Een bruiloft op een festival winnen, silent disco en je bruidsboeket gooien vanaf het podium

Mendy: Toen Bart mij ten huwelijk vroeg op ons liefdesfeest, hadden we het idee om ergens begin 2016 te gaan trouwen, een beetje klein.

Elk jaar is hier in het park een festival: Breda Barst, met ruim 35.000 bezoekers. Dit jaar vierden ze hun 20-jarig jubileum en hadden ze een actie: ze gaven een bruiloft cadeau. Mijn zwager zag het voorbij komen en tipte mij via Facebook.

Het past wel bij ons: we hebben elkaar leren kennen door het organiseren van een evenement, we gaan graag samen naar festivals en ik ben op ons festival ten huwelijk gevraagd. Bovendien was het een gratis festival, wat zou betekenen dat iedereen die wilde, kon komen. Ik dacht: ik ga gewoon meedoen.

Festivalbruiloft

Wendy: Om kans te maken, moest je een mail sturen waarin je vertelde over het aanzoek. De jury van Breda Barst zou dan kiezen voor het koppel dat het meest originele aanzoek had en dat het beste bij het festival paste. Drie weken voor het festival, hoorden we dat we gewonnen hadden!

Hoe het is om een volledig verzorgde bruiloft te winnen? Eigenlijk wel lekker! Wij houden van dingen regelen en zitten allebei in de organisatie van activiteiten/evenementen, maar na een groot feest te hebben gegeven waarvoor we zelf alles moesten regelen, was het ook wel fijn om de organisatie uit handen te geven.

Ik kon me er ook niet druk om maken: tijdens ons eigen feest hebben we ons droombeeld al kunnen uitwerken, nu zouden we ons laten verrassen.

Festivalbruiloft

Parade

Wendy: De organisatie was heel relaxt, wilde ook echt van ons weten wat wij graag zouden willen. Van tevoren had ik niet gedacht dat wij zo veel inspraak zouden hebben. Onze wens was dat ons gezelschap van familie en vrienden op een speciale manier konden aankomen; met een bootje vanaf Belcrum Beach. Ook wilden we niet teveel in de weg zitten van de festivalbezoekers.

010_mendy

We zijn op de trouwdag opgehaald door een parade van acteurs en mensen met een verstandelijke beperking. Dat vonden we heel mooi; we werken ook allebei met die doelgroep. Op een circusachtige manier zijn we door het park gebracht; backstage, naar de receptie… dat maakt het heel vermakelijk en wat losser dan bij een traditionele bruiloft.

We mochten op het hoofdpodium trouwen, maar we kozen voor een intieme locatie aan het water. Dat was heel mooi aangekleed met een prieeltje en bankjes. Een combinatie van onze ideeën en een stukje verrassing.

Silent disco

Wendy: Na de ceremonie hebben we een soort receptie gehouden met een taartje en een drankje. Daarna zijn we met de parade langs een aantal podia getrokken waar muziekvoorstellingen waren. Je was niet verplicht om mee te lopen; onze gasten konden gewoon hun eigen gang gaan.

Er was ook een silent disco aan de gang, waar we een half uur lang onze eigen playlist mochten draaien. Dat vond iedereen geweldig!

019_mendy

Aan het einde van het festival hebben we zelfs nog even op het podium gestaan om iedereen te bedanken en mijn boeket te gooien. Dat was vooraf aan het optreden van Rondé. Bart heeft hen aangekondigd, ik heb mijn bloemen héél hard in het publiek gegooid en daarna begon het optreden.

… en nóg een bruiloft!

Wendy: We hebben heel veel positieve reacties gehad op onze festivalbruiloft. Ik dacht dat we alleen maar dronken mensen zouden treffen die zouden denken: wat doen zij hier? Maar het was echt leuk. Mensen kwamen ons feliciteren of kwamen bij de ceremonie kijken, heel bijzonder.

We kregen ook een hotelovernachting en hebben het festival de volgende dag bezocht in onze normale kleren. Dat was wel een groot contrast met de dag ervoor, toen iedereen je aansprak en iets liefs zei, haha. Dat was weer even back to reality!

021_mendy

Onze bruiloft heeft nog in de krant gestaan en er zijn veel mensen komen kijken; bijvoorbeeld ook de ouders van onze vrienden. Het was heel leuk dat er ook andere mensen bij waren, dat voelde heel speciaal.

Alleen mijn moeder kon er niet bij zijn: zij zat op dat moment in Canada en het was te kort dag. Ik wilde natuurlijk heel graag dat zij erbij was. Daarom hebben we er toen nóg maar een trouwdag achteraan gepland. Met onze ouders, broers, zussen, nichtjes en neefjes hebben we het klein en intiem gevierd in het stadhuis. Daarna zijn we tapas gaan eten. De ene bruiloft was dus heel groot en de andere heel klein.

026_mendy

Bijzonder

Wendy: Ik had me nooit een voorstelling gemaakt bij een trouwceremonie. Je hoort mensen zeggen dat het zo bijzonder en uniek is, maar het voelde ook heel ‘echt’. De gesprekken met de ambtenaar… ik vond dat formele juist heel bijzonder. Bart zei ook dat hij die oude taal heel gaaf vond, het kwam heel krachtig over.

Ook was het emotioneel, het deed meer met me dan ik dacht dat het zou doen. En héél anders dan op Breda Barst. Al hebben we het nummer van Rondé wel ook gedraaid in het stadhuis!

Je trouwjurk drie keer dragen

Wendy: Ik heb mijn trouwjurk in totaal drie keer aan kunnen doen: op het liefdesfeest, op Breda Barst en in het stadhuis. Dat was geweldig. Ik had ‘m natuurlijk vooral gekocht voor het feest in juni en er absoluut niet aan gedacht dat ik ‘m daarna nog twee keer zou kunnen dragen. Het voelde heel vertrouwd, ik mis ‘m een beetje… haha!

Ik heb voor het festival nog even overwogen om ‘m te pimpen met andere accessoires, maar het ging allemaal zó snel, dat ik dacht: ik ga gewoon lekker genieten en niet stressen. Bovendien was het zo ook een mooi plaatje.

016_mendy

De trouwringen hebben we binnen een dag gekocht. Bij Pring hebben we ringen laten maken die bestaan uit letters. Er staat ‘fête de l’amour’, vernoemd naar ons grote liefdesfeest.

Festivalsfeer

Mendy: Ik heb van tevoren nooit gedacht: ik vier het drie keer! Haha. Maar het is wel heel leuk om het in delen te vieren, dan geniet je er lang van.

Misschien vieren we het nog wel een vierde keer, als we 15 à 20 jaar samen zijn. En ja, dan denk ik dat we het toch wel weer in festivalsfeer zullen doen. Dat vrije gevoel, jong & oud door elkaar en dat iedereen gewoon z’n eigen ding kan doen… dat blijft toch wel héél gaaf.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Filmpje van Breda Barst:

Foto’s: Tim Leguijt Fotografie & BN de Stem

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen