Ideaal voor de strandbruiloft: een kanten crop top trouwjurk met blote buik

Jamie ging trouwen op Curaçao en dacht dat ze trouwjurken niet mooi vond… toch zwichtte ze voor een kanten crop top trouwjurk met blote buik. In Nederland had ze een extra feestdag waar onze fotograaf bij mocht zijn, omdat Jamie een fotoshoot had gewonnen!

Had je zo’n kanten crop top trouwjurk met blote buik al in je hoofd voor je bruiloft op Curaçao?

Jamie: Nee, ik wilde helemaal geen trouwjurk aan! Ik ben er niet van en ik vond ze niet mooi. Dacht ik… Ik had vooral van die grote kanten trouwjurken met glitters in mijn hoofd, en dat is niets voor mij. Ik had echt geen idee wat ik aan moest trekken. Ik kreeg het benauwd bij het idee aan zo’n standaard bruidsjurken zaak, waar je dan moet gaan zitten en ze voor jou trouwjurken aandragen. En mijn zoektocht naar een witte strandjurk had ook niks opgeleverd, alles wat ik zag bleek toch te simpel.

Hoe heb je Assepoester toen gevonden?

Jamie: Ik kwam op de site van Assepoester terecht. Alles sprak me aan: het niet-truttige, dat je zelf mocht kijken in de winkel, maar vooral het verhaal van een meisje dat vertelde dat ze helemaal niet op zoek was naar een trouwjurk. Dat was ik ook niet, dus daar wilde ik wel naartoe! Toch bleef ik sceptisch en zei ik in de auto op weg naar Arnhem nog tegen mijn moeder, schoonmoeder en drie vriendinnen dat ze niet teleurgesteld moesten zijn als ik met niets naar huis ging.

Wat was je eerste gevoel toen je eenmaal in de winkel was?

Jamie: Haha, dat was letterlijk: moet ik echt trouwjurken gaan passen? Ik was de enige die nog niet aan het rondkijken was, de rest was allemaal al aan het struinen. Ik had geen idee waar ik moest beginnen, omdat ik niets in mijn hoofd had wat ik mooi vond. Als een verloren schaap liep ik maar een beetje verdwaasd rond. Een van de verkoopsters zag dat en kwam naar me toe met de vraag of het lukte. Nou, eigenlijk niet dus.

Het verbaasde me dat de verkoopster er niet van opkeek dat ik geen idee had wat ik wilde. Ze vroeg me iets over mezelf te vertellen en wat ik echt niet mooi vond. Zelfs na al mijn bezwaren en lange lijst met wat ik allemaal niet wilde, zei ze dat de opties minimaal zouden worden, maar dat ze haar best voor me ging doen. Uiteindelijk kwam zij met drie trouwjurken, had mijn moeder er één en mijn vriendinnen één, en ben ik gaan passen.

Wat gebeurde er met je in die paskamer?

Jamie: De eerste trouwjurk die ik aantrok was een kanten crop top trouwjurk met blote buik, uitgezocht door de verkoopster. Ik was heel erg verbaasd over dat tweedelige, dat kende ik helemaal niet, maar het was wel weer ’s wat anders. In de paskamer zijn nog geen spiegels, dus ik voelde als eerste dat ie wel lekker zat en dat ik er prima in kon bewegen. Maar ik was er nog steeds van overtuigd dat ik niets zou gaan kopen.

En wat waren de reacties toen je er uit kwam?

Jamie: De gezichtsuitdrukking van mijn moeder was onbetaalbaar. Ik dacht nog: ‘Hè, vindt ze ‘m echt mooi?’, toen mijn vriendinnen al riepen dat ie echt bij me paste. Ik was flabbergasted toen ik mezelf in de spiegel zag! Dit was wel iets wat ik aan zou doen. Ik straalde helemaal! Ik bleef maar rondjes draaien en iedereen was super enthousiast. Daarna ben ik een stukje door de winkel gaan lopen om aan het idee te wennen dat ik deze kanten crop top trouwjurk met blote buik zo mooi vond!

kanten crop top trouwjurk met blote buik

Heb je daarna nog andere trouwjurken gepast?

Jamie: Ja, een kanten trouwjurk met een lage rug, maar dat was niets voor mij. En ook nog een trouwjurk die voor kort en achter lang was, maar daarin voelde ik me net een mislukte prinses. Toen heb ik die eerste weer aangedaan en ik glunderde ervan. Ik wilde ‘m gewoon kopen!

Hoe kwam het dat deze kanten crop top trouwjurk met blote buik toch bij je paste?

Jamie: Ik ben geen doorsnee vrouw, in de zin dat ik niet heel vrouwelijk ben, maar ik kan het wel zijn. Als ik naar een feestje ga wil ik me best een avondje optutten, ook al loop ik liever in jeans en op sneakers. Deze jurk past perfect bij die combinatie.

De strakke top is sexy maar toch netjes. En dat je mijn tattoos ziet maakt het wat minder chique en juist stoer. Ik wilde een echte strandjurk, en daar paste die blote buik bij. In Nederland had ik dat misschien niet gedaan. En mijn killer-body dieet heeft ook meegespeeld in die keuze! De rok was niet van kant maar van een heel losse stof. Door het windje in Curaçao waaide die heel soepeltjes mee.

Ja, hoe kwam je erop om te trouwen op Curaçao?

Jamie: Ik wilde eigenlijk nooit trouwen, totdat ik toch De Ware leerde kennen. Maar een standaard bruiloft in Nederland wilden we allebei niet. Hij heeft zes maanden op Curaçao gewerkt, vandaar dat idee. En omdat het daar altijd lekker weer is, en we de taal spreken.

We waren daar met 34 man, onze families en beste vrienden. Dat was al een cadeautje, ook omdat je normaal niet meemaakt dat je nog met je hele vriendengroep op vakantie bent! We hadden gevraagd of iedereen bepaalde kleuren aan wilde doen: vrouwen turquoise en mannen grijstinten. Dat gaf een supergaaf geheel. Zelf had ik een turquoise armband met een bloem, oorbellen en slippertjes.

Hoe zag je trouwdag eruit?

Jamie: Samen met vriendinnen en mijn moeder heb ik haar en visagie gedaan. Ik werd opgehaald om naar de ceremonie te gaan. Iedereen was al daar, en dat was voor het eerst dat Arjan mij in mijn kanten crop top trouwjurk met blote buik zag. Hij vond het zo vet en zei dat het zo mooi bij me paste. Hij droeg zelf een korte broek, dat vonden we leuk. Alles speelde zich af op het strand, ook de bubbels met cupcakes na afloop, de barbecue, en het feestje ’s avonds.

Het was perfect voor mij, Ik had echt het gevoel dat ik daar hoorde te lopen in mijn kanten crop top trouwjurk met blote buik. De hele sfeer van het eiland was superrelaxed. Zelfs zo dat de ambtenaar een half uur te laat kwam op de ceremonie. Maar daar waren we al voor gewaarschuwd, dat is heel normaal daar!

Je mocht je trouwjurk met zelfs twee keer aan!

Jamie: Ja, ik zei nog tegen vriendinnen dat ik het zo jammer vond dat de dag voorbij was, maar dat ik het zo leuk vond dat ik mijn trouwjurk nog een keer aan kon op ons feestje in Nederland. Toen was het gelukkig ook superlekker weer. Ik kwam aan in een bakfiets, waar iedereen ons opwachtte met een erehaag. Ik had mijn hondje Dikkie daar graag bij gehad, maar dat ging helaas niet bij de accommodatie.

Ah, wat jammer. Hij was zelfs in trouwpak!

Jamie: Ja, dat wilde ik heel graag, maar hij niet, dus dat was ook zo weer uit. Ik had ‘m al voordat ik Arjen ontmoette. Het is echt m’n kind en hij is heel belangrijk in mijn leven. Mijn moeder had me op Curaçao al een een 3D beeldje van hem gegeven, dus zo was hij er toch een beetje bij. We zijn altijd met z’n drieën, hij hoort echt bij ons, vandaar dat hij ook bij de shoot was, in de bossen waar we altijd wandelenl

En het feest in Nederland was ook geslaagd?

Jamie: Meer dan dat! Mensen kwamen allemaal naar me toe met complimenten over mijn kanten crop top trouwjurk met blote buik. Vooral dat mensen niet wisten wat ze bij me hadden kunnen verwachten, heb ik veel gehoord. Al wil je echt niet zien hoe die mijn trouwjurk er nu uitziet, dat doet echt pijn in je hart. Het was zo’n goed feest, aan de onderkant is ie helemaal vies, en er zitten rode Coebergh vlekken op. Maar ik laat ‘m niet stomen. Ik hou het zo: de hele avond zit in die jurk. Het is jammer dat het allemaal voorbij is. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

kanten crop top trouwjurk met blote buik

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen