo vond ze een strapless trouwjurk supermooi, maar viel ze ook voor een bohemian trouwjurk. Gelukkig wist onze verkoopster dat een combinatie van die twee weleens de perfecte match voor haar kon zijn…

Hoe kwam je bij Assepoester terecht?

Jeanette: Bij ons in de buurt kende ik alleen een zaak die me heel erg tuttig leek, en verder had ik geen idee waar ik moest zijn voor een trouwjurk. Toen ik via internet bij Assepoester uitkwam, wist ik dat ik hier zou kunnen slagen. Het grote aanbod, 5000 trouwjurken binnen mijn budget, en de persoonlijke aanpak hadden mij overgehaald, ook al moest ik twee uur reizen voor de perfecte trouwjurk.

Welk type trouwjurk had je in gedachten?

Jeanette: Eigenlijk geen specifieke stijl. Ik wist wel dat ik een iets wijdere trouwjurk wilde, geen hele strakke. En ik wilde dat de jurk goed bleef zitten. Ik was bijvoorbeeld bang dat een strapless trouwjurk zou gaan afzakken. Ik vond het zo leuk aan Assepoester dat ze naar je persoonlijkheid kijken en aan de hand daarvan gaan kijken welk type trouwjurk bij jou past. Toen ik binnenkwam mocht ik zelf gaan rondkijken of ik iets leuks zag. Maar ik zag zoveel jurken dat ik niet wist waar ik moest beginnen.

Ben je daar goed bij geholpen?

Jeanette: Er kwam iemand bij me die heel relaxt wilde weten hoe ik was en hoe de bruiloft eruit ging zien. Ook zij vond het leuk dat ik er zo blanco in ging en voorspelde al dat ik met de meest onwaarschijnlijke trouwjurk de deur uit zou gaan! Ze liet me vier verschillende stijlen passen: een bohemian trouwjurk, een korte trouwjurk, een strapless trouwjurk, en een hele klassieke trouwjurk. De bohemian trouwjurk had een super lage rug met kant, die vond ik heel mooi, alleen de rok daarvan vond ik een beetje saai. En ik vond de strapless trouwjurk heel erg mooi, daar was ik zelf best verbaasd over. Na deze reactie ging ze twee trouwjurken halen die een combinatie van deze twee waren, en de eerste daarvan dat was ‘m! Hij was supermooi en zat perfect!

Wow, wat gaaf! Waar zat ‘m dat in?

Jeanette: Hij had het idee van een strapless trouwjurk, maar was het toch niet, omdat er huidkleurig gaas overheen zat. Daar liepen super mooie kanten applicaties over, die doorliepen over de rug. Daar kwamen ze mooi bij elkaar en lieten ze een stukje van de rug open. Bij de schouders leken het net bandjes, wat ze dus niet waren. Die illusie was heel gaaf. De kanten applicaties liepen ook door naar beneden over het tule van de rok. Dat neigde weer meer naar een bohemian trouwjurk en vond ik ook supermooi.

En aan de achterkant zat het vast met veters, dat was bij nader inzien toch ook wel iets wat ik heel graag wilde. Dus dat alles bij elkaar maakte de perfecte trouwjurk, die ook nog eens lekker zat, omdat ik niet het idee had dat ie af kon zakken. Hij past bij hoe ik ben. Ik was er op de dag zelf ook superblij mee. De jurk had een sleep en het waaide die dag een beetje, en die sleep waaide dan heel mooi mee.

strapless-trouwjurk-bohemian-trouwjurk-Assepoester

Hoe reageerde Fabian toen hij je zag?

Jeanette: Die vond me prachtig en was sprakeloos. Hij wist niet wat hij had verwacht, maar dit niet. Ik denk dat hij zo’n grote rok met sleep niet had verwacht omdat ik me normaal best sportief kleed. Dit was toch meer prinsesserig dan hij van mij had verwacht. Maar ik vond het heel mooi. En hij gelukkig ook.

Dus toen kon de dag beginnen!

Jeanette: Ja! Fabian haalde mij op in een Rolls Royce bij mijn ouders thuis waar ik had geslapen en me had aangekleed. Voor de ceremonie zijn we naar een idyllisch, wit kerkje bij ons in het dorp gereden, waar zijn ouders ook zijn getrouwd en mijn ouders trouwfoto’s hebben gemaakt. Dat maakte het al speciaal.

Toen ik met mijn vader naar binnen liep, stond iedereen vol bewondering naar me te kijken en begonnen mensen spontaan te klappen. Dat was zo bijzonder. En Fabian stond daar op me te wachten in zijn mooie pak.

Het was een heel leuke ceremonie met persoonlijke verhalen over ons. En met een schattig, klein meisje van anderhalf dat de ringen zou brengen, maar heel hard ging huilen toen ze ze af moest geven. Toen we de kerk uitkwamen stond er een erehaag van bellenblazende mensen. Dat effect was zo gaaf!

Op naar de taart en champagne?

Jeanette: Ja, we hebben met champagne getoast op onze toekomst. Het was zo’n mooi moment om met z’n allen om zo’n toren met glazen te staan, terwijl wij van bovenaf de champagne erin goten. Daarna was er een diner, met als toetje de bruidstaart in de vorm van een levensechte 3D olifant.

Een olifant? Wat apart! Daar moet een verhaal achter zitten!

Jeanette: Vorig jaar zijn we met de schoonfamilie op vakantie geweest in Thailand. Tijdens een olifantentocht door de jungle gleed mijn schoonzusje bijna van haar olifant af. Maar door haar gil-reactie zette de olifant waar Fabian en ik op zaten het op een rennen en stoven wij in hoog tempo zonder gids de jungle in. Met alleen een dun touw waar we ons aan vast konden houden.

Het is goed afgelopen, maar het was wel een avontuur en hét verhaal van die vakantie. Tijdens het diner kwam dat in één van de stukjes nog naar voren, maar toen had nog niemand gezien dat het ‘beeld’ van de olifant dat daar in het restaurant stond onze bruidstaart was. Zo echt was die. En hij bleek uiteindelijk nog erg lekker ook!

En hoe hebben jullie het feest geopend?

Jeanette: We hadden een openingsdans ingestudeerd op Thinking Out Loud van Ed Sheeran met hulp van mijn schoonzusje, die heel goed kan choreograferen. Er zaten draaitjes in en zelfs een lift (met mijn 1.80m)! Maar daarvóór hadden we nog een salsa-workshop geregeld voor alle gasten. Zo wilden we de gasten alvast op de vloer krijgen en daar houden.

En het werkte! Iedereen deed mee. Stonden we daar met een man of 70 stapjes naar voor en naar achter te doen. Het leuke was dat er ook gewisseld werd waardoor de gasten meteen gingen mengen. Zo konden mensen elkaar al een beetje leren kennen en doorbraken we het groepjes-effect. Daarna barstte het feest los in de achtertuin van mijn ouders. Waarbij zelfs de ooms en tantes losgingen tijdens het happy hardcore blokje!

Zulke feesten kennen meestal geen eindtijd…

Jeanette: Dat was nu ook zo en dat was prima. Mensen die het niet te laat wilden maken konden gaan wanneer ze wilden. En de rest kon blijven en vindt vanzelf wel de weg naar huis. Of niet natuurlijk…

Het werd alweer licht toen wij naar bed gingen, maar we moesten ook weer vroeg op. We hadden zelf bedacht om samen te ontbijten met de mensen die bleven slapen. Dat was heel erg leuk. Zo kon je nog even na kletsen over de dag en het feest.

Wat is je het meeste bijgebleven van de hele dag?

Jeanette: Toch wel het moment waarop ik de kerk binnenliep onder al die bewonderende blikken. En toen na afloop iedereen ons feliciteerde en me complimenteerde over hoe mooi ik eruit zag en hoe mooi mijn trouwjurk was. Vooral de reacties van mensen die zeiden dat ze ook zo’n mooie jurk wilden als ze ooit zelf gaan trouwen!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

strapless-trouwjurk-bohemian-trouwjurk-Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen