Festivalbruiloft op Appelpop in een korte kanten trouwjurk

Marco Borsato en Guus Meeuwis die gratis optreden op je trouwfeest… wie wil dat nou níet? Arlette (32) en Pim (29) uit Tiel pakten het superslim aan met een festivalbruiloft: ze trouwden klein, maar vroegen hun vrienden familieleden om ’s avonds een feestje mee te vieren op festival Appelpop. In haar korte kanten trouwjurk kon Arlette lekker dansen.

Waarom koos je voor Assepoester?

Arlette: Assepoester is een van de weinige bruidsmodewinkels waar je veel keuze hebt uit korte trouwjurken. Die zie je niet veel in Nederland. Ik ben gelijk geslaagd, dat had ik niet verwacht!

Ik had ook niet verwacht dat het een kanten trouwjurk met kant zou worden. Grappig, maar het viel gewoon mooi. Het was een hele mooie stijl.

Hoe kwam je dan bij die korte kanten trouwjurk uit?

Arlette: Toen ze hoorden dat we een festivalbruiloft wilden, werden er veel ideeën aangedragen door De Meiden van Assepoester. Je wordt vrijgelaten in je keuze, maar er wordt wél fijn meegedacht. Een korte bruidsjurk bleek ideaal te zijn voor een festival. Een gave kanten trouwjurk waarin je lekker kan dansen.

Wat vond je van je ervaring bij Assepoester?

Arlette: Ik vond het een superleuke beleving bij Assepoester. Zó fijn om zo in een relaxte sfeer de tijd te hebben om jouw trouwjurk te vinden. Er werd ook niet moeilijk gedaan, er werd steeds gezegd: pas maar aan!

Het was wel druk, maar je weet dat je dat kunt verwachten bij een bruidswinkel waar je zonder afspraak kunt binnenlopen. Ik vond het juist fijn dat ik mijn vriendin, moeder en schoonmoeder mee kon nemen en dat we gezellig konden binnenvallen wanneer we wilden.

Hoe kwam je nou bij het idee om te trouwen op Appelpop?

Arlette: Daar hebben we elkaar leren kennen! We wilden de bruiloft het liefst heel klein houden maar ook niemand tegen het hoofd stoten. En Pim heeft altijd al een groot feest met heel veel vrienden willen vieren. We hadden alleen geen zin in gedoe: het moest óns feestje worden. Niet te opgedirkt. Daar vonden we een oplossing voor: een festivalbruiloft!

Elk jaar gaan we met onze vrienden naar het gratis festival Appelpop en bedachten: hoe relaxed moet het wel niet zijn om gewoon daar feest te vieren? Alle vrienden zijn daar standaard ‘s avonds. Bovendien komen ze elk jaar vanuit het hele land naar ons toe om bij ons te logeren, zodat we samen naar het festival kunnen gaan.

Dus ze wisten niks op voorhand?

Arlette: Nee, inderdaad. We zijn in intiem gezelschap getrouwd, maar hebben die middag een berichtje naar al onze familieleden en vrienden gestuurd waarin we zeiden: ‘Jongens, we zijn getrouwd! Willen jullie het meevieren? Kom dan vanavond naar Bar1 op Appelpop’.

En hoe was het feest?

Arlette: Het had wel iets, een festivalterrein opgaan in mijn korte kanten trouwjurk! We hebben héél veel muntjes gehaald waar we met z’n allen drankjes van konden drinken. En wie kan nou zeggen dat Marco Borsato op zijn trouwfeest heeft opgetreden?

De dag erna konden we wéér, want het is een tweedaags festival. Jammer genoeg niet opnieuw in mijn bruidsjurk; ik was al haast gewend om voorrang te krijgen, haha! Omdat het bericht over ons trouwfeest ondertussen in de krant had gestaan, had Guus Meeuwis dit nieuws opgepakt en begon hij tijdens zijn optreden te vertellen dat er een bruidspaar aanwezig was. Hij feliciteerde ons! Dus hadden we op zaterdag nog een dikke afterparty met Guus.

Zou je een festivalbruiloft aanraden?

Arlette: Ja, een festivalbruiloft is zeker een aanrader. Op zo’n festival hangt een zalig relaxt sfeertje en alles is al geregeld: iedereen kwam al. Het was één groot feest.

Mijn tip voor andere Lucky Girls: denk aan jezelf en aan elkaar en bepaal wat voor jullie ‘t fijnste is. Het is jullie dag, jullie moeten het beleven. De meeste mensen vergeten dat terwijl ze druk zijn om anderen te pleasen. Hee, het is okee als het één keer echt om jullie draait.

En onze vrienden en familie hebben zo positief gereageerd! Ik was daar best benauwd over, want er is een kans dat je familie er niet bij wil zijn, dat is het risico van zo’n thema. Maar ‘s avonds bij het feest waren er tóch heel veel mensen. Mensen die echt willen komen, komen toch wel.

Wil je ook zo’n gave korte kanten trouwjurk? Kom langs, dan vinden we samen dé bruidsjurk voor jou!

Trouwfoto’s: Cathy Fotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

We mogen weer open! Scoor nu bij ons jouw trouwjurk

Lees hier hoe >

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen