Rock ’n rollen tijdens de trouwceremonie, een champagnetoren, feest in een kunstgalerij en een korte trouwjurk

Irene: “Al vrij snel wist ik: ik wil een korte trouwjurk met kant. Vooral om praktische redenen. We zouden trouwen in de zomer, dus het kon een super warme dag worden. Ik zag er tegenop om dan met een hele lange jurk rond te lopen. Ook leek het me wel lekker makkelijk, zo’n korte trouwjurk. Ik draag ook veel jurkjes, dus het past een beetje in de stijl van wat ik draag. O en ik hou van schoenen! Het leek me leuk dat mijn schoenen dan ook goed te zien zouden zijn.”

Eindelijk meer korte trouwjurken!

“Toch bleek het lastig om een korte trouwjurk te vinden. De traditionele bruidsmodewinkels in de buurt leken weinig keuze te hebben op dat gebied. Ik heb nog naar een winkel gebeld en daar zeiden ze zelfs: ‘we hebben één korte trouwjurk, een 7/8e jurk’. Nou, dat vind ik geen korte trouwjurk! Via Google kwam ik terecht bij Assepoester. Eindelijk een winkel met veel korte trouwjurken! Dat je ook zelf jurken mag pakken, sprak me ook aan, tenminste niet van dat stijve gedoe. Ik dacht: ik ga gewoon kijken en als het niks is, weet ik dat ook. Maar de eerste trouwjurk was al raak.”

002_irene“Mijn moeder, schoonmoeder en zus waren met me mee. Verdere wensen had ik niet, ik dacht alleen dat een strapless trouwjurk me niet zou staan. Ik wist wél dat Sander dat mooi zou vinden, dus ik stond er wel voor open om het te proberen. Toen ik deze korte strapless trouwjurk met kant aantrok, dacht ik gelijk: wow, dit is ‘m. Het was een gevoel, ik zag mezelf in deze jurk trouwen. Hij zat ook gewoon goed.”

Bij hem aanbellen in plaats van andersom

“Sander en ik hebben gewoon samen in ons eigen huis geslapen, hoewel… we konden niet slapen en zijn er om 05:00 uur maar uit gegaan om te ontbijten. Ik ben daarna naar het huis van mijn ouders gegaan waar ik mijn trouwjurk aan heb gedaan en mijn make-up heb verzorgd. Een vriendin heeft mijn haar mooi in model gebracht. Rond 10:00 uur ben ik samen met mijn ouders, mijn zus en die vriendin naar huis teruggelopen. We hebben de rollen dus omgedraaid: ik belde aan bij Sander om hem op te halen!”

005_irene

“Sanders reactie was héél mooi. We hebben er ook echt een moment voor gecreëerd. De fotograaf was erbij. We waren helemaal in de wolken en moesten allebei ook een beetje huilen. Terwijl we juist niet teveel tranen wilden! Ik heb met het aanzoek al genoeg gehuild.”

“Sander heeft mij ten huwelijk gevraagd tijdens onze housewarming. Ik werd weggelokt en toen ik terugkwam, stond iedereen in een haag en kreeg ik een stapel foto’s van ons in mijn handen gedrukt. Op elke foto stond iets liefs geschreven. Daarna werd een filmpje afgespeeld dat Sander samen met een vriend had gemaakt; daarin kwamen alle plekken voorbij die iets voor ons betekenen, bijvoorbeeld die van onze eerste date. Ik werd de tuin in geleid waar vrienden ons liedje speelden op gitaar en viool en toen kwam Sander in een bootje aanvaren en ging hij in de tuin op z’n knieën. Ik kon alleen maar heel hard huilen! We hadden ons voorgenomen: onze bruiloft wordt een leuke dag, iets heel feestelijks. Wij gaan onze liefde vieren.”

korte trouwjurk

Rock ’n rollend naar de ceremonie

“We zijn foto’s gaan maken in een park in de buurt en ook op het station. Daarna hebben we geluncht in de tuin, met een deel van de daggasten. We hadden hen gevraagd of ze allemaal wat te eten wilden maken. Na de lunch zijn we lopend naar het gemeentehuis gegaan, dat tegenover ons huis ligt.”

“Ik had mijn vader er al op voorbereid: het was niks voor mij om traditioneel aan de hand van mijn vader aan te komen lopen tijdens de ceremonie. Gelukkig had hij dat al verwacht. In plaats daarvan hebben Sander en ik een rock-‘n-roll dansje ingestudeerd. Aan weerszijden van de gasten kwamen wij aan gedanst op ‘Umbrella’ in de versie van The Baseballs. De ambtenaar heeft het heel leuk gedaan en onze vaders hebben allebei een stukje van de wet voorgelezen. Dat was heel erg mooi. Een vriendin had onze ringenhouder voor de ceremonie gemaakt. Daarna hebben getekend en waren we getrouwd!”

korte trouwjurk

Spannende champagnetoren

“Toen door naar het huis van mijn ouders. Achter het huis is een pleintje waar we van taart en champagne hebben genoten. We hebben zelf een champagnetoren gebouwd en een quiz gemaakt. Als je een fout antwoord gaf, moest je een glas uit de toren halen. Dat ging net zolang door tot de toren omviel. We hebben hele mooie foto’s van het moment dat ‘ie om ging. De bruidstaart was een red velvet cake. Drie lagen, met aan de buitenkant een zwart-wit patroon van blokjes. Aan de binnenkant was ‘ie rood, passend bij ons thema: ‘een vleugje rood’. Daarbovenop stond een beeldje van Mickey en Minnie Mouse; we houden allebei erg van Disney.”

021_irene

“Samen met de daggasten zijn gaan eten bij Perron, een restaurant met een bovenzaal waar we privé konden zitten. We hebben zelf kaartjes voor de tafelschikking gemaakt en een menukaart. Op tafel stonden rode rozen. We hebben voor dat restaurant gekozen omdat je daar heel lekker kunt eten en omdat de sfeer goed was. Bovendien konden we er naartoe lopen en hadden we zo geen trouwauto nodig.”

Feest in een kunstgalerij

“Op weg naar de feestlocatie zijn wij voor het laatste stukje in een bootje gestapt, refererend aan het aanzoek. Het was ook leuk dat we onderweg van Perron naar de feestlocatie nog langs huis kwamen, alsof de cirkel weer rond was. Tijdens de boottocht had Sander als verrassing voor mij geregeld dat een muzikant langs de kant stond met een gitaar.”

025_irene

“Onze feestlocatie was Galerij Gielen. Dat is geen officiële feestlocatie maar een kunstgalerij. Sander kwam er een keer langs toen hij aan het hardlopen was; ze hadden toen open dag. Hij is naar binnen gegaan en vond het meteen een leuke locatie voor onze bruiloft. Heel brutaal heeft hij gevraagd of we daar ons feest mochten geven. Dat hadden ze nog nooit eerder gedaan, maar ‘waarom ook niet?’, zeiden ze. Sanders is mij meteen gaan halen en 10 minuten later stonden we samen op de stoep. Het leuke is dat de eigenaresse ook goudsmid is en onze trouwringen heeft gemaakt.”

“Een hoop mensen hebben ons geholpen met het versieren van de locatie. We hebben zelf drank en hapjes geregeld en de versieringen gedaan. Heel erg leuk om te doen. Gelukkig kregen we ook hulp bij het opruimen!”

029_irene

Feest in festivalsfeer

“Ons feest had een echt festivalsfeertje. Er waren veel verschillende dingen om te doen. Zo stond er een fotohokje en hadden we een hoekje met ‘adviesplaten’: oude LP’s waar gasten hun advies aan het bruidspaar op konden schrijven. Ook hadden we een fotoboek gemaakt met oude trouwfoto’s van familieleden. Bij de bar was het zelfbediening, maar dat maakte de sfeer heel leuk. Er lagen rode en witte kleedjes voor ’s avonds en twee dj’s hebben de hele avond gedraaid. Vooral fifties muziek, want daar zijn wij fan van. Bij onze trouwkaarten zat ook een RSVP-kaart, waarop we gasten vroegen alvast een verzoeknummer in te dienen voor de dj’s. Een groot deel daarvan is gedraaid.”

“Buiten in de kunsttuin hingen rode en witte lampionnen. We hadden de galerij gevraagd om de kunstwerken te laten staan, want dat vonden we leuk. Er was een klein grasveldje dat we hebben bestempeld tot ‘dansgras’ en waar goed gebruik van is gemaakt!”

“Ons feest duurde tot 01:00 uur. We waren allemaal kapot! Sander en ik zouden samen een speech houden – je ziet vaak dat een man dat alleen doet maar dat vind ik zo’n onzin – maar ik had geen stem meer over, dus moest hij het toch in z’n eentje doen. Op de laatste foto van de fotograaf zie je ons op onze slippers naar huis lopen. Stiekem heeft onze ceremoniemeester ons met de auto thuisgebracht hóór, want we waren doodmoe.”

Samen dansen

“Het leukste vond ik dat we dansend zijn binnengekomen bij de ceremonie. Omdat ik het heel leuk vond om te doen, we dansen eigenlijk nooit samen. We hadden het in het geheim voorbereid en hebben er zo ontzettend veel leuke reacties op gekregen!”

“Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: maak je niet te druk. Het loopt altijd net iets anders dan je dacht, maar dat maakt het juist leuk. Laat het maar over je heen komen; het lost zichzelf ook wel weer op.”

Psstt… bekijk ook zeker de Trash The Dress-shoot van Irene. Bereid je maar vast voor op ongelooflijk coole foto’s!

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Irene:
Trouwfotograaf: Zeg Maar Kaas Fotografie

Korte trouwjurk: Assepoester Feestkleding, Arnhem

Trouwlocatie: Gemeentehuis, Nieuwerkerk aan den IJssel

Restaurant: Perron, Nieuwerkerk aan den IJssel

Bruidstaart: Creataarten.nl

Trouwpak: De Mannen Herenmode, Nieuwerkerk aan den IJssel

Muzikant: Weddingtunes

Bruidsschoenen: Stylez Shoes, Rotterdam

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen