Kim wilde een trouwjurk onder de 1000: “Assepoester is betaalbaar, maar toch ook leuk”

Kim had het idee dat ze onder de duizend euro echt niet zou kunnen gaan slagen in een traditionele trouwjurkenwinkel. Gelukkig kwam ze Assepoester tegen. Op anderhalf uur rijden vanuit België, maar haar missie ging ze dapper aan: een trouwjurk onder de 1000 scoren… 

Waarom ging jij naar Assepoester?

Ik zocht een betaalbare trouwjurk, daar ben ik bij begonnen. Toen ben ik bij Assepoester uitgekomen. Andere bruiden gaven Assepoester op als betaalbaar, maar toch ook leuk. Omdat ik het allemaal heel duur vind in de traditionele winkels, sprak me dat enorm aan.

Je moest wel helemaal uit België komen…

We hebben anderhalf uur gereden, met twee auto’s, in verband met corona. Dan kon ik mijn mama en twee vriendinnen meenemen. Ik ben ook niet direct voor één plaatje gegaan, maar het trok me toch wel aan. Ik had gewoon het idee dat Assepoester vrij uiteenlopende dingen heeft hangen. Dat gaf me het vertrouwen: er is wel genoeg om te slagen.

Wat voor soort winkel is Assepoester voor jou?

Assepoester is eigenlijk een gewone winkel: jullie verkopen trouwjurken, maar dat zou evengoed iets anders kunnen zijn. De meeste bruidsmodewinkels zijn in mijn beleving nogal stijf. Je hoopt gewoon dat je in de meest ontspannen omgeving zult kunnen kiezen. En ook dat het omwille van de prijs geen probleem is om te zeggen: ik wil niet meer dan 1000 euro uitgeven, dat je je daar niet voor hoeft te schamen. Dat idee had ik wel als ik naar een traditionele bruidswinkel zou gaan: dat ik er met duizend euro nog niet zou zijn. 

En bij Assepoester zijn alle trouwjurken onder de 1000…

Voilà, de prijzen waren duidelijk. We kregen bij binnenkomst ook een formulier waarop je onder andere je budget kunt aangeven. Ik wilde niet boven de 1000 gaan. Uiteindelijk hebben we in de outlet gekocht, de jurk was maar 400 euro. Dus dat was wel heel leuk!

Je hebt in de winkel lekker relaxed zelf mogen rondkijken. Hoe ging dat?

We gingen naar Assepoester op een vrijdag, omdat dat de rustigste dag is. Toch was het best druk, ook omdat we afstand moesten houden (omwille van de corona-maatregelen, red.). Maar het ging allemaal vrij gemoedelijk. Ik heb tijd genoeg gekregen om nog eens een keer terug te wandelen en te vergelijken. Dat ging eigenlijk heel vlot.

Ik wilde graag een trouwjurk met lange mouwen. Ik wilde dus eerst de jurken lange mouwen zien en dan misschien nog andere dingen passen. Uiteindelijk was er op dat moment maar eentje. Wel direct de goede, binnen de outlet.

Ik heb wel nog vijf of zes andere soorten jurken gepast, omdat je je moeder erbij hebt en je vriendin die zegt: ‘die is ook leuk’. Maar het was meteen duidelijk dat het die eerste was, die voelde het beste. Het moest ook een beetje passen bij het plaatje. We zijn getrouwd in oktober, ik wilde het heel herfstig, dat leek me mooi voor de foto’s. Dat had ik heel duidelijk voor ogen.

Trouwjurk onder de 1000

Wat vond je van de sfeer bij Assepoester?

Ik was al met mijn vriendin meegegaan naar een traditionele trouwwinkel voor haar trouwkleed. Dat was op zich ook leuk, maar ik had snel door dat ik zoveel geld niet ging uitgeven.

Dat je bij Assepoester omringd bent door andere bruiden is ook leuk want ik heb bijvoorbeeld tegen een andere bruid gezegd: ‘oh die staat je echt wel goed’, als je merkte dat die aan het twijfelen was. Bij Assepoester was het allemaal wat losser, je merkt ook wel dat dat mag. En een andere bruid complimentjes geven, geeft je ook een beetje ruimte om na te denken over jezelf – je loopt eens rond en je kijkt naar de andere mensen en kunt ideetjes op doen. Ik vond het wel goed dat je niet alleen in de passessie stond.

Wat vond je van de nuchtere aanpak van de verkoopsters? Ben je goed geholpen?

Absoluut. Super los, maar ze namen ook wel voldoende vrijheid om wat dingen uit te proberen. Ze gaf me bijvoorbeeld een jeansjasje en een haarlintje – ik vond dat echt niet mooi, maar ze wilde toch dat ik het eens probeerde. Geheel niet opdringerig, maar ze wilde het voor de leuk zien. Het is niets geworden, ook niet erg. Ze heeft me wel dingen laten proberen, dat is goed.

En daarna kon je je jurk direct meenemen!

We hebben mijn trouwjurk wel laten vermaken, maar dat was geen probleem. Bij andere traditionele trouwwinkels vermaken ze het vaak wel voor je, maar dan moet je dus ook terug naar die winkel rijden. Ik wilde dat nu niet – zelfs al hadden ze het aangeboden – want dan zou ik weer minstens drie uur kwijt zijn aan reistijd. Het was goed dat ik mijn trouwjurk direct kon meepakken en het hier bij mij thuis bij een naaister heb kunnen langsbrengen.

Kijk je blij terug op je bezoek aan Assepoester?

Ik zou Assepoester zeker aanraden, vooral vanwege de prijs. Omdat er echt heel veel mensen zijn die geen duizend euro aan de kant hebben staan voor een trouwjurk die je maar één dag aandoet. 

Je bent getrouwd in corona-tijd. Hoe was dat?

Het was sowieso een kleine bruiloft. Het oorspronkelijke idee was om met 40 mensen te gaan eten, gewoon bij een restaurant bij ons in het dorp. Door corona zijn het er uiteindelijk 26 geworden. We gingen het sowieso niet groot doen, want heel de dag in de belangstelling staan en handjes schudden van mensen die je niet echt kent, spreekt ons niet aan. Door corona is onze bruiloft net nog iets kleiner geworden. Maar dat was wel wat we wilden.

Het was een hele leuke dag. De fotoshoot was het áller-allerleukste. Ik wilde gewoon een keer hele mooie foto’s. Ik en mijn partner staan altijd net niet goed op foto’s. Dus ik dacht: nu moet het goed zijn!

Het enige wat spijtig was, was dat de opa’s en oma’s nu niet durfden te komen. Maar ze snapten ook wel dat we het niet wilden uitstellen. Uitstellen, ja, tot wanneer? Uitstellen is volop. De foto’s hebben we inmiddels gekregen. De oma’s met een smartphone hebben ze al gezien…

Trouwjurk onder de 1000

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen