Trouwen in de dierentuin, feest in een boerderij, De Fotokist en een sluike kanten trouwjurk

Waarom wilde jij jouw bruidsjurk scoren bij Assepoester?

Maartje: Ik was naar een bruidsshow geweest om te kijken naar een jurk, maar dat paste totaal niet bij me. Ik wilde me helemaal geen prinses voelen en dat riep dit alles wel bij me op. Ik dacht: als het zó moet, ga ik liever in mijn spijkerbroek!

Toen ik daarna de website van Assepoester ontdekte, vond ik dat een opluchting. Leuk dat jullie iedereen aanmoedigen om gewoon je eigen ding te doen. Zo denk ik er ook over: het mag allemaal relaxt en het moet vooral een leuke dag zijn. Voor iedereen.

Heb je lang moeten zoeken naar jouw jurk?

Maartje: Op goed geluk ben ik met mijn moeder en schoonzussen naar Arnhem gereden. Quirina heeft me goed geholpen. Ze vroeg me waar ik ging trouwen en wat voor jurk ik zocht. Ik wilde graag een sluike kanten trouwjurk en de eerste trouwjurk die ik aantrok, was meteen de goede!

Daarna moest ik nog wel wat andere jurken passen, om de verschillende stijlen te kunnen bekijken en vergelijken. Maar die eerste sluike kanten bruidsjurk, dat was ‘m. Omdat mijn bruidsjurk heerlijk zat en ik me precies zo voelde als ik wilde, waren we er best snel uit.

Ik kon de hele dag alles in mijn trouwjurk. Echt alles. Hij zat geweldig lekker, het kant was zo fijn, schuurde niet en de jurk was vederlicht. Hij heeft ook een leuke bohemian look.

sluike kanten trouwjurk

Maartje: Gerjan dacht dat ik een gekleurde trouwjurk of een korte trouwjurk zou hebben, dus de verrassing was groot. Ik wist ook niet wat hij aan zou hebben. Dat heeft wel wat; dat het een verrassing blijft tot op het moment zelf.

Ik vond hem er heel mooi uitzien, maar ik kijk dan toch eerst in iemands ogen hoor! En daarna naar zijn lip: de dag voor de bruiloft was Gerjan nog druk aan het werk geweest bij zijn akkerbouwbedrijf. Doordat een slang tegen zijn mond was geslagen bij het afkoppelen, was zijn lip kapot gegaan en zijn tand gebarsten. We hebben die middag bij de huisarts en tandarts gezeten om de schade te herstellen.

De spanning liep daardoor wel op! Ik was dan ook benieuwd hoe zijn lip eruit zou zien. Gelukkig viel het mee en eigenlijk is die lip me helemaal niet meer opgevallen. Het deed er op dat moment ook niet meer toe.

Gelukkig! Dus jullie bruiloft was wel relaxed?

Maartje: We wilden vooral dat mensen niet teveel zouden hoeven wachten op onze trouwdag. Overdag hebben we ’t klein gehouden, met 23 mensen. ’s Avonds zijn we voor de kerk getrouwd. Maar dan wel op onze manier, met liedjes die passen bij ons, niet per se ‘gezangen’. Daarna hebben we een groot feest gegeven, met 130-140 gasten, een goede band en genoeg eten en drinken.

027_maartje

Als trouwlocatie kozen we voor Dierenpark Emmen. Die locatie vonden we ideaal, want daar konden onze oma’s er ook bij zijn en bovendien hebben we allemaal goede herinneringen aan het dierenpark. Zowel de oma’s als wij, we zijn er vrijwel opgegroeid. Trouwen in de dierentuin heeft bovendien een ontspannen sfeer; het voelt relaxt en gezellig.

We zijn getrouwd bij het leeuwenverblijf. Vanwege het weer kon het niet buiten bij de giraffen. Maar dit was ook heel leuk; een houten gebouwtje met uitzicht op de leeuwen. Wel overdekt, maar toch buiten. Het had niet mooier kunnen zijn.

023_maartje

Was er ook bruidstaart?

Maartje: Omdat we niet zo dol zijn op fondant, hebben we Jose van Jose’s cakespecialties gevraagd of ze een naked cake wilde maken. Wat was ‘ie mooi! Ze heeft hem ter plekke opgemaakt met fruit. De taart bestond uit twee vullingen, mascarpone met witte chocolade & aardbeien en bavarois met lemon custard. De cupcakes waren gevuld met jam en afgemaakt met champagneroom.

030_maartje

We hebben vervolgens een photoshoot gedaan bij de vlinders en de haaien, dat heeft hele gave foto’s opgeleverd. Ik had niet verwacht dat ik foto’s maken zo leuk zou vinden! De humor zat erin en het draaide niet om poses, maar om zijn zoals je bent. Er kwam zelfs nog een leeuw kijken bij het glas, heel spontaan.

029_maartje

Daarna hebben we onze gasten weer opgezocht en zijn we samen naar de Deel in Sleen gegaan. Een hele intieme locatie, geen enorme zaal. Het zit in een mooie verbouwde boerderij. Voor ons voelde dat een beetje als thuis, omdat we ook op een boerderij wonen. Daar hebben we heerlijk gegeten in buffetvorm, in een informele sfeer.

En jullie hebben de kerkdienst ’s avonds gepland toch?

Inmiddels regende dat het goot, maar gewapend met paraplu’s zijn we met z’n allen richting kerk gelopen. Dat had ook wel wat. De dienst begon om 19:30 uur. We hadden daarvoor een gezelschap van totaal zo’n 75 mensen uitgenodigd, familieleden en goede bekenden. We vonden het mooi dat deze gasten toch iets mee konden pikken van onze bruiloft.

033_maartje

In overleg met de dominee hebben we kunnen afspreken dat we een korte dienst zouden doen. We hadden een zanger uitgenodigd om een aantal nummers te zingen die we zelf hadden uitgekozen. Dit kwam echt binnen, zo mooi.

039_maartje

En toen… tijd voor feest?

Maartje: Na de dienst zijn we teruggaan naar de Deel voor het feest. Onze videograaf kon aan het begin van het feest alvast een filmpje laten zien van de dag – een ‘same day edit’- en dat was mooi; dan hoefden we ook geen openingsdans te doen. Gerjan voelde zich niet happy bij het idee te moeten dansen, waarom zou je ’t dan doen?

Het feest kwam al meteen goed op gang, dankzij de band: Alice Springs. Zij spelen opzwepende muziek met een Ierse inslag. Ooms, tantes, jongeren: iedereen kwam los. Het is heel mooi als je merkt dat mensen het naar hun zin hebben.

037_maartje

We hebben sterk getwijfeld over een bedankje voor de gasten. We waren bang dat heel veel in de prullenbak zou belanden of stof zou vergaren in een la. Uiteindelijk hebben we gekozen voor de fun. Bij binnenkomst in de hal konden mensen een foto maken van zichzelf bij De Fotokist. De foto was omlijst met onze eigen tekst.

Dat was voor ons echt het gouden ei voor zo’n feest; mensen zijn lekker bezig en mensen die elkaar niet kennen, gaan met elkaar op de foto. Ze mochten hun foto’s als aandenken mee naar huis nemen en wij kregen alle foto’s mee op een USB-stick. Echt, zo’n fotohokje is het beste gastenboek dat er is.

Tussen 00:30 en 01:00 uur zijn we gestopt. Ik vind dat je op het hoogtepunt moet stoppen, anders worden mensen óf moe, of vervelend. Op dat moment voelde ik mijn voeten ook wel zeg! Gerjan en ik zijn lekker naar een bed & breakfast gegaan.

042_maartje

Jullie wilden het klein houden… is dat gelukt?

Maartje: Van tevoren heb ik een quote gevonden die iets zei van: ‘het is net alsof ik twee bruiloften plan. Een Pinterest-bruiloft en daarnaast hoe het écht wordt’. Daar kon ik me helemaal in vinden. Pinterest is heel leuk voor ideeën, maar algauw zit je bij wijze van spreken een miljoenenbruiloft bij elkaar te verzinnen en denk je: maar waar ben ik in dit geheel? Het gaat om ons als stel, maar ook dat je zoiets mag beleven met familie en vrienden.

041_maartje

Maartje: Ik heb geprobeerd om iedereen zich lekker te laten voelen. Daarom bood ik mijn schoonzussen, onze moeders en mijn tante aan om ook hun haar en make-up te laten doen door mijn visagiste en kapper. Dit betekende wel dat er negen mensen klaargemaakt moesten worden vóór 11:15 uur. Het was een gezellige chaos.

Bij mij bekroop op een zeker moment een gevoel van die film ‘Home Alone’; die scène waarop ze zich verslapen hebben en in alle gekte hun spullen bij elkaar pakken. De haarlak vloog in het rond, het was een groot kippenhok. Maar zó gezellig! Ik hoefde niet ‘de bruid’ te zijn, ik vond het vooral mooi als iedereen het naar z’n zin zou hebben. En dat is gelukt.

Bekijk ook de trouwvideo van Maartje & Gerjan:

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Maartje:

Kanten trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Trouwfotograaf: Henk van Lambalgen Photography, Meppel

Videograaf: Henri & Tanja Doornbos van Digrafium, Emmeloord

Trouwlocatie: Dierenpark Emmen, Emmen

Trouwambtenaar: Heleen Braam, Emmen

Bloemen: Lenie Lomulder van Anders Bloemstyling, Westerbork

Haar: Nicole Poede van Salon23, Klazienaveen

Visagie: Floor Bergshoeff van Floor Visagie, Groningen

Visagie: Manouk Deuring van Mooi Manouk, Drouwen

Bruidstaart: Jose’s cakespecialties

Feestlocatie: Restaurant De Deel, Sleen

Bruidsschoenen: Fab, Amsterdam

Fotohokje: De Fotokist

Trouwkaart: Marija Oskam van Creations Unlimited, Rotterdam

Band: Alice Springs via Jongbookings, Suamar

Zang kerk: Johan van Lummel

Trouwpak: Roka, Groningen

Trouwauto van de vader van Maartje

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen