Eefje stapte in haar korte trouwjurk met spijkerjasje in de Rotterdamse metro

Eefje (29) en Hans (34) wonen in Rotterdam. Omdat al hun locaties in de binnenstad waren, leek het Eefje het meest praktisch om met het Openbaar Vervoer te reizen. In haar korte trouwjurk met spijkerjasje. Dat leverde leuke reacties én mooie plaatjes op!

Wat een originele foto’s in je korte trouwjurk met spijkerjasje op de metro!

Eefje: We wonen in Rotterdam en dat is waar we van houden: een citywedding. Geen poespas of kastelen! We geven allebei niet zo veel om een trouwauto, en bovendien was dat ook helemaal niet praktisch in de binnenstad.

Ik zei: “Ik ga gewoon lekker met het OV naar de ceremonie”. En zo stapte ik dus in mijn korte trouwjurk met spijkerjasje op de metro. Het maakte leuke reacties los: 2 kleine meisjes merkten bewonderend op dat ik ging trouwen, en de conducteur feliciteerde me door z’n speaker.

En Hans zag jou pas bij de ceremonie?

Eefje: Ja, de hele stad kon me eerder zien dan hij! Achteraf zegt hij dat het voor hem het mooiste moment van de dag was, toen ik aankwam voor de ceremonie. Hij wist wel een beetje hoe ik eruit zou gaan zien, maar het hele totaalplaatje vond hij echt bijzonder.

korte trouwjurk met spijkerjasje

Eefje: “We wonen in Rotterdam en dat is waar we van houden: een citywedding. Geen poespas of kastelen!”

Je zag er dan ook bijzonder uit in je korte trouwjurk met spijkerjasje. Hoe kwam je op dat idee?

Eefje: We houden heel erg van vintage, en dansen samen op jaren dertig muziek. Daarom had ik in mijn hoofd dat ik een korte trouwjurk wilde, tot net over mijn knieën. Ik had er een aantal aan gehad, en een ander meisje in de winkel was ze ook aan het passen. Bij haar stond het fantastisch, maar ik wist steeds minder zeker of dat het voor mij wel ging worden.

Haha, zul je net zien. Wat heb je toen gedaan?

Eefje: Uiteindelijk heb ik mijn trouwjurk zelf samengesteld! Ik heb nog verschillende dingen gepast, tot ik een overrok aan had die voor kort en achter lang was. Daar heb ik een kanten topje bij gepast, en die was het ook meteen. Die twee dingen wilde ik absoluut hebben, maar toen moest ik nog op zoek naar een jurk voor daar onder.

Het werd een strapless trouwjurk, want dat was mooi onder die kanten top. Samen met de verkoopster kwamen we langzaam tot een combinatie waar ik me goed in voelde. Het zat lekker en was net even anders dan anders, en dat past ook bij me. Op dat moment voelde ik me nog niet comfortabel genoeg om ‘m puur als korte kanten trouwjurk te dragen, maar de overrok maakte dat compleet.

En dat bleek toen heel handig voor de openingsdans …

Eefje: Ja, ik kan het iedereen aanraden, zo’n 2-in-1-trouwjurk! ’s Avonds heb ik de overrok afgedaan voor de openingsdans. Een korte trouwjurk is echt veel handiger als je Lindy Hop danst, want anders zag ik mezelf daar al languit op de grond liggen!

We waren zelf enorm aan het genieten en iedereen vond het te gek om te zien! Aan het eind lieten we het overgaan in een feestnummer en zijn wij van partner gewisseld. Zo kwam die dansvloer vanzelf vol te staan en dat is de hele avond niet anders geweest.

Eefje: “Ja, ’s avonds heb ik de overrok afgedaan voor de openingsdans. Anders zag ik mezelf daar al languit op de grond liggen!”

Hoe was je ervaring met Assepoester?

Eefje: Het was heel ontspannen. Ik heb verschillende stijlen gepast. Van een prinsessenjurk met een mega rok tot een form-fitting kanten trouwjurk. Hij zat heerlijk, net een pyjama. Maar de verkoopster zei: Hier lijk je een beetje oud in’. Ik vond het heerlijk dat ze zo eerlijk en recht voor de raap was. Want zo kwamen we tot de korte bruidsjurk die écht bij me paste.

En toen ging je ook nog los met je spijkerjasje?

Eefje: Dat had ik pas een dag van tevoren bedacht. De weersverwachting werd steeds slechter. Ik ben niet zo iemand die kou gaat lijden om maar mooi op de foto te staan. Ik heb nog met mijn zusje overlegd of ik nog iets speciaals zou gaan zoeken of dat ik gewoon mijn korte trouwjurk met spijkerjasje zou dragen. Dat werd het dus. Het leverde veel positieve reacties op, staat leuk op de foto’s en het kon bij deze korte trouwjurk!

Wil je ook zo’n droombruiloft?
Kom langs, dan vinden we samen de jurk voor jóu.

korte trouwjurk spijkerjack

Trouwfoto’s: Met Licht Geschreven

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

OUTLET: alle jurken TOT 899. Zonder afspraak. Meteen mee naar huis.

Scoor nu je jurk

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2025/2026

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de bruidscollectie 2025 / 2026.

152 pagina’s vol toptrouwjurken van 899,- tot 2299,-

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen