“Iedereen in shock: Binnen vijf minuten vond ik mijn kanten crop top trouwjurk met lange mouwen”

Hoe relaxter de bruid, hoe makkelijker alles gaat. Zelfs het vinden van een kanten crop top trouwjurk met lange mouwen. Binnen vijf minuten was het geregeld en stond Irena met haar vriendinnen bij Assepoester aan de champagne!

Hoe heb je je man David ontmoet?

“Ik kom uit Slovenië en heb hier gestudeerd. Ik woon nu zes jaar in Nederland. Via een klasgenoot hebben we elkaar leren kennen. Hij was ook onze ceremoniemeester.”

Je kanten crop top trouwjurk met lange mouwen past perfect bij de look. Hoe zou je die beschrijven?

“Onze stijl was een mix van romantisch en bohemian. We houden niet van traditionele decoratie, en wilden een speciale authentieke look creëren. Zo zijn we op zoek gegaan naar vintage vloerkleden om een ‘rode loper’ te maken. Dat paste bij de DIY vintage look van de kanten gordijnen en de bohemian bloemen. Alle styling hebben we zelf gedaan of met vrienden gemaakt. We hebben daar zoveel plezier aan beleefd, dat we er nu over denken om een event styling bedrijf te beginnen.”

Wat voor bruiloft had je in gedachten?

“We wilden dat het een beetje een fancy tuinfeest in een casual setting zou worden. We waren al officieel getrouwd, dus we hoefden nergens anders heen. In Nederland moet je wel een binnen-back-up hebben, en het feest ’s avonds was dan ook binnen. We hebben alles met vrienden en bekenden ingevuld, zoals de fotografie en de trouwerij. Daardoor was er niets dat we zelf niet leuk vonden en voelden we ons overal comfortabel bij.”

Wat voor trouwjurk paste daar bij?

“Iets met kanten details, een trouwjurk in vintage stijl. Ik had inderdaad een jurk verwacht, maar het was uiteindelijk een crop top trouwjurk. Verrassend om te vinden!”

Hoe kwam je bij Assepoester terecht?

“We waren met vriendinnen aan het kijken waar we heen zouden gaan, en hadden een dagtrip naar Arnhem bedacht, zodat we naar meerdere winkels konden. We liepen bij Assepoester naar binnen en vijf minuten later had ik mijn jurk gevonden. Iedereen was in shock, ook in de winkel! Het was zo’n gelukkig toeval om die kanten crop top trouwjurk met lange mouwen zo snel te vinden. Voor veel vrouwen is het stress en gedoe als je iets in je hoofd hebt en het niet kunt vinden. Voor mij niet!”

Hè?! Binnen vijf minuten? Hoe heb je dat gedaan?

“We liepen een rondje door de winkel en kwamen in de sectie met crop tops. Ik zag er één met kant, precies de touch die ik zocht. De lange mouwen vielen meteen op en gaven het een romantische look. De losse rokken hingen vlakbij, ze waren heel praktisch geplaatst in de winkel. Omdat de top zo gedetailleerd was heb ik ‘m voor het contrast gecombineerd met een eenvoudige chiffon rok. Zo werd het precies de look die ik hoopte te vinden in een trouwjurk.

Hoe was je reactie?

“Het was zo’n unieke ervaring. Het gebeurt niet vaak zeiden ze. We waren met best een grote groep en hadden nog geen hulp gevraagd. Wel zelf rondgekeken en meteen gevonden waar we voor kwamen. Iedereen was verbaasd hoe snel het ging. En toen werden wij nog een keer verrast door Assepoester met een ‘cute little celebration’ met taart en champagne!

Je hebt een supermooie finishing touch toegevoegd met de bloemen in je haar.

“Die bloemen komen ook veel terug in de styling van de bruiloft op de locatie. Zo’n bloemenkroon vond ik een romantische touch die heel mooi bij de jurk paste. Mijn familie kwam over voor de bruiloft en mijn zusje heeft ‘m in de ochtend in een klein half uurtje gemaakt. Terwijl ze dat nog nooit eerder had gedaan. Ze had niet eens de juiste spullen en het werd echt een rommeltje. Maar het is gelukt en hij was precies goed!”

Wat ook opvalt is jullie entourage van bruidsmeisjes en bruidsjonkers.

“Het is niet traditioneel in Nederland of in Slovenië, het is meer iets wat je in Amerikaanse films ziet. Wij vonden het een mooi gebaar om op deze dag een speciale rol te geven aan de mensen die veel voor ons betekenen. Of het ook koppels zijn? Neeeeee! Het zijn Davids beste vrienden, allemaal uit Nederland. En mijn beste vriendinnen, allemaal uit het buitenland. We hadden een heel internationaal gezelschap op onze bruiloft. Die kennen we uit Amsterdam, waar we hebben gewoond. Daar kun je bijna niet om zo’n mix heen.”

En wat is het verhaal achter die stoere leren jasjes?

“Dat is ontstaan uit een grap. Als wij afspreken, hebben we bijna altijd allemaal een leren jasje aan. Zo kwam het idee om dat ook naar de bruiloft te doen. Dat kwam nog goed van pas, want het was niet heel warm, ook al was het juni. Het maakte het heel persoonlijk, want iedereen droeg haar eigen jasje. Het gaf een mooie mis-matched look met de jurken.”

Ja, die bruidsmeisjesjurken zijn ook heel gaaf! Had je die ook zo snel gevonden?

“Ja en nee, haha! We hadden heel veel jurken besteld en een dress up party georganiseerd bij een van mijn vriendinnen. Maar sommige jurken waren gewoon niet mooi, en de meningen waren natuurlijk enorm verdeeld, dus dat werkte totaal niet. En toen op een dag liep een van die meiden zomaar tegen deze jurk aan bij de H&M. Het was precies de kleur die we wilden en ze waren maar twintig euro! Dus dat was wel weer een aangename verrassing waar iedereen uiteindelijk heel blij mee was.”

Hoe zag jullie dag eruit?

“Mijn man opende de ceremonie met een lied, zijn eerste publieke optreden, wat extra zenuwslopend voor hem was. We zijn getrouwd door zijn broer, wat het heel persoonlijk maakte. Daarna hebben we geproost en taart gegeten. Er heerstte echt een tuinfeest-gevoel, met alle mensen die we liefhebben en die van ver waren gekomen op één plek verzameld. Zo fijn! De sfeer was heel casual, iedereen kon een beetje rondlopen en binnen of buiten zitten. Na een walking-dinner hebben we het feest geopend door gewoon een beetje naar rechts en links te swingen, compleet niet voorbereid! Precies wat bij ons past en zoals een bruiloft hoort te zijn.”

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

kanten crop top trouwjurk met lange mouwen

Bekijk hier de trouwvideo van Irena:

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

🤑 Jurken 2024 tot 70% KORTING  🤩 En: Collectie 2025-2026 NU binnen!

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen