Buiten trouwen, een ‘tattoo station’ en een korte trouwjurk met Allstars

De beste manier om het nieuwe jaar in te luiden, is met een lovestory als die van Esther (28) en Johan (30) uit Vught. Het geheim van hun supercoole bruiloft in Utrecht? Heel veel dingen zelf maken en door bekenden laten doen. Zo kregen ze een unieke bruiloft die helemaal bij ze past, vol toffe details.

Esther: Johan heeft mij in januari 2014 al ten huwelijk gevraagd, dus we hadden een hele lange voorbereidingsperiode voor de bruiloft. We zijn daarin ook naar een trouwbeurs geweest. Daar werd ik helemaal depressief van. Alles was zo standaard en voorspelbaar, helemaal niet leuk!

Geen prinsessenbarbie

Esther: Daarna ben ik eerst naar een traditionele bruidszaak gegaan, zo één waar ik al als klein meisje naar de etalage stond te kijken. Nu had ik eindelijk een goede reden om naar binnen te gaan! Ik moest eerst een afspraak maken, dus dat deed ik.

Maar wat een deceptie! De jurken waren heel mooi hoor, maar het was gewoon niet ‘mij’. Ik zag eruit als een prinsessenbarbie, niet als mezelf. Ook voelde ik me onder druk gezet om snel te beslissen, omdat er veel tijd nodig was om de jurk te vermaken.

korte trouwjurk

Meteen het weekend daarop ben ik met hetzelfde groepje mensen naar Assepoester gegaan. Ik keek voor onze bruiloft veel op arnhemsmeisje.nl en op Engelse trouwblogs die ook over ‘niet standaard trouwen’ gaan; zo kende ik Assepoester. We wilden sowieso alles ‘anders dan anders’ doen wat ons trouwen betreft, dus dat gold ook voor mijn trouwjurk. Ik wist dat ik dan bij Assepoester moest zijn. Hier was het héél anders dan bij de traditionele bruidsmodewinkel. Ik vond meteen vier, vijf jurken die bij me pasten.

Korte trouwjurk met Allstars

Het is een korte trouwjurk geworden, maar dan met een lange rok eroverheen. Zo werd het een trouwjurk die kort van voren en lang van achteren is.

’s Avonds heb ik de lange rok af gedaan en mijn hakken verruild voor Allstars. Dat vond ik ook echt leuk, dat er een kledingwissel plaatsvond. Johan ging voor een net pak, maar dan wel meer down to earth met Allstars eronder. Ik kocht daarom dezelfde zwarte Allstars voor het feest.

005_esther_korte_trouwjurk_assepoester

Onze bruiloft moest vooral relaxt worden; dat is ook een van de eerste dingen die we tegen de trouwambtenaar hebben gezegd. Het hoefde van ons helemaal niet volgens de regeltjes. Ook hielden we ’t intiem en klein, met familie en vrienden die een belangrijke rol in ons leven spelen. ’s Avonds waren ook andere vrienden, collega’s en familieleden uitgenodigd voor het feest.

Gemaakt door bekenden

Esther: Veel dingen hebben we zelf gemaakt. Ik ben vormgever van beroep en heb dan ook de uitnodiging en de save-the-date-kaarten ontworpen. Ook heb ik zitten knutselen voor de decoratie. In plaats van een standaard trouwboeket, heb ik zelf een hele grote bloem gemaakt van crêpepapier. Alle gasten kregen een hartjescorsage van vilt. Zo zag je dat iedereen bij elkaar hoorde. Handig, want er was geen dresscode. We hebben gezegd: ‘wees jezelf, maar dan feestelijk’.

korte trouwjurk met Allstars

Mijn zwager is bakker en heeft de bruidstaart gemaakt en mijn beste vriendin nam de hapjes voor haar rekening. Mijn zusje deed mijn haar & make-up. Zo was iedereen ook heel betrokken bij het proces. Leuk vind ik dat het zo allemaal heel persoonlijk voelde, alles gemaakt door mensen die je kennen.

Mintgroene cadillac

Esther: Onze trouwlocatie was Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen. Een toffe trouwlocatie met een heel groot terras buiten… en we wilden heel graag buiten trouwen. Als feestlocatie kozen we Boerderij Mereveld in Utrecht. Daar vonden we het meteen super sfeervol. We hoefden er niet veel aan te doen.

013_esther_korte_trouwjurk_assepoester

De avond voor de bruiloft zijn we in een hotel blijven slapen. Dat was heel fijn! Omdat er geen andere kamers beschikbaar waren, kregen we nog de bruidssuite ook. Het voelt al een beetje anders om niet thuis te slapen; extra speciaal.

Om 13:15 uur was de ontvangst op Sparrendaal. Alle gasten stonden ons voor het gebouw op te wachten terwijl wij aan kwamen rijden in een mintgroene Cadillac. Er was een grote klok die de bruidsmars speelde. Later hebben ze zelfs nog Disney-nummers gespeeld, omdat wij Disney-fans zijn.

Buiten trouwen

Esther: Buiten kon iedereen plaatsnemen in een intieme halve cirkel. We zijn een trapje afgelopen en zaten op een heel leuk ouderwets bankje, met onze gezichten richting de gasten. Zo kon iedereen het goed zien. De ambtenaar had voor ons een heel nieuw verhaal gemaakt, in plaats van uit haar vaste repertoire te putten.

018_esther_korte_trouwjurk_assepoester

Na de ceremonie hebben we een groepsfoto gemaakt op de trap bij het gebouw en werd er bellenblaas naar ons geblazen. De stoelen werden weggehaald, de bruidstaart werd neergezet, er waren hapjes en we hebben in het zonnetje lekker gegeten en gedronken. Heel relaxt.

Lego & spikkeltjes

Esther: De bruidstaart was een strakke taart van drie lagen, waarbij de middelste laag bedekt was met spikkels. Helemaal gemaakt door mijn zwager. Elke laag had een andere smaak; van mango-passievrucht tot aan aardbei en de in Utrecht beroemde Domtorentjes-vulling.

Johan is Lego-fan en dus wilde ik heel graag Lego-poppetjes als taarttopper. Daarom heb ik allemaal losse Lego-onderdelen besteld en zelf poppetjes gemaakt die op ons lijken. Met hetzelfde haar en dezelfde pakjes aan.

Om 17:00 uur kwamen we aan op de feestlocatie. Om 17:30 uur werd daar het buffet geopend, met als toetje een Italiaans ijskarretje.

Fotohokje, saté en tattoos

Esther: Om 20:00 uur gingen we feesten. De avondgasten arriveerden en daarna was het alleen maar dansen, eten en drinken. Johan is fan van saté, dus hebben we om 24:00 uur ’s avonds saté uitgedeeld. Ook hadden we een fotohokje gehuurd – die hadden we gezien op een andere bruiloft en wilden wij ook! – die een stukje achter de dj stond. Zo gingen veel mensen dansen en dan even naar het fotohokje. Een ideale manier om de dansvloer vol te krijgen. Bij het fotohokje lag een leeg gastenboek waar je je foto in kon plakken.

023_esther_korte_trouwjurk_assepoester

Om de gasten verder te vermaken, heb ik een ‘tattoo station’ ingericht met neptatoeages die ik zelf heb gemaakt, o.a. met ons trouwlogo erop. Die kun je namelijk zelf printen op speciale vellen. Je hebt dan alleen maar een nat sponsje nodig. Net als vroeger bij de kauwgom! Ik heb er wel even over zitten twijfelen hoor, dacht: misschien vinden alleen wij dat leuk. Maar de tattoos zijn bijna allemaal op gegaan!

Verzoeknummers

Esther: Ook een tip: bij de trouwuitnodiging zat een RSVP-kaartje waar iedereen een verzoeknummer voor de dj op kon schrijven. Het is toch handig als je een lijstje hebt met muziek die je gasten willen horen, daar kun je zelf weer een selectie uit maken. Er kwamen veel leuke reacties op, mensen vonden het leuk dat ze dat mochten doen.

030_esther_korte_trouwjurk_assepoester(2)

Het feest eindigde om 01:30 uur. Zo gek dat het opeens was afgelopen, ik had nog úren door kunnen gaan. Van tevoren hadden we de dj duidelijk geïnstrueerd om vooral geen Nederlandstalige smartlappen te draaien, daar houden we niet zo van. Maar toen de dj ons op de avond zelf om een verzoek voor het laatste nummer vroeg, riep Johan: ‘En nou die handjes de lucht in!’.

Er circuleert in de familie een beruchte video-opname van feest ter gelegenheid van het 25-jarig samenzijn van mijn opa en oma waarop mijn vader – die anders nooit danst – de polonaise loopt op dat nummer. Het was een ode aan zijn video-optreden.

Zelf kunnen bepalen is extra leuk

Esther: Onze bruiloft voelt nog steeds als een soort droom. Je leeft er zó lang naartoe en het is zó snel voorbij… het is de leukste dag van je leven. Het is sowieso al leuk als je een feest geeft en mensen speciaal voor jou komen, maar nu verklaar je tijdens dat feest ook nog eens de rest van je leven bij elkaar te blijven. En alles eromheen zelf kunnen bepalen, is extra leuk!

004_esther_korte_trouwjurk_assepoester

Mijn tip voor andere Lucky Girls is: ga vooral op je eigen gevoel af. Laat je niet leiden door ‘wat hoort’. Toen ik dat los kon laten en bedacht: hee, wij zijn de enige die bepalen hoe het gaat, gaf dat voor mij heel veel rust. Ongeacht de meningen van anderen, moet je het toch vooral vieren zoals jij dat wilt.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Fotografie: Lott’s en Michèle Giebing

 

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Bij Assepoester gaat ALLES anders

Check onze no nonsens aanpak

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2024/2025

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2024 / 2025.

150 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen