Kort maar uitbundig trouwen op Rhederoord, dansen op Reggaeton, friet toe en met z’n allen blijven slapen op de trouwlocatie

Roelien: “Ik vind: je leeft maar één keer, dus elke bijzondere dag die je mee kúnt maken, moet je gewoon meemaken. Ik hoor van iedereen ‘o mijn trouwdag was zo mooi, het was de mooiste dag van mijn leven’. Dat wilde ik gewoon meemaken.
Rutger is daarin gewoon een man, die zei: ‘Als jij het wil, wil ik het ook wel.’ Achteraf zijn we allebei van mening dat we het niet hadden willen missen. Wat ik er leuk aan vond? Iedereen komt voor jou, dat is gewoon leuk: alle leuke mensen uit je leven om je heen hebben. Als je een leuk feestje kunt geven, doe het dan! Trouwen is daarvoor gewoon een hartstikke mooie gelegenheid.”

De Roelien-jurk: hij bestaat!

“Dé trouwjurk vinden was eigenlijk niet zo heel moeilijk. Ik ben eerst maar gewoon gaan kijken welke bruidsmodewinkels er in Arnhem zitten. Een vriendin van me – zij woont toevallig wat verder weg – tipte Assepoester. Nou, dichterbij kon niet! Ik kwam niet echt binnen met een idee, ik wilde alleen niet zo’n hele grote prinsessenjurk. Kort of lang; daar was ik nog niet uit. En een kleurtje mocht ook wel, maar ik wilde ook dat er wat wit in terug zou komen.
Nou, laten we maar iets passen, dacht ik toen ik al die jurken zag hangen. De eerste jurk die ik aantrok, was het gelijk.
Mijn moeder, schoonmoeder en zus waren mee en die zeiden meteen: ‘Je straalt nu al zo, daar kan geen jurk meer tegenop’. Het voelde meteen goed.”

“Andere mensen zeiden voorafgaand aan de bruiloft tegen me: ‘Geen idéé wat je aandoet!’. En ik had er zelf ook geen idee van dat er een Roelien-jurk zou bestaan. Maar hij past bij me. Het is een simpele trouwjurk, maar door het kant weer niet té simpel, hij is niet te breed maar valt wat smaller… het is gewoon een jurk met niet teveel poespas.”

We wilden het kort maar uitbundig vieren

“Onze trouwdag begon om 15:00 en de ceremonie zou om 19:00 starten. Plan was dat we dan lekker rustig aan konden doen en konden uitslapen. Zul je net zien dat we al om 07:00 naast ons bed stonden natuurlijk… we wilden onze trouwdag op een ontspannen manier beginnen, maar uiteindelijk sta je toch hyper te zijn. We wilden het kort maar uitbundig vieren, dat was ons idee bij onze trouwdag.”

“Gedurende de dag hebben we het aantal gasten opgebouwd. We wilden het niet te groot vieren, maar intiem houden. Onze trouwlocatie was Landgoed Rhederoord. We hadden veel mensen daarover gehoord en we vonden het een hele mooie locatie. Toevallig had Rutger er een diner voor zijn werk, en hij vond het er heel gastvrij. We vonden vooral fijn dat we alles op één plek konden doen. Dat maakte het ook zo relaxed. Op het moment dat ik opstond na, heb ik me geen moment druk gemaakt. Dat komt vooral omdat er zo’n ontspannen sfeer hangt op de locatie en het personeel zo vriendelijk is. Het liep allemaal zoals we wilden.”

Bloemen, Lalalove en dineren

“Via iemand die onlangs getrouwd is, heb ik een visagist & kapster gevonden uit Arnhem. Ja, ik zou haar absoluut aanraden, ze heeft het heel leuk gedaan. We hebben daarna ook nog een beetje aan de aankleding gedaan van de trouwlocatie. Niet teveel hoor, dat geeft alleen maar weer stress. Dus alleen ballonnen, een loper voor het altaar en wat bloemen. Er stonden witte klapstoeltjes klaar en daar heeft mijn moeder kleine vaasjes met bloemetjes aan geknoopt. Moeders is nogal van de bloemen; en heeft ook een bloemstuk voor ons gemaakt.”

“Omdat de meeste gasten er ook bleven slapen en dus al waren ingecheckt op de locatie, hebben we eerst met elkaar geborreld. Daarna kwamen de meiden van Lalalove al – onze trouwfotografen – en die hebben ondertussen lekker lopen klikken met hun camera’s. We waren met 20 gasten toen het eten werd geserveerd. De voorgerechten hebben we laten uitserveren terwijl we nog lekker zaten te borrelen; gewoon kleine hapjes, dat kon prima. Daarna gingen we aan tafel voor het hoofdgerecht. De keuze was uit vlees of vis. En als toetje: fruit met chocolade.”

Denk aan de sinaasappelboom

“Daarna, om19:00, begon de trouwceremonie. Dat was heel leuk; we hadden een hele leuke trouwambtenaar. Ik zag mijn moeder wel een traan wegpinken… en mijn vader, mijn zus en mijn vriendinnetjes ook. Ik was ook de eerste van mijn nichtjes die trouwde, dus dat was voor hen ook heel bijzonder. Nee, voor mij geen tranen hoor, ik wilde geen strepen op mijn gezicht! Mijn zus had van tevoren gezegd: ‘Denk aan mijn sinaasappelboom!’. Dat is een running gag bij ons: ze heeft heel veel energie gestoken in de verzorging van haar sinaasappelboom, maar die boom blijft maar heel zielig. Met dank aan de sinaasappelboom, heb ik geen traan gelaten, haha.”

“Voor de rest van de avond hadden we een dj geregeld. We hadden hem een paar liedjes gegeven om aan te geven welke muziekstijl wij leuk vonden. Voor de rest hebben wij hem gezegd: ‘voel verder aan wat de mensen leuk vinden’. Omdat Rutger en ik elkaar op Curaçao hebben leren kennen, gooide de dj er ook wat reggeaton tegenaan. Wij houden daar helemaal niet zo van, maar daar ging het publiek zó op los! En Rutger moest van de dj nog de Harlem Shake doen natuurlijk. Het was echt een feest. Mijn ouders hadden vooraf gevraagd: ‘Houd de dj er wel rekening mee dat er ook oudere mensen zijn?’. Waarop ik lekker recalcitrant zei: ‘Nee, jullie tijd is geweest, jullie hebben vroeger kunnen dansen op de muziek die jullie leuk vinden, nu is het aan ons!’. Maar wat bleek: van jong tot oud stond op de dansvloer en iedereen danste met elkaar. Dat had ik van tevoren niet durven hopen. Ik had verwacht dat je gezien de leeftijdsverschillen wel groepjes zou krijgen, maar dat was helemaal niet het geval. Er zat voor iedereen leuke muziek tussen.”

Verse friet

“Om 00:30 kwam er een frietkar voor de deur staan en ging iedereen lekker friet halen. Rutger en ik zijn naar boven gegaan, maar kwamen algauw weer naar beneden. Ja, wij wilden ook friet, haha! Na de trouwerij is er nog geborreld in de kelder van Rhederoord. Wij zouden daar niet meer heen gaan, maar we hoorden daar zoveel kabaal en pret vandaan komen, dat we ook maar een drankje zijn mee gaan doen. Het leuke is dat je gelijk alle verhalen hoort van hoe iedereen jouw bruiloft heeft beleefd.”

“Na de overnachting op Rhederoord hebben de gasten nog genoten van een Paasontbijt, maar wij hebben ze uitgezwaaid want we gingen gelijk door op huwelijksreis. ’s Middags stonden we al op Schiphol om het vliegtuig te pakken.”

Big smile

“Het hoogtepunt van onze trouwdag vond ik de start… Rutger had mij nog niet in de jurk gezien, maar ook dat moment dat iedereen mij voor het eerst zag was heel bijzonder. Dat was zó gaaf! Ik was zo blij. Ik heb de hele dag met een big smile gelopen. Op een gegeven moment moest ik echt even mijn lachspieren ontspannen.”

“Mijn tip voor andere Lucky Girls is: ga niet alles tot in de puntjes vastleggen. Je moet ook dingen op z’n beloop laten. Je stapt ’s ochtends in de achtbaan en voor je ’t weet is het weer voorbij. Dus gewoon loslaten en gaan… genieten!”

De adresjes van Roelien:
Bruidsfotografie: Lalalove
Trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem
Trouwlocatie: Landgoed Rhederoord, Arnhem
DJ: Walter Witlov 
Bloemen (o.a. bruidsboeket en bosjes bloemen aan de stoelen): Marco’s Bloemen, Arnhem
Petit fours (ipv bruidstaart): Patisserie Christiaan, Velp

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen