Klein trouwen op Camping 3Akers, een backdrop van gekleurde linten, diner dansant en een korte zwarte trouwjurk

Irene: “Nadat Rogier mij ten huwelijk had gevraagd, wisten we al snel dat we het klein wilden vieren. Én dat we een feest wilden geven, maar niet allemaal op één dag. Als fotograaf zie ik weleens dat zo’n trouwdag zó druk is, dat het bruidspaar de hele dag achter de feiten aanloopt. Dan kun je alsnog een mooie dag hebben hoor, maar ik vond het voor mezelf te druk. Dat wilden wij niet. Daarom hebben we ervoor gekozen om de bruiloft over twee dagen verspreid te vieren: op de eerste dag waren we met dertig gasten, op de tweede dag gaven we een feestje in een strandtent voor 130 mensen.”

“We hebben gekozen voor Camping 3Akers als trouwlocatie. We zochten een leuke locatie waar we ook konden blijven slapen. Ik kwam er wel achter dat zodra je ergens ‘trouwen’ achter zet, de prijzen meteen omhoog schieten! Gelukkig vonden we in jullie Roze Boekje onder het kopje ‘huwelijksreizen’ Camping 3Akers. Toen dacht ik: hee, we kunnen natuurlijk ook met z’n dertigen slapen in van die leuke caravannetjes!
Van tevoren wilden we eigenlijk trouwen in het buitenland, vanwege de intimiteit: we zijn vaker op bruiloften in het buitenland geweest en het vakantiegevoel dat je dan krijgt sprak ons zo aan. Dat maakt het intiemer dan één dag trouwen. Maar, met een overnachting heb je datzelfde gevoel. En bovendien: het weer in Frankrijk kan ook wel vies zijn! Haha, ja toch?”

In de Pipowagen

“Op de dag van ons trouwen kwamen alle gasten rond 10:30 aan op de trouwlocatie. Ze werden ontvangen in de winkel van Von; de eigenaresse. Zij heeft gebak leuk neergezet op tafel en voor thee en koffie gezorgd.
Ondertussen zat ik in mijn caravan – de Pipowagen! – in de visagie. Het grappige was: ik kon wel naar buiten kijken, maar mensen buiten konden mij niet zien. Ik zag zo iedereen langslopen. Zelfs Rogier was al tien keer voorbij gekomen.”

“Op ‘This Girl is On Fire’ van Alicia Keys kwam ik binnen in het winkeltje van Von. Alle gasten zaten toen al aan de lange tafels, heel gezellig. We hebben wat gedronken met de gasten en daarna was het plan om te gaan varen. We hadden daar eigenlijk sloepjes voor gehuurd maar die hebben we vanwege het slechte weer op het laatste moment ingeruild voor een oude salonboot. Het was aanvankelijk niet helemaal wat ik voor ogen had gehad, maar uiteindelijk was het gewoon supergaaf.”

“Ik had een picknick geregeld die mee aan boord ging en zo hebben we varend gepicknickt. Onze uitnodigingen waren ook helemaal in die stijl: we hadden voor alle gasten een fles champagne met daarbij een picknickkleed en twee plastic champagneglazen met een labeltje eraan. Die hebben we gewoon rondgebracht. We hebben alle gasten dus persoonlijk uitgenodigd voor onze bruiloft, ja. Aan boord gingen ook meteen alle flessen champagne open… om 11:30! De dag kon toen al niet meer stuk.”

“Na de boottocht was iedereen even vrij om te doen waar ‘ie zin in had. Wij zijn op dat moment foto’s gaan maken met onze fotograaf. De hele dag was het aan het gieten, gieten, gieten, maar op dat moment was het goddank even droog. Onze trouwfotografen waren Susan Eikenaar en Nadia van Nadia Fotografeert. Omdat ik zelf fotograaf ben, vond ik het best lastig om te kiezen wie onze bruiloft vast zou leggen. Susan en Nadia vond ik via de fotografenforums waar ik vaak op kijk en hun stijl sprak me aan. Ik ben héél blij met het resultaat.”

De ceremonie: trouwen in een oude schuur

“De gasten dronken gezellig biertjes met elkaar toen wij foto’s aan het maken waren. De sfeer zat er goed in!
Voor de ceremonie hadden we de Kapberg als locatie; een oude schuur op het terrein van 3Akers. We hadden een backdrop gemaakt van gekleurde lintjes, er hingen witte lampionnen en er stonden grote bloempotten met gekleurde bloemen. Mijn vriendin Dagmar werkt bij de gemeente en zij heeft ons getrouwd. Erg gaaf! Rogier en ik hebben nog wat tegen elkaar gezegd om het persoonlijk te maken. Een vriend van Rogier is zanger en zong tijdens onze ceremonie. Om Rogier te verrassen had ik hem gevraagd of hij ‘Dat komt door jou’ van Guus Meeuwis kon zingen voor ons, om zo mijn liefde voor Rogier te uiten. Een soort vows.”

“Onder een overkapping stond een taartentafel klaar van Heerlijk & Hecht. Ik had ze via arnhemsmeisje.nl gevonden en ze deden ook de avondcatering voor ons. Op de taartentafel stonden zeven taarten, o heerlijk! Iedereen riep ook: ‘O, dit is zo lekker!’. En het zijn hele lieve mensen van Heerlijk & Hecht. Toen we naar buiten liepen strooiden onze gasten trouwens zakjes zonnebloempitten over ons uit. Rijst mocht niet in verband met de kippen, maar zonnebloempitten konden we gewoon laten liggen. Uiteindelijk bleken de kippen de taarten lekkerder te vinden; ze zijn zelfs op tafel gaan zitten!”

Diner dansant

“Het eten werd geserveerd in de legertent aan lange tafels. De tent hadden we versierd met witte doeken en heel veel kleurrijke pompoms. Muziek was er van de drie zangers; een andere vriend heeft zijn laptop opengeklapt en is vanalles gaan draaien. We hebben tot 01:30 staan dansen buiten in de modder. Het was in de stijl van een diner dansant; niet alleen zitten & eten, maar tussen de gangen door lekker dansen. Van tevoren maakten we ons zorgen of iedereen dan wel mee zou doen. Heel veel vrienden van ons kenden elkaar bijvoorbeeld nog niet. Maar het was heel gaaf hoe dat ging; er was echt een klik en er is flink gedanst.”

“Na het feest ging iedereen gewoon naar bed. We hadden met z’n allen genoeg op; waren al vanaf 11:30 bezig met wijn natuurlijk. En we hadden de volgende dag nog een feestje in het verschiet!”

“Die dag hebben we met z’n allen ontbeten en toen kon iedereen doen wat ‘ie wilde. Wij zijn lekker naar huis gegaan. Om 16:30 hebben de gasten zich bij ons thuis verzameld en was er een Italiaans buffet dat we via een cateraar hebben geregeld.
Om 20:30 begon ons feest in strandtent Beachline Beach In ’s-Gravenzande. Een superleuke strandtent; heel licht en het dak kan eraf. Nu was het hartstikke vies weer, maar als je mazzel hebt, kun je dus in de openlucht dansen.”

Pinata’s aan flarden meppen

“De dj hadden we via de eigenaar geregeld en we zijn gelijk lekker gaan dansen. In plaats van een openingsdans hebben we twee pinata’s opgehangen boven de dansvloer: een bruid & bruidegom die we hebben gekocht bij Return To Sender. De gasten werd bij de entree al gevraagd om wensjes op stukjes papier te schrijven. Al die briefjes hebben we in de pinata’s gestopt. Midden op de dansvloer hebben we die aan flarden geslagen, waardoor al die wensen uit zouden moeten komen.”

“Het nummer ‘Blurred Lines’ van Robin Thicke en Pharrell is ons liedje geworden. Dat was helemaal niet de bedoeling, maar we hebben er op de eerste dag onwijs veel lol om gehad. Ik had de dj gevraagd om dat nummer meteen op te zetten na het stukslaan van de pinata’s, een beetje als openingsdans. De bedoeling was dat iedereen tegelijk ging dansen, maar iedereen bleef staan, dus toen hadden we toch nog een soort openingsdans, haha!
Daarna hebben we staan dansen tot 01:00. Ja, het was echt lekker een dansfeestje. In een haag van sterretjes hebben we de feestlocatie verlaten.”

Magisch

“De maandag erop had ik keelontsteking van het zingen en de vermoeidheid. Maar dat maakte niet uit; we hebben het supergaaf gehad! Je zit daarna echt in zo’n roes en al die dertig mensen zitten in dezelfde roes: ‘wanneer gaan we weer afspreken, wat drinken of wat gezelligs afspreken?’ vroegen ze meteen.
Rogier en ik zijn de week erna naar Ibiza vertrokken om lekker uit te rusten van het feestgedruis.”

“Ik vond de feestavond fantastisch en de vrijdag magisch; met je beste vrienden, broer, zussen en ouders. Het voelt zo close met 15 man!
Het allerleukste? De ceremonie vond ik heel bijzonder. Ik had niet verwacht dat dat zoveel impact op me zou hebben, want ik ben normaal best nuchter. Maar Rogier had zo’n mooi verhaal dat iedereen moest huilen.”

“Het is zo fijn dat zo’n bruiloft – waar je zo veel energie hebt ingestopt – dan helemaal op z’n pootjes terecht blijkt te zijn gekomen. Het is echt helemaal gegaan zoals wij het wilden vieren.”

De trouwjurk: “Ik dacht: dat gaat ‘m echt niet worden”

“We hadden een familieshoot bij Tineke van Spaghettiii Fotografie en zij vertelde me over Assepoester. Ik dacht: laat ik daar eens gaan kijken. Ik vond het een gave site. Ik zocht geen standaard trouwjurk, absoluut niet. Zo kwam ik bij jullie terecht. Jullie zijn zo leuk!”

“Ik ben niet zo van de witte trouwjurken. Trouwens ook niet van de zwarte trouwjurken hoor, maar dat is weer een ander verhaal, haha. Ik had altijd in mijn hoofd dat ik in het roze wilde trouwen. Of in ieder geval een knalkleur. Maar op Pinterest en op jullie site zag ik ook heel veel leuke korte witte jurken; dat leek me toen ook wel leuk. In de winkel paste ik eerst een rode trouwjurk aan. Die was supergaaf, dat was meteen wow! Maar het was pas de eerste, dus ben ik verder gaan passen.”

“De tweede jurk was een korte witte trouwjurk met tule in het midden. Nou, die stond me voor geen meter. Ik dacht bij mezelf: oké, dit had ik voor ogen, maar dat staat echt niet. Toen kwam een van de Meiden van Assepoester met een zwarte trouwjurk aan. Ik dacht: dat gaat ‘m echt niet worden. Zwart leek me veel te dramatisch op je bruiloft. Ik trok ‘m aan en kwam het pashokje uit… de monden vielen open. Ik keek in de spiegel en zei: nou, dit is ‘m, meer ga ik niet passen! Hij was zo gaaf. Ik had niet verwacht dat ik in een zwarte trouwjurk zou trouwen. Écht niet. Hij stond zó mooi! Dat was heel bijzonder. En zo was het een hele leuke dag uit eigenlijk.”

Compliment

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls? Als je net als wij kids hebt, zorg dan dat je een oppas meeneemt. Wij hadden twee oppassen die de kinderen de hele dag hebben vermaakt. De kinderen van mijn zus en zwager konden daar ook bij aansluiten. Anders loop je de hele dag achter de kinderen aan.
En nog een tip: op jullie site kijken! En vooral je eigen ding doen. Dat hebben wij ook gedaan. Onze vrienden en familieleden zeiden nu: ‘het was echt een bruiloft van Rogier & Irene’. Dat vind ik een compliment dat we het goed hebben gedaan!”

De adresjes van Irene:

Korte trouwjurk: Assepoester, Arnhem

Trouwlocatie: Camping 3Akers, De Woude

Bruidstaart: de taartentafel van Heerlijk & Hecht

Feestlocatie: Beachline Beach, ‘s-Gravenzande

Pinata’s: Return to Sender

Fotografie dag 1: SUSANSUSAN Bruidsfotografie en Nadia Fotografeert

Bloemen: V&V bloemen, Breda

Yes! De nieuwe collectie is binnen!

Kom langs zonder afspraak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen