Een korte strandtrouwjurk voor een bruiloft op het strand

Wendy: Trouwen? Daar had ik niet heel veel mee. Gerben en ik zijn al 17 jaar samen en hebben twee kinderen; het ‘hoefde’ niet echt. Wel vond ik het vervelend dat ik niet dezelfde achternaam droeg als de kinderen. Ik was toch een beetje de ‘vreemde eend’ in het gezin met mijn eigen achternaam en als je getrouwd bent en de naam van je man aanneemt, is het meteen duidelijk dat je bij dit gezin hoort.

In 2013 deed Gerben in Zandvoort mee aan de circuitrun van 12 kilometer. Vlak voor de finish is hij ingestort, hij had een zogenoemde ‘heat stroke’. Hij heeft er gelukkig niets aan overgehouden, maar hij moest een nacht in het ziekenhuis verblijven, ter observatie. Toen is hij gaan nadenken en besloot hij dat hij mij heel graag diezelfde achternaam wilde geven. Een jaar later heeft hij mij ten huwelijk gevraagd, tijdens een vakantie op Sanibel Island in Florida.

003_wendy

Ik dacht: bij Assepoester moeten ze mij snappen

Wendy: Eerst hebben we een trouwdatum geprikt: 1 augustus, net als de dag waarop we verkering kregen. We wilden graag op het strand trouwen, dus wilde ik sowieso een korte strandtrouwjurk. Dat is ideaal voor een strandbruiloft en ik ben bovendien wat kleiner, dus dan is een grote prinsessenjurk niks voor mij. Het was simpel: ik moest dus naar Assepoester in Arnhem. Ik had het blog gelezen, de website bekeken en dacht: die moeten mij snappen.

Of ik de afstand een belemmering vond? Nee, ik dacht: ik ga gewoon beginnen bij Assepoester, want dat voelt goed en we maken er gewoon een gezellige dag van. Het was ruim twee uur rijden vanuit Zandvoort.

korte strandtrouwjurk

Een stoere, vrouwelijke, korte trouwjurk

Wendy: Ik vond het super bij Assepoester, had meteen een klik met de verkoopster. Ik vertelde haar dat ik een korte trouwjurk op de website had gezien. Ze keek me aan, pakte een paar andere korte trouwjurken en zei van één jurk: ‘die moet je als eerste aandoen’. Ik trok ‘m aan en dat was ‘m. In die jurk ben ik getrouwd.

Ik heb de andere trouwjurken ook gepast, waaronder de trouwjurk die ik van tevoren had gezien, maar nee: die jurk die zij had uitgezocht, die was het gewoon. Ik had nooit gedacht dat ik in één keer klaar zou zijn, maar het voelde goed. Ik keek mijn getuigen aan en die schoten vol. Nou, klaar ben je!

Het is echt mijn trouwjurk, omdat ‘ie stoer is, maar toch ook vrouwelijk en niet te prinsesserig. Met een mooi strak bovenlijfje dat aansluit op mijn lijf en wat losser zit bij de heupen. Hij zit lekker. Heel veel mensen reageerden verbaasd: ‘O, een korte trouwjurk?!’. Ik denk omdat het niet zo traditioneel is als een lange jurk. Ik ben ook niet zo traditioneel – ik ging pas na 17 jaar trouwen – dus dat paste wel bij me. Meest gehoord? Dat het echt een Wendy-jurk was.

005_wendy

Let it be

Wendy: Wat de bruiloft betreft, wilden we vooral dat het ontspannen was, dat iedereen kon genieten. Dat lukte. Van tevoren kun je je heel druk maken, maar als het moment eenmaal daar is, denk je: let it be, geniet. Als er dingen fout gaan, dan gaan ze maar fout. Dat maakte dat het een hele ontspannen en hele liefdevolle bruiloft werd. Met dank aan onze ceremoniemeester en vriendin; die had alles onder controle!

Onze trouwlocatie was Beach Club Tien in Zandvoort. We kenden de eigenaren van dat moment, gaan er wel eens een kopje koffie drinken terwijl de kinderen op het strand spelen. Het heeft een privégedeelte, los van de strandgasten en ligt ook nog eens heel centraal. We wisten: als we hier gaan trouwen, hoeven we ons nergens zorgen om te maken.

013_wendy

Zwaaien en klappen

Wendy: Gerben houdt van verrassingen en wilde graag het trouwvervoer regelen. Hij bleek een paardenkoets en paardentram te hebben geregeld. Hij wilde graag dat de familie met ons mee reed naar de trouwlocatie. De koets haalde hem op bij zijn ouders en kwam daarna langs mij, want ik was bij mijn ouders. Toen ik het getrappel van paarden door de straat hoorde, wist ik genoeg!

We hebben een vrij grote familie en zijn zo gezamenlijk naar Beach Club Tien gereden. Het was prachtig weer, er waren veel toeristen op de boulevard. Iedereen zwaaide naar ons en klapte toen we voorbij liepen. Dat voelde wel heel speciaal.

009_wendy

De ceremonie begon om 13:30 uur, in de volle zon. Het was heel mooi. Wij zaten met onze voeten in het zand; de gasten keken vanaf het terras uit over zee. We hadden een hele bijzondere BABS: Gerben kent Frans van Deursen, acteur van onder andere In de Vlaamsche Pot, via zijn werk. Hij heeft hem gevraagd om ons te trouwen. Hartstikke leuk, want hij heeft zo’n aparte stem. Hij moest wel helemaal naar de rechtbank om te regelen dat hij ons mocht trouwen, maar het was ontzettend leuk. En een verrassing voor de gasten. Het maakte de ceremonie heel losjes, met een vleugje humor.

Taart & bubbels

Wendy: Na de ceremonie was er een soort receptie, maar wij zagen het eigenlijk meer als ‘taart & bubbels’. We hebben geproost met prosecco en er was bruidstaart. De taart had een strandthema en was versierd met schelpjes. De dj die bij de ceremonie ook voor de muziek zorgde, draaide nu wat gezellige muziek om bij te borrelen.

Na het proosten gingen wij foto’s maken, waarbij ik een verrassing had voor Gerben: het ophangen van een liefdesslotje op de boulevard. Er stond een kermis op dat moment, maar wij waren de attractie!

korte strandtrouwjurk

Rond 17:00 uur zijn wij gaan eten met onze families. Aan een lange tafel, compleet met speeches, foto’s en tranen. Dat was echt even een momentje. Het voelde heel ontspannen. De kinderen werden in de tussentijd opgevangen door een oppas.

Schuifelen & Sheeran

Wendy: Vanaf 20:00 uur was het feest, daarvoor is iedereen weer teruggekomen naar de locatie. We hebben het feest geopend met ‘Singing out loud’ van Ed Sheeran, samen dansend met de kinderen. Gewoon een beetje schuifelen. Iedereen stond in een rondje om ons heen met bellenblaas bellen te blazen.

De DJ draaide vooral top 40. Er hing een discobol en er was een dansvloer, dus je kon lekker dansen als je wilde. Ook was er een gedeelte met bankjes, waar de opa’s en oma’s lekker konden zitten. Daar stond ook de photobooth. O, dat is toch zo geweldig, je moest mij de hele avond uit die photobooth trekken. Met je jurk, snorretjes op en foto’s maken. Zó leuk! Oma’s, kinderen; iedereen is erin geweest.

Om 21:30 uur gingen de kinderen mee naar huis met m’n broer, schoonzus en hun twee kids. Alles ging vanzelf met de kinderen; ook voor hen was het een ontspannen dag. ‘s Middags konden ze op het strand spelen met emmertjes, schepjes, bellenblaas en kleur- en stickerboeken. Dat onze eigen oppas erbij was, was ook ideaal. Trouwen met je eigen kinderen erbij is zó leuk!

Romantisch

Wendy: Op het strand mag je het niet later maken dan 24:00 uur, maar dat was ook wel goed zo. Van de locatie kregen we een wijnkoeler met ijs en een fles champagne mee in de taxi! De gasten stonden ons met Led-ballonnen uit te zwaaien en toen kwam de laatste verrassing van manlief: een overnachting in de honeymoonsuite van Kasteel Duin & Kruidberg in Santpoort. Compleet met champagne en de hele reutemeteut. One koffers stonden er al. Het was een hele mooie afsluiter en superromantisch om dat met z’n tweetjes te kunnen doen.

012_wendy

Wat ik het hoogtepunt vond? Alle hoogtepunten lopen in elkaar over! Ik zie mezelf ook alleen maar lachen op de trouwfoto’s. Ik zou andere Lucky Girls de tip willen geven om te proberen met volle teugen te genieten. Want de dag is voorbij voordat je ‘t weet. Dus om te voorkomen dat je met een gestrest hoofd op de foto’s staat: als alles geregeld is, laat het los. Geniet van het moment.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Wendy:

Korte trouwjurk: Assepoester, Arnhem

 

Trouwfotos: Vincent van Rijn Fotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen