Buiten trouwen onder een oude kastanjeboom in een korte trouwjurk

Rianne: “We wisten al vrij snel dat we buiten wilden trouwen, liefst in het bos. Ik zag mezelf alleen niet in zo’n lange trouwjurk met een sleep waar dan allemaal blaadjes aan zouden blijven hangen door het bos walsen. Een korte trouwjurk, dat was het plan.”

“Ik ben naar Assepoester gegaan voor de sfeer. Het leek me heel relaxt en informeel en dat ben ik zelf ook. Door chique dames geholpen worden in een traditionele winkel leek me niet echt wat. Bij Assepoester kreeg ik het gevoel dat het oké was om blij en vrolijk en jezelf te zijn!

Mijn twee zussen, mijn moeder en een vriendin gingen met me mee. We gingen gewoon even kijken, ik was er niet vanuit gegaan dat ik al met een trouwjurk naar huis zou gaan. Maar ja, je verwacht dan ook niet dat de eerste jurk die je aantrekt al dé jurk is…”

Iedereen viel stil

“De verkoopster die mij hielp zei: kijk even rond en pak vijf jurken die je leuk vindt. Iedereen die met me mee was, ging op zoek door de rekken. De richtlijn was: niet strapless. Daarna ging ik passen. Alle jurken waren fantastisch en een lange trouwjurk bleek me ook wel erg mooi te staan. Ik voelde me er alleen niet mezelf in. Ik wilde in het gras kunnen liggen, dansen en door het bos lopen.

Over de korte trouwjurk die ik zelf had uitgekozen – ik zag ‘m op een paspop – zei iedereen: ‘dit ben jij’. Die jurk is wat speelser, bijdehanter dan iedereen verwachtte. En tóch strapless! Ik vroeg me nog even af of het wel bruidsachtig was, maar toen stelde de verkoopster voor om er een lange sluier bij te dragen. Dat gaf het een meer ceremoniële uitstraling. Iedereen viel stil. Mijn ouders hebben de sluier aan me cadeau gedaan.”

002_rianne

“Omdat het een korte trouwjurk was, werden de schoenen nóg belangrijker. “Ik had ergens op internet hele mooie turquoise pumps gezien, met bloemen. We hebben stad en land afgezocht, maar dat soort was hier niet te vinden. Toen heb ik ze maar in China besteld en laten invliegen. Haha, ik had nooit verwacht dat ik zoveel moeite zou doen voor schoenen! Maar deze maakten het plaatje echt helemaal af. Voor ’s avonds had ik gympen met bloemen, in dezelfde stijl.”

“Of ik mijn trouwjurk geheim heb gehouden voor Elgar? Zeker! Mijn voorpret werd verhoogd doordat ik wist dat hij een korte trouwjurk fantastisch zou vinden. En het was ook nog een strapless trouwjurk geworden, terwijl ik altijd zei van niet. Toen hij mijn jurk zag, zei hij: ‘O, deze trouwjurk is perfect voor jou en vandaag!’. Hij had precies de uitdrukking op zijn gezicht die je wilt zien. En andersom ook. We voelden ons echt heel speciaal in onze trouwkleren.”

buiten trouwen in een korte trouwjurk

Een lekkere zomerdag met vrienden

“We wilden alle onderdelen van onze bruiloft op één locatie vieren, relaxt en zonder tijdsdruk. Informeel, buiten en met elkaar. We hoopten dat het de ideale zomerdag zou worden. We hebben elkaar op scouting ontmoet en houden van outdoor sporten en reizen. Buiten zijn draagt bij aan de sfeer, losjes, alsof je met vrienden een lekkere zomerdag beleeft. Nu heb je natuurlijk veel onder controle, behalve het weer… We hadden wel een plan B voor bij slecht weer hoor; dan kon alles binnen worden gevierd. Maar uiteindelijk hadden we echt heel erg mazzel en bleek het supermooi weer.”

“Een persoonlijke ceremonie vonden we ook belangrijk. De BABS heeft het officiële gedeelte gedaan en alle onderdelen aan elkaar gepraat. Zo heeft ze ook uitgelegd waarom we voor elkaar en voor onze getuigen hadden gekozen. Mijn tweelingzusje en éen van de beste vrienden van Elgar hebben elk een speech gehouden en mijn moeder zong als verrassing het nummer ‘Zij’ van Marco Borsato. Ik had nooit verwacht dat ze dat zou verzinnen, zou durven en zou doen.”

011_rianne

Trouwen onder een kastanjeboom

“We trouwden buiten onder een grote kastanjeboom en die was zó cool versierd met lampionnen, wereldbollen – het thema was reizen – en witte tule over de plek waar wij zaten. De locatie lag in het park van Kasteel de Haar in Haarzuilen. We konden ook in het kasteel trouwen; dat was ook prachtig, maar voor ons too much. Ik kreeg er zo’n koets-en-duiven-loslaten-gevoel bij. Nu hadden we het kasteel als achtergrond en dat was eigenlijk perfect.”

“Na de ceremonie zijn we gaan borrelen bij het ‘Tuynhuis’, 200 meter verderop. Er waren picknickkleedjes, spelletjes en we hebben gewoon lekker zitten ouwehoeren. Ik krijg nog warme gevoelens als ik terugdenk aan de speech die mijn vader toen heeft gegeven. Op zo’n dag spreek je ook ineens naar elkaar uit wat je normaal niet zo vaak zegt. Ook de barbecue hebben we bij het Tuynhuis gedaan, in de vorm van een buffet. Een perfecte oplossing voor onze ‘ideale zomerdag’.”

016_rianne

Met een knal

“Om 20:30 uur zijn we met z’n allen naar het Koetshuis gegaan, waar ook de feestgasten aankwamen. Het was een heel jong gezelschap, perfect dus voor één groot dansfeest! Tachtig procent van de gasten had niet verwacht dat we een openingsdans zouden doen. Maar we wilden het feest wel met een knal openen. En wat is het eigenlijk leuk om met z’n tweeën zo’n verrassing voor te bereiden voor de gasten! We hebben al onze signature moves in een dans verwerkt, met hulp van een choreografe. Op een nummer dat voor instant vrolijkheid zorgde. Ja, toen ging iedereen uit z’n dak!”

024_rianne

“Er was een hele goede dj aan het draaien – een vriend van ons. Die slaagde er ook in om iedereen op de dansvloer te krijgen. Het feest heeft écht geknald. We zijn doorgegaan tot 01:00 uur. De gasten vertrokken toen stuk voor stuk; wij hebben altijd gezegd dat we níet als eerste weg zouden gaan op ons eigen feest. We vonden het juist leuk om buiten nog met iedereen een drankje te doen, een patatje te eten en na te kletsen. Het was 02:30 uur toen wij, en de laatste gasten, ook vertrokken.”

Warm gevoel

“Onze bruiloft had voor mij meerdere hoogtepunten. Ik vond het uniek hoe we met z’n allen op picknickkleedjes zaten te borrelen; iedereen had het naar z’n zin. Maar ook alle speeches en alle stukjes die zijn geschreven voor onze eigen ‘travelkrant’, een verrassing van de ceremoniemeesters. Al die dingen die zijn gezegd en geschreven geven zo’n warm gevoel. En uiteindelijk natuurlijk nog het meest dat je ja kunt zeggen tegen de vent van je leven. Dat moment is ook goed gevangen door de fotografe toen ik mijn vinger met ring trots omhoog stak om te showen aan mijn vriendinnen!”

020_rianne

“Wat ook typisch bij ons paste: de dag voor onze bruiloft zijn we samen naar een pluktuin in Hoevelaken gegaan en hebben we mijn bruidsboeket en de boeketjes voor op tafel samengesteld. Heel leuk om met z’n tweeën te doen en ook nog super goedkoop! Een tip om je bruiloft meer ‘eigen’ te maken, als je van de veldboeketjes-sfeer houdt en niet zit te wachten op meer traditionele bloemen. Bij de ceremonie en op de feestlocatie had ik op het toilet een mandje neergezet met deodorant, water en zonnebrand, zodat mensen zich daar even konden opfrissen. Dat zijn van die details die het nét wat leuker maken.”

Glunderen en stralen

“Spanning? Ik heb nergens last van gehad. Heb ook gewoon gegeten. Voor mij was het gewoon volop genieten van wat er over je heen komt en er echt een dag van ons samen van maken. We hebben de hele dag lopen te glunderen en stralen, het paste gewoon bij ons.”

buiten trouwen in een korte trouwjurk

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: doe echt wat je zelf prettig vindt. Houd geen rekening met wat mensen verwachten en hoe het hoort, maar maak het persoonlijk en ‘eigen’. Heel veel mensen trouwen en het is daarom niet zozeer speciaal, maar wél heel bijzonder. Vier niet dat er getrouwd gaat worden, maar vier júllie liefde, dan kun je relaxter zijn!”

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

Fotografe: Marinka van Helvoort

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen