“Mijn korte strand trouwjurk was perfect voor op de Malediven!”

Mariëlle (36) en Joost (43) uit Leiden deelden een droom: trouwen op het strand op de Malediven. Omdat ze dit geheim wilden houden, kwamen ze zonder familie en vrienden naar Assepoester. Wel samen. Want je man meenemen, is bij ons geen probleem! Ze kozen voor een korte strand trouwjurk.

Trouwen in een korte trouwjurk op het strand op de Malediven. Dat klinkt als een meisjesdroom …

Mariëlle: Zeker, al zo lang ik me herinner, droom ik hiervan. Ik ben niet van de traditionele bruiloft, en gelukkig wilde mijn man ook niet op de gewone manier trouwen. Op de terugweg van vakantie naar Thailand hadden we het erover dat het zo goed ging tussen ons, dat onze volgende bestemming misschien wel de Malediven kon worden.

Dat zagen de bruiloftsgasten zeker ook wel zitten?

Mariëlle: Nou, niemand was er bij. We hebben het geheim gehouden omdat trouwen voor ons iets is dat je met z’n tweeën doet. Mijn hele familie was wel op de hoogte van mijn droom, dus als we hadden gezegd dat we naar de Malediven zouden gaan, wist iedereen wat we daar gingen doen.

Daarom hebben we gezegd dat we naar Sri Lanka gingen. Dat was niet helemaal gelogen, want daar zijn we tien dagen geweest, met een uitstapje van vier nachten naar de Malediven. Alleen mijn zusje wilde alle vluchtnummers, dus daar hebben we een heel nepschema voor gemaakt.

Dat alles om in het geheim te trouwen?

Mariëlle: Ja! We hebben wel van daaruit kaarten gestuurd via Greetz, met een trouwfoto en de tekst ‘Just Married’. Het was voor iedereen een verrassing en mensen waren heel blij voor ons. Mijn zusje had wel graag willen delen in de voorpret, zei ze later, en mijn schoonmoeder vond het vooral jammer dat ze er niet bij kon zijn bij het uitzoeken van mijn trouwjurk.

Want daar was dus niemand bij?

Mariëlle: Mijn man is wel mee geweest. Super dat dat kan bij Assepoester! Hij vond het er ook helemaal gezellig! Met die grote koppen van Blond-Amsterdam en de taart met champagne toen we de bruidsjurk eenmaal hadden gevonden.

We hebben een heel leuke dag gehad. In de winkel was ik wel een beetje emotioneel bij de gedachte dat mijn moeder en zusjes er eigenlijk bij hadden moeten zijn. Maar we zijn goed opgevangen door de verkoopster, Diana. Ze was heel begripvol, en wist me even later ook alweer aan het lachen te maken.

Hoe heb je jouw korte strand trouwjurk gevonden?

Mariëlle: Ik wilde een korte trouwjurk, omdat ik wist dat het heel warm zou worden. En dat was dan meteen ook praktisch voor op het strand. Maar ik wist niet dat het deze bruidsjurk zou worden.

Op voorhand had ik namelijk een heel andere stijl in gedachten: een bohemian trouwjurk. Daar had ik al naar gekeken op Pinterest en in jullie lookbook. Die stijl heb ik ook gepast, maar ik wist meteen: ‘Dit ben ik niet’. Gelukkig had ik samen met Diane nog meer opties uitgezocht, van lang tot kort. Ik heb alles aangehad, tot ik het voelde: dit is ‘m. Ik vond ‘m meteen ‘wow’, vooral door de asymmetrische hals.

Hoe wist je dat die korte strand trouwjurk jóúw jurk was?

Mariëlle: Heel cliché, maar ik voelde het gewoon. Ik moest ook huilen. Nou, dan weet je het zeker. Als je dat bij ‘Say Yes To The Dress’ ziet, denk je: ‘Ja hoor’, maar het werkt echt zo! Helemaal toen onze verkoopster Diane de korte strand trouwjurk af ging stijlen met een lange sleep en een bandje voor in mijn haar. Dat maakte mij nog meer een bruid en was het helemaal af!

Korte strand trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

En dan moest die korte strand trouwjurk dus mee het vliegtuig in! Hoe hou je die een beetje mooi?

Mariëlle: Een trouwjurk mag als handbagage mee. Ik ben zelf stewardess, en wist dat dit vaker gebeurt. Ze hangen ‘m dan op, of leggen ‘m ergens netjes in een kast. Er zat geen kreuk in. Op de bestemming heb ik ‘m opgehangen en ik kon ‘m zo aan!

En hoe kwam de korte strand trouwjurk tot z’n recht daar op de Malediven?

Mariëlle: Helemaal perfect! Bij het omkleden gingen we al wat foto’s van elkaar maken en de korte strand trouwjurk was precies hoe die hoorde te zijn. Later op het strand dacht ik weer: ‘Yes, dit is ‘m.’ toen ik lekker met m’n blote benen liep, met mijn voetjes in het zand.

We worden steeds jaloerser, dus ga vooral verder! Hoe zag je droombruiloft eruit?

Mariëlle: De ceremonie was in de namiddag, dan was het zonlicht het mooiste. We trouwden op het strand op een plek met ook veel groen. We werden opgewacht door acht personeelsleden in het wit. Onder allemaal bogen versierd met bloemen was een pad gemaakt tot het trouwprieel. Ook dat was prachtig versierd, met bloemen en palmtakken.

En daar heb je ‘ja’ gezegd, met je blote voetjes in het zand?

Mariëlle: Inderdaad. Er stond een mevrouw in het rood, een soort ambtenaar, die ongeveer vijf kantjes voorlas over de liefde. In het Engels. Maar door de zenuwen heb ik amper verstaan wat ze zei. Op het laatst moesten we de geloftes nazeggen, kwamen de I do’s, en het uitwisselen van de ringen. Aan een tafeltje een eindje verderop hebben we de certificaten getekend en champagne gedronken. En onderweg daar naartoe stonden die personeelsleden om allemaal bloemetjes naar ons te gooien.

Aan het water hebben we de bruidstaart aangesneden en met elkaar gedanst. Daarna zijn we met de fotograaf naar de mooiste plekjes van het eiland gegaan. Hij heeft zelfs met een drone gefotografeerd als wij op een steiger liggen, met onder ons heel mooi het heldere water met het prachtige koraal.

Korte strand trouwjurk bij Assepoester in Arnhem

Was het inmiddels niet bloedjeheet in je korte strand trouwjurk?

Mariëlle: Jawel! Maar ook daar was aan gedacht. We werden na de shoot teruggebracht naar de villa waar ze voor ons het bad al vol hadden laten lopen mét bloemblaadjes, en ook het bed lag helemaal vol bloemen. Het was heerlijk om ons even op te kunnen frissen, voordat we naar het ‘candlelight on the beach’ gingen.

Candle light on the beach? Dat klinkt romantisch!

Mariëlle: Oh ja, dat was het ook! Het was op dezelfde plek als ’s middags. Er stonden nu allemaal tafeltjes op het strand, waar meer mensen konden dineren. Maar speciaal voor ons was er een tafeltje onder het trouwprieel gezet. Weer liepen we onder die mooie bogen door. We hadden de hele avond een eigen butler die een vijfgangendiner serveerde. Het was ook nog volle maan met een heldere hemel vol sterren. Het was zo perfect dat ik opeens brak!

Je droom was uitgekomen?

Mariëlle: Ja, absoluut, het was echt perfecter dan perfect. We hadden alles wel zelf geregeld met hulp van een reisadviseur, maar er waren nog zoveel verrassingen. Zoals het bruidsboeket, op de dag zelf gemaakt, met verse tropische bloemetjes. De taart, de champagne, het bad. Dat had ik allemaal niet eens kunnen bedenken! Dat was dan ook de tekst op de kaart naar familie en vrienden: ‘Onze droom is uitgekomen’.

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de trouwjurk voor jóú.

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

190 pagina’s vol toptrouwjurken van 499 tot 1299

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2021

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
We mailen je enkel over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen