Kim was opgelucht dat ze haar trouwjurk in corona-tijd vond bij Assepoester

Kim (26) uit Den Haag vond haar trouwjurk bij Assepoester in corona-tijd. Kim: “Ik dacht: ik vind nooit een jurk. Toen dat eenmaal goed kwam, viel er een last van me af.”

Wat zie je er gaaf uit in je trouwjurk!

Ik vond het eigenlijk heel eng om een witte trouwjurk aan te doen, ik dacht dat staat mij nooit. Esmée van Assepoester heeft me geholpen, die was zo enthousiast, die heeft me er een beetje doorheen gesleept. De eerste trouwjurk die ik aantrok, was het al.

Ik draag nooit jurken eigenlijk, ik ben niet echt een jurkenmeisje. Ik draag alleen een jurk als het hoogzomer is en te heet is om wat anders te dragen. Ik heb een hele blanke huid en ik dacht: als ik dan óók nog wit aantrek, wordt het helemaal zo vaal. Ik had echt de angst voor een lange witte jurk, dat klassieke beeld. Ik dacht: dat ben ik niet.

Je kon je niet vinden in dat traditonele beeld van een bruid?

Ze zeggen toch altijd: er is voor iedereen een jurk? Dat is echt zo.

Ik merkte dat mijn oma graag met mij een trouwjurk wilde gaan uitzoeken. Eerst dacht ik: dat ga ik allemaal niet doen, want ik weet niet of ik dat wel wil, een echte trouwjurk. Maar door oma ben ik gaan denken: ach, we gaan maar gewoon een dagje daarheen, is ook gezellig. Mijn moeder en vriendin gingen ook nog mee. Dat jurken passen moest toch een keer gebeuren.

Hoe kwam je bij Assepoester terecht? Je woont niet direct naast de deur.

Jullie waren helemaal niet in de buurt natuurlijk, want ik woon in Den Haag. Maar het was een hele goede keuze om naar Arnhem af te reizen. Ik had nooit verwacht dat ik gelijk weg zou gaan met een jurk. Ik dacht: ik ga gewoon maar kijken of het wat is.

Wat trok je dan precies over de streep om naar Assepoester te gaan?

Wat ik vooral heel fijn vond, is dat je bij Assepoester in je eigen maat kunt passen – dat stond me zo tegen bij traditionele trouwjurkenwinkels. Ik heb een hele kleine maat. Dat zo’n jurk daar in een grotere maat met klemmen aan je wordt vastgemaakt en dat je dan twee maanden moet wachten tot jouw jurk op maat gemaakt is… dat zag ik helemaal niet zitten.

Assepoester heeft gewoon alles op voorraad in verschillende maten. Zit het goed, dan zit het goed. Plus: de meeste bruidswinkels zijn algauw heel klassiek. Ik ben van tevoren bij een andere winkel even binnengestapt en dan zie je allemaal glittertjes en kantjes en dingen. Ik dacht: oeh nee, dat gaan we niet doen.

Je mag bij Assepoester gelijk je eigen gang gaan, mét assistentie. Hoe ging dat?

Ik dacht wel een beetje: help waar moet ik beginnen! Mijn vriendin was er gelukkig ook en die had er al over nagedacht. Dat heeft ook wel geholpen.

De jurk die het uiteindelijk is geworden, had ik zelf uitgezocht. Ik liet ‘m zien aan Esmée en die zei direct: die gaan we als eerste doen. Ik denk dat zij toen al wist dat dat ‘m zou gaan worden.

Wat gebeurde er toen je ‘m aan had?

Toen moest ik natuurlijk janken. Gelijk al, oma ook en m’n moeder ook. Ik denk ook wel door de spanning. Het was best wel moeilijk om de bruiloft te plannen met alles wat er aan de gang was rondom corona. Ik vond het zo eng, ik dacht: ik vind nooit een jurk. Toen dat eenmaal goed kwam, viel er een last van me af. Ik dacht: ik heb ‘m, hier hoef ik niet meer over na te denken!

Je hebt ook nog een leren jasje op je trouwjurk gedragen…

Esmée had haar eigen leren jasje bij zich voor het uitgaan en zei: “Die moet je er eens bij aantrekken!” Om te laten zien hoe het stond. Uiteindelijk heb ik ook nog een leren jasje voor bij mijn trouwjurk gezocht.

Je bent bij Assepoester nooit de enige in de winkel, in tegenstelling tot traditionele winkels. Hoe vond je dat?

Dat je niet de enige was, vond ik helemaal niet erg. Ik vond het juist leuk om te zien hoe andere mensen dat deden en hoe iedereen blij was met elkaar. Ja, natuurlijk!

Het waren allemaal weer hele andere mensen dan ik. Dat is juist ook heel leuk, dat er zo veel verschillende types bij Assepoester langskomen, het zijn echt niet allemaal van diezelfde poppetjes.

Wat vond je van de nuchtere aanpak van de verkoopsters? Ben je goed geholpen?

Ja, supergoed. Esmée heeft het echt gemaakt. Als zij er niet was geweest, was ik niet met een jurk naar huis gegaan. Ondanks dat het een lange dag was – ik denk voor ons allebei, want ze moest de hele tijd hard werken – was ze zo enthousiast. We waren de laatste klanten denk ik. Ze was superlief en ik was heel onzeker. Ik ben ook niet helemaal gezond, dus ik kon aan het einde van de dag ook niet meer staan, met passen lukte het niet zo goed meer. Dat maakte haar niet uit, ik kon alles vragen. Ik ben heel goed geholpen.

Je vertelde net al dat trouwen in corona-tijd behoorlijk wat onzekerheid meebracht. Hoe is het gegaan?

We hebben een aantal moeilijke beslissingen moeten nemen. Vooral qua gasten: veel van onze vrienden wonen in het buitenland en konden niet komen. Ook mochten we geen dansfeest geven, dat vond ik wel moeilijk. Onze trouwlocatie voor de ceremonie moest ook worden veranderd.

Na de ceremonie hebben we een feest op het strand gehad bij een strandtent, dat was echt geweldig. Ze hadden het prachtig versierd. Vanaf dat moment hadden we van de maatregelen niet heel veel last meer. Het was veel losser en vrijer. En het weer werd ook nog mooi. Dat was super. De mensen van de strandtent hebben super hun best gedaan om alles zo goed mogelijk in banen te leiden. Zelfs een barbecue hebben ze nog kunnen regelen voor ons!

Dat klinkt te gek. Zou je nu je op alles terugkijkt Assepoester aanraden aan anderen?

Ja, zeker! Ik denk sowieso voor de prijs. Assepoester is ideaal voor iemand die wat minder te besteden heeft en voor iemand die misschien bang is om een afspraak te maken bij een trouwwinkel. Perfect dat je gewoon vrijblijvend langs kan komen wanneer je zin hebt en als het leuk is, is het leuk.

Wil je ook een fantastische, betaalbare trouwjurk scoren?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

Fotografie: Angie Peralta

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen