Keetie bleef zoeken naar haar ‘bruidsjurk voor kort achter lang’: “Je moet echt volhouden tot je ‘dat gevoel’ krijgt!”

Voor een ‘bruidsjurk voor kort achter lang’, had Keetie uit Breda al vier bruidsmodezaken bezocht. In de ruime keuze bij Assepoester kreeg ze ‘dat gevoel’ bij een strapless trouwjurk: “Hij hing daar op mij te wachten”!

Je was al in vier bruidsmodewinkels geweest. Hoe verliep die zoektocht?

Keetie: Ik had geen idee wat ik wilde en was als eerste naar een bruidsmodezaak in Waalwijk geweest. Daar heb ik wel twintig jurken aan gehad. De enige jurk die ik mooi vond was er niet in mijn maat, en door alle klemmen om ‘m op z’n plek te houden kon ik geen beeld krijgen van hoe hij zou me echt zou staan.

Toen ben ik op zoek gegaan naar een zaak waar ze dat merk hadden en daarvan heb ik allerlei jurken gepast. Maar het was het allemaal niet. Van een bruidsjurk die voor kort en achter lang was, vond ik de rok te kolossaal. Maar ik was er wel van overtuigd dat ik dat model wilde.

Bij de derde zaak hadden ze gewoon helemaal niks in die stijl, en toen ben ik op internet gaan zoeken. Zo kwam ik al snel bij Assepoester uit en zag ik in het lookbook dat jullie verschillende bruidsjurken voor kort achter lang hebben. Daar moest iets voor mij tussen hangen. Dus bij Assepoester moest het nu toch echt gaan gebeuren!

Dat snappen we! Werd je ondertussen al ongeduldig?

Keetie: Nou, ik begon de tijdsdruk wel te voelen. Ik was in februari begonnen en inmiddels was het al april. In het begin was ik nog heel nuchter en had vertrouwen dat het allemaal wel zou komen, maar als ik bij Assepoester niet was geslaagd was ik voor de eerste trouwjurk gegaan, ook al was ik daar niet helemaal van overtuigd.

Het was wel een domper geweest als ik die keuze had moeten maken. Maar mijn vriendin en getuige was elke keer mee geweest, en ik wilde haar niet nóg een keer mee vragen. Ik moest nu toch echt wel een keer gaan slagen.

En dat lukte dus bij Assepoester! Hoe ging dat?

Keetie: Het was best wel druk, dus we mochten zelf alvast rond gaan kijken en gaan passen. Ik wist natuurlijk wat ik wilde inmiddels, dus we hebben een stuk of zes trouwjurken uit de rekken gepakt en zijn samen het pashokje in gegaan. De een na laatste trouwjurk die ik aantrok was deze. Een strapless bruidsjurk ‘voor kort achter lang’. Ik kwam eruit en mijn vriendin en ik zeiden allebei: Ja, dit is ‘m!

Wat goed! Hoe wist je dat?

Keetie: Het is heel bijzonder, iedereen zegt altijd dat je ‘dat gevoel’ krijgt als je jouw trouwjurk aan hebt. En dat was echt zo. Na zoveel rondkijken vroeg ik me wel af of ik dat gevoel ooit nog zou krijgen. Ja dus! Bij deze was het gewoon echt een match. Het was een lange zoektocht, maar ik ben zo blij dat ik door ben gegaan om dit gevoel bij mijn trouwjurk te ervaren.

 bruidsjurk voor kort achter lang

Wat maakte deze keer het verschil?

Keetie: Met name dat je bij Assepoester zo’n ruime keuze hebt. Zeker als je een bruidsjurk voor kort achter lang zoekt. In de meeste modezaken hebben ze er daar twee, hooguit drie van. Als die het niet zijn, ben je snel klaar. Bij Assepoester zijn er heel veel verschillende modellen van. 

Wat vond je daar prettig aan?

Keetie: Inmiddels heb ik wel geleerd dat trouwjurken die je op plaatjes mooi vindt jou niet altijd mooi staan, anders vallen dan je had verwacht, of er in het echt zelfs totaal anders uitzien. Ik heb eigenlijk steeds gezegd dat ik geen strapless bruidsjurk wilde. Uiteindelijk is dat het wel geworden. Dat zou ik de eerste keer nog niet gepast hebben.

Hoe kan het dat je daar nu toch voor een strapless trouwjurk hebt gekozen?

Keetie: Bij de ‘bruidsmode voor kort achter lang’ kwamen strapless trouwjurken best veel voor. Toen ik deze strapless versie aan had, vond ik de hele jurk gewoon echt gaaf. Als het totaalplaatje klopt, vallen eerdere bezwaren opeens weg. Zeker als andere mensen bevestigen dat dit ‘m is. Iedereen vond het supergaaf. Niet alleen mijn vriendin, maar ook andere meiden in de winkel. Sommigen wilden ‘m ook passen, maar dit was de laatste. Niet eens in mijn maat, dus ze hebben ‘m nog wel wat moeten innemen. Hij hing daar gewoon op mij te wachten.

Wat maakte dat deze bruidsjurk voor jou gemaakt was?

Keetie: Ik kom uit een sportieve familie en ben niet stijfjes. Ik wilde geen klassieke trouwjurk. Mijn vriendin omschreef het als een combinatie van de dame uit de parfum reclame, en de Beyoncé look. Het is apart, en iets wat je niet vaak ziet. Ik vond dit een stoere trouwjurk en hij zat als gegoten, ik voelde me er lekker in. Ik heb er ook heel veel reacties op gehad.

Verliep de rest van de voorbereidingen soepeler?

Keetie: Ja, ik kom uit de evenementenbranche en heb in het voortraject alles zelf gedaan. Het was goed geregeld, maar op een gegeven moment was ik er klaar mee en wilde ik me niet meer met alle details bezighouden. Toen heb ik het overgelaten aan de ceremoniemeester, die uit dezelfde sector komt en weet hoe het hoort.

Dat klinkt gelukkig wel heel relaxed!

Keetie: Ik heb alleen stress gehad om het weer omdat het de dag voor de bruiloft met bakken uit de hemel kwam en onze trouwdag het weercijfer 1 kreeg. Ben je anderhalf jaar bezig alles perfect te regelen en het enige dat je niet in de hand hebt lijkt dan mis te gaan.

Maar uiteindelijk heeft het maar een uurtje geregend en hebben we alles buiten kunnen doen. We hadden een beach-stijl bruiloft dus gelukkig hadden we daar toch blauwe lucht en zon bij.

Hoe heb je je dag ervaren?

Keetie: We wilden er niet te veel familie bij, maar het puur met vrienden vieren. ’s Avonds was het dan ook een geweldig feest, net een stapavond, en dat was ook precies de bedoeling. In plaats van een openingsdans hebben we een filmpje laten zien van die dag, voor de avondgasten die daar niet bij waren. Daarna maakten wij onze entree. We hebben met z’n allen geproost, ik heb m’n boeket nog gegooid, en toen was het meteen feest. Daarna is de dansvloer niet meer leeg geweest.

Wat is je het meest bijgebleven van de dag?

Keetie: Het eerste moment dat ik Laurens zag was heel bijzonder. Hij was heel emotioneel, wat hij niet zo vaak laat zien. Ook zei hij steeds dat ie me zo mooi vond. Hij droeg zelf een lichtroze stropdas die perfect kleurde bij mijn boeket. Puur toeval, of meant to be!

Heb je nog tips voor andere Lucky Girls?

Keetie: Onthoud dat je ‘dat gevoel’ moet hebben bij een trouwjurk. Dat krijg je op een gegeven moment wel.

Het is heel fijn als er iemand bij alle passessies is. Diegene kan echt goed mee vergelijken.

Ga op je eigen gevoel af en kies waar je je zelf prettig in voelt, niet wat anderen vinden.

Laat los wat je in je hoofd hebt en laat je in de winkel adviseren over wat bij je past. Voor elke vrouw en voor elk figuur is er wel een mooie stijl te vinden!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

trouwjurk dat gevoel

Foto’s: VUDINH Photography

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

Opgelet: niet voor bridezilla’s.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen