Een groot trouwfeest in een café in het centrum van Utrecht, fietsen als trouwvervoer en een vlot jurkje

Met welke idee in jouw hoofd ging jij naar Assepoester?

Mette: Ik was een beetje bang dat het lang zou duren om te slagen voor een trouwjurk. Omdat ik specifieke wensen had, maar ook omdat mensen om me heen daar best paniekerig over deden. Achteraf bleek het zó geregeld. Bij Assepoester had ik binnen anderhalf uur deze trouwjurk aan. Mijn moeder en ik waren er allebei over uit dat dit ‘m was.

Ik ben naar Assepoester gegaan voor mijn trouwjurk, omdat ik op de website zag dat er veel verschillende soorten trouwjurken waren, dat er veel keuze was. En bovendien een groot assortiment. Het kwam op mij ook wat losser over dan bij andere bruidsmodewinkels, die ik toch wat stijver vind. Bovendien wist ik dat ik iets anders wilde dan een standaard trouwjurk. In ieder geval een korte trouwjurk. En misschien rood.

trouwjurk simpel kort

Hoe vond je de service bij Assepoester?

Mette: Goed, wel relaxt. Ik kon lekker met een kopje thee beginnen en wilde ook wat traditionelere jurken passen, om zeker te weten dat zoiets niks voor mij zou zijn. Het was leuk om die een keer aan te hebben, maar ik vond ze niet bij mezelf passen.

De tweede korte trouwjurk die ik daarentegen aantrok, was het al. Het ging heel snel. Achteraf ben ik er blij mee dat ik een witte trouwjurk heb gekocht, omdat je dan toch opvalt als bruid.

Ik vind het een vrij vlot, leuk trouwjurkje. Dat ‘ie wijd uitlopend is, vind ik zelf erg mooi. Als je loopt en rondjes draait, komt ‘ie mooi omhoog. De rode details maken ‘m helemaal af; het lintje, het jasje en de schoenen. Het is gewoon een vlotte trouwjurk waarin ik goed kon bewegen en dansen. En ja, dat heb ik zéker gedaan!

004_mette

Waar keek je het meest naar uit: de ceremonie of het feest?

Mette: Wij vonden het feest het belangrijkste, grootste onderdeel van de dag. Daar paste mijn korte trouwjurk ook goed bij. We hebben het ook zeker niet zo traditioneel gevierd. Jaren geleden hebben we al eens bedacht dat we onze trouwdag op de fiets wilden doen; dat was dus het eerste dat we wisten. Bij het feest waren uiteindelijk 165 mensen; we wilden het groots aan te pakken

In het centrum van Utrecht zit een bekende kroeg; Café Hofman. Een heel mooi café is dat. We kwamen er een jaar eerder op een woensdag voor Hemelvaart toevallig achter dat je het kon afhuren, omdat het toen gesloten was in verband met een besloten feestje. Ze hadden daar nog nooit een trouwfeest gehad, maar ze weten hoe ze een feestje moeten bouwen, dus we hadden er alle vertrouwen in. Bovendien hadden ze een écht goede huis-DJ, met een saxofonist erbij.

We vonden het ook belangrijk dat we zo lang konden doorfeesten als we wilden. Langer dan tot 01:00 uur in ieder geval.

005_mette

En, kwam er een fiets?

Mette: Overdag waren we met een gezelschap van 18 mensen; onze gezinnen en beste vrienden. We hebben allebei bij onze ouders geslapen. Ik ben bij mijn vader achterop de fiets gesprongen en hij heeft me naar ons huis gebracht. Florian stond ons daar al met de daggasten op te wachten. Dat was het eerste weerzien, heel leuk! De ceremoniemeesters hadden als verrassing de dag ervoor ons huis versierd.

We hebben een broodje gegeten en zijn toen met z’n allen op de fiets gestapt richting het stadhuis van Utrecht. We hadden onze gasten expliciet gevraagd om op de fiets te komen. Onderweg zijn er ook foto’s gemaakt.

007_mette

Hoe was de trouwceremonie?

Mette: Het stadhuis van Utrecht ligt middenin het centrum. De ceremonie vond plaats in een klein zaaltje, heel leuk ingericht door het Centraal Museum, dus niet zo traditioneel en stijf. Ik vond de ceremonie heel mooi. De BABS heeft het heel goed gedaan vind ik.

Daarna was er een borrel bij De Zwarte Vosch; een Spaans restaurantje in een werfkelder aan de gracht. Een vrij nieuw restaurant; we liepen er toevallig een keer langs, het zag er leuk uit, dus zijn we gaan informeren voor onze bruiloft.

Het was de enige mooie dag die week, dus we stonden lekker in de zon aan de champagne en bruidstaart. De taart hebben we door de ceremoniemeesters laten regelen. Hoe hij eruit kwam te zien, was dus een verrassing. Hij was heel mooi en bijpassend: een chocoladetaart met rode vruchtjes.

bruidstaart chocolade fruit

Wow, wat klinkt dat lekker!

Mette: We zijn er ook blijven eten, met de daggasten. We zaten aan een lange tafel en er kwamen allemaal kleine Spaanse hapjes voorbij. Toen zijn we weer op de fiets gestapt en naar het feest gegaan. Florian had voor mij een zitje gebouwd, voorop zijn fiets. Dan kon ik een beetje comfortabel zitten. Na de ceremonie was er ook een blikjeslijn aan zijn fiets bevestigd, dus bij het fietsen van een rondje door de stad werd er enthousiast gejoeld vanaf de terrassen.

Ons feest heeft geduurd tot 03:00 uur. ’s Nachts gingen we op de fiets terug naar huis. Wéér met de blikjes. Daarmee hebben we half Utrecht wakker gemaakt. Maar de buurman vond het niet erg, gelukkig.

Er is niks mis gegaan; het ging precies zoals we van tevoren hadden bedacht. De mensen om ons heen zeiden steeds: ‘het past zo goed bij jullie’, ze doelden zowel op hoe we eruitzagen als op de dag. Ik vond het zelf ook een hele relaxte dag, niet stressvol. Ik denk er met plezier aan terug.

009_mette

Wat is je het meest bijgebleven van de dag?

Mette: De ceremonie vond ik het meest indrukwekkend, omdat dat toch is waar het allemaal om draait. Je maakt er een hele dag omheen en je vergeet dat soms ook wel in de voorbereiding. Dat je denkt van: hee, we gaan wel trouwen! Ik vond het heel mooi en indrukwekkend. Er verandert niet direct of fysiek iets, maar het voelt toch wel iets anders. Omdat je een ring om hebt, het over ‘je man’ hebt in plaats van je vriend en het toch een nieuwe stap in je leven is.

Heb je een tip voor andere Lucky Girls?

Mette: Wat ik andere Lucky Girls wil meegeven is dat je echt moet doen wat je zelf wil en je niet moet laten beïnvloeden door wat andere mensen wel of niet leuk of lekker vinden. Zo’n dansfeest in een café was bijvoorbeeld minder geschikt voor oudere mensen, omdat er harde muziek is en haast geen plek om te zitten, alleen een paar barkrukken.

012_mette

Nog een tip is verder kijken dan de standaard bruiloftsdingen. Je hoeft niet uit te gaan van een trouwlocatie; er zijn ook veel leuke andere plekken waar je kunt trouwen. En ik vond het bijvoorbeeld leuker om ballonnen te dragen dan een bruidsboeket. Voor alles zijn er genoeg leuke alternatieven!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Mette:

Trouwfotograaf: Sjuul Fotografie

Trouwlocatie: Stadhuis Utrecht

Restaurant borrel & diner: De Zwarte Vosch, Utrecht

Feestlocatie: Café Hofman, Utrecht

Simpele korte trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen