Joyce combineerde haar korte kanten trouwjurk met sneakers!

Joyce (31) wilde graag een korte kanten trouwjurk met sneakers eronder. Er was één maar: ze werd verliefd op een lange jurk. Dat kon maar één ding betekenen: de schaar d’r in! Joyce: “Het deed wel een beetje pijn, maar ik ben superblij dat ik het heb gedaan!”

Kwam je speciaal voor je korte kanten trouwjurk naar Assepoester?

Joyce: Ja! Ik was nog nergens anders geweest, jullie waren de eerste. Ik had natuurlijk wel mijn research gedaan omdat ik wist wat ik wilde: een korte trouwjurk met kant. Bij de meeste bruidsmodezaken hebben ze er met een beetje geluk eentje hangen. Het was me meteen duidelijk dat Assepoester een groot assortiment aan korte trouwjurken heeft.

Had je nog andere wensen?

Joyce: Ik wist dat het een trouwjurk moest worden waar sneakers onder kunnen. Ik heb nog nooit in mijn leven op hakken gelopen. Ik ben niet het type meisje-meisje, ik ben eerder een beetje stoer. Sandaaltjes had trouwens ook gekund. Maar mijn vriend is ook niet van de nette schoen, die wilde ook wel iets sportiefs. En zo hebben we meteen voor de hele bruiloft het thema sneaker chique in het leven geroepen.

Hoe werd je geholpen in de winkel?

Joyce: Toen ik binnenkwam had ik een kort introductiepraatje met de verkoopster. Meteen daarop pakte ze een aantal trouwjurken. Achteraf zat deze er dus al meteen bij, ik had ‘m als tweede aan. Ik vind het nog steeds bizar dat ze mij binnen drie minuten zo goed in wist te schatten. Ik had ook wel zelf gekeken, maar de verkoopster wist door mij te scannen precies waar ze mee aan moest komen. Dat vond ik echt het meest bijzondere aan de hele ervaring bij Assepoester!

Wat leuk! Heb je wel meerdere trouwjurken aan gehad?

Joyce: Ja, ik heb nog een korte trouwjurk aan gehad, die was qua lengte meteen goed. Het bovenlijfje was ook van kant en de rok liep wijder uit. En ook nog een heel leuke trouwjurk die voor kort en achter lang was. Met een strak bovenlijfje en een rok van heel veel tule lagen. Gek genoeg stond ie me heel goed, maar het was echt over the top voor mij.

Wat sprak je zo aan in jouw favoriet?

Joyce: Ik wilde een korte trouwjurk met kant. Deze was best wel klassiek, maar kon ook stoer gedragen worden. Een trouwjurk met een mouwtje had ik ook een beetje in gedachten. Deze kwam tot de elleboog, maar het had ook langer of korter mogen zijn. Dit mouwtje past zo goed bij het bovenlijfje, dat vond ik zo mooi! Dus ik wist al vrij snel dat dit ‘m ging worden.

Alleen de lengte was niet helemaal wat je in gedachten had?

Joyce: De rok is eigenlijk een kokermodel. Die komt net onder de knie, waardoor je best klein en niet elegant oogt als je er geen hakken onder draagt. Mijn wens was een korte trouwjurk en deze leende zich daar perfect voor, maar dan moest er dus een stuk af. Ik heb ‘m in de originele lengte mee naar huis genomen, omdat ik het in eerste instantie niet over m’n hart kon verkrijgen om de schaar erin te zetten.

Ik heb nog nooit een kledingstuk van deze waarde en kwaliteit gekocht – of in dit geval van mijn moeder gekregen – dus het voelde echt niet goed om daar dan ook nog in te gaan knippen! Maar onder deze lengte moest een hakje, dat kon echt niet met sneakers. Dat heeft me geholpen de knoop door te hakken en het toch te doen. Het deed wel wat met me, maar ik ben blij dat ik het toch heb gedaan!

Paste deze korte kanten trouwjurk daardoor nog beter bij jou?

Joyce: Ja echt. Het is het beste van beide: stoer en toch klassiek. Ik had wel mijn eigen touch en net even iets anders dan een ander, maar toch ook die mooie kanten trouwjurk die ik wilde. Door het te combineren met een sneaker was het voor mij de perfecte trouwjurk. Op alle fronten van wat ik wilde!

Hoe waren de reacties? En wat vond Ruben?

Joyce: Hij was helemaal blij en riep: ‘Ja, ja, dit past zo goed bij je!’. Ik had niets verteld, dus hij had geen idee, maar ik merkte aan alles dat hij blij verrast was. Ik kreeg veel reacties dat mensen me in een broekpak hadden verwacht. Dat ik een trouwjurk zou dragen is ook zeer onwaarschijnlijk, maar daarom wilde ik het juist supergraag. Met die schoenen erbij en mijn haar en make-up mooi gedaan vond iedereen het een schot in de roos!

korte kanten trouwjurk Assepoester

En mooie sneakers heb je erbij gevonden!

Joyce: Sneakers zijn heel belangrijk voor ons en het moesten Adidasjes of Allstars worden.  Zelfs op het geboortekaartje van onze zoon stond een olifantje met Adidasjes. Maar Adidasjes bleken juist iets te lomp en dik staan onder mijn korte trouwjurk. De Allstars maakten het geheel wat eleganter, helemaal in deze kleur die ook nog eens heel goed matchte met het jasje van mijn vriend. De Adidasjes heb ik lekker wel gehouden trouwens!

En hadden de gasten zich ook aan de dresscode gehouden?

Joyce: Op een oma van 85 en een enkeling van de familie na wel, ja. Iedereen van onze generatie en alle kindjes hadden sneakers aan. Ik vond het zo leuk dat ons thema zo werd nageleefd. Iedereen zag er supermooi uit, mét een sneaker. Dat kan natuurlijk ook prima onder een jurkje of pak!

Dus niemand had zere voeten na het feest!

Joyce: Ja, ik! Ik had mijn Allstars natuurlijk nog niet ingelopen… Dus tijdens het feest heeft mijn moeder thuis mijn afgetrapte Nikes gehaald. Daar ben ik nu heel blij mee, want die Allstars zijn nu nog helemaal schoon gebleven.

Hoe kijk je er op terug?

Joyce: Het was perfect, mijn zus en schoonzus waren getuigen en ceremoniemeesters en hadden alles goed geregeld! Ik vond trouwen boven verwachting gaaf, nog leuker dan ik had verwacht. Het enige jammere is dat het zo snel voorbij is gegaan, maar ik heb van alles kunnen genieten.

En welke rol speelde je korte kanten trouwjurk daarbij?

Joyce: Ik had verwacht dat ik me in een trouwjurk zou voelen alsof ik verkleedpartijtje aan het spelen was. Maar deze korte kanten trouwjurk zat zo fijn, ik heb me geen seconde niet mezelf gevoeld. Het was gewoon echt mijn trouwjurk. Met een kleine aanpassing leek hij wel voor mij gemaakt. Alsof het zo moest zijn!

Ik zal niet zo snel zeggen dat ik mezelf mooi vind, maar ik heb wel van iedereen complimenten gekregen over mijn korte kanten trouwjurk. En dat ik vaker een jurk moet dragen. Wie weet! Ik heb nu in ieder geval gezien dat ik het goed kan hebben en dat je zelfs een trouwjurk makkelijk naar jezelf kunt vertalen.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

korte kanten trouwjurk Assepoester

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen