Trouwen in een museum, feestje in een kleurrijke strandtent en een korte strandtrouwjurk

Anne: Arnhem… tja, dat is wel ver weg hè? Maar ik wist al meteen dat ik niet een standaard trouwjurk wilde. Ik wilde een gekleurde trouwjurk of een korte trouwjurk en kwam daardoor op de website van Assepoester terecht. Ik dacht: ja het is ver weg, maar wat maakt dat uit? We maken er gewoon een leuke dag van en gaan lekker winkelen. Ik had niet eens verwacht dat ik al zou slagen. Maar het was in één keer goed!

Een verrassende korte strandtrouwjurk

Anne: Het zou geen klassieke bruiloft worden en ik ben ook geen klassiek type. Een korte trouwjurk paste veel beter bij mij. Ik draag veel jurkjes en het paste ook goed bij een lentebruiloft op het strand. Maar ik wilde er wel een beetje uitspringen, er niet hetzelfde uitzien als de gasten. Dus het moest wel een echte trouwjurk worden, iets feestelijks dat in de sfeer van het trouwen zou passen.

Het ging heel ontspannen en leuk bij Assepoester. Mijn moeder, schoonmoeder en zus waren mee en allemaal hadden we wat jurken uitgezocht. Toen ik de tweede trouwjurk aantrok, wist ik: dit is ‘m. Hij stond erg mooi en bovendien paste hij bij mij. Hij had een beetje dat chique, dus dat je toch écht de bruid bent, maar hij was ook speels. Het was een verrassende trouwjurk en allesbehalve standaard.

003

Ik heb mijn korte strandtrouwjurk verborgen gehouden voor Richard, want ik wilde dat hij toch een beetje verrast zou zijn. Toen hij mij voor het eerst zag in mijn jurk, zei hij: ‘ja, zoiets had ik wel bij je gedacht’. Dus misschien klopte het wel bij het plaatje dat hij in zijn hoofd had.

Trouwen in een museum

Anne: Trouwen was iets waar we het steeds vaker over hadden. Het was geen noodzaak; we hadden alles al goed geregeld en de kleine was er al. Maar we dachten wel: hoe gaaf zou het zijn om een mooi feest te geven met iedereen om ons heen? De opa van Richard leeft nog, we hebben onze ouders, vrienden, vriendinnen… we wilden graag feestvieren met al die mensen.

We zijn eerst op zoek gegaan naar een trouwlocatie. We vonden een geweldige locatie in de bollenstreek maar die was zó duur, dat we wel even schrokken. Omdat we in Haarlem wonen, zijn we gaan kijken naar locaties in de buurt; het is toch de stad waar we echt wat mee hebben. Maar trouwen in het stadhuis was niks voor ons.

007

Mijn zusje tipte het Teylers Museum: het oudste museum van Nederland. Wij fietsen daar een paar keer per week langs. Bovenin is een oude collegezaal die je kunt afhuren. Dat gebeurt overigens maar twee of drie keer per jaar, omdat ze er ook geen reclame voor maken. Het heeft dus wel iets aparts; je komt er anders nooit. We mochten bovendien foto’s maken in het museum en in de bibliotheek. Het is een prachtig, historisch gebouw op een topplek in Haarlem.

Rustig aan doen

Anne: We hebben de trouwceremonie gepland om 15:00. Dat was wel lekker voor de gasten, konden ze nog een beetje rustig aan doen. Voor ons was het praktisch dat ons zoontje nog even naar bed kon en dat wij de tijd hadden om ons aan te kleden.

004

Ik was om 09:00 uur bij mijn ouders en Richard was met zijn vrienden bij ons thuis. Mijn visagist & kapster kwam naar me toe om me te helpen; een hele leuke meid. Toen mijn moeder en zus me hadden geholpen met mijn jurk en sieraden, kwam Richard me ophalen in de auto van zijn vader. Hij heeft een oldtimer; echt een hobbyauto waar niet zomaar in gereden mag worden. Dit was onze kans, haha! Hij had ‘m helemaal schoongemaakt, opgepoetst en APK laten keuren.

018

Macarons in plaats van bruidstaart

Anne: Voorafgaand aan de ceremonie hebben we foto’s gemaakt; in de buurt en in het museum. Om 15:00 uur kwamen wij de zaal in, waar iedereen al klaar zat. Een goede vriendin speelde ‘ons’ nummer toen we binnenkwamen: ‘Your Song’ van Elton John. We liepen naar voren met de bruidskindjes: ons zoontje, onze neefjes, een nichtje en het kindje van mijn beste vriendin. Nou ja liepen; ze renden letterlijk voor ons uit. Maar met kinderen kun je dat toch niet plannen.

Ik vond dat moment heel spannend. We zijn sociaal, houden erg van gezelligheid, maar als je dan al die ogen op je gericht hebt, is dat wel even slikken. Daarna viel er ook echt wat van me af, ik dacht: en dan nu even lekker een drankje drinken!

We hebben geproost met prosecco en macarons. De koekjes had ik in Amsterdam besteld. Ik wilde zo veel mogelijk verschillende smaken en kleurtjes zodat het er vrolijk en kleurig uit zou zien. Bovendien zijn ze heerlijk! Er werd rondgelopen met etagères zodat mensen meerdere macarons konden pakken. De bar werd opengegooid zodat we een uurtje lekker konden borrelen.

020

Toen de borrel een beetje afliep – dat hadden we van tevoren aangekondigd – zijn we met de helft van de gasten doorgegaan naar het strand. We stapten in een Amerikaanse schoolbus met een hele leuke chauffeur erin. Er werd gejuicht en er werden liedjes gezongen; net een schoolreisje! Toen ik me omdraaide, zag ik al die blije koppies van de gasten.. en ze waren allemaal zo leuk aangekleed! Daar heb je tijdens de ceremonie eigenlijk helemaal geen oog voor. Het was een heel gezellig, vrolijk en leuk momentje.

Zon, zee & sangria

Anne: We zijn naar Mango’s gereden, in Zandvoort. Het is een strandclub in Zuid-Amerikaanse stijl, met een Cubaanse bar. Het was heel leuk aangekleed, heel kleurrijk. Er hing een tof sfeertje. Er zit ook een stuk strand omheen dat je samen met de ruimte afhuurt, dus het is heel privé. Met uitzicht op zee, heerlijk. We hadden mazzel dat het droog was.

030

Als welkomstcocktail hadden we sangria; dat is een beetje mijn drankje. Aan alle rietjes had ik een briefje gehangen met een persoonlijke boodschap, zoals ‘wat leuk dat je er bent’, ‘wat zit je haar leuk’ en ‘gooien we de heupjes los vanavond?’. Ik móest natuurlijk kijken naar al die gezichten toen ze de tekstjes lazen.
We hebben een half uurtje met z’n allen foto’s gemaakt op het strand en rond 18:00 uur ging de barbecue aan.

We hadden voor een hele uitgebreide barbecue gekozen; het moest een echt lekkere, goede barbecue worden. Richard houdt erg van barbecueën en het paste bij het sfeertje en bij ons, zeker op het strand. Onze eetlust was niet optimaal, haha, maar we zagen andere mensen genieten. Er stonden allerlei tafeltjes en bankjes en je kon zowel binnen als buiten eten. Het ging heel informeel. Dat wilde ik ook graag; ik wilde me niet druk hoeven maken om een tafelschikking.

022

Lambada!

Anne: Om een uur of 20:00 waren we klaar met eten en hebben we een Italiaanse ijscokar laten komen. Ik vind dat leuk, dat speelse. Het was ook een mooi overgangsmoment naar het feest. Ik heb me nog even opgetut; haar los, make-up bijgewerkt, ander jurkje aan, want ja, wanneer krijg je die kans nou?

We vonden het leuk om zelf even iets te doen om de dansvloer te openen. Het werd een soort openingsdans – compleet met hoed en stoel – op de Lambada, met een beat eronder. Heel erg grappig, want wij kunnen helemaal niet zo goed dansen! Daarna heeft een salsadocent een mini-workshop gegeven. Dat was heel goed voor de sfeer; ik zag zelfs m’n schoonvader een beetje huppelen!

De dj pakte het weer over en draaide lekker dansbare nummers. Hij had ook een saxofonist meegenomen en die was góed! Ik was er helemaal blij mee, dat maakte het af. Ik hoopte vooraf op een feestje-feestje, dus dat het lekker loskomt, en dat gebeurde ook.

031

Om 24:00 moesten we stoppen; ja, dat heb je op het strand he? Dat is tegelijk een nadeel als een voordeel: het was ook het hoogtepunt van het feestje. Ik vond het wel mooi geweest na zo’n lange dag. Ik heb mijn boeket nog gegooid en dat is door mijn zus gevangen. Door een haag van sterretjes zijn we vertrokken.

We dachten: we gaan gewoon met de taxi, maar vrienden hadden als verrassing een Tuk Tuk voor ons geregeld. De ceremoniemeester heeft me nog snel de sleutel voor de hotelkamer en onze spullen in mijn handen gedrukt en daar gingen we. We hebben in een klein hotelletje in Bloemendaal overnacht.

Zonnebloemen

Anne: Qua decoratie hebben we niet zo heel veel hoeven doen voor onze bruiloft; de locatie was al aangekleed. Mijn nichtje en haar vriend hadden overal zonnebloemen neergezet; mijn lievelingsbloemen. De kleine heeft ook onze ringen gebracht op een zonnebloem; daar zat een doosje op met onze ringen erin. Dat gooide hij zo ongeveer naar me toe, haha. Ik heb nog even met de gedachte gespeeld om de schoolbus te versieren, maar ik dacht algauw: ach, het is ook wel goed zo. Op een gegeven moment moet je stoppen, haha.

026

Alle kinderen kregen een goodiebag met o.a. een wegwerpcamera. Daarmee konden ze foto’s maken op het strand. ’s Avonds op het feest hebben we ook wegwerpcamera’s uitgedeeld aan de gasten en ze kleine opdrachtjes gegeven, zoals: ‘ga op de foto met iemand in dezelfde kleur jurk/pak’. Zo kwamen mensen die elkaar niet zo goed kenden in contact en het leverde natuurlijk behoorlijke gekke foto’s op. Tegen die tijd was de fotograaf ook weg, dus dat was een leuke aanvulling. Ook al is de kwaliteit van de foto’s niet al te best, haha!

Voor de cadeautjes voor de gasten had ik mijn brugklas gevraagd om doosjes te beschilderen met als thema ‘strand’. Ik werk op een middelbare school en kon de lerares handvaardigheid ervan overtuigen dat de leerlingen die doosjes zouden maken in de les. Ik heb er kleine antikaterpakketjes van gemaakt met luciferstokjes voor vermoeide oogleden, thee tegen een kater en pepermuntjes enzo. De ceremoniemeester deelde ze uit toen wij vertrokken.

De mensen maken het feestje

Anne: Wat ik heel erg leuk vond, was het moment toen wij uit de bus stapten en naar de strandtent liepen. We liepen dwars door een muur van bellenblaas, heel gaaf. Het zonnetje ging net schijnen en dan loop je richting het strand… een heel fijn moment. Maar ook de persoonlijke verhaaltjes en speeches van de mensen waren heel leuk, grappig en ontroerend. Daar hebben we zeker van genoten. Het feestje was de kers op de taart: precies wat we ervan hoopten.

008

Mijn advies voor andere Lucky Girls is: zorg dat wat je doet bij je past, al wil je het maar met z’n tienen vieren. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! En wat je er instopt – dat bedoel ik niet qua geld hoor, maar qua energie en creativiteit – komt er op zo’n dag allemaal uit. Het wordt sowieso een feestelijke, bijzondere dag, dus ontspan en laat het lekker over je heen komen. Alle ingrediënten zijn er, maar het zijn uiteindelijk de mensen die er een mooi feestje van maken.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Trouwfoto’s: Lariza Bruidsfotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen