“Ik ben iemand die nooit kan kiezen, maar deze korte bruidsjurk voelde meteen goed.”

Shirley: Eerst ben ik in de buurt van Brunssum op zoek gegaan naar bruidsmodewinkels. Maar wat ik zag, sprak me niet aan. Dat een simpele trouwjurk al een paar duizend euro moest kosten. Ik dacht: dan wil ik niet weten wat mijn droomjurk moet kosten! Ik wilde gewoon een leuke, betaalbare trouwjurk.

Mijn moeder woont in de omgeving van Nijmegen en zei: ‘Waarom ga je niet naar Assepoester?’ Dat ik daar niet eerder aan had gedacht!

We wisten al dat we gingen trouwen op Ibiza, dus wilde ik heel graag een korte bruidsjurk, maar wél met een sleep. Ik dacht nog: dat gaat moeilijk worden. Maar bij Assepoester ging het supermakkelijk! Ik heb aan de verkoopster uitgelegd waar ik naar op zoek was en de eerste korte trouwjurk waar zij mee aankwam, zat gelijk goed. Ik dacht gelijk: dit is het! Het zat goed en paste bij me. Het was gewoon helemaal wat ik zocht.

Ik had totaal niet verwacht dat ik zo snel zou slagen voor mijn trouwjurk. Normaal ben ik iemand die niet kan kiezen, maar dit voelde goed en ik dacht: als ik ‘m nu niet neem, blijf ik toch alleen maar aan deze trouwjurk denken. Het was liefde op het eerste gezicht!

2 in 1 trouwjurk / Trouwen op Ibiza

Een 2 in 1 trouwjurk

Shirley: We hebben een korte kanten trouwjurk gecombineerd met een lange rok eroverheen: zo had ik een 2 in 1 trouwjurk. ‘s Avonds heb ik de rok uitgegooid en had ik een cocktailjurk. Twee vliegen in één klap. Bovendien was het een echte Shirley-trouwjurk.

Vroeger zei ik altijd dat ik een enorme jurk wilde met een hoepel en een sleep, maar als je op Ibiza trouwt, in de volle zon, wil je dat gewoon niet. Dan kan een grote jurk wel heel mooi zijn, maar als ik flauwval, wat heb ik daar dan aan? Mijn korte strandtrouwjurk kon zó in de koffer. Geen rompslomp met regelen met de maatschappij, mijn trouwjurk paste makkelijk in de bagage. En eenmaal op Ibiza hebben we ‘m gelijk uitgehangen in de badkamer, zodat bij elke douchebeurt de kreukels eruit werden gestoomd. Dat kwam helemaal goed.

Wat ik vond van de service bij Assepoester? Super! Leuke ontvangst, heel vrij, ik mocht zelf tussen de trouwjurken doorgaan. Ik vind dat het zó moet gaan in een trouwwinkel. Op een gepaste manier advies krijgen en geen gepush. Mijn trouwjurk moest uiteindelijk iets vermaakt worden; hij viel net onder de knie bij mij, maar ik wilde ‘m net boven de knie hebben. De verkoopster heeft toen zelf de keuze gemaakt om de kanten rand te laten zitten. Toen ik het eindresultaat zag, was ik zó blij! Zelf zou ik het ook zo hebben gedaan, dus dat had ze goed ingeschat.

004_shirley

Trouwen op de mooiste plek van Ibiza

Shirley: Vorig jaar hebben mijn ouders ons meegenomen naar Ibiza, dit jaar vroegen ze ons weer. Ondertussen had Sebas mij al ten huwelijk gevraagd. Toen ik erachter kwam dat de eigenaar van de villa waar we verbleven, trouwambtenaar is geworden, ging er een lampje branden. Hij was 4 juli nog vrij, precies tijdens onze vakantie daar. We dachten: dit moet zo zijn, dit gaan we doen! Gegarandeerd mooi weer, trouwen op Ibiza met geweldig uitzicht op Es Vedra – de mooiste plek van Ibiza – in de zon, met uitzicht op zee.

We wilden onze bruiloft op een intieme manier vieren, met een klein gezelschap. Onze ouders, mijn broertje en mijn schoonzusje. Mijn schoonouders waren al vijftien jaar niet op vakantie geweest, onder andere omdat mijn schoonvader een eigen zaak heeft. We wilden hen graag meenemen naar Ibiza op onze kosten. ‘Dit gaan we niet afslaan’, zeiden ze. Mijn goede vriendin en collega die fotografe is, is ook meegereisd om de bruiloft vast te leggen.

008_shirley

Regelwerk

Shirley: Het regelwerk dat komt kijken bij trouwen in het buitenland, is me enorm meegevallen. We hebben de eigenaar van de villa ingehuurd als trouwambtenaar en hij was tegelijk de ceremoniemeester. Hij regelde álles. Hij stelde me gerust en zei: ‘Shirley, maak je niet druk, het komt allemaal goed’. Ik hoefde alleen een vragenlijst in te vullen over mijn wensen.

Het enige wat mij zorgen baarde, was het bruidsboeket. Want je hebt geen bloemenwinkels op Ibiza. Ronald, de trouwambtenaar, zocht contact met een Nederlandse bloemist die op Ibiza woont. Zij regelt dat er voor alle bruiloften en feesten op Ibiza bloemen vanuit Nederland komen. Ideaal!

006_shirley

In een hippieauto door de bergen

Shirley: ‘s ochtends hebben we onze trouwauto opgehaald. Het was een Eendje; als ik op Ibiza trouw, wil ik ook wel een hippieauto!
De ceremonie stond pas gepland voor 17:00 uur, dus we konden de hele dag relaxed doen. Om 13:30 uur is de visagiste langsgekomen voor mijn haar en make-up en werd mijn bruidsboeket bezorgd. Daarna heb ik mezelf even teruggetrokken. De villa die mijn ouders hadden gehuurd was zo verdeeld dat zij aan de achterkant zaten en wij aan de voorkant. Ik ben bij hen buiten gaan zitten. Anderen zijn nog lekker gaan zwemmen. Er was totaal geen stress.

Het was een heel stuk rijden naar de plek van de trouwceremonie, door de bergen, want het ligt op een afgelegen plek. Mijn vader wilde mij graag weggeven, dus heeft hij op mij gewacht, zodat we als laatsten konden vertrekken. Hij zag mij toen voor het eerst in mijn trouwjurk en beiden werden we erg emotioneel. ‘Draai je om, anders gaat je make-up eraan!’, zei hij.

013_shirley

Cava & tapas

Shirley: We zijn het Eendje ingedoken en bleken als enige in één keer de juiste route te hebben gepakt naar de trouwlocatie. We moesten dus nog even wachten tot de anderen waren gaan zitten. Toen heeft mijn vader mij weggegeven op het nummer ‘Dochters’ van Marco Borsato. Voor ons een nummer met betekenis, want we zitten ook samen in de videoclip.

De trouwambtenaar heeft wat over mij en Sebas verteld, hoe we over elkaar dachten… heel leuk. Na het tekenen van de trouwakte samen met de getuigen hebben we getoost met cava en wat tapas. Na een felicitatierondje gingen we terug naar de villa.

Daar stond een heel tapasbuffet voor ons klaar en de tuin was mooi versierd. Het was heerlijk om lekker rustig in onze eigen accomodatie te eten. De kinderen hadden de vrijheid om te doen wat ze wilden, konden gewoon zichzelf zijn. Mijn broertje speelt piano en heeft voor het eten nog een klassiek stuk voor ons gespeeld. Da’s best emotioneel, als je broertje voor je speelt op je bruiloft! Als toetje hebben we de bruidstaart aangesneden.

015_shirley

Trouwen bij 32 graden

Shirley: Met de kinderen hebben we nog gek gedanst; voor de rest was het een hele relaxte avond. We hebben onze dag afgesloten door samen naar de sterren te kijken. Het was best een vermoeiende dag, je bent toch wel wat gespannen van: komt alles wel op tijd? En dat in de hitte van 32 graden. We zijn van plan om volgend jaar nog een groot feest te geven hier in Nederland, een grote feestavond voor al onze vrienden en familieleden.

De dag ging precies zoals we wilden. Het voelde lekker ongedwongen.
Wat voor mij het hoogtepunt was? Toen ik mijn man daar zag staan, wachtend in zijn pak, op mij, met tranen in zijn ogen. Die blik in zijn ogen… Onze relatie heeft ook wat mindere tijden gehad, maar we hebben gevochten voor ons gezin en trouwen was de bekroning. Je gaat voor elkaar, in voor- en tegenspoed. Het was heel bijzonder om dat te kunnen delen en dat je vader je dan op zo’n moment weggeeft.

2 in 1 trouwjurk / Trouwen op Ibiza

Volg je hart

Shirley: Mijn gouden tip voor andere Lucky Girls is: vier het vooral zoals je zelf wil. Trek je niet teveel aan van wat anderen mooi vinden. Volg je hart, want je trouwt maar één keer. Laat het lekker gebeuren zoals je zelf wilt. Ik zou ook zeker aanraden om het op een rustige manier te vieren, want dan krijg je een relaxte sfeer en dat scheelt stress. Plan de ceremonie bijvoorbeeld pas laat zodat je niet al om 06:00 uur in de steigers moet. Maar de zon, temperatuur en locatie brengen je ook tot rust.

Ik was wel even zenuwachtig voor de ceremonie die om 17:00 uur gepland stond, want dat was het enige dat écht moest gebeuren op dat tijdstip. Maar de ambtenaar stelde me gerust en zei: ‘Doe rustig aan, ik sta daar toch, al moet ik twee uur wachten…!’.

Wil je ook zo’n gave trouwjurk? Hier vind je ons.

De adresjes van Shirley:

Korte trouwjurk of strandtrouwjurk: Assepoester, Arnhem

Trouwfotograaf: Mirjam Cremer, Pure Life Geboortefotografie

Een jurk voor elke trouwerij

Lees meer Lucky Girls verhalen

Wil jij ook relaxed je jurk scoren?

In je gratis lookbook lees je alles over onze no-nonsense aanpak (en vind je nog veel meer jurken ter inspiratie)

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Ben jij ook allergisch voor die stijve bedoening bij traditionele bruidswinkels?

Deze bruiden ook, lees in het lookbook waarom onze no-nonsense aanpak wel werkte voor hen.

En blader ondertussen door onze bruidscollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de volledige bruidscollectie

135 pagina’s vol toptrouwjurken van 699 tot 1999

Opgelet: niet voor bridezilla’s of bruiden die eruit willen zien als een opgespoten slagroomtaart

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen

Krijg nu je lookbook met de outletcollectie voor 2023/2024

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

We mailen je alleen over onze collectie.
Lees gerust na hoe we je gegevens beschermen